Terveisiä Seljänperältä!

SILMUNEN HANNU 01.08.2010 00:04

Kun joskus malttaa meikäkäinen pysähtyä, ennen kuin pääsee perille, voi joutua vaikka...Seljänperälle:)

Täällä sitä nyt on synkkä ja myrskyinen yö, muttei silti ole pimeää, niin kuin Turkkusessa bruukaa jo olla. Me Hannnun kanssa, saunan raikkaina ja putipuhtosina paistelemme tuulessa huojuvan auton uumenissa lohtajalaista viljapossumakkaraa ja napostelemme kyytipojaksi auringon makeaksi kypsyttämiä tomaatteja sekä kotitekoista mansikkamehua, niin unohtamatta aurajuustoruisleipää, pannulla paistettua leipäjuustoa ja lakkahilloa...:)Kovan luokan herkut siis:)

Miten muuten kuvailisin Seljänperää..? Noo, metsässä, vähän pusikossakin ja perämeren matalalla rannalla. Aikansa eläneitä pukukoppeja rannalla, jokunen mökki täynnä kalastuskilpailun osanottajia, itävaltalainen Rautaruukkiin työkomennukselle menossa oleva mies, pari venälaista lasta mustikoita noukkimassa. Suihkut auki pari tuntia aamulla ja toisen mokoman illalla, hyttysiä sateesta huolimatta.

Mutta sauna, siksihän tänne tulimme. Väsytti, vaikka piti ajaa Norjaan. Tuli vastaan kyltti leirintäalueesta ja bussipysäkki. Iltaa, saisiko Seljänäprän leirintäalueelle, Iltaa, olisko teillä mahdollisesti vapaata perhesaunaa tänä iltana. Ai tunnin päästäkö, Kiitos, me tulemme!

Ja sitten me saunoimme, mehevissä suloisissa tiukoissa puusaunan löylyissä. Ja sitten me lilluimme matalassa meressä aaltojen ja tuulen keikuttaessa meitä. Meri oli lämmin ja virvoittava, sauna tumma kuuma ja suloinen.

Aivan, ja nyt on hyvä vain olla. Ja myös miettiä miten hieno oli Ohtakari, ja miten aamulla pinkaisemme kohti Pakasaivoa ja sitten Norjaa. Ei väliä vaikka alue ehkä onkin jonkn mittapuun mukaan vähän kämäinen. Ei väliä vaikka sataa ja myrskyää. Kunhan oli hyvä sauna! Ja hyvä seura!

Kyllä kotimaan matkailu sitten on kivaa sekin, vaikka Seljänperällä:)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 01.08.2010 08:46

Oikealla asenteella moni asia on suloinen. Aamutortun vääntökin... Mukava lukea matkakertomusta lähes livenä. Olispas mokkulaan kansainvälinen prepaid simkortti! Huono juttu ettei yksikään operaattori vielä sellaista tarjoa, vaikka miten kimpassa eri maissa toimivat. Ei näille sivuille niin paljoa uutta päivittäin ilmesty ettei kernaasti lukisi itsekunkin matkakertomuksia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.