Aulanko

NYBERG JYRKI 06.05.2011 22:14

Piipahdin eilen entisellä Aulangon leirintäalueella, siellä missä Lomaliitto piti aijemmin toimintaa. Täysi tohina oli alueella päällä, porukkaa oli kaatamassa puita ja siivoamassa aluetta. Aulangon Lomakylän yrittäjä oli saanut kolmeksi vuodeksi vuokrasopimuksen vanhalle leirintäalueelle ja kartanon ravintolaan, kesäkuun alussa on kuulemma tarkoitus avata paikat vierailijoille. Rantapaikoille ei ole tarkoitus päästää kausipaikkalaisia, asiastahan jo aijemmin täällä sivuilla kommentoin, hyvä juttu meille reissaajille, jotka omistamme matkailukulkineen, asuntovehkeiden omistajat voi parkkeerata Aulangolla sinne ylemmäs rinteeseen. Sama yrittäjä pitää myös Viralaa, käykää ihmeessä vierailemassa Aulangolla ja muillakin heidän alueillaan, ilman rahavirtaa ei tälläisiä alueita pysty ylläpitämään. Mulla ei ole osaa ei arpaa paikkaan, menen kyllä leiriintymään joskus kyseisellä alueella, onhan paikka tosi kaunis ja historiallinen. Lennu http://www.aulangonlomakyla.fi/

Käyttäjän lisäys viestiin 17.5.2011 klo 21:20:08 Huoltorakennukset ja vastaavat kuulemma siistitään, mutta viimosenpäälle uutta ei noinlyhyellä vuokra-ajalla kannata ruveta rakentelemaan, kannattaa muistaa, kun antaa kommentteja alueesta sillä käytyään.

PULKKI MARTTI 07.05.2011 12:44

Kiva kuulla että tapahtuu. Ajan paikan ohi parikertaa päivässä, vaimo samoin, mutta eihän siellä ole tullut poikettua katsomassa kun on niin vieressä. Mielestäni vanhan legendaarisen alueen mahdollisuudet nousta suosituksi kohteeksi ovat erinomaiset jos vain homma hoidetaan hyvin. Puitteet ovat ainakin kohdillaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.5.2011 klo 12:57:05 Niin, niistä puitteista. Aletaan vaikka pyöräilystä tai rullaluistelusta. Mahottoman hyvä lenkki Aulangontietä Pälkäneentien-Mierolan sillan kautta takaisin Aulangolle. Lenkin pituudeksi tulee noin 16-18km Kalastamaan, uimaan tai melomaan pääsee Vanajaveden sekä Aulankojärven puolelle. Alue on Vanajaveden puolella. Kylpylä, parisataa metriä alueelta. Hotelli Aulanko. Samat parisataa metriä. Hämeen linnaa, panssarimuseo, pyhänristin kirkko, vankilamuseo, Ahveniston maauimala(tosiupea harjumaasto), moottorirata kaikki alle kymmenen kilometrin säteellä paikasta. Golffareille kolme kenttää aivan vieressä joista kaksi täysmittaisia. Hivenen kauempana muutama lisää. Nekin kuitenkin alle 20km säteellä. Sitten tietysti Aulangon puistometsä näkötorneineen. Nähtävää on ja piisaa. Myös linja-autoyhteys Aulangolta kaupungin keskustaan on hyvä.

HAAPANEN TIMO 26.06.2011 19:04

Eilen aioimme poiketa. Alueella 7-8 vaunua ja yksi auto, voimassa juhannushinta, 40 euroa olisi se yö maksanut. Pikkuisen pitäisi pelisilmää olla, alue tyhjänä ja kuvitellaan maksuhalukkuutta olevan.

Yövyimme Laakasalossa 17 euron hintaan. Sinne meiltä jäi pyöränjäljet ja roskapussi, niistä on neljäkymppiä liikaa.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 27.06.2011 07:36

Aika paha on neljäkymppiä yöltä. Jospa siellä oli soittoa tai muuta ulkoa tilattua maksullista meininkiä.

Mulla meni Juhannus pähkäillessä mitä teen pystyynkuolleelle kirsikkapuulle. Otin siinä muutamat neuvoa-antavat, mutta ilmeisesti liian vähän kun en keksinyt miltä korkeudelta sen pätkäsen ja/tai kuinka kannon jemmaan. Pitäis ottaa uusiksi, josko se sitten.

HAAPANEN TIMO 27.06.2011 16:36

Ei ollut ohjelmaa. En tiedä mitä aattona oli ollut, muttei eilisestä soittosta viitti paljoa maksaa. Eilisestä karaokesta kyllä joskus maksaisin mielelläni.

Kuinka vanha puu? Jos se on nuori, pistä juuresta poikki, merkaa paikka ja odota uutta taimea.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 27.06.2011 18:14

En tiijä kuinka vanha. Ostettiin tää kämppä vähän toista vuotta sitten. Noin kolme metriä on komistus korkee ja aika tuuhee, paitti ettei siinä nyt oo lehtiä. Tyvestä kymmenen senttiä paksu.

HAAPANEN TIMO 27.06.2011 19:45

On se sit aika vanha. Voisi sitä kuitenkin kokeilla, ennen täydellistä kuivumista poikki ja versoa oottelemaan.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 27.06.2011 20:11

Meinaatko, että se kirottu vielä kokisi uuden ylösnousemisen jos jättäisin sille vaikka kymmenen sentin kannon.

HALMEENMÄKI JUHANI 27.06.2011 23:15

Juu, kirsikkapuuta et saa tapettua vaikka kuinka yrittäisit. Ja jollei se tunge ylös siitä tyngästä niin sitten jokusen metrin päästä... Melkein samanlainen riesa on pähkinäpensas, kesti neljä vuotta tappaa se. Aina kun alkoi versoa lehteä niin leikkasin heti poikki, ja noin kauan riitti juurissa voimaa! Ja se ei edes verso laajalle kuten kirsikka.

KUJANPÄÄ MARKKU 28.06.2011 10:35

Ai sillä on semmonen luonne. Minkähän takia se sitten on ottanut itteensä kun tekeytyy kuolleeksi.

HAAPANEN TIMO 28.06.2011 15:56

Pakkanen varmaankin kurittanut.

Kuolee se ellei sitä katkaise, imee juurista elonnesteet. Jos nyt on juurissa jäljellä voimaa tulee verso varmasti, mutta versominen on niin myöhäistä ettei se ehdi lopettaa kasvuaan talveksi ja on vaarassa taas menehtyä.

Kirsikka on yleensä jalojuurinen, (= siemenestä kasvatettu ) mutta sitä myös vartetaan villikirsikkaan. Jos katkaisee aivan maanrajasta voi katkaisukohta mennä varttamiskohdan alapuolelle, tällöin se muuttuu villikirsikaksi. Samoin käy jos alkaa elättää vartetun puun juuriversoja.

Lähde: Tarhuri Mikko. Mun tonttini rajoittuu taimitarhaan ja tieto kulkee huutamalla.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 28.06.2011 16:50

Kiitos kommenteista. Mä joudun panemaan sen nyt poikki. Kattoo sitte keväällä minkälainen ymmärrys sillä on.

LALLO ARJA 28.06.2011 18:57

Eihän noista häiriköistä kannata välittää, heihinhän ollaan jo totuttu. Ei ole ihme kun niin monet jättävät kirjoittamatta näille sivuille. Käsitträäseni keskustelun aihe oli leirintäalue Aulangolla, voihan sian koipi.

Jorma Heinonen

HAAPANEN TIMO 28.06.2011 20:09

On Aulangollakin kirsikkapuita, tai puita ainakin. Eikös se riitä.

@timppa

LALLO ARJA 29.06.2011 20:53

hyvä vitsi ääliö-

Jorma Heinonen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.