Kosteusmittauksen hinta.

HÄMÄLÄINEN JOUNI 21.12.2010 20:59

Olisi kiva tietää mitä hintaa kauppiaat veloittavat auton kosteusmittauksiata. Ihmettelin hiukan kun teetin kosteusmittauksen Arto 69 malliin ja hinta kuopiossa oli 120 €. Pidin meinaan aika kalliina ja samaa ovat sanoneet muutkin !?

VALLIUS MARTTI 21.12.2010 21:16

Tuollaista ne on jo pitemmän aikaa kyseleet 120e.Eikä kosteus mitaus olle takuusiitä eikö kosteutta olisi,ne tärkeimät mittaus paikat on niin hankalassa jopa mahdotomissa paikoissa että ne jää mitamatta jokaiselta""näin se vaan on"".TV Kulkuri

KOSKINEN OLLI 21.12.2010 21:53

Mittaus on helppo tehdä itse jos itseään varten tuon tekee. Mutta jos aikoo myyntitarkoituksessa tehdä, niin liikkeeeseen pitänee viedä.

Lienee syytä muistuttaa että mittauksen hinnassa joutuu maksamaan myös ne kymmenet "turhat" mittaushintatiedustelut.

Niin se vaan, on ettei siellä toimistossa kukaan istu ilmaiseksi vastailemassa tiedusteluihin. ;)

Kosteusmittauksen tekemisestä on aiemmin ollut kirjoituksia.

NISSINEN KAUKO 21.12.2010 22:28

Porissa vaunun kosteusmittaus 12.10.2010 maksoi 60 €

SUOMINEN TAUNO 22.12.2010 08:34

Burstnerin vuosittainen "takuukosteusmittaus" Jyväs Caravan 85 €, Caravan Center (Espoo) 150 €.

ASIKAINEN MATTI 22.12.2010 14:55

Olen ymmärtänyt, että osa tätä kosteusmittauksen hinnasta on vakuutusmaksua, jolla katetaan yhteisvastuullisesti muutaman epäonnisen korjaukset. Seitsemän vuoden takuukosteusmittausmaksut tekevät 840 €. Kuinkahan ison korjauksen tuolla summalla saisi, jos seinää joudutaan repimään auki? Jos on kyse vanhasta kulkineesta, niin kyse on pelkästä kosteusmittauksesta, ei takuun aktivoinnista ja silloin hintakin on halvempi.

ANTTILA MARKKU 22.12.2010 16:10

Puhutko nyt takuuasiaa nimenomaan tehtaan edellyttämästä määräaikaisesta kosteusmittauksesta vai omaehtoisesta kosteuden mittaamisesta.Empä usko että kun menet vaunukorjaamolle mittauttamaan kosteus % siihen sisältyis muuta takuuta kuin kosteus siinä kohdassa jossa mittaus tehtiin se on saatujen arvojen mukainen.Silti jossain muussa kohtaa vaunusta voi löytyä pahakin kosteusvaurio.En usko,ihan mutu tuntumalta,noiden mittausten antavan kovin laajalta alueelta tietoja yksittäisen mittauspisteen kohdalla.

NISSINEN KAUKO 22.12.2010 19:14

Kosteusmittaus 12.10.2010 oli vaunun takuukosteusmittaus. En tiedä sitä paljonko a-auton mittauksesta rokottavat.

KOSKINEN OLLI 22.12.2010 19:37

Tee se itse miehen piikkikosteusmittari kertoo hyvin tarkasti rakenteen kosteuden. Jopa niin tarkasti että joskus näyttää kohonneita arvoja, vaikka mitään vikaa ei ole, kosteus nousee kosteilla ilmoilla, sekä myös talvella. Jos vuotoa rakenteissa on, jos kostunut alue on pieni, esim 30cmx 30cm se saattaa jäädä mittauksessa havaitsematta, jos sattuu jäämään mittauskohteiden väliin. Siksi mittaus on uusittava säännöllisesti. Laajentuessaan kosteus lötyyy, ja voidaan selvittää syy ja korjata vika sekä kuivata rakenne.

Ammattilaisilla liennee sellaisia mittareita joilla seinään ei tule reikiä, kuten piikkikosteusmittari tekee.

ANTTILA MARKKU 22.12.2010 19:53

Teetin ihan viime töikseni ennen takuuajan päättymistä soliferilla kosteusmittauksen.Ei näyttänyt painavan piikkiä rakenteisiin.

JOKINIEMI PETRI 23.12.2010 13:03

Koskiselle.Ei kyllä ole mitään järkee ruveta piikkimittarilla tökkiin autonseiniä pieniä reikiä täyteen.Piikimittari on tarkotettu lähinnä puuaineksen mittaukseen esim rakennuksen runkopuista.Auton mittaus suoritetaan pintamittarilla.Usein mittaajat käyttävät niin sanottua käpälämittari,tosin parenpia la luottevanpia arvojaa saa niin sanotulla kuulpää mittarilla.Esim gann hydrometer,anturin b 50.Tälläistä mittaria käytetään kun tehään esim kylpyhuoneitten kosteus mittaus.Itselläni 10v kokemus kosteusmittauksista.Auton mittaus, vaunun mittaus ei ole kovinkaan kummonen toimenpide kun vaan on tietoo mitä tekee.Ja käy joka nurkan läpi.

KOSKINEN OLLI 23.12.2010 13:29

Petrille: Ihan hyvä että tulee esille uusia menetelmiä.

Piikkimittarista minulla pitkäaikainen kokems, ja tiedän että toimii.
Piikkimittarilla mitattaessa pulma on juuri siinä ettei mittauksia tehdä koko seinän alueelta, vaan vain paikoista joissa reijät eivät jää näkyviin. (Reikiähän seinät on jo täynnä tehtaalta tullessa, sen voi todeta kun purkaa seinän kalusteet pois). Samoja reikiä voi toki käyttää seuraavassa mittauksessa. :)

LAUKKANEN MAURI 23.12.2010 18:42

Kyllä sitää osaa mitatata kosteutta kuka vaan MUTTA; -amatti ihmiset jotka ovat mitanneet esim,as,autoja ja vaunuja tietävät jo etukäteen mistä mitata ja mitkä on ne heikoimmat paikat missä se kosteus muhii. -toisaalta ,kuten tuolla tuli ilmi mitauksella ei ole mitään arvoa jos sen suoritaa ns,TI-mies,vaikka hän osaisi asiansa, siihen paperiin pitää saada hyvähsytyn yrityksen leima/hyväksyntä. -Yritys vastaa tehdyistä mittaus tuloksista jos niissä on pokkeamia/mittavirheitä. -Näistä asioista se hinta muodostuu

VALTONEN MARTTI 23.12.2010 19:11

Esimerkiksi lähes kaikissa vaunuissa seinien ja päätyjen ylä osa on peitossa ainakin parinkymmenen sentin matkalta. Sinne voi huoletta tökkiä piikkimittarilla vaikka vieriviereen lähes ympäri vaunun reikiä ja on taas varmistettu ettei katon saumasta tule vettä seinän sisään. Samoin ikkunoiden kehykset yleensä piikitettävissä piiloon. Missä on ehjä peltiseinä siitähän on turha mitatakaan. Mutta nuo muovikoteloidut wc/suihkutilat, ne on ongelma. Pitäisi purkaa paljon päästäkseen piikittämään, joten jotain jää kyllä tutkimattakin. Kattoluukkujen ympärykset on myöskin tärkeät. Laukkasen kanssa taas samaa mieltä että kokeneen ammattilaisen hommaa on tuo mittailu.

JÄMSÄ ESKO 23.12.2010 23:26

Kiitos tiedoista, olen burstnerin omistaja ja keväällä on takuuehtoihin kuuluva mittaus kyseessä. Viimeksi, kun kävin Espoossa oli oikein hyvä palvelu, mutta noilla hinnoilla suunta Jyväskylään on mahdollista. Hyvää Joulua kaikille ja oikein rattoisaa Uutta Vuotta!

NIKOLA MIKKO 25.12.2010 02:57

Ylöjärveltä löytyy Gann pallopääkosteusmittari tee se itse mittauksiin.

Kysyä voi allekirjoittaneelta.

mikko.nikola@gmail.com

VÄLIAHDE JUSSI 25.12.2010 14:09

Sehän riittää kun, itse on tyytyväinen ja kaveritkin toteaa auton kuivaksi. Pitää taas keväällä tai kesällä mitata Multarannassa 5€.

NIKOLA MIKKO 28.12.2010 20:44

Minun mittarini lainaukselle ei ole hintaa määrätty. Lainata saa jos kehtaa.

Mikko

mikko.nikola@gmail.com

VÄLIAHDE JUSSI 29.12.2010 12:17

Tuo on sitä tosi karavaanari henkijä Mikko näin se menee. Lainailiota kait riittää?

KUNTONEN SAKU 17.02.2011 14:23

Takuu kosteusmittauksen saa suorittaa varmaan jo kaikissa merkeissä vain tehtaan tai maahantuojan hyväksymä huoltoliike, huoltoliikkeeltä vaaditaan myös korjaus valmius jos jotain häiriötä löytyy, ja huoltoliikkeen käyttämät mittauslaite tiedot. Tämä mm. sen takia koska jos jossain on todettu esim. valmistuksessa olleen jokin vipa niin huoltoliikkeet saavat siitä informaation. Jos tarkkuuta vaativa paikka on piilossa niin informaatiota saamattomalta voi se jäädä tarkastamatta ja tuo kosteus saattaa levitä seuraavaan tarkastukseen mahdottoman suureksi. Ja tehdyistä takuu mittauksista menee aina tieto tehtaalle, jotta he pystyvät tarkkailemaan esim. kaikkia malleja erikseen mihin niitä ikinä on myytykkään. Tehtaat antavat usein myös ovh hinnan mittauksille joka tosin on vaan ohjeellinen. Pintamittarissa on ongelmana metallit rakenteissa, eli kaapistojen ym. kiinnitys kohdissa on tuki seinän sisällä johon pintakosteusmittarit reakoivat. Lisäksi mitattavaan kohteeseen täytyy saada se mittari, kun piikkimittariin saa anturin joka on johdon päässä ja sopii paljon ahtaampiin paikkoihin.

VALTONEN MARTTI 17.02.2011 15:14

Kylläpä se tieto tehtaalle mittauksista taitaa mennä siksi ettei käytetyn vaunun kaupassa myyjäliike ja asiakas pysty keplottelemaan edellisen omistajan laiminlyötyjä mittauksia jälkikäteen ajan tasalle. Nimimerkillä "kokemusta on"

SALOMAA MAUNO 17.02.2011 16:28

Vissiin ennustettu sateista kesää, kun kosteuksia on kotimaassa matkaillessa mittailtava.

VALTONEN MARTTI 17.02.2011 16:34

Päinvastoi, mie povaan äärimmäisen kuivaa ja kuumaa kesää, vähän niinku kaks´edellistäkin. Siks´kosteuksia on etittävä vaikka vaunun/auton seinistä.

HAAPANEN TIMO 17.02.2011 18:14

Ensi yöksi auton ja vaunun ovi tai ikkuna auki, kuivuu niin että natisee. @timppa

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.02.2011 13:12

Mulla Timppa sellainen politiikka noissa kosteusasioissa, jotta ei se umpijäässä oleva auto siitä mihinkään kostu, kosteus jäätyy sitä mukaa kun sitä tulee. Kun mittari lähestyy nolla astetta, lämmöt kaasulla täysille ja räppänät auki, ei ole ollut kosteusmurheita kolmeenkymmeneen vuoteen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.