Saariston rengastie

KOTILAINEN ISMO 19.05.2011 22:24

Monenlaista informaatiota liikkuu saariston rengastien ruuhkaisuudesta ja hinnoittelusta. Omakohtaiset kokemukset viime kesältä kiinostavat. Reittinä Kustavi, Iniö, Houtskari, Korppoo. Tarvitaanko matkailuautolle varauksia heti juhannuksen jälkeen? Lauttafirman hinnoittelu vaikuttaa vaikeasti luettavalta ja myös erittäin kalliilta. Olenko oikeassa?

SIRKIÄ MATTI 20.05.2011 01:14

Juuri noin päin (vastapäivään) kiertämällä Saariston rengastiellä on vähiten ruuhkia. Varsinkin arkisin lautan päivälähdöillä. Tietääkseni noille lauttaväleille ei oteta varauksia vastaa. Saaristossa vakinaisesti asuvilla, reittilinja-autoilla ja tavarakuljetuksilla on etuajo-oikeus lautoille.

Silti lautta väleille Kustavi Heponiemi - Iniö Kannvik, Iniö Dalen - Houtskär Mossala ja Houtskär Kittuis - Korppoo Galtby on hyvä mennä lauttarantaan jonottamaan hyvissä ajoin (n. 1-1,5 tuntia) ennen lautan lähtöä.

Lossit kulkevat niin lyhyitä välejä, että niissä odotusaika ei muodostu pitkäksi.

Kustavi Heponiemi - Iniö Kannvik välin aikataulut. http://www.arctia.fi/files/Aurora1%201%202011%20aikataulu.pdf

Ainut maksullinen lauttaväli on Iniö Dalen - Houtskär Mossala. Aikataulut ja kuljetusmaksut. http://www.arctia.fi/files/Antonia%20aikataulu%202011-1-14.pdf

Finferries ei ole vielä julkaissut kesäliikenteen aikatauluja omille lauttareiteilleen. Houtskär Kittuis - Korppoo Galtby välin kevät aikataulut. http://www.finferries.fi/fi/lauttaliikenne/lauttapaikat.html?id=65#lautta-aikataulut

Korppoosta Nauvoon ja Paraisille on lauttavuoroja niin tiheästi, että rannassa odotusajat jäävät lyhyiksi. Viikonloppujen meno-paluu liikenneaikoja lukuunottamatta. Lauttaporttaali. http://www.lautat.fi/hakemisto.php

Saariston Rengastien iso kartta. http://www.saaristo.org/files/saaristokartta.gif Siitä näkee hyvin karttaa vierittämällä koko lounaissaariston alueen.

LEHTIMÄKI TAPIO 21.05.2011 00:17

Rengastiestä en tiiä mittään, mutta viime kesänä tulimme ruottin puolelta Ahvenmaalla, tarkoituksena viipyä pari päivää Marienhaminassa ja jatkaa kohti mannerta Turun suuntaan. Eka lautta lähti nokan edestä täytenä, jäimme oottamaan iltapäivän lauttaa. siihen mahtu ja kysyin jatkoa; piti ajaa jonkun saaren toiseen päähän jos aiko jatkaa matkaa, Kapteeni tai vastaava sanoi; ette varmaan jatka matkaa. ??? vastaus; Matkailuauto > suora jatko mantereelle = 520€, Yöpyminen sareella puotti hintaa yli 300€. Camping yöksi 10€. Arvaa jatkettiinko suoraan?

ANTTILA MARKKU 21.05.2011 11:54

Pari yötä saarella olis varmaan muuttanut jatkoyhteyden ilmaiseksi.Se saaristoreitti ahvenanmaalle on aika mystisesti hinnoiteltu.Yöpyminen oikealla saarella muuttaa jatkoyhteyden ilmaiseksi.Tosin sillä saarsistoreitillä ja rengastiellä ei taida olla muuta yhteistä kuin molempiin pääsee Korppoosta ja Kustavista.Me ainakin kulkiessamme maksoimme joka etapin lautalle ajaessa,milloin pyydettiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.