Selvyyttä paikoitukseen, kiitos!

RUUSKANEN ARI 28.08.2011 12:42

Palasimme juuri viettämästä viikonloppua Vantaan Tallilla Musiikkitreffien merkeissä. Saimme nauttia hienosta elokuisesta viikonlopusta. Mutta....... Alku ei sitten oikein mennyt tällaisen "kiertävän vierailijan" näkökulmasta parhaalla mahdollisella tavalla. Meille oli tuttavat varanneet isäntien kanssa yhteistuumin paikan. Kun saavuimme paikalle ja aloimme paikoittaa autoa meille osoitetulle paikalle, niin alkoi varsinainen sähläys. Kun viimein saimme auton niin, että 4m etäisyys viereisestä autosta ja 1,8m katoksesta oli mitan kanssa varmistettu ja isäntien kanssa katsottu, niin viereisestä vaunusta tuleekin sitten aivan uutta tietoa. Sitten selviää, että tällä alueella on turvaväli 4m myös katoksesta ja markiisista (tätä ei mainittu ilmoittautumisessa eikä isäntien kanssa käydyssä paikoituskeskustelussa). Kun mainitsemme Leirintäoppaassa ollet yleiset ohjeet, niin saamme vastauksen, että ne ovat väärät ja että siitä on lehteen infottu, että ne pitää muuttaa... Kun kysymme, miksi sitten vieressä olevat autot ovat markiisit vastakkain 1,8m:n välillä, niin vastaus on, että eivät ole kauan... No, olivat ainakin vielä tänä aamupäivänä, kun lähdimme pois... Turvavälit ovat ilman muuta hyvä ja tarpeellinen asia, mutta turhalta sähläykseltä ja hermoilulta säätytään, jos varsinkin yleisistä ohjeistuksista poikkeavista käytännöistä tiedotetaan selvästi, ajoissa ja että säännöt ovat kaikille alueella sitten samat. Myöhemmin selvisi, että näitä ohjeistuksia meille antoi yhdistyksen pj. Alueella jaossa olevassa lehdessä hän ohjeisti kirjoitukessaan kesän isäntiä ottamaan tulijat ystävällisesti ja hyväntuulisesti vastaan sekä opastamaan ja näyttämään paikan, johon on hyvä kalusto parkkeerata. Koska tiedon tai tahdon puutteesta ei siis ilmeisesti ollut kysymys, tulkkasimme saamme kommentit seuraavasti: "Meinaatteko siihen avata markiisin?" = Lämpimästi tervetuloa alueellemme! "Koittakaa pärjätä" = Mukavaa treffiviikonloppua! Isännille kiitokset ystävällisestä ja hyväntuulisesta palvelusta!

LAHTI ANTTI 28.08.2011 12:57

Totta kirjoitat, käytäntö tuntuu vaihtelevan alueittain. Mulla on tullut vastaan tilanne vaunun katoksen käytössä, jos pelkkä katos turvaväli 1,8m. Mutta jos laitan katokseen irtoseinät eteen ja taakse niin väli muuttuukin 4m:n.

No ei se 4m edes suuri etäisyys ole, jos jotain tapahtuu, kiire tulee juosta pois! Myös vaunujen sijoittelussa on erilaisia käytäntöjä. Joissakin paikoissa vaaditaan aisan sijoittamista kulkutien suuntaan, toisissa paikoissa taas voi laittaa kuinka haluaa. Hyvä tietenkin, että vahinkotilanteessa on mahdollisuus siirtää vaunua aisan ollessa tielle päin.

Myös kadonnut on vanha tapa vaunuilijoiden osalta, jolloin vaunun paikalleen laittamisen jälkeen kulmatukien veivi jätettiin aisan päälle näkyviin, eikä lukittu sitä kaasupullokoteloon. Kuten myös pullokotelo oli lukitsematta. Ja sammutinkin oli aisan vieressä ulkona.

KIVIOJA HANNU 28.08.2011 12:59

Tässä ote kohdasta Leirintämatkailu > Ohjeita leirintäalueelle.

Isännän toimintaohje

Tämä isännän toimintaohje on tarkoitettu SF-Caravan ry:n ja sen jäsenyhdistysten yhteiskokoontumisia ja SFC-alueita varten. 2 § Isännän tulee valvoa:

• paikoitusta (turvaväli vähintään 4 metriä, mitattuna lähimmästä pisteestä, vaunusta, teltasta tai etukatoksesta)

SF-Caravan ry Hallitus

AHTIAINEN SEPPO 29.08.2011 09:43

Leirintäopas 5/2011-4/2012 sivu N:o 8 Markiisi/Katos turvaväli Min 1.8m

VÄLIAHDE JUSSI 29.08.2011 13:47

No just, on kaasulla tomivia säteilylämmittäjiä,varsinkin syksyllä ja talvella on ihmisillä käytössään,sekä niiden sisällä on myös erittäin paljon palokuormaa, varsinkin kausipaikkalaisilla.Kyllä sen välin pitäis olla vähintään tuo 4m, eikä 1.8m. 4m:kin käy rajussa palossa kapeaksi.

SAVOLAINEN SEPPO 30.08.2011 22:34

kiva tietää mitä paikkoja voisi vaikka jättää kattomatta t.sepe

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.