Kysymys

RUUSKANEN TUULA 21.07.2011 23:43

Miksi SFC alue? . Eikö yleinen alue kelpaa? Miksi? T:Kari

VÄLIAHDE JUSSI 22.07.2011 00:14

Kelpaa se yleinenkin jos ei oo SFC paikkakunnalla, jossa majoitun. Asenne ainaskin minua vie omalle karavaanari alueelle ja monia muita. Toinen syy on tuo yleisten alueiden hinta- palvelu- ja alueiden muiden laiteiden laatu taso. Ne vaihtelee liian paljon.Ei siinä vähäistä lomaa niiden takia kannata pilata.Käyppä kattomassa Rahti karavaari sivuilta noista heidän kesä matkoistaa, jotka suuntautuvat SFC alueelle ,pääosin.

VALTONEN MARTTI 22.07.2011 07:35

Onpahan ainakin minimaalinen mahdollisuus joutua jonkun häiriköiden lähelle ja valvomaan yönsä, vaikka jollekin on sitäkin sattunut.

PALM PEKKA 22.07.2011 08:50

SFC- alueiden siisteys on huomattavasti yleisä parempi. Samoin kaikkien laitteiden ym. toimivuus. Hintataso on yksi huomattava syy, omat alueet on edullisempia. Paras syy on kuitenkin sauna, saa illalla saunoa ja uida.Mukavia juttuja kuule siinä sivussa ja tulee tunne että kuuluu porukkaan. Ongelmiinkin on aina löytnyt ratkaisu. Jos taas tarvii löytää paikkakunnan liikkeitä ym. on isännillä paras tietämys paikoista ja jos eivät tiedä niin illalla kun kysyy niin aamulla saa viimeistään vastauksen.Kierreltiin viisi viikkoa tätä hienoa Suomenmaata ja tuli käytyä aika monella alueella. Tuli nähtyä aika monta erilaista saunaa;) Hyvää kesää ja suuret kitokset kaikille isännille nin ja emännille myös. ITE

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2011 10:29

Saunominen on tosi pöljää puuhaa.

Valmis sauna-asenne päällä äijät änkee alasti toistensa viereen pieneen kuumaan koppiin puhumaan pehmosia ja harrastamaan raja-joogan tapaista meditointia kaikkine asiaankuuluvine riitteineen. Viidessätoista sekunnissa viereinen hikinen ja tuntematon känninen urho on paras kaveri, eikä sen piskin räkytyskään lauteille kuulu.

Tärkeä vaihe on siirtyä terassille kaljalle ja siellä ylikorostunein teatraalisin elein ylistämään Herroja Soinia ja Hakkaraista.

JANHONEN MATTI 22.07.2011 12:36

Huolimatta viimeviikon Mellajärven miellyttävästä saunakokemuksesta ja saunaseurasta tekee mieleni yhtyä Markun näkemykseen. Sauna on saanut aivan liian ylikorostuneen aseman camping-alueiden tasoja rankattaessa. Monet muut asiat onkaan kiertävälle karavaanarille tärkeämpiä kun sauna. Vaikkapa nuo auton vesitysasiat.

Standardina tässä asiassa voisi olla vaikkapa Skibottenin Olderelv-campingin taso. On jopa rengaspaineiden tarkastusmahdollisuus.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2011 13:10

Totta. Vesitysasiat on monilla, varsinkin SFC-alueilla pahasti retuperällä. A-autoilijoiden alleen laskemispaikkoja täytyy oikein hakemalla hakea, jos sittenkään löytyy ja kemssan tyhjennys on jossain nokkospusikon kätköissä ja tietenkin eri paikassa. Roskikset sijaitsevat taas jossain ihan muualla ja kaasupullokaappi on siellä kaakonkulmilla.Tuntuu todella, että noi on paskahommia jotka alue pyrkii vain rimaa hipoen jotenkuten hoitamaan.

No hei, mut' totta tossa ainakin toinen puoli.

VALTONEN MARTTI 22.07.2011 13:25

Nyt jos keskustelu loppuis niin olisi suht tasapuolisesti tullut positiivisia ja negatiivisia puolia esiin.

Vaan vielä on paljon, paljon varmaan sanomatta kunhan varsinaiset agitaattorit hoksaa tän keskustelun.

SILMUNEN HANNU 22.07.2011 13:28

Tunnustan, että minua vähän ahdistaa alueet, missä majailee vain vaunu/asuntoautoväkeä (=sfc-alueet). Tunnen olevani enemmän omieni joukossa alueilla, missä sulassa sovussa yöpyvät vaunuissa, autoissa, teltoissa ja mökeissä kaikilla erilaisilla kulkupeleillää liikkuvat leirintämatkailijat:)

Eikä tämä ole ketään kohtaan tai ketään vastaan lausuttu kommentti:)

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2011 14:18

Samaa mieltä Kaarinan kanssa. Lisäksi SFC- alueille saapuessa täytyy usein hakea se isäntävuorossa olevan isännän teltta ja suorittaa siellä heidän yksityistiloissaan sisäänkirjaaminen. En moiti isäntien palveluhalukkuutta, yleensä se on tosi hyvä, joskus liiankin hyvä ja kädestä pitäen suorittava ja paikkoja näyttävä, josta puolestaan tulee hieman vaivautunut olo.

Yleisten alueiden respasta saadun aluekartan avulla mieluummin paikkoja tutkailen ja kyselen sieltä tarvittaessa lisäinfoa mieluummin kuin menen juuri ruokailustaan nauttivan isännän telttaan.

Nää nyt on vaan mun mielestä näin, eikä tämäkään ole omien alueiden tarkoitushakuista mollaamista, onhan vain mielipide monien joukossa.

Toisaalta luulisin monen SFC-alueen aidosti kaipaavan 'uutta verta' alueelleen sen sisäänpäinlämpiävän, kaikki asiat ajat sitten käännelleen ja väännelleen porukan jatkoksi.

VALTONEN MARTTI 22.07.2011 17:27

KUJANPÄÄ:

Viimeinen (siis tuskin viimeinen) lause kommentissasi lämmitti, juuri noin, "uutta verta" yhdistyksiin. Mukaan toimintaan ja kokouksiin vaikuttamaan niihin asioihin jotka ei miellytä.

Meidän / heidän jotka ei olla niin aktiivisia lie turha näin ulkoapäin vaatia mitään muutoksia. Tokihan arvostella voi ja saa. Se ei vaan tälleen auta.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.07.2011 18:49

No, ainakaan en ole vaatinut mitään, oletko sinä?

VALTONEN MARTTI 22.07.2011 22:20

En ole vaatinut minäkän kun enempi olen nykymenon kannalla, vaikkei mikään toki täydellistä olekaan.

HJELM ARTO-VEIKKO 23.07.2011 11:53

Saunominen on tosi pöljää puuhaa. Väärin. Jos Sielun Veljet kokoontuvat niin ettei kukaan uhkaa heidän omaa aatemaailmaa,sillonhan kaikki on hyvin heille. Se on harmillista kun saunan valtaa V uskovaiset niin siellä on ikävä istua. Tälläistähän on pahimmillaan missä vaan,itse olen kerran tuntenut oloni epämukavaksi. Noista muista pikkuharmeista selviää hyvin ja valinta on helpompaa ensiretkellä. Täydellistä paikkaa ei ookkaan mutta mukavia on paljon.

t jelmi

VIITALA RISTO 24.07.2011 22:22

Eipä kiinnosta istuskella hikisten äijien kanssa, sen paremmin lauteilla kuin terassillakaan...

TAMMINEN MIKKO 25.07.2011 09:43

Eihän meitin seuraan ole todellakaan pakko tulla! Oletko huomannu?

LALLO ARJA 26.07.2011 10:48

Mikko onkin aivan oikeassa eihän ketään voi pakoittaa käyttämään SFC alueita. Tällä palstalla näkyykin kovasti vastustavan alueitamme se vaki vastarannan porukka joita usein viisaiksikin kutsutaan. Nämä palstojen vakihöylät eivät olekaan kiinnostuneita alueista sinänsä vaan asioista joissa voivat ilmaista eriävän kantansa. Mutta, onko sillä niin kovasti väliä, antaa heidän vastustaa.

Uskonkin että eihän heitä kovasti kaivatakaan alueille, saattavat olla sielläkin sietämättömiä viisastelijoita. Minä kyllä henkilökohtaisesti Käyttäisin SFC alueita jos yleensä Kotomaassa matkailisin. Yleisesti ottaenhan alueet ovatkin siistejä ja hyvin hoidettuja, väkikin on aivan mukavaa ja avuliasta. Toisin kuin Yksityisillä alueilla, kaikenlaista rehnuporukkaa on vaivoiksi saakka.

Ihmetyttääkin joidenkin kova vastustus omia alueita kohtaan, toki on myönnettävä että jotkut eivät voi kausipaikkalaisia sietää. Minusta ei heissäkään mitää harmia ole, elävöittävät vain alueita. Mikä onkin hyväksi harrastukselle. Kovin olisikin yksipuolista matkailua jos ei olisi kuin nämä alueista vieraantuneet nettiviisaat. Onhan huomattava että yksityinen leirintäalue toimiikin bisnes periaatteella.

Useasti ihmettelenkin kuinka viitsivät vvalittaa omista leirintäalueista, koska jokuset nv. ovat näitä etelän talvehtijoita. Majailevatkin alueilla missä Suomalaisen periaatteen mukaan ei ole kunnollisia ihmisarvoisia olosuhteita vaikka hakemalla hakisi. Melkoisia sontaläjiä lähes kaikki. tosin jokunen hyväkin alue löytyy mutta hakea saa suurennuslasin kanssa.

Jorma Heinonen

Käyttäjän lisäys viestiin 26.7.2011 klo 15:29:22 Niin Matti, pidän kyllä omia paikkoja erittäinkin edullisina ja yleensä hintalaatusuhteeltaan jopa halpoina. taitaakin vain olla eräillä sellainen tapa että kaikkea omaa hyvää on pakko haukkua. Joten ei taida kannattaa korvaansa lopsauttaa moisille vääräsuille. Poikkesin tuossa alkukesästä Purhossa, aivan vain uteliaisuuttani. Täytyykin minun muutamien harmiksi todeta että miellyin kyllä paikkaan tosi nopeasti. Taidan siellä poiketa pidemmäksikin aikaa, kunhan ehdin taas syventyä maakravun elämään. Niin oli tyytyväisen näköistä väkeä.

Mitä tuleekin etelän alueisiin itse niitä jo parikymmentä talvea kierrelleenä, totean vain että pysyisin kaukana jos täällä olisi talviilmasto samaa luokkaa, tai edes vähäisen sinne päin. Marokkoa pidänkin jo Rutujen hautausmaana, . Minua ei ole edes luoja saanut Tangeria pidemmälle, siinä on Marokko hyvin edustettuna. Eikä minua kovasti kiinnosta muutenkaan se vallitseva lahjuskulttuuri. Hyh hyh ei ole Marokoksi eläjäksi.

JANHONEN MATTI 26.07.2011 11:47

Jorma kirjoitti: "Useasti ihmettelenkin kuinka viitsivät valittaa omista leirintäalueista, koska jokuset nv. ovat näitä etelän talvehtijoita. Majailevatkin alueilla missä Suomalaisen periaatteen mukaan ei ole kunnollisia ihmisarvoisia olosuhteita vaikka hakemalla hakisi. Melkoisia sontaläjiä lähes kaikki. tosin jokunen hyväkin alue löytyy mutta hakea saa suurennuslasin kanssa."

Tätä minäkin ihmettelen. Kotimaassa joillekin ei kelpaa "mikään" ja etelässä kelpaa kaikki, kunhan vain on halpaa tai ilmaista. Jopa se, että ei ole mitään leirialuetta.

Omien alueiden kohdalla olen useasti miettinyt sitä, onko SFC:n väen keskuuteen laajasti iskostunut ajatus siitä, että omien alueiden tulee aina olla halpoja tai reilusti halvempia kun yksityisten l. usein kunnallisten ollenkaan viisasta. Siinähän harrastetaan seurantahinnoittelua verovaroin tuotetusta palveluista!

Ajatus siitä, että kun voidaan tehdä täydet poistot ja tulos on nolla (usein jäsenmaksusubvention jälkeen) ei kertakaikkiaan riitä mikäli omien alueiden toimintoja on tarkoitus kehittää.

VÄLIAHDE JUSSI 01.08.2011 08:30

Jyrki,minä luin nuo sinun kommenttisi tuolta Hietasaaresta, ne olivat hyvät. Paitsi mitä tuohon etelään tulee, kyllä sielläkin osataan ja on tahtoa, mutta ei aina mahdollisuutta työn ym.Syyn vuoksi, osallistua SFCalueen toimintaan.

NYYSSÖNEN KAJ 01.08.2011 08:56

Me Vantaan tallille siellä on maailman paras sauna!

Testattu on tänäkin kesänäkaj

NYBERG JYRKI 02.08.2011 20:41

Mopo karkas meikäläiseltä käsistä juttujen suhteen, pyysin ylläpitäjää poistamaan kirjoittamani viestit. Antteeksi Kaj ja muut, yritän jatkossa pysyä asialinjalla. Lennu

JANHONEN MATTI 02.08.2011 21:23

Voi kumpa moni muukin kykenisi toimimaan Jyrkin tavoin.

LALLO ARJA 02.08.2011 22:17

Tarkoititko Matti, kirjoittamaan asian vierestä.

Jorma Heinonen

KUJANPÄÄ MARKKU 02.08.2011 23:01

-Voi kumpa moni muukin kykenisi toimimaan Jyrkin tavoin.

Jos tarkoitat poistojen pyytämistä jälkikäteen, olen siitä eri mieltä. Ennakoivaa itsesensuuria sitävastoin kannatan.

Toki välillä itseäni harmittaa, jotta oliko ihan pakko noinkin kirjoittaa, mutta yritän hetken aikaa ottaa opikseni, kunnes ...

Enivei. Onko palstan ja kyseessä olevan aloituksen aiheen seurannan kannalta mielekästä poistaa pätkiä välistä.

LALLO ARJA 04.08.2011 12:39

Kuin myös.

METSO OSSI 07.08.2011 20:57

Tilkunpellossa on parempi. Itse asiassa kaksi Iso sauna uima-altaineen ja vaunusauna tumman lammikon ääressä..

Käyttäjän lisäys viestiin 7.8.2011 klo 21:01:47 Edellä oleva on vastaus Hyysösen Kaj:n saunamainokseen.

NYBERG JYRKI 10.08.2011 19:35

No ni, varsinainen hässäkkä tuli pyytämästäni poistoista, tarkoitus oli poistaa vain pari tekstiä, oma vika, lähtikin kaikki. Olen kyllä puheideni takana, on sitä saatu puukostakin ja luodeista ammattini takia, vaikka pelastamassa vaan on yritetty olla, täähän on pientä kunhan vaan oma nuppi kestää arvosteluja omista teksteistäni. Nyt sitten on oltu yötä Lohikosken myllylläkin, sauna oli valmiina ja "palvelut viimosen päälle". Pikku paikka Sulkavalla, rauhaa rakastavalle hieno mesta, upeat maisemat lähistöllä ja paikan "hengetär" on ihan mukava ja auttavainen kaikissa asioissa. Kiitti, Lennu

PUROJÄRVI ERKKI 11.08.2011 00:09

Joskus 1-6 vuotta sitten ostin ensimmäisen vaunun, vanha ja pieni sprite alpine ja ajattelin, että täytyy tuokin hullutus kokeilla. Ensimmäinen SFC-alue ja ei oikein jäänyt tovereista "kaikkien kaveri"-teema oikein sydämeen. Vaunu kun oli pieni ja eikä ollut edes mikroa, ja kun näin alueen keittiössä mikro-uunin, niin kysäisin, että voiko siinä lämmittää ruoan, niin vastattiin, että se on vain isäntäparin käytössä. Heillä kun on sellaiset vaunut, jossa kyllä ruoan laitto onnistuu. Ei auttanut köyhän kun syödä Kylmää HK.n sinistä. Samainen alue ja kun minulla on kieltämättä omituisia tapoja, niin olen tottunut saunan lauteilla juomaan olutta. Menin pullo kädessä lauteille, niin sanottiin että älä tuo pulloa, sillä se voi pudota ja tulee kamalasti siruja, tölkki käy kyllä. Huom. Huom. Ymmärsin sen täysin, enkä siitä ottanut ollenkaan nokkiini. Mutta tosta edellisestä muka viisastuneena menin toisessa SFC-alueella tölkin kanssa lauteille,niin heti tuli käsky, että kalja pois, me ollaan sovittu, ettei olutta tuoda lauteille. No kalja pois ja uusi yritys. Otin löyly kauhan ja heitin löylyä, niin minulle kuiskattiin, että ME olemme sopineet, että kun toi vanha mies on lauteilla, niin ei heitetä paljoa löylyä.Vaimo kertoi, että naisten vuorolla kausipaikkalaiset oli viinipullojen kanssa lauteilla, eikä mitään ongelmaa. Eli äijät oli jotain miesten irvikuvia. Vaunu oli tuolloin vaihtunut as.autoon.Lämmintä ruokaa kyllä nyt sai myös SFC-alueilla. Parilla SFC-alueella oli suhtkoht neutraalia suhtautumista vierailijoihin, mutta ei kuitenkaan niin hyviä että tarvitsisi hirveästi hehkuttaa. Tänä kesänä sitten vaihdoin auton takaisin vaunuun(sen verran isoon, että keittohommatkin onnistuu). Ajatuksena, että nyt valitsee leiripaikan, jossa sitten voi olla useammankin päivän ja veto-autolla sitten tehdä retkiä ympäristöön. Ensimmäinen oli SFC-alue. Kaikesta kokemastani johtuen, kysyin heti tullessani, että onko teillä mitään erikois sääntöjä. Vastattiin, että ei muuta kuin että uuden määräyksen mukainen johto pitää olla. No saunavuorot oli jaettu tunti naisille,tunti miehille,tunti naisille jne.(kaljan juonnista lauteilla olen luopunut) Kymmenen minuuttia ennen naisten saunavuoron loppua menin vaimon kanssa uimaan, niin jo joku kausipaikkalainen huusi saunan terassilta, että ME olemme sopineet että naisten vuorolla ei miehet käy uimassa. Siellä kyllä kävi niin ukkoa kuin akkaakin uimassa olipa kenen saunavuoro tahaan ja kaikilla oli saunasta uimaan tulijoillakin uimapuku päällä, eikä missä ollut kylttiä tai muuta mainintaa että uimavuorotkin on jaettu sukupuolen mukaan. Eräässä toisessa Sfc-alueella oli saunalla kyltti, että käyttäkää uimapukua, sillä uimarannassa on muitakin. Reissulla kävin myös toisessa SFC-alueella joka oli huippu paikka. Kaikki kohdallaan,ei oltu paskan tärkeitä ja vierasta kohdeltiin kuin vanhaa tuttua, juuri sellainen kuin oman paikan pitäisi olla. Mutta aika huono prosentti kuitenkin näistä alueista on sellaisia. Useammalla yksityisellä kävin ja mistään en löytänyt moitittavaa, pariin ihastuin niin, että vielä tänä suvena on pakko poiketa. Eli te SFC-alueiden hallitukset. Kun te siellä sisäpiirissä keksitte niitä omia sääntöjänne, niin lyökää vieraalle lappu kouraan, mitä on sovittu. Vieraan on hyvin vaikea arvailla teidän sulavaa järkeilyänne.Tosin monelta kausipaikkalaiselta jää monet orgut saamatta, kun ei pääse vierasta ojentamaan. Mielestäni alueilla kun on isäntäpari yleensä, niin eikö heille kuulu se valvonta ja huomauttelu, eikä jokaiselle "ME olemme sopineet"-kausipaikkalaiselle. Yksityisillä kaikki majoittujat ovat samalla viivalla ja ei ole kausipaikkalaisten armeijaa kyttäämässä, josko toi retku jotain "kiellettyä" tekisi..

Käyttäjän lisäys viestiin 11.8.2011 klo 00:11:44 Siis alku pitäisi olla 5-6 vuotta sitten

NYYSSÖNEN KAJ 11.08.2011 10:36

Ylläpitäjä on poistanut tämän viestin.

Siitä huolimatta hyvää syksyä toivotan kaikille näin kesken kesää! Tässä olisi vielä kaksi tai kolme karavanaluetta katsastettava + Lahden messut

Koskenniemi Hartola (Rutu-sakki) Poroholma Rauma (Kylähullut Kulkurit) ehkä SFC Vantaan talli Turkhauta (maailman paras sauna) Karavan Messu Lahti (sieltä ostan aina kirjoja) ja sitten kohti Portugalia

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.