Kesäkissa

JORVA OLLI 31.05.2012 21:52

"Tuijotti ovea pieni kissa, oli aivan hädissään. Minä se täällä, avatkaa ovi, onhan jo pimeää. On nälkä ja jano, unikin jo, minua paleltaa. Tuo metsäkin huokuu pelottavasti, on jo kuurassa maa.

Ovi aukeni silloin, kun mansikat tuoksui, säteili taivas ja maa. Ilo kaikui kallion kupeelta, sirkat soitteli viuluaan. Aurinko hitsasi ahjossaan, lintujen kuoro soi. Kelli kissa nurmella selällään ja onnen maljasta joi.

Nyt pysyy ovi suljettuna, nukkuu portailla vainaja. Sillä jäätynyt pisara poskellaan ja silmät suljettuna. Se pisara hyljätyn kyynel on, se itkunsa itkenyt on. Vain yksi ovi armahti hyljätyn, pääsi lämpöön ja valohon.

Nyt kissojen taivaassa hyljätty, siellä kyynel on pyyhitty pois. Saa nukkua helmassa armahtajan, mikä parempi olla vois. Via dolorosa oli viimeinen polku kesäisen lemmikin. Muistele lähditkö mökiltä sinä puhtain sydämin ?

TÄTÄ VIESTIÄ ET VOI VÄLITTÄÄ TARPEEKSI ! Kampanjoidaan kaikki kesäkissojen/ lemmikkien ottamista vastaan"

Käyttäjän lisäys viestiin 31.5.2012 klo 22:04:31 Lähde Kesäkissa.

HAARAKANGAS ALLAN 01.06.2012 08:43

Konsuli Olli, tuot oikean asian esille. Vieläpä riittävän aikaisin. Meidän Topi kissa on entinen heitteille jätetty kesäkissa, joka sinnitteli helmikuun pakkasille asti. Silloin eräs sydämmestään sivistynyt rouva vei nääntymäisillään olevan nuoren kissan löytöeläintaloon.

Sieltä löysimme tulevan perheenjäsenen. Painoi silloin 2.1 kg. Ei pystynyt kävelemään kunnolla, polkukäsnät paleltuneet ja lihakset lähes kadonneet nälän vuoksi.... Nyt Topi-tiikeri voi hyvin. Painaa vajaa 6 kg, Pitää automatkoista, saunoo, kulkee hihnassa ja selkälaukussa. On siis koulutettu karvanaamarikatti. Rutinoitunut reissaaja ja etelänmatkaaja. Tämä tarina on tosi. Ja onnellinen....

Allu vaari

PULKKI MARTTI 03.06.2012 10:44

Olli puhuu viisaita kuten myös konsuli Allu. Minusta sellaisen ihmisen, joka lemmikkinsä heitteille jättää, aivotoiminnoissa on tämän ihmiskunnan tuhon siemen. Voisi sitä nimittää myös vastuuntunnottomuudeksikin.

VALTONEN MARTTI 03.06.2012 13:11

Tämä olikin näköjään järkevien ihmisten osio. Vaan sotkeudun siihen minäkin sanoakseni että oikeessa ootte..

VÄLIAHDE JUSSI 03.06.2012 22:46

Kyllä laiska kilpikonna on hyvä elätti syö sillon, kun sitä herättää nytkin tekkiin kehikon ja pistin sen keskelle ja siinä se köhötti päivän kylymä päivä kun oli panin sen sähkö patterin viereen ja siinä se köhötti lähtöön saakka. Naapurin camry seisoo tuossa pihassa kun västi vallotti sen konehuoneen näky olevan 3munaa.

TERVO JARI 04.06.2012 18:19

Martti, mitäs tuumaat . . .

Kesäkissasta saa hyviä ravustus syöttejä, ja jos on edesmennyt anoppi, siitä nahkiaisen syötti . . .

Monikäyttöisyys kunniaan . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.