Autojen tyhjäkäynti

LUUKKONEN ESKO 15.07.2010 21:40

Miksi karavaanarit käyttävät autojaan turhaan minuuttien ajan tapahtui muutamalla leirintä alueella viime ja tällä viikolla pyytäisin hiukan ottamaan kanssa matkailijoita huomioon.

OINONEN JUKKA 15.07.2010 21:53

Kerro tarkemmin, tapahtuiko käyttö esim. tultua alueele,vai kun on paikka löydetty,vai pois lähtiessä. Kun minä tulen alueelle ja ajoaikaa tunti tai enemmän,annan turbon "tasaantua" 2-3 minuttia,jos jotakuta häiritsee,niin huh,huh.

JORVA OLLI 15.07.2010 22:28

Jou Esko, niin pitää tehdäkin nykydieseleillä! "Rasittavan ajon" jälkeen on hyvä antaa moottorin käydä minuutin, pari ihan moottorin ja varsinkin turbon lämmön tasaamisesksi. Ei siinä sen kummempaa ole.

LUUKKONEN ESKO 15.07.2010 22:31

Autot laitettiin kylminä käyntiin ja käytettiin 6 minuuttia jonka jälkeen autot sammutettiin jonka jälkeen pidettiin muutaman minuutin tauko taas käynnistettiin ja lähdettiin sitten vasta liikkeelle en ole kirjoittanut mitään alueelle tulosta vaan puhtaasta tyhjäkäynnistä kylmällä autolla eikä ole tarkoitus tuomita ketään vaan pyytäisin jokaisen kiinnittämään huomiota siihen että, karavaanarialueella on muitakin ihmisiä kuin minä itse!

OINONEN JUKKA 15.07.2010 22:59

He on olleet varmaan ammatiltaan rekkakuskeja,ja luulleet lomallakin lähtevän rekalla liikenteeseen jossa on ilmajarrut,jotka vaativat jonkun aikaa käyttämistä,että paineet nousee.)))))

AHJOS TIMO 15.07.2010 23:29

Tässä tapauksessa ei siis ollut kysymys turbon jäähdyttelystä kovan ajon jälkeen, mutta ei sitäkään ole pakko leirintäalueella tehdä. Jäähdyttelytauon voinee pitää jossakin portin ulkopuolella ennen toisten viereen tuloa.

KOSKINEN OLLI 16.07.2010 06:29

Itseasiassa turbon jäähtyminen alkaa jo sillä hetkellä kun nopeuden vähentäminen normaalista matkanopeudesta aloitetaan. Lisäksi turbo jäähtyy kovan ajon jälkeen leirintäalueelle tullessa pikkutiellä hitaassa ajossa.

Taitaapa joissakin aivan uusissa nykyautoissa on start-stop automatiikkaa moottori sammutetaan automaattisesti aina kun moottoria ei tarvita auton liikuttamiseen. Ei siinä turboa jäähdytellä paria minuuttia ennen jokaista sammuttamista.

...Romuautoilla olen ikäni liikkunut ja liikun vieläkin, mutta vielä koskaan en ole liikkunut niin huonolla autolla että pelkäisin autoni moottorin hajoavan moottorin sammuttamiseen.

KUJANPÄÄ MARKKU 16.07.2010 07:45

Haluavat ohjaamoilmastoinnin tuovan hetken helpotusta helteeseen.

HYTÖNEN REIJO 17.07.2010 22:55

Näitä on jäljellä näitä urbaani legendoja ite kullakin.Esim turbon jäähdyttely,meillä se oli nuorena rekkakuskin planttuna nimellä"kansi vääntyy".Tosiasiassa se oli hienoa kun se auto rouskutti huoltsikan pihalla.

Sitten on meitä romuilla aloitelleita kun ei uskaltanut sammuttaa kun oli käyntiin saanut ritsansa.

Kaikilla omat pakotuksensa,ei niitä/meitä voi moittia muuta kuin siitä,että pitäisi aika ajoin päivittää tapoja ja ajatella.

Tässä em tapauksessa oli tod.näk kyse sisätilan viilennyksestä johon ohjekirja neuvoo ajamaan hetken ikkunat auki.

Ps. Toista on Ruåttis johna jo 80 luvul luki kylteissä max tomgång 1 min ja sitä noudatti nähdäkseni 90% moottoritiellä seisovista.

VIITALA RISTO 18.07.2010 16:38

Kyllä sun Esko olis pitäny mennä niiltä tyhjäkäyttäjiltä kysymään, miksi niin tekivät.

TIENHAARA ERKKI 18.07.2010 19:05

Toi tyhjäkäynti on sellainen asia, johon ei varmaan ole yhtä pä- tevää selitystä.Joskus muinoin ajelin turvesuolla Valmetilla jon ka ominaisuuksiin kuului ylikuumeneminen, paras tapa, jonka minä hokasin lämpöjen tasaukssen oli koneen käyttäminen reilulla tyh- jäkäynnillä, l. noin tuhannella kierroksella. Koneen käydessä ri- peähkösti jäähdytysneste kiersi joka paikassa, jolloin ei varmas- ti tullut paikallisia kuumuusvaurioita. Sitäpaitsi dieselin tyh- jäkäynti on jakopäälle pitkässä juoksussa kuluttavaa (pumppusuut timet), joskus muinoin kävi muutamille moottoreille köpelösti, tyhjäkäyntijakson päätyttyä voimakkaasti kuormitrtaessa saattoi kone kilahtaa, l. se leikkasi, (Leyland), syynä voitelun pako män nän yläosan alueelta (detonaatio).

NYYSSÖNEN KAJ 18.07.2010 19:12

Tästä ilmiöstä on myös kysymys kun dynamentti ei enään tahdo pysyä paketissaan. Oli ajopeli millainen tahansa kannattaa pysytellä kaukana ilmiön esiintyesssä!

LALLO ARJA 18.07.2010 20:04

Niin, detanaatiosta en tiedä mutta eikös sinulla, tai bussillasi tapahtunut jonkin asteinen räjähdys siellä Portugalissa. Joko olet Löytänyt uuden hevoskottikärryn vai saitko entisen paikkailtua. Voitko laittaa pari kuvaa siitä viimetalvisesta detanaatiostasi. Eivät omistaneet parhaat rutukaveritkaan kuvia kun kyselin. Ei muuta kuin Kouvolan metsähevos makkaratehtaalle terveisiä. onko kukaan tehnyt uutta hevoisen luu löytöä lahiaikoina.

Terveisin Jorma K lähes kaikkien karavaanareiden kaveri.

LAHTI ANTTI 18.07.2010 20:12

Taas on jormakarja omassa elementissään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.