Kesän hyvät hetket

HJELM ARTO-VEIKKO 07.10.2011 09:21

Vietimme loman Itä-suomessa.Näin iltojen pimetessä muistelee kesää. Ajattelin kertoa loman parhaasta päivästä. Ei tullut mieleen sellaista joka olisi ollut ehdoton ykkönen. Purjehdukseen tutustuminen oli hieno kokemus. Hossan päivä vaellukset mukavia,yleensä luonnossa liikkuminen. Hienoja kaupunkeja Jyväskylä ja Lappeenranta. Päätalon kodin opas ansaitsee erikoismaininnan. Mukavia juttu hetkiä ihmisten kanssa. Ehkä kevääseen mennessä joku muisto nousee ylitse muiden. Millaisia hyviä muistoja teillä on viime kesästä.

t jelmi

PALM PEKKA 07.10.2011 12:53

Se kuitenkin oli parasta että nähtiin, tehtiin ja koettiin reissu koko perhe yhdessä. ITE

HJELM ARTO-VEIKKO 07.10.2011 13:49

Niinhän se on, sitä on vaan pitänyt niin itsestään selvyytenä että rouvan kanssa Meillä joskus vanhin poika nyt 25v sano kun mentiin keväällä silloiseen itse tehtyyn autoon,eihän tää hieno ole mutta on paljon hyviä muistoja. Tuolla lauseella mentiin taas monta vuotta,tuntu niin hyvältä.

t jelmi

PELLIKKA ERKKI 07.10.2011 14:13

Itäsuomessa on vietetty mekin paljon reissuaikaa. Olisihan se kiva myös tuolla länsirannikolla, mutta kun siellä ei vielä opeteta paikallisille pakkosuomea. Nautitaan nyt syksystä, sitten loskakelillä nautinnat on vähempänä.

LÖNNQVIST LEIF 07.10.2011 18:23

Erkki. Tilanne meillä "rantaruotsalaisilla" aivan vastaava siellä itäsuomessa. Asenteella kotimaassa ulkomailla kokee monia hyviä hetkiä joka kesä. Silmät, suu ja mieli avoimena reissataan jo neljättä vuosikymmentä koti ja ulkomaan teillä ilman kieliongelmia. Kolme sanaa paikallisella kielellä ja pärjäät vaikka kuinka hyvin. Nyt nautitaan tukevista seinistä ja lämpimästä kodista myrskyn riehutessa ulkona. Lefa

PELLIKKA ERKKI 07.10.2011 21:07

Joo nautitaan mökin puulämmityksen nostamasta lämmöstä, tuulen pyörittäessä tuuligeneraattoria. Kiitos ohjeistuksesta, jos sitä ensi kesänä sitten kulkimella Viroon. Vaikken kieliä osaakkaan.

LÖNNQVIST LEIF 07.10.2011 21:31

Virossa pärjää aivan hyvin suomenkielellä, etenkin suomenlahden rannikkoseuduilla, syvemmällä sisämaassa jos meinaa reissata kannatta opetella nämä kolme tai neljä sanaa paikallista kieltä. Meillä on mukana Vironreissuilla pieni taskukokoinen "Matkalle mukaan - sanakirja Suomi-Viro-Suomi" jolla pärjää erittäin hyvin. Nyt nautitaan tuvan lämmöstä ja kesän muistoista. Lefa

HJELM ARTO-VEIKKO 07.10.2011 22:12

Kielitaito on yliarvostettu matkavaruste.Tärkeämpää on avoin mieli ja luottamus kanssaihmisiin.

t jelmi

LÖNNQVIST LEIF 07.10.2011 22:15

jelmi hyvä, pari sanaa paikallisella murteella ei vielä ole kielitaitoa, se on lähinnä kohteliaisuutta kun voi kiittä auttajaa hänen omalla äidinkielellä. Lefa

HJELM ARTO-VEIKKO 07.10.2011 23:52

Ei kielitaidosta haittaakaan ole ja muutamat sanat helpottaa elämää kuten kiitos ja hyvää päivää. Tarkoitin niitä ihmisiä jotka osaavat vähän kieltä eivätkä silti uskalla lähteä reissuun. Hymy korvaa tosi hyvin huolella lausutun kutmooningin. Pää asia on, matkustakaa ja nauttikaa .

t jelmi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.