Oottako käynyt Affenanmaalla?

OLLIKKALA PENTTI 27.08.2011 11:32

Minäpä oon. Kerta oli ensimmäinen ja samalla viimeinen. Maisemat olivat siistit ja silmää liopavat , varsinkin tuolla pohjoisella saaristo reitillä. Mutta,mutta sitä cämppäreiden kuntoa ja tasoa ja osan kalleuttakin, täytyy vain ihmetellä. Mutta kai se on niin kun maassa on syntynyt monia laivanvarustajia,niin eihän niitä voisi tulla joa satsattaisiin turistien ja muiden ihmisten palveluihin, saatikka annettaisiin satunnaisille kulkijoille palveluksia edulliseen hintaan.

Affenanmaalaiset ovat keksineet senkin miten osataan turismista hyöttyä maksimaallisesti,varsikin jos sattuvat matkustamaan saaristotietä myöten heidän planttaasilleen. No meet matkustimme ja ostimme lauttalipun onesista affenanmaan mantereelle. Lippumme maksoi 75 € meno suuntaan edellyttäen ,että suoritamme ainakin 1 yön yöpymisen saarissa matkanvarrella. Mutta ylläty yllätys kun lähdimme takaisin tulemaan kohti Suomea oli lippumme hinta kivunnut 125 € per asuntoauto. samalta matkalta ja samoin matkustus ehdoin kuin tullessamme siihen saari valtakuntaan. Minkkähöhän lain nimissä tämä Suomelle kuuluva fereraatio mahtaa harjoittaa julkista liikennettä? Vai onkohan tämä sitä turistirysän savustusta ,kositaan turistit kohtuu hinnalla tulemaan kuluttamaan ja sotkemaan saaristoa. Kun turistit sitten aikovat palata kotiin, niin sitten on sen saasteveron maksun paikka. Tämä näin alkuun tästä meille kuuluvasta laivanvarustaja yhteisöstä ,jätetään vähän aiheita muillekkin caravanaaraneille avata ajatuksia ,matkailusta Affenanmaalla.

PALM PEKKA 27.08.2011 12:36

Niin no kun se hallituksen antama huomattava vuosittainen rahasumma ei näy riittävän niin otetaan sitten turisteilta lisää. Miksiköhän se rahaliikenne onkin tuon Ahvenanmaan suhteen niin päin. Eikös kaikkien veronmaksajien pitäisi rahoittaa omat elämisensä ja vielä pitäis olla rahaa valtionkin menoihin..

ELO ILKKA 27.08.2011 14:17

Olen kyllä, useampaankin otteeseen, ja menossa olen vastakin... Lauttaliput säilyvät edullisina kun yöpyy vähintään 2 yötä pikkusaarissa mennen tullen ennen pääsaarta. Leirintäalueiden hinnoista voidaan olla montaa mieltä, mutta onhan niitä monen hintaisia ihan manner-Suomessakin...Ja monen kuntoisia... Ahvenanmaalla tulot täytyy saada kerättyä kesällä, sillä tuskinpa Ahvenanmaa talvella mikään turistirysä on... Kyllä sielläkin alueita siivotaan ja parannetaan, mutta kyllä me karavaanarit ne sotkut saamme aikaiseksi, myös täällä Suomessa. Siksi me ainakin kierrämme enää pääosin SFC-alueita joissa lähes jokainen yrittää kantaa kortensa kekoon alueen viihtyisyyden ylläpitämiseksi, samaa toki toivoisi tapahtuvan myös "villeillä" alueilla mukaanlukien Ahvenanmaa... Kuten huomasitte, Ahvenanmaa on hieno paikka, toki kaikessa vähän kalliimpi, mutta kunnollisella etukäteissuunnittelulla mm lauttojen suhteen selviää paljon halvemmalla. Ainut mikä siellä itseäni on häirinnyt ovat rakkaan naapurimaamme karavaanarit jotka jaksavat juhlia aamuneljään harva se yö...

Vaan kaikesta on selvitty, niin Suomessa, Ahvenanmaalla kuin muissakin maissa. Joskus hymyilyttää vähemmän, yleensä enemmän. Toivottavasti tekin joskus löydätte myös Ahvenanmaan uudelleen ja pääsette nauttimaan "saarivaltiostamme" iloisin mielin!

OLLIKKALA PENTTI 27.08.2011 15:10

Elo Ilkka ei millään pahalla mutta voisitko päivittää tietosi ahvenan maan lauttaliikenne hinnoittelusta? Vaikka kysymällä ahvenanmaan lauttaliikenne oy:stä,tai avennmaan turistinfosta. Sinulla näkyy olevan vanhaa tietoa yöpymisistä ,muuttui tänä vuonna riittää yksi yöpyminen per suunta. saaristokunnissa ei ole enään niin kuin viime vuonna. Jolloin piti yöpyä 3 yötä mennen tullen. Se että Affenan maan pitää kerätä vero tulonsa asukkailtaan,niinhän me jokainen joudumme. Mutta jos meidän työmatka lippume maksaisi aamulla töihin mennessä 75 € ja illalla kotiin tulo samalla reitillä maksaisi 125 € niin kyllä siitä haloo nousisi. Ja kyllä meidän kuluttaja suoja laki takertuisi tollaiseen rahoitus menettelyyn . Tässä asiassa on varmaan käännyttävä kuluttajasuoja asiamiehen pakeille . Se mitä sanoit näistä kämppäreistä onhan ne tasoltaan Suomen kuusikynmmentä lukua ,kuin myös siisteeydeltään. Täytyy ihmetellä sitä maakunnan oikeutta rajoitaa jokamiehen oikeutta , Kuuluuhan tämäkin maa suomelle.Täytyisi olla sama lain säädäntö koskien oikeuksia ,eikä vain velvollisuuksia. Se toinen asia mikä jäi hieman pännimään maarainhaminan kämppäreillä jossa majoittuu paikallinen caravaanari porukka ja varmaan erihinnoilla kuin me muut reissaajat me muut 28 € per yö. Kuinka pajon Suomalailts turisteilta siirretään kompasisaatotiota maariahaminan järjestön jäsenhintojen tukemiseen: . Minulle kerrottiin ,että jokusia heidän jäseniään kuuluusfc:hen. Mutta finjeeveleitä ei heidän porukkaan ei hyväksyttäisi. Tässä nyt hieman lisävalaistusta suomlaisille matkaajille kun suunnittelevat turisti matkaansa tuonne saaristovaltakuntaan. Kun kävin keskustelemassa heidän kanssa tuli selväksi ettei heidän aitaamattomalle alueelle ole Sfc porukoilla asiaa,sillä he eivät kuulu sfc:n Kaiklla ystävyydellä ahvenanmaan asioista kiinostuneille caravnarareille Suurehko oli pettymys tuosta laivanvarustaja miljööstä:

ELO ILKKA 27.08.2011 20:38

Kiitos tiedosta lautan suhteen, tänä vuonna en sinne ehtinyt vaikka piti joten tuolta osin olinkin näköjään pimennossa. Ålandstrafikenin sivuiltahan asia näköjään selvisi. Jos sinulta on peritty enemmän rahaa matkasta kuin heidän hinnastossansa lukee, niin varmaan kannattaa ensiksi kysellä aiheesta Ålandstrafikenin toimistolta. Kerro ihmeessä sitten kuinka kävi...

LÄHTEENMÄKI-JUNG KRISTA 16.11.2011 22:11

Me vietimme mukavan 2 viikkoisen kesäloman Maarianhaminan Gröna Uddenissa. Lähdimme valmistelemaan ja hintavertailemaan lomaa jo hyvissä ajoin kevät talvella ja varasimme lauttapaikat huhtikuun alussa. Tosiaan 1.yö pitää yöpyä välisaarilla jolloin hinta on edullisempi 125 euroa lauttamaksut olivat yht, reisullamme 250 euroa ja yövyimme molemmat yöt Kökarilla, mukava pieni leirintäalue, hyvä sauna ja palvelu hyvä. Hienoa että tuemme myös omien saariemme matkailua, ja tutustumme niihin se auttaa varmasti myös lapsia arvostamaan omaa luontoamme ym, Pääseehän esim. Turusta suoraan, sinisillä tai punaisilla laivoilla jos lomalla on kiire. 2 viikkoa nautimme Gröna Uddenista ja teimme päivä matkoja pelkällä autolla. Naapurissamme oli ruotsalaisia sekä norjalaisia, sekä paikallisia karavaanareita jotka olivat todella ystävällisiä ja monen iltana juttelimme heidän kanssaa ja nautimme ilta auringosta viinilasillesen äärellä. Ruotsalaiset osaavat arvostaa saartamme ja monet tulevat mielellään yhä uudestaan ja uudestaan. Ystävällistä palvelua, tunnelma kuin pienellä ulkomaan matkalla ja kuitenkin niin lähellä... Hiekkaranta vieressä kävellen tai pyörällä Maarainhaminan kävelykadulle ja satamaan, syömään ja pelaamaan minigolffia ja kuuntelemaan musiikkia. Kallista? no elämä on! 28 euroa sis, sähköt, kaksiviikkoa hiekkarantaa aurinkoa hyvää ruokaa ja uusia mukavia ihmisiä. Mutta ei paljoa polttoaine kuluja koska ajoa tuli todella vähän. 340 euroa 2 viikon rantaloma ja matkakulut 300. Me ei kierretä näitä sfc alueita metsän keskelle laulamaan karaokea ja grillaamaan makkaraa. Ajappa se 2000 km ja yön sfc alueilla niin ei sekään edullista ole. Me haluamme nähdä ihmisiä, nähtävyyksiä, käydä ulkona syömässä, terassilla tanssimassa ym. Kannattaa katsoa peiliin ja miettiä millä asenteella lähtee matkalle jos aloitetaan heti vaikka tuosta sanastasi "affenanmaa". Onneksi meille jokaiselle löytyy paikka missä voi lomaansa viettää. Kuvassa hauska kesäloma tuliainen.

SAUKONOJA KIMMO 17.11.2011 11:40

En oo käynyt affenanmaalla, enkä käy, mulle riittää sellaisten kävijöiden kokemukset joita en halua omakohtaisesti kokea.

PELLIKKA ERKKI 17.11.2011 15:39

Olen käynyt Ahvenanmaalla. Ei osanneet pakkosuomea. Eivät osanneet mannersuomen rannikollakaan. Onneksi on muitakin paikkoja missä käydä.

LAUKKANEN MAURI 17.11.2011 17:32

Olen käynyt Ahvenanmaalla jo viisi kertaa juosemassa maratonia syksyllä ja ja päätämässa kesän karavaanari kauden siellä. Ja lomailut siellä muutenkin.

Paikka on varmasti parempi kuin lappi,olin siellä yhtenä keväällä ,taisi olla toukouuta ja eipä siellä vielä ollut paljon turisteja.

Kun luonto oli heräämässä talviuniltaan ja siellä kukat ja kasvit ovat erilaisia kuin täällä manner Suomessa,melkein kuin paratiisissa ja kukkia oli valtavasti. Minä juoksin punaista tietä ja vaimo seurasi pyörällä ja aurinko pastoi,eikä lappalaiset rahastaneet ja itikat ja ötökät oli jossain muualla.

Mutta kun me Suomalaiset menemme sinne pitää muistaa että siellä puhutaan ruotsia,vaikka ne asukit oasaisivatkin Suomea niin se on se kakkos- kieli,jota ei jostain syystä haluta puhua.

Eli jos tietää Ahvenanmaan historiaa ,niin yksi ehto oli jos Suomalaiset saavat omistusoikeuden sinne,niin se alkuperäskieli (ruotsi) tulee säilytää.

Minä siis puhun paikallisten kanssa,kun tämä Suomi on minun mielestä kaksi- kielinen maa,siis minäkin olen sitä=olen Suomalainen!.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.