Uusi SF Caravanalue aloittaa!

KONTINAHO ALPO 18.03.2011 17:12

Oletteko huomioineet uuden caravanalueen Raahessa. Sanomalehti Raahenseutu tänään:" Caravanalue Lohenpyrstö Raahen Mikonkarissa valmistumassa. Majoittuminen aloitetaan Toukokuun alussa.avajaiset Heinäkuun 16 päivänä".

VIERIKKO ERKKI 15.05.2011 12:17

Kunhan tästä saadaan auto katsastettua ja päästään liikkeelle niin poketaan katsomassa kuinka siellä viihtyy, että tullaan ku keritään. Hyviä reissuja vaan kaikille karavaanareille ja motoristeille!

NYBERG JYRKI 17.06.2011 22:48

Hyvältähän täällä jo näyttää, tulin käymään kun aijemmin lupasin, saunakin mitä parhain, menestystä alueellenne. Lennu

LAHTI ANTTI 17.06.2011 22:55

Onko sielläkin sellainen hassu käytäntö, kuvasta päätellen, että vaunu laitetaan nurmikon reunaan kiinni ja oven puolelle pihaksi jää sora-alue.?

Eikö sen vaunun oven puolen pitäisi olla nurmikon reunassa, jolloin on ruohikkopiha ja auto sinne soralle vaunun viereen.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.6.2011 klo 22:57:49 Lennun liittämän kuvan mukaan autolla sorapiha kuten takana olevalla Solkullakin.

NYBERG JYRKI 17.06.2011 23:11

En tiedä käytännöstä mutta kun täällä ei ole kuulemma sadellut, niin "nurmikko" on vielä pölyävää multaa, miljoona ruohonsiementä siellä kyllä näkyy odottavan alkuunpääsyä. Tällähetkellä uudet paikat on mukavampi asuttaa näinpäin, vanhalla nurmikolla on näköjään vaunuillakin vihreää jokapuolella.

TILUS KARI 20.06.2011 17:00

Ei olla vielä ehditty käymään, mutta kuvista päätellen näyttää tosi hyvältä. Mukava, kun on meri näkyvissä. Toivottavasti riittää lämpimiä kelejä pitkään. Hyvää jatkoa kaikille!

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.06.2011 18:14

Kah, käväsimme pari viikkoa sitten jopati kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen.

Paska haisi avoimesta sivulasista jo kilometriä ennen aluetta, olivathen ruopanneet jotain savivelliä rantaan, joka matala ja kivikkoinen, muutama kuorma hiekkaakin oli paikalle kärrätty, ikkäänkuin hiekkarannaksi.

Sitten nuo leiriytymispaikat, pikku peltoläntti ilman ainuttakaan puuta tai puskaa, ei kiitos. Ja jos hyvää saunaa tai ruokapaikkaa kaipaan, pysyn kotona.

Tulkeehan tietämättömät katsastelemaan Päijänteen upeita maisemia, saaria ja selkiä, luonnon hiekkarantoja, sopivasti syveneviä vesiä, saatte käsityksen, mitä luonto voi parhaimmillaan antaa. Jollette muuta paikkaa löydä, tarjoan pihani Muuratsalon saaressa käyttöön, venekin on rannassa ja sauna lämpiää, hiekkarannassa voi käydä vilvoittelemassa. Eikä maksa mitään.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.6.2011 klo 19:07:32 Nii se on Antin poika Muuramen kunnan puolella (on muutoin yksi parraista kunnista), me olemma ison kirkon puolella, Jyväskylään kuulumme.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.6.2011 klo 19:12:54 Niin ja Juhannuskokkokin palaa joka Juhannus tuossa viereisessä Rilluniemessä, ja naapurin hurja järjestää karaokeakin korvaintäydeltä. Jotta sellaista rauhallista Jussia täällä vietämme.

LAHTI ANTTI 20.06.2011 18:49

Ei olisi Velkapohjasta pitkä matka, nuorin poika asuu siellä. Välillä aina poikkeamme siellä.

SUOKKO OIVA 20.06.2011 22:12

Oma mottoni on: Älä arvostele keskeneräistä työtä. Toinen mottoni: Oma kehu haisee aina.

PITKÄNEN HARRI 20.06.2011 22:31

Eipä tästä verkkoniemestä sinne kauan ajele.vielä siellä rillunniemessä meno jatkuu näemmä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 21.06.2011 10:06

Suokolle: ei pitäisi mainostaa sitten keskeneräistä ja varsinkaan antaa liian positiivista kuvaa alueesta, saattaapi tulla pitkämatkalaisiakin ja pettyä.

Ja mitä tuohon omakehuun tulee, en todellakaan omista Päijänteen upeita maisemia ja jos jostain löydän vastaavia, pääsen toki liikkumaan niiden äärelle (kuten olen tehnytkin), on vain kovin hakusessa näin upea kesäluonto, ei maha mittään, eikä ole tarviskaan mahtaa.

RIIKONEN UNTO 22.06.2011 20:53

Hyvä Pekka ! Olemme pahoillamme että et kertonut havaitsemistasi ongelmita paikan päällä.Hyvä Pekka olet käynyt 2kertaa,mutta sun tietoja ei löydy matkustaja raporteista. Se siitä käynnistä.Tontilla on n.30% luonnonvaraista puuta jos Pekan pitää päästä puun juurelle ja kyllähän meillä vessatkin pelaavat...Miten voit arvostella saunaa ,kun ei löydy henkilötietoja.Varmaan havaitsit että alue on kesken eräinen.Meillä ei ole resusseja majoittaa ilmaiseksi karavaanareita,vaikka on aktiivinen talkooporukka. Tule Pekka vielä piipahtamaan niin kerron alueesta lisää sanoin ja valokuvin.Avajaiset 15-17.7.2011. Lämpimästi tervetuloa ! SF-Caravan Lohenpyrstö ry

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.06.2011 10:26

Hei Unto, mulla on tapana tarkastaa oleskelualueeni ennen minkäänlaista kirjautumista, kierrellä ympäriinsä, ei osteta sikaa säkissä.

Jo tämänkeskustelu valokuvista näkee, että alue on pieni peltoläntti, ne puut ovat siellä alueen ulkopuolella.

Ja kerro nyt toki Unto, mikä se karmea paskan haju siellä oli.

Anteeksi nyt vain, mutta olen tottunut laadukkaampiin ympäristöihin, se lienee kuitenkin oikeuteni. Tarkoitus oli varoittaa ylimainostamisesta, katteettomista lupauksista, jottei tulisi pettymyksiä.

LEINONEN JUKKA 24.06.2011 07:05

Herra Merikallio haluaa näköjään tappaa kaiken yritteliäisyyden paavimaisella asenteella. On tässä vuosien varrella pitänyt kääntyä useammaltakin portilta takaisin, mutta eipä ole ollut haluja kuuluttaa niistä kirkossa. Kyllähän me tietämättömät olemme kolunneet kohta joka kolkan Suomenmaasta, jopa Päijänteellä, jokaisella alueella ja maakunnalla on oma historiansa josta me tietämättömät olemme ammentaneet kokemuksia. Jos tietämys alkaa olemaan Merikallion luokkaa, ehkä on parempi pysyä siellä saaressa ettei tukehdu paskanhajuun.

Hyvää jatkoa vaan Lohenpyrstölle, jossain vaiheessa se lisätään tietämyksen lokeroon!

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.06.2011 11:58

Mikäs tätä herra Leinosta jo heti aamusta noin närästää, oliko huonosti nukuttu yö.

Ei kuluttajavalistuksessa pitäisi olla mitään paavimaista ja sitä paitsi täällä keskustelupalstoilla on tarkoitus keskustella asioista, ei täällä kukaan mitään julista, täällä on esissä mielipiteitä erilaisista elämänilmiöistä, ei sen kummempaa.

Olen vain kyllästynyt erilaisten mainospellejen ylisanoihin, kun ne niin usein harhauttavat kuluttajaa. Tää lohenpyrstö vain sattui kohdallani olemaan ajankohtainen, sitähän on suitsutettu jo pari vuotta näilläkin sivuilla.

Aika veikeää, että tämä herra leinonen ei ole saattanut vielä edes tietämyksensä piiriin koko paikkaa, mutta on valmis ottamaan kantaa asiaan. Toinen mielenkiintoinen piirre on, että samainen herra on tietoinen minun tietämykseni (hän on ihastunut tähän sanaan) tasosta ja kokemuksistani, vaikka en tietämykseni mukaan ole häntä koskaan tavannut enkä ole muutoinkaan ollut kontaktissa. Jos herra leinonen haluaa päästä selville tietämykseni tasosta, osoitteeni saat Eniron haulla, tervetuloa ihastelemaan Päijänteen maisemia, tietämykseni mukaan et tule pettymään.

LEINONEN JUKKA 26.06.2011 07:42

Nooh, kyllä mulle hyvin uni on maistunut. En ole sidoksissa alueeseen mitenkään mutta ymmärrän mitä tällaiset kannanotot aiheuttaa niiden ihmisten mielissä jotka pyyteettömästi ovat talkoilleet siellä. Kannustavaakin kritiikkiä voi esittää.

En ole aikaisemmin riviäkään kirjoittanut kyseisestä alueesta, olen vain pannut merkille että yhteisymmärrys on ollut koetuksella ainakin paikallisesti. Tässä viestiketjussahan vain ilmoitettiin että alue avataan käyttöön, en löytänyt siitä mainospellejen ylisanoja.

Jos leirintäalue polkaistaan tyhjästä pystyyn niin kyllä kai pitäisi ymmärtää ettei se vedä vertoja heti satavuotisille perinnemaisemille.

Kiitoksia vaan kutsusta, varmaan käydään vielä Päijänteelläkin niinkuin monissa muissakin komeissa paikoissa.

Kaikella ystävyydellä, jatketaan matkaa!

KARLSSON MERJA 12.07.2011 09:17

Otettiin varaslähtö ja käytiin "urkkimassa siellä=)siitä tulee hieno paikka,kunhan ne saa sen valmiiksi.Kannattaa käydä tutustumassa..

LINTUNEN PEKKA 17.07.2011 13:21

Moi. Kyllä meidän vaunu-kunta on menossa katsomaan uutta aluetta ensiviikolla kun lähdetään täältä Ryynäsenniemeltä alas päin. Hienoa kun tulee näitä SFC-alueita tulee lisää. Ollaan tultu pk-seudulta itäreunaa ylös ja nyt länsireunaa alas. Huomasin että itäreunalle keskisuomen ja etelälapin kohdille tarvitsisi jokusen SFC-paikan. Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille.

HAARAKANGAS ALLAN 18.07.2011 08:22

Paikalla oltu. Kirjauduttu sisään ystävällisen vastaanoton jälkeen. Siistit ja toimivat paikat. Paskakaan ei haissut. Meren läheisyyden kyllä aisti tuoksuna ja näkymänä..... K-vaanareita alueella oli mukava määrä. Rovaniemeläisiä oli parikin vaunukuntaa ja jutustelu oli rentoa ja rattoisaa.

Isäntäväelle kiitos ja uudelle alueelle onnea ja menestystä!

Allu vaari

PALIN MATTI 19.07.2011 12:03

"Uusi SF Caravanalue aloittaa! 25.6.2011 klo 11:58:58 MERIKALLIO VELI-PEKKA Mikäs tätä herra Leinosta jo heti aamusta noin närästää, oliko huonosti nukuttu yö."

Mikä ihme joitakin kaivertaa näissä harrastekeskusteluissamme, kun pitää heti kääntä keskustelu aiheesta kirjottajan henkilöön?

Eivät kaikki voi olla yhtä ilmiömäisen loistavia karavaanareita ja Lohenpyrstön toiminnan tuntijoita, kuin Herra Merikallio. Se pitää vaan ymmärtää.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 19.07.2011 12:40

Hei Palin, mikä sua nyt riivaa, aiotko suurennuslasilla tutkia sanomisiani, jos jotain tähdellistä on sydämelläsi, ehdotan puhelimen käyttöä (Eniro yms. yhteystiedot).

Tämä herra Leinonen kohdisti ensimmäisinä sanoinaan viestinsä mulle, tokihan vastaan myös hänelle. Ei kovin monimutkaista.

Sitten itse asiasta: itse paikanpäällä käyneenä, en todellakaan pitänyt paikasta ja joka sana, mitä siitä kirjoitin on reaaliaikaista havainnointia. On tietysti totta, että ihmiset asettavat aikaisempien kokemustensa mukaan asioita eri arvojärjestyksiin. Tämä kyseinen paikka vain ei mua miellyttänyt, ei sen kummempaa, jos sallit, että on omiakin mielipiteitä. Jos et salli, pitäisi himpan enemmän olla arvovaltaa.

NYBERG JYRKI 19.07.2011 16:22

Minä kävin alueella sentakia kun SFC - Lohjanseudullakin on edessään lähiaikoina uuden alueen rakentaminen ja mikäs sen parempi paikka saada oppia, kuin tuollainen "tyhjästä" aikaansaatu alue. Toisaalta kun kaikki muutkin alueoppaassa olevat sfc-alueet on tullut käytyä Pahkakosken kartanoa lukuunottamatta, niin pitihän Lohenpyrstökin "korkata" kun sattui muutaman sadankilometrin tarkkuudella lomareitille. Neljässä paikassa ei ole tullut vuosien aikana yövyttyä, mutta ajattelin tänäviikonloppuna käydä Harvaluodossa ja Salorannassa, että saa listan pikkuhiljaa täyteen. Lennu

Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2011 klo 16:31:53 Eipä tuonne Pahkakosken kartanollekaan näyttäis olevan kuin 720 kilsaa sivu, mutta taidan yhdistää käynnin johonkin muuhun reissuun, porotreffitkin on multa vielä käymättä ja Palliini näkemättä, siinäpä ois eläkeläisen senteille oiva sijoituskohde!

JORVA OLLI 19.07.2011 18:03

-:)))))))!

LALLO ARJA 19.07.2011 21:50

Kas kun ei herra Merikallio ole tallinnassa 3 luokan hotellissa itseään kehuskelemassa. Taitaakin miehellä olla supr positiivinen asenne kaikkeen muuhun kuin omalla velkarahalla hankitulle kalattoman järvipahaisen jollain kivikkoisella luodolla sijaitsevalle lautamajalle. Noo tietenkin kun tressaantuu liikaa silloinhan on huono mieli saatava muillekin, vaikka öykkäröimällä saitilla niin kuin pienille henskelipojille kuuluukin. Kannattaisi sinunkin poiketa edes joskus muuallakin kuin Tallinnassa ilotytöille euroja kylvämässä. Saattaisit jopa toipua tuosta vakavasta ahdistuneisuudestasi.

Terveisin Jorma Heinonen ei mörskää Saimaalla eikä käyntejä Tallinnassa.Ei edes ilolintuja tsiikailemassa.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.7.2011 klo 13:55:46 Jasso, toveri v-p lieneekin ruvennut ajattelemaan, vai lieneekö norpan nielaissut.

terveisiä mereltä Jorma Heinonen

KORHONEN PAULI 20.07.2011 09:41

:-)))

KONTINAHO ALPO 20.07.2011 10:24

No niin viikonloppuna viettivät Lohenpyrstön avajaisia Toistensa kehumisen ohella esittelivät alueen lipun.Aiheesta voi katsoa lyhyen jutun sanomalehti Raahenseudun nettisivuilta. A.K

Käyttäjän lisäys viestiin 20.7.2011 klo 15:39:59 En ollut mukana tapahtumassa, vaan lehtijutussa mainitaan oman alueen lipun naulaamisesta ja vihkimisestä Kehuvat muun muassa alueen merenrantaa . Kansankuvaaja Samuli Paulaharju haastatteli joskus 1922 Ruijansuomalaista entistä kalastajaa joka mainitti "Ja sen rantahierua tuoksuu ihanammalta kuin herramme yrttitarha" Ajattelin jotta sekoittikohan eräs vierailija tuoksun p..hajuksi A.K

PALIN MATTI 20.07.2011 14:39

Onko Lohenpyrstön alueellakin oma lippu?

MERILÄINEN RITVA 20.07.2011 21:39

On oma lippu :)

SAARELA HARRI 21.07.2011 13:50

Käytiin tänään ohikulkumatkalla tsekkaamassa Lohenpyrstö. Hyvältä vaikutti ja kunhan ajan kanssa yhdistys sitä laittelee, niin varmasti yhä paranee. Onnea ja menestystä projektillenne.

HOLMSTRÖM STIG 21.07.2011 22:02

Saavuimme sattumalta alueelle juuri avajaisten alkumetreillä. Vaikka yleensä arvostamme rauhaa, jäimme lähes täydelle alueelle yhdeksi yöksi. Minulle ei jäänyt valittamisen aihetta, huoltorakennus oli hieno ja näkymät aavalle merelle samoin. Lähempänä puolta yötä kävimme vielä ihailemassa Pohjanlahden kivisen saariston näkymiä läheisestä lintutornista. Kun paikka on vasta avattu, on selvä, että kestää aikansa, ennenkuin ympäristö on saatu kaikin puolin viihtyisäksi (pensaat tai puistomaiset puut, esim. pajut auttaisivat asiaa).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.