Suolainen meri, suolaiset hinnat

HARTIKAINEN ILKKA 15.01.2011 21:39

Olin häpnadilla päähän lyöty, kun katsoin Ålandstrafikenin tämän vuoden kesähinnaston. Minua kiinnostava reitti on Galtby - Kökar. Olemme käyttäneet sitä kahdeksana kesänä. Hinta vaunuyhdistelmälle oli kolme vuotta sitten 50 euroa, viime vuonna muistaakseni 75 ja tänä vuonna 125 euroa. Hinta on menopaluu eli tur/retur, kuten ennenkin.

Aikaisemmin oli eri hinta vähintään kolme yötä jossain matkailuyrityksessä yöpyville. Nyt tämä alennus on poistettu. Samoin ennen vanhaan voimassa olleet yöalennukset ovat mennyttä.

Ahvenanmaan maakuntahallitus ilmeisesti katsoo, ettei saariston elinkeinoelämä tarvitse karavaanareiden tuomia rahoja.

Sikäläisten ekonomistien ajatusmalli on vähintäänkin lyhytnäköinen.

Jurppii.

HYTÖNEN RAIMO 19.01.2011 00:07

Mistä sinä ne tämän vuoden hinnat löysit? Minä en löytänyt Ålandstrafikenin sivuilta kuin viime vuoden talvikauden hinnat, joista mainitsemasi reitti yhteen suuntaan asuntovaunuyhdistelmällä kustansi 83 euroa, mitä sitten maksaneekaan sesongin aikaan? Ehdoissa on kyllä edelleen tuo kolmen vuorokauden sääntö, mutta siitä huolimatta hinnat ovat kyllä tosi suolaiset.

HARTIKAINEN ILKKA 21.01.2011 11:10

Tämän vuoden hinnasto löytyy sivulta www.alandstrafiken.ax.

Kolmen vuorokauden sääntö on poistettu.

HYTÖNEN RAIMO 21.01.2011 11:33

Niinpä, mutta vain ruottinkielisiltä sivuilta (lueskelin ensi kerralla vain suomenkielisiä sivuja). Hinnat ovat kohonneet näköjään taivaisiin (Galtby - Kökar 150 €!!!). Toki henkilö- ja pakettiautoille on saatavissa edullisia vuosikortteja, mutta niistä on kätevästi suljettu pois matkailuautot ja matkailuvaunuyhdistelmät. Hienovarainen vihjaus siitä, että matkailijat pysykööt täältä poissa.

HYTÖNEN RAIMO 21.01.2011 11:44

Lisäksi voi ihmetellä onko tuollainen hinnoittelu (meno-paluu)edes laillista? Eiväthän kaikki palaa samaa reittiä takaisin vaan jatkavat edelleen Ruotsiin, josta palaavat ehkä Saksan, Puolan, Tallinnan tai Haaparannan kautta takaisin Suomeen. Miksi pitäisi maksaa palvelusta, jota ei käytä?

HYTÖNEN RAIMO 21.01.2011 12:24

Tällä pääsee (edullisesti ohi Ahvenanmaan). Finlinesin hinta kahdelle henkilölle ja kulkineelle Naantalista Kapellskäriin kera karavaanarialennuksen kustantaa vain 90 € (aamu- tai päivälähtö ilman hyttiä).

ARO PERTTI 07.02.2011 02:31

Hai hyvät Isännät !

Kyllä niillä päätesatamissa ostetuilla lipuilla saa kulkea koko matkan jos yöpyy kerran tai enemmänkin ,kun ei hukkaas lippua Alla oleva on lainattu 2011 hinnastosta..

Rabatter kan inte kombineras. Biljetter för motorfordon säljs i ändhamn såsom tur/ returbiljetter vid ombordkörning. Returbiljetten är giltig i hela skärgården för returresan eller för den fortsatta resan efter det att övernattning skett i skärgården. Returbiljetten måste sparas och uppvisas vid returresan. I händelse av att returbiljetten förkommer erläggs avgift enligt taxa 2.

Alennuksia ei voi yhdistää. Päätesatamissa myydään lautalle ajettaessa meno-paluulippuja. Paluulippu kelpaa myös jatkolippuna koko saaristossa, jos on yövytty vähintään yksi yö jossakin saaristokunnassa. Paluulippu on säilytettävä ja esitettävä paluu- tai jatkomatkalla. Jos paluulippu on hukattu, suoritetaan maksu taksa 2:n mukaan.

http://www.alandstrafiken.ax/pdf/skargardsguiden_2011_web.pdf

HYTÖNEN RAIMO 07.02.2011 20:20

Just, joo.

Sivut näkyy päivitetyn kokonaisuudessaan ajan tasalle sitten edellisen selailun. Ei näköjään pitäisi arvostella keskeneräistä työtä (mutta pirustakos tuon tiesi).

KNAAPI JUHA 07.02.2011 21:44

Minulle jäi edelleen täysin epäselväksi tuo matkalippuasia, vaikka lueskelin sitä molemmilla kielillä.

Kuvittelin, että meno - paluulipulla pääsee määränpäähän ja takaisin. Mikä sitten on se jatkolippu, jota voi käyttää paluulipun sijasta. Edellytyksenä on se yöpyminen saaristossa. Mites sitten takasin pääsee? Ostetaanko taas uusi paluulippu, kun se meno - paluun paluulippu käytettiin jo jatkolippuna?

Voisko joku viisaampi selittää.

ARO PERTTI 08.02.2011 02:31

Juha! Olet ymmärtänyt aivan oikein, miten sen voi muullatavalla tulkittakkaan jos otaa selville mikäon Taxa 2..Senhän taas voi lukea tosta uudesta esitteestä..Nykyään on pääosiltaan tuo yllä oleva teksti.suuressa taulussa Päätesatamissa ja kyllä se aika selvä mielestäni on.Långnäsistä esim ei viimevuden puolella illla 22,00 päässykkän pitemmälle kuin Kökariin ja aamulla sitten Nauvoon samalla lipulla jolla sai myös ottaa osaa saaristoralliin.. Kökarista löytyy aika lailla vapaaparkkeja yöpymiseen jos ei hala satamaan jäädä.Pojoinenreitti on vähän hankalampi yöpymispaikkojen suhteen jollei halua satamissa yöpyä.Minä tapaan yöpyä Brändön kirkon vieressä..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.