Pohjois-Lapin paras sauna

KETTUNEN JUHA 15.03.2011 23:57

Vietin viime kesänä reilun viikon Saariselän tunturialueella sijaitsevalla uudella matkailuvaunualueella. Isäntäväki tullessamme tarjosi tervetulokahvit ja pani saunan lämpiämään. Ja minkälaiset löylyt sauna tarjosikaan, niin pehmeitä ja mielyttäviä elämyksiä saa vain puulämmitteisessä saunassa. Tämä sauna on paras leirintäaluesauna, jossa olen löylytellyt ja niitä on 36 vuoden aikana muutama tullut testattua.

Jos vain matkanne suuntautuu Pohjois-Lappiin, niin kannattaa pysähtyä huilaamaan jos ei muuten, niin ainakin tuon saunakokemuksen takia.

Lisäksi "tietokilpailukysymys" Mikä noista alueella olevista rakennuksista on tuo kehumani sauna? Entä missä tuo matkailuvaunualue sijaitsee?

Vastauksen löydätte www.luxia.fi Kannattaa katsoa !

Hyvää alkavaa matkailukesää.

Juha Kettunen

VÄLIAHDE JUSSI 16.03.2011 08:05

Onko SFC alue?

VALTONEN MARTTI 16.03.2011 09:02

Sehän on Kakslauttasessa missä jokin aika sitten joku ajoi sinne leirialueelle Kiilopään tietä tullessaan nelostien yli ja törmäili matkailuajoneuvoihin, outo juttu. Kakslauttasen lomakylän mökeissä olen muutaman kerran talvella ollut ja kerran juhannuksena sen joen rannassa teltalla, mutta tuo vaunualue on kokematta. Pannaan mieleen.

KETTUNEN JUHA 16.03.2011 23:52

Ei ole SFC-alue, kannattaa silti käydä tutustumassa. Alue on Kakslauttasen kohdalla, eläimet alueella on sallittu ja jos ei omia elukoita ole, niin porot kyllä viihdyttävät karavaanaria. Hiihtomaastot ovat mainiot, Saariselän mutkamäkiin on n 10 km.

Olen viettänyt kesiä tuolla tunturialueella, ja harvinaista kyllä, mäkäräiset eivät ole häirinneet.

Kultamaatahan tuo Lappi on. Isäntäväki hallitsee sen lajin. Kannattaa kysellä, josko pääsisi huuhtomaan.

VALTONEN MARTTI 17.03.2011 07:30

Onkohan "isäntä" sama kuin vastapäisen lomakylän, eikun hotellin nimikkeellähän se on elikkä Eiramo? Tai oli ainakin ennen.

KETTUNEN JUHA 17.03.2011 15:56

Ei ole onneksi. On ihan mukava pohjalaaanen pariskunta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.