Peräseinäjoki kalajärvi ****

MÄKI KEIJO 24.07.2010 10:09

Ihmettelen Peräseinäjoki kalajärven **** . Mistä tälläinen luokka, puitteet hyvät mutta siihen se sitten jääkin. Paikat sikin sokin pitkin metsää ja turvallisuus välistä ei aina välitetty vaan kaikki sisään. Hiljaisuudesta 23 jälkeen oli hyvät kyltit mutta ei edes isännät osaa lukea koska juhlat jatkui 2 vrk aikana klo 3-4 saakka. Tulipahan sekin paikka nähtyä

HIRVINIEMI TAPIO 24.07.2010 16:00

En ymmärrä miks pitää nuin nirsolla asenteella lähtee matkailemaan, eikös silloin ole sama olla kotona kun sielä on kaikki hyvin.. Olin itsekkin tän viikon maanantaista keskiviikkoon kalajärvellä lomailemassa enkä huomannut mitään ongelmia tai epäsiisteyttä, tosimukavaa ja ystävällistä porukkaa kaikki (isännät ja karavaanarit)menen kyllä tuonne toistekkin, yöt sai nukkua rauhallisesti,eikä kiinnostanut yöllä nousta kuuntelemaan kuuluiko jostain jotain ääniä.

Lomalla ollessa ei meikäläistä häiritse vaikka jotkut meteliä yöllä pitääkin,pitää osata asennoitua oikein.

Jos kuitenkin äänet unta häiritsee suosittelen ostamaan korvatulpat,ei tarvitse kuunnella haittaavia meluja ja korvatulppia löytyy apteekista ja parempia malleja moottoripyöräosia myyvista liikkeistä.

Niin ja ne metsäpaikat on kausipaikkoja

Noh tulipahan purettua... Sopeutukaa hyvät vaanarit, marinat pois !

SILMUNEN HANNU 24.07.2010 17:25

En ole ollut Kalajärvellä, enkä ole nirsolla asenteella reissuissa, mutta yö-möykkä on kyllä semmoinen asia, mihin minusta ei kenenkään tarvitse sopeutua!

Ihminen tarvitsee rauhaa ja hiljaisuutta jotta keho ja mieli voi levätä, ja ihminen voida hyvin, ja jos menen leirintäalueelle minkä säännöissä on mainittu hiljaisuus, niin kyllä sen hiljaisuuden pitää voida järjestyä.

Ne, jotka eivät halua noudattaa yörauhaa, menkööt omille tonteille ja mökeille, mutta yhteisissä paikoissa olevien sääntöjen tarkoitus on tehdä kaikkien elämä miellyttäväksi.

Eli öistä hiljaisuutta kaipaavien ei tarvitse ostaa korvatulppia vaan möykkäävien on pidettävä melut mahassaan.

t.Kaarina

KUNNAS TAPANI 24.07.2010 19:02

Jos naapuri möykkää neljään asti niin voihan sitä sitten heti seitsemältä laittaa omat stereot täysille :)

JANHONEN MATTI 24.07.2010 19:43

Olen Kaarinan kanssa tismalleen samaa mieltä. Eräs syy mennä camping-alueelle on juuri se, että siellä saa rauhassa levätä. Jos yörauhakin viedään niin mitä jää jäljelle?

HEIKMAN RAIMO 24.07.2010 20:39

minä kokeilin viime yönä tässä joku aika sitten täällä saatua vinkkiä koska nukkumaan mennessäni "kuulin ääniä" eli oma radio hiljaa soimaan taustalle ja avot nukuinpa hyvin...

SUOVO ILPO 25.07.2010 02:16

Samaa olen ihmetellyt. Kaksi kertaa olen sinne erehtynyt ja molemmilla kerroilla sama meininki, paikat ovat likaisia ja liikaa porukkaa. Turvaväleista puhumattakaan... Ei edes pöytää mahtunut tavaratilasta ottamaan ulos kun naapurin Citikka oli niin lähellä.

KERÄNEN OSMO 25.07.2010 09:52

Tuo on kyllä totta että Kalajärvi on ainoa paikka missä turvaväleillä pyyhitään pexxxttx. Meille kävi myös, vetoautoa ei meinannut irti saada kun naapuri oli niin lähellä, vaunun perä oli jo isännän ohjeiden mukaan peruutettu toisen vetoaisaan melkein kiinni. Sitten vedetään johtoja ajoteiden yli, ei hyvä. Portilla pitäisi oppia sanomaan että on täyttä..

JÄRVINEN AIMO 26.07.2010 08:51

Kalajärvi on mukavien ja leppoisien Karavaanareiden paikka, ei sinne kannata mennä jos pipo on jo kotoa lähtiessä kireä. Tulee paha mieli kun toisilla on hauskaa ja itse murjottaa.

NYYSSÖNEN KAJ 26.07.2010 09:38

"Kalajärvi on mukavien ja leppoisien Karavaanareiden paikka, ei sinne kannata mennä jos pipo on jo kotoa lähtiessä kireä. Tulee paha mieli kun toisilla on hauskaa ja itse murjottaa."

Kyllä minäkin alkaisin valittaan jos armas puoliso ei päästäis illalla ulos vaan joutuis vain verhon takaa kurkkimaan kun toisilla on hauskaa ja saavat vieläpä ryypiskellä.

PALIN MATTI 26.07.2010 09:44

Ehdottomasti paras tänä kesänä käyttämistäni SFC-alueista. Olin liikkeellä lasten ja lastenlasteni kanssa ja he olivat todella ihastuneita paikkaan, varsinkin sen loistavaan uimarantaan. Isännät olivat avuliaita ja ystävällisiä ja nuoret kesätyöntekijätkin osasivat asiansa.

Vieraspaikat on upeasti sijoitettu lähimmäksi uimarantaa ja palveluita. Suosittelen vilpittömästi lapsiperheille pitempäänkin oleskeluun.

PS: Jos Kalajärvellä ei viihdy, niin silloin olisi ehkä jonkinlainen itsetutkiskelu paikallaan.

HÄNNINEN JUKKA 26.07.2010 12:19

Mitenkä Matti ohjeistit veturinkuljettajan ja matkustajat kun noin yrmyllä ilmeellä matkaa taittavat - jätskit veks ja 2kmh nopeusrajoitus ?

SARVIKAS SEPPO 26.07.2010 12:19

Aloittaja on oikeassa! jos on hiljaisuus,sitä pitäisi noudattaa! kalajärvellä isännät on sitämieltä että ei sen nii väliä! kesätyöntekijä osasi hommansa,lopuilla on opeteltavaa!möykkää riittää aamuseitsemään,toki vielä kauemminkin,mutta seiskalta me lähdettiin kotiin nukkumaan! hyvä alue niille jotka huutaa ja möykkää yöt ja nukkuu päivällä! ps. tää oli Juhannusaaton aattona,ja isännät oli sitämieltä et on normaalia! että sinnevaan jotka tästä menosta tykkää!

PALIN MATTI 26.07.2010 12:28

Mie Jukka kuule kattoin, ettei mun valtuuet riitä paikallisväestön ohojeistamisseen tuola. Ainaski lapset tykkäs kyytistä. Se riitti mulle, ku sitä menoa sivusta seurasin.

JOKINIEMI PETRI 26.07.2010 19:53

Matti se asiaa puhuu.Kalajärvi on yksi suomen parhaista paikoita.siisti asiallinen ja hyvät uimarannat.hyvä henkilökunta.Itsetutkiskelu olis kohdallaan aikas monelle valittaja luonteelle.tullaan alueelle ja haetaan heti ne viat,ei osata nauttia niistä hyvistä asioista.jos kesä yössä on hiukan meteliä musiikki ollaan heti takajaloillaan.tää caravaanari elämä vaan on.

KAIJALA HEIKKI 26.07.2010 22:30

Mutta täytyy kai sekin joittenkin ymmärtää että joillakin voi mahdollisesti olla erillaisia kokemuksia samasta alueesta vai kuinka?

LATVALA MARKO 26.07.2010 23:44

Meidänkin mielestä ehdottomasti yksi suomen parhaista paikoista. Ainut negatiivinen asia sattui pari vuotta sitten juhannusaattona vähän ennen kahdeksaa illalla. Meillä oli ilmeisesti liian hauskaa naapureitten mielestä kun tulivat huutamaan meille metelöinnistä. Ja ihan oikeasti ei ollut meteliä eikä oltu liikaa alkoa nautittu. No loppu hyvin ja kaikki hyvin, naapuri lähti aamulla jatkamaan matkaa. Tämä kyseinen henkilö oli kyllä isännille tuttu vastaavista tempauksista jo entuudestaan.

VIITALA RISTO 28.07.2010 12:03

Meillä yöpymisiä Kalajärvellä, ei varmaan sataa, mutta useampia kymmeniä kuitenkin. Välillä yksi yö, toisinaan pari viikkoa. Äärimmäisen harvoin on ollut mitään häiriötä yöllä.

Nuo tähdet on varmaan ihan perusteltuja niiden kriteereiden mukaan, joilla tähtiä annetaan. Mun mielestä Kalajärvi on kyllä vähän yliarvostettu, mutta ollaan varmaan taas viikonloppuna menossa...

Onkikilpailuviikonloppuna(huh) ollaan varmasti paikalla ja jätetään kärry ainakin huvilanpolttajaisiin tai puolukkatreffeihin asti.

VEPSÄLÄINEN JUSSI 28.07.2010 14:08

Täysin samanlaisia kokemuksia meilläkin Kalajärvestä aloittajan kanssa. Toissa viikonloppuna oltiin yksi yö ja tuskin toista kertaa mennään sinne. Kahden viikon reissulla kalajärvi oli kaikkein rauhattomin paikka. Ei tarttenut paljon sinä yönä nukkua, viimeisen kerran heräsin 03:30 kun muutama heebo kiroili vaunun vieressä isolla äänellä.

PEUTERE JUKKA 28.07.2010 15:06

Jo keskusteluketjun pituus osoitta että Kalajärvi on suosittu paikka ja mitä enemmän porukkaa käy sen enemmän mielipiteitä itsellä takana kaksi Kalajärven reissua ja molemmat + merkkisiä Tuolla kotimaan puolella vain kaksi kommenttia Rasuasta vaikka alue on tosi hieno ja oikean veden äärellä eikä minkään patoaltaan Jukka

PULKKI MARTTI 28.07.2010 19:09

Ehtoota Hämeen sydämmestä. Kalajärvi on ehdottomasti valtakunnan eliittiä. Olemme käyneet siellä lukuisia kertoja niin kesällä kuin talvellakin. Aina on jäänyt hyvä maku mukaan. Totta on että ei välttämättä kannata mennä sinne enempää kuin muuallekkaan jos on asenne jo valmiiksi kiinalaista politpyroo tasoa. Meteliä enempää kuin epäsiisteyttäkään en siellä ole havainnut. Mukavia ja leppoisia karavaanareita sensijaan useasti.

SILMUNEN HANNU 28.07.2010 22:14

Olkoon Kalajärvi vaikka maailmanluokan eliittiä, niin ei se muuta sitä tosiasiaa miksikään, jos jotkut eivät ole siellä saaneet öitään nukuttua toisten metelöinnin vuoksi.

Ihminen, joka menee leirintäalueelle saadakseen nukuttua yönsä hyvin, ei minkään mittapuun mukaan ole liikkeellä nurjalla asenteella, ensinkään, kun on tiedossa että alueen säännöt "takaavat" hiljaisuuden 23-07.

Hölmöä ruveta toisten kinaamaan, että yönsä muiden metelöinnin vuoksi valvomaan joutunut olisi jotenkin kokenut asian väärin, ihan vain siksi, että joku muu joskus muulloin on siellä yönsä saanut nukuttua!

t.Kaarina

JOKINIEMI PETRI 28.07.2010 22:38

Ota kepardia se helpottaa näin kuumalla ilmalla

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2010 07:34

Tuskinpa!? ;-))

PALIN MATTI 29.07.2010 07:37

Ihmeellinen käsitys on t.Kaarinalla tästä karavaanimatkailusta. Alueen infrastruktuuri ja ylläpitäjäkö se on siis moiseen häiriöön syyllinen?

Käsittääkseni tässä on nyt kymysys meluavista ja sääntöjä kunnioittamattomista alueen asiakkaista, eikä jostain tietystä alueesta.

Samanlainen tilannehan olisi syntynyt missä tahansa alueella, jos nämä kaksi erimielenlaatuista olisivat kohdanneet samoissa merkeissä.

Muutamista kirjoituksista saa sen käsityksen, että tämä sama häirikkömatkailija on joka yö möykkäämässä siellä Kalajärvellä. Ei varmaankaan näin ole asia.

LIIMATAINEN HANNU 29.07.2010 08:54

t. Kaarinalla on kova halu ja into yrittää vääntää maailma oman mielensä mukaiseksi ja näköiseksi, vaan veikkaanpa ettei se onnistu, halut suuremmat kuin kyvyt.

Pienemmän riesan tie, Koskelan sanoin, on yrittää jotenkin sopeutua olemassa olevaan maailmaan, vaikka se ei aina miellyttäisikään, se maailma. Vaihtoehtona on sulkeutua omaan 'luostariin' ja katsella ikkunasta maailman menoa. No, totuus jossakin välissä, mutta jos kaikki tai suuri osa ihmisistä, tapahtumista, ilmiöistä, paikoista jne. on 'väärää' tai 'ei muutoin hyvää' niin raskaaksi käy tämä elon tien tallaaminen. Ymmärtäväinen ja joustava psyyke helpottaa suuresti elämistä ja olemista, kaikki ei ota hermoon tai kiukuta kun ei ole mielensä mukainen.

Tästäkään ei t. Kaarinan nyt kannata pillastua, 'ei vanha vittuile, vanha vain neuvoo'! "Elämää ja erotiikkaa"! ;-)))

Lämmintä kesän jatkoa t. Kaarinalle myös!

KUUTTI MARKKU 29.07.2010 10:02

Kaikilla alueilla on ajoittain häiritseviä ääniä ja metelöintiä, ja useimmiten syynä on muut kuin alueen vakituiset kausipaikkalaiset. Leiriytyessä kannattaa alueen isännän kanssa katsastaa vapaat paikat ja tehdä hänelle selväksi, millaisessa seurassa viihtyyy parhaiten, niin isäntä opastaa sopivan, rauhallisen paikan valinnassa varmasti mielellään, jos vapaita paikkoja on useampia. Naapurinsa pääsee leirintäaluellilla useimmiten valitsemaan, ja se on paljolti omaa tyhmyyttä, jos valitsee ne pahimmat mahdolliset häiriköt naapureikseen.

Eivät ne isännät koko ajan kerkiä vahtimaan, millaista menoa milläkin alueen kulmalla on, joten on järkevää itse toimia, jos jokin häiritsee, ja käydä sanomassa alueen valvojille. Puhumalla paikanpäällä asiat selviävät parhaiten.

SILMUNEN HANNU 29.07.2010 13:12

Onpa joillakin tainnut olla tylsä kesä:)

t.Kaarina

PULKKI MARTTI 30.07.2010 11:47

Et kai tarkoita itseäsi Kaarina kulta?

LAHTI ANTTI 31.07.2010 14:28

Tuli viikko 30 vietettyä Kalajärvellä, enkä kertaakaan törmännyt yhteenkään häirikköön alueella. Myös turvavälit olivat vähintään sen neljä metriä. Hiljaisuutta alueella noudatettiin varsin hyvin. Tietenkin jos joku kulki vaunun ohi ja keskusteli toisen kanssa, niin kuuluuhan se sisälle. Ei vaunut/autot niin äänieristettyjä ole.

Myöskään alueella ei ollut öisin autolla ajelua, koska portti laitetaan kiinni klo. 23.00 Päivisinkin autot noudattivat hiljaista nopeutta, varmaan johtuen runsaasta lapsimäärästä alueella. Hienoa toisten huomioimista.

Ainoa tahra alueella oli vaunun eteen jätetyt Colliet, jotka olivat siinä 8-9 tuntia omissa oloissaan ilman valvontaa. Olivat lopulta sotkeutuneet yhteiseen juoksunaruunsa ja maassa olevaan sähköjohtoon, ettei toinen enää päässyt ylös jaloilleen. Juomakuppi koirien ulottumattomissa. Tästä ei voi aluetta syyttää, vaan vastuuttomia omistajia. Toivottavasti eivät koskaan enää tee näin. Lopulta koirat saatiin jaloilleen ystävällisen,ulkopuolisen koirankasvattajan avulla, ennen kuin omistajat tulivat paikalle.

Myös kiitos isännille, erityisesti Salon parille, mukavasta ajasta ja palvelusta.

LAHTI ANTTI 02.08.2010 16:47

Outoa, että yksikään koiraihminen ei kommentoinut asiaa.

PULKKI MARTTI 02.08.2010 17:03

Koirista:Mie piän huolen omistani, myös muiden jos tarve vaatii. Mielestäni joidenkin ajattelemattomien hölmöilyistä ei isompaa älämölöä kannata nostaa. Ehkäpä edelläkuvattujenkin omistajat saivat ohjeita tulevaisuuden varalle. Toivottavasti.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.08.2010 09:53

Tiedätkö Antti, minä olisin kutsunut paikalle poliisin ja tehnyt tutkintapyynnön: ei koiraa voi jättää useaksi tunniksi kesäkuumalla ilman vettä (luultavasti olivat kaataneet sen vesikuppinsakin) ja tuo toisen collien naruun sotkeutuminen on jo törkeä eläinsuojelurikos, miten olisikaan käynyt, jos se naru olisi ollut kaulan ympärillä. Olivatko numeroituja karavaanareita, hyi helvetti, ottaa kaaliin!

LAHTI ANTTI 03.08.2010 10:54

Olivat numeroituja, mutta sitä en viitsi kertoa mikä oli numero. Jos ovat nähneet nämä kirjoitukset, niin toivottavasti ottavat opikseen.

LUKKARILA JUHANI 03.08.2010 15:08

Viime viikolla keskustelin erään kausipaikkalaisen kanssa asiasta ja hän sanoi metelin tulleen muualta kuin karavaanialueelta . Me olimme siellä pari yötä ja hiljaista oli . Turvaväleistä pidettiin huolta . Kaikki toimi loistavasti , kuten aina .

VIITALA RISTO 06.08.2010 22:41

Aivan rauhallista täällä on. Ravintola Kalajärvestä toki kantautuu musiikki. Ja tuskin kaikki tansseista yöllä palaavat malttavat olla aivan hys-hys. Joku siitä häiriintyy enemmän, joku vähemmän. Kaikki mielipiteineen ihan yhtä oikeassa.

VOUTILAINEN REIJO 12.08.2010 21:17

Kuulehan Osmo! Kalajärvi on paikoista parhain. Käyn joka vuosi lastenlasten kanssa siellä monta kertaa kesän aikana. En ainakaan minä ole havainnut, että siellä rikottaisiin turvaväli määräyksiä.Se on ihan turhaa haukkua hyvää paikkaa,jos pipåo kiristää. Että silleen.

KERÄNEN OSMO 12.08.2010 22:18

Kalajärvi on kuten mainitsit paikka parhaasta päästä. Sillä kertaa kun me siellä oltiin niin turvavälejä ei ollut minkään vertaa. Pipoani ei kiristä, siitä minulla on monta karavaanariveljen ja siskon todistusta. Että silleen.

PULKKI MARTTI 15.08.2010 22:19

Nooh. Tultiin kotiin sieltä justiinsa. Alue täynnä jo perjantaina ennen seitsemää, joten autoja+vaunuja joutui myös leiriytymään alueen ulkopuolelle. Tämän keskustelun tiimoilta katselin turvavälejä, ne olivat varmasti kunnossa, samoin myös siisteysasiat, joka väkimäärään nähden on mielestäni saavutus jos mikä. Alueelta ei myöskään kuulunut minkäänlaista ylimääräistä meteliä. Mukava reissu taas kerran.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.