ABC-Renkomäki, Lahti

MALSTE TIMO 02.09.2010 15:34

Septipisteen ovessa lappu: Septipiste suljettu Onkohan heillä suurempikin ongelma sen viemäröinnin kanssa? Par kertoo tulvinut aajokaivo pihamaalle.....

HAAPANEN TIMO 02.09.2010 16:56

Mulla kävi siellä nolosti toissa kesänä.

Ajoin auton ajokaivon päälle, avasin harmaanveden hanan, otin kasetin ja menin sinne koppiin sitä tyhjentämään. Tullessani ulos paskakikkareet valuivat iloisesti alamäkeen autoni alitse, tavaraa oli paljon ja vana eteni jo parikymmenen metrin päässä.

Mulla ei ollut mitään tehtävissä kuin ajaa auto kiiresti viereiseen parkkiin. Ajokaivo oli tullessani tukossa, ja mun harmaa veteni (60 l) nosti kaivossa olleet kikkareet (60 l) asfaltille.

Punaisen naamani vaalennuttua ilmoitin asiasta henkilökunnalle. @timppa

ASTALA JANNE 06.09.2010 09:11

Se septipisteen edessä oleva kaivoko on ajokaivo?

AHJOS TIMO 06.09.2010 09:47

"Punaisen naamani vaalennuttua ilmoitin asiasta henkilökunnalle."

S-Marketin vai ABC-ravintolan kassamyyjälle vai keittiöhenkilökunnalle vai kenelle? Paikkaan tutustuessani yritin kysyä neuvoa, mihin harmaavesisäiliö tyhjennetään, mutta en löytänyt edellisten lisäksi ketään osuuskaupan henkilökuntaan kuuluvaa. Muut liikkeet ovat vuokralaisia. Lähinnä pohdin sitä, kuuluuko harmaavesisäiliö tyhjentää sadevesiviemärin näköiseen kaivoon vai umpinaisella neliskanttisella nostokannella peitettyyn paikkaan.

Sen jälkeen kävin tutustumassa Mäntsälä-P:n Shellin vastaavaan palveluun. Siellä oli yksi pariskunta juuri tyhjentänyt matkailuautonsa harmaavesisäiliön umpinaisen kaivonkannen päälle, jolloin vesi levisi laajalle alueelle pitkin asfalttia.

Nuo tapahtuivat muutama vuosi sitten, kun vasta opiskelin näitä asioita ja liikuin itse vielä tavallisella henkilöautolla. Kun sitten menin matkailuautolla ensimmäiselle leirintäalueelle, kysyin siellä henkilökunnalta harmaavesisäiliön tyhjennyspaikkaa. Minulle neuvottiin paikka, missä oli ajoneuvon alle työnnettävä keräilyastia, josta meni letku pumpun kautta viemäriin. Laite oli aivan liian korkea mahtuakseen autoni harmaavesisäiliön poistoputken alle.

HAAPANEN TIMO 06.09.2010 16:49

Nostin sen neliskanttisen kannen auki, siinä se on kopin edessä. Näkyihän siellä tavaraa, mutten minä voinut tietää ettei se vedä yhtään, olisi tietty pitänyt jäädä vahtimaan, mutta oletushan on että systeemit toimii.

Kuvassa se kaivo oikein odottaa että joku onneton erehtyisi sitä käyttämään. Kuva otettu juuri ennen tyhjennystäni.

@timppa

HALMEENMÄKI JUHANI 06.09.2010 18:03

Ja asfaltti sen näköisessä kunnossa että on tainnut mennä useammatkin lastit yli/ohi, ei se tuosta keskeltä voi autojen painosta eikä sadevedestäkään noin kärsiä?

HAAPANEN TIMO 06.09.2010 19:54

Jospa maa on pettänyt niin syvältä että viemäri on hajonnut. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.