Keskisen karavaanialue

PARTANEN PIRJO 13.07.2010 18:17

Kävisi sopivasti matkan varrella yöpymiseen, ja jos oikein hurjaksi heitäijään, kaksikin voisi mennä, jos ostosparatiisia oikein innostutaan koluamaan.

Netistä näinkin, että löytyy peruspalvelut. Mutta itse alue. Saako etukatoksen? Onko kovinkin rauhaton paikka, kaksi koiraa mukana, onko mahdollista - no mahdollistahan aina on - mutta voiko vaunun edessä istua iltaa (katoksella tai ilman)?

Kuinka kaukana kyläkaupasta sijaitsee - kantautuuko melu(?) pahasti? Eli kaksi koiraa, joista toinen tehnyt muutaman vaunureissun, ja tuppaa vähän vahtimaan, toinen ei vielä käytännössä tassujaan ole vaunun kynnyksen yli nostanut. Mutta vahtimista jo harjoitellaan tämän vanhemman pölvästin opastuksella.

Onko huono ajatus?

LAHTI ANTTI 13.07.2010 18:49

Kai tuo onnistuu jos menee hieman sivummalle aluetta.

http://www.tuuri.fi/fi/info/kartta

SILJAMÄKI ANTTI 13.07.2010 19:45

Ihan ok alue. Paikat erotettu selkeästi toisistaan, joten katoksen voit varmasti laittaa. Matkaa hotellilta muutama sata metriä, joten sen kauppa-alueen meteli ei kuulu leirintäalueelle. Sosiaalitilat muutaman vuoden vanhoja.

LINDQVIST KIRSTI 13.07.2010 20:13

Viime yö yövyttiin Onnelan karavaanialueella.Ihan siisti ja rauhallinen paikka,koiriakin näkyin paljon ja ihan sulassa sovussa ihmisten kanssa.Uimapaikkaa ei voi kehua,pieni joenuoma, mutta puhdas ja raikas vesi kastautua.Siistit isot asfalttipaikat.Ainakin shoppailuyöpymiseen sopiva paikka. Viekäähän Vesalle terveisiä :)

OINONEN JUKKA 13.07.2010 20:33

Otappa Pirjo Leirintäoppaan sivu 68, siellä on infoa. Oltiin viime kesänä ja paikka ihan ookoo hintaansa nähden. Joku kirjoitti sosiaalitilojen vanhuudesta, en tiedä onko 2vuotta sitten rakennetut vanhoja ja viime vuonna alueen takalaitaan rakennettiin uutta.

PALVIAINEN MERVI 13.07.2010 21:18

Ei huono ajatus laisinkaan! Siellä taaempana on koirille jopa aidattu alue johon ne voi viedä tarpeilleen ja siitäpä vierestä pääsee sujuvasti metsäänkin kävelylle.Kannattaa siis viedä yhdistelmä aika taakse parkkiin.Me ollaan monesti oltu Keskisellä ja aina on viihdytty.Kaupan läpi koluamiseen kannattaa varatakkin pari päivää,on siellä niin paljon tavaraa:) Siinä caravan alueen vieressä on iso labyrintti,jos teillä on lapsia mukana ja onhan siellä minigolf myös ym:ta pikkupuuhaa.Vessat ja suihkut on oolleet aina siistejä! Telttaa ja katosta saa pystyttää ja alue on ollut meidän aikana aina rauhallinen,eikä melu kuulu ollenkaan alueelle.Ainut ääni on ehkä ollu se kun juna menee aamusin ohi alueesta.Ei kun katsomaan mahtuuko alueelle!! ;-)

KOSKINEN OLLI 13.07.2010 21:26

Kävin siellä talvella,en ole koiraihmisiä, mutta ymmärsin niin että aivan alueen perällä on reilunkokoinen verkkoaitaus joka lienee tarkoitettu koirien juoksuaitaukseksi.

TUOMI JYRKI 13.07.2010 21:36

Haluamatta loukata ketään Keskis-ystävää ihmettelen, että miksi pitää suunnata matkansa tavaratorin parkkiin ja mennä shoppailemaan? Onko se joku nähtävyys, vai mikä siinä "kyläkaupassa" kiinnostaa?

AHJOS TIMO 13.07.2010 23:50

"Onko se joku nähtävyys, vai mikä siinä "kyläkaupassa" kiinnostaa? "

On. Sitä on sanottu Suomen suosituimmaksi matkailukohteeksi. Minäkin tein heti ensimmäisen yhtä yöpymistä pidemmän matkailuautoretkeni Helsingistä juuri sinne ja totesin jälkeen päin, että kannatti mennä. Se on sellainen ihme paikka, jota ei uskoisi löytävänsä keskeltä maaseutua. Käy sinäkin siellä, niin ymmärrät, miksi se on niin suosittu!

Oma käyntini ajoittui loka-marraskuun vaihteeseen vuonna 2008, jolloin lämpötila oli nollan paikkeilla tai vähän pakkasella ja kaupassa oli erityinen suuri jouluosasto. Leirintäalueella oli alle 10 autoa eikä yhtään vaunua. Suihkutiloissa ei ollut ketään samaan aikaan kanssani. En lähtenyt sinne ostosmatkalle, mutta kaupassa kului kuitenkin monta tuntia ja heräteostoksia tuli tehtyä. Hintalappuja en paljon tutkinut, joten en osaa verrata hintatasoa KehäIII:n varrella oleviin kauppoihin ja kauppakeskuksiin. Yleisvaikutelmakseni kuitenkin jäi - on se sitten oikea tai väärä - että se ei kilpaile halvoilla hinnoilla vaan siellä myydään kunnolllista tavaraa käypään hintaan.

Oheisessa kuvassa on Tuurin seisake, missä jäädään pois, jos junalla tullaan. Vasemmalla on kyläkaupan ruokapuolen P-alueen takareunaa, takavasemmalla puulabyrintin takana leirintäalue.

HYTÖNEN RAIMO 13.07.2010 23:57

Samaa mieltä Timon kanssa. Ja eihän sinne kenenkään ole pakko mennä, jos ei kerta kiinnosta.

Mitä sitten hinta-laatusuhteeseen tulee, niin se on kyllä enemmän kuin paikallaan (siis leirintäalueen osalta). Paljon huonommista ja jopa lähes olemattomista palveluista peritään suurimmassa osassa paikkoja paljon kovempia hintoja.

KOSKINEN OLLI 14.07.2010 07:07

"että miksi pitää suunnata matkansa tavaratorin parkkiin ja mennä shoppailemaan?"

Ensinnäkään ei ole pakko mennä shoppailemaan, voi talvella vaikka hiihdellä rauhallisessa maalaismaisemassa.

Mutta jos menee shoppailemaan, niin eiköhän se liene normaalia vapaa-ajankäyttöä.

Eiköhän se ole niin että kauppojen asiakkaat ovat kaupassa nimenomeen vapaa-ajallaan.

Mutta saahan sitäkin asiaa ihmetellä.

KUIKKA ARI 14.07.2010 09:47

Joka kesä tulee käytyä ainakin kerran kun on hinta laatu suhde kohdallaan. Miljoonarockin aikaan aika levotonta, mutta sen ei pitäs olla yllätys kellekkään. P...estä oli ilmaiseen aikaan, jotkut päivätolkulla virtapaikolla varailivat toisilleen pyykin pesun lomassa. Tuumii @ri.

HUOVINEN SIRPA 14.07.2010 18:20

Tuurissa nelisen vuotta sitten, ei mitään uutta auringon alla . Ei innosta ainakaan meikäläistä, eikä se hintatasokaan mitenkään edullinen ole. Esko

NIEMINEN RAIMO 14.07.2010 19:00

Keskisen alue sopii mainiosti tarkoituksiisi.Siltalan vaatetusliikettä vastapäätä toisella puolen jokea on varsin viihtyisä alue,Viime perjantaina se olikin melkohyvin autoitettu.Hieno silta on tehty joen yli pääsee lähelle kyläkauppaa. @rami

PALIN MATTI 14.07.2010 20:43

Mutta nuot kuvathan ei ollu sieltä varsinaiselta karavaanialueelta.

NIEMINEN RAIMO 14.07.2010 21:26

No laitetaan pari kuvaa varsinaiselta alueelta. @rami

HÄNNINEN JUKKA 14.07.2010 21:45

Kalaisan näköinen joki. Onkohan siinä harria ? Jos on niin sitten tulemme.

KOSKINEN OLLI 14.07.2010 22:44

Kuva joesta on ilmeisesti varhain keväällä otettu. Kesällä ja varsinkin loppukesällä vapaa jokiuoma on kapeampi, koska rannan kasvillisuus yltää rannoilta noin neljännekseen joen leveydestä ja rantatöyräät on varsin korkeat. Rannoilta on siis hieman hankala virvelöidä, tuota uimaranta aluetta lukuunottamatta.

NIEMINEN RAIMO 14.07.2010 23:27

Oikein päättelit Olli.Exif tiedoista löytyi kuvauspäivä 9.5.2009 @rami

AHJOS TIMO 15.07.2010 00:10

Miten olet liittänyt nuo kuvat toisiinsa tuollaiseksi nauhaksi? Tuo onkin hyvä tapa esittää useampia valokuvia tällä foorumilla, ettei tarvitse avata jokaista kuvaa erikseen.

KORKIAKOSKI SEPPO 15.07.2010 02:03

Paikka aivan Ok, lyhytaikaiseen pysähtymiseen. Ihmetyttää vain tämä nyky ihmisten valtava koira innostus. Ollessani muutama päivä sitten kyseisellä alueella, oli koirien määrä aivan hurja. Eräälläkin matkailijalla oli seitsemän kappaletta, joista kaksi valtavan suurta ja loput pienenpiä. Eräskin täti ihminen talutti illalla suurta paimenkoiraa ja toi sen sontimaan aivan automme likelle nurmikolle. Ei ollut tädillä pussia mukana, vaan jätti haisevan läjän aivan nenämme alle illaksi.

Onkohan nykyajan ihmisiltä kadonnut aidot ihmis-suhteet, ja pyritään elämään jotain virtuaali elämää, jossa läheiseksi valitaan koira tai kissa ihmisen tai lapsen sijaan.

LEINONEN JUKKA 15.07.2010 08:15

Koiranomistajat kusettaa koiransa teltta-alueen nurmikolla, mahtava siihen on sitten teltta pystyttää. Olihan siellä kyllä setoritkin pari päivää joten öljyt kai kompensoi koirankuset.

PALIN MATTI 15.07.2010 10:08

Nyt en jotenki vaan löyä asiayhteyttä tuole Setorile ja maassa oleville ölijyile.

OINONEN JUKKA 15.07.2010 11:42

Mikähän kompensois kuset niiden tollojen koiran omistajien päästä,jotka antavat koirien tehdä jätökset minne sattuu,koska vika on juuri siinä koiran taluttajassa.

NIEMINEN RAIMO 15.07.2010 18:55

tekee Panoraamakuvan joko pystyyn tai vaakaan.Esim: http://www.irfanview.com/ joka on yksi parhaista ilmaisista ohjelmista. @rami

NIEMINEN RAIMO 15.07.2010 18:57

Timolle oli tarkoitettu,ei vaan mennyt alle. @rami

AHJOS TIMO 15.07.2010 19:32

Kiitos tiedosta!

TAIMIO REINO 15.07.2010 21:45

Me olemme jo useana vuonna tehneet kauden ensimmäisen matkan Keskiselle. Se on sopivan matkan (n. 4 tuntia) päässä ja sieltä löytyy uusi jos joku juttu on talven jäljiltä "huonossa hapessa". Tuolla reissulla kuulostellaan autoa ja varusteita jotta kaikki olisi sitten timmissä kun tosi toimet eli loma alkaa.

KAUPPI ERKKI 18.07.2010 18:38

Käyn Keskisellä noin 10 kertaa vuodessa viimeksi oltiin miljoona rokissa viikko sitten yövyttiin ihaa siinä ruokakaupan ja tavarapuodin kulmauksessa ei rokki häiritse jos sitä menee kuuntelemaan tunnelma on ollut aina hyvä viimekesänä tosin satoi rankasti minua viehättää alueen laajuus tilaa löytyy yövyt sitten onnelassa taikka ihan piha-alueella aina tunnet olevasi tervetullut kesäaikana onnelassa sähköpaikka maksaa 15 euroa ja ilman sähköä 10 euroa kesähinnoittelun ymmärtää koska silloin onnelassa on miehitys eli ilmoittautuminen leirintäalueelle tapahtuu portilla talviaikana sähköpaikka maksaa 10 euroa mutta ilmoittautuminen tapahtuu hotellin vastaanotossa.

Tälläkertaa jouduttiin toki vähän väistelemään tv kameroita koska siellä kuvattiin kyläkaupasta kertovaa rokumenttia joka tulee syksyllä ulos telkkarista.

Mihinkään leiriytymis kieltoihin en ole koskaan törmännyt keskisellä
Mutta huvipuisto Powerparkissa joka sijaitsee alahärmässä niin leiriintymiskieltoja on niin tiheään että väkisinkin tulee sellainen tunne että olenko minä ollenkaan tervetullut tänne ainoastaan siinä valtatien varressa mistä käännytään powerparkkiin on pieni hiekka alue caravaanareille pitempiaikaiseen lepäämiseen kaikkialla muualla on leiriintyminen kielletty paitsi sitten pienellä leirintäalueella

Moni varmaan haluaisi pitkän huvipuistopäivän jälkeen jäädä paikoitusalueelle yöksi tai jos on pitkän ajomatkan jälkeen väsynyt niin haluaisi nukkua alueella ensin yön yli ennenkuin menee huvipuistoon muttakun jokapuolella vaan lukee että leiriintyminen kielletty niin väkisinkin siinä mieleen hiipii että jos minä nyt uhmaan kieltoja ja yövyn kielletyllä alueella niin häiritäänkö untani molemmat alueet ovat laajat jossa tilaa kyllä riittää mutta jälkimmäisessä törmää ikäviin asioihin molemmat ovat yrittäjiä mutta ehkä Vesa on miettinyt asiaa tarkemmin eikä ole millään alueella lähtenyt kieltämään pysäköintiä eikä yöpymistä.

LAHTI ANTTI 18.07.2010 18:51

Erkki, katsohan nyt tarkemmin tätä esitettä.

http://www.lemmi-caravan.fi/index.html

PALIN MATTI 18.07.2010 18:56

Eihän tuosa Antin linkisä puhuttu Keskisestä mittään.

LAHTI ANTTI 18.07.2010 19:19

Ei niin, kun tuli väärä linkki siihen. Ja sitä paitsi piti olla Power Parkista eikä Keskisestä. Yritetään uudelleen. Vaan niiden sivut ei tahdo toimia.

www.powerpark.fi

LALLO ARJA 18.07.2010 19:55

Höpö höpö opettele koneen käyttöä, kyllä toimii.

Jorma K

LAHTI ANTTI 18.07.2010 20:13

Kyllä jormakarja.

KAUPPI ERKKI 18.07.2010 21:19

Se on yks hailee mitä jossain esitteesssä lukee kieltotauluja on leirinnästä kaikkialla muualla mistä kirjoitin paitsi juuri siitä leirintäalueesta johon voit kyllä vapaasti leiriintyä jos nimittäin tilaa löytyy powerpark on toki laadukkaasti tehty kuten se leirintäaluekin siellä vaan ei ole kuin joku hassu vaunu tai autopaikka tilaa siellä kyllä olisi muttakun kaikki on nurmella kun aluetta katselee järkevästi niin huomaa että enemmän kuin puolet saisi lisää vaunu tai autopaikkoja jos nurmikenttiä vähennettäisiin mutta jos ei ole enempää kiinnostusta kehittää aluetta matkailuautoilijoille ja asenne matkailuautoilijoita kohtaan on se minkä jokainen voi lukea lukuisista kieltotauluista.

PALIN MATTI 18.07.2010 22:03

Mitä tuosa Erkin jutusa oikeen luki? Miien kyllä ymmärtäny siittä yhtään mittään. Sorry nyt vaan Erkki.

KAUPPI ERKKI 18.07.2010 22:16

Hyppää tukatoon ja aja paikanpäälle niin ehkä asia sitäkautta avautuu paremmin.

PALIN MATTI 18.07.2010 22:27

Jos tuosa on Keskisen alueesta kymysys, ni sielä mie oon käyny usiastikki. Siis tukatolla.

KAUPPI ERKKI 19.07.2010 21:37

Kässittelin jutussani lähinnä Powerparkin huvipuistoa onhan siellä samalla alueella toki sisä ja ulko mikroauto rata ym

Mutta se mikä ärsyttää on se kun sinne kääntyy niin siinä ennen siltaa on laaja paikoitusalue pelloilla siisti alue sekin mutta leiriintyminen kielletty mikä jumankauta siinä mättää ettei siinä voi muka yöpyä koska koko huvipuisto ym toiminta on siellä joen toisella puolella ymmärtäisin asian jos parkkitilasta olisi puutetta onhan siellä toki virallinenkin leirintäalue kuten keskiselläkin mutta keskinen ei ole lähtenyt kieltämään yöpymistä alueellaan eli yöpyä saa vapaasti missä tahansa kaupan alueella.

PALIN MATTI 20.07.2010 07:56

Miksi pitäs saaha jonku toukohousun vilijelysmaile leiriintyä?

KAUPPI ERKKI 20.07.2010 12:37

Nokun ennenvanhaan pohjanmaan pelloilla oli latoja johon oli hyvä vetäytyä vetämään viikseen niin mikä siinä on ettei samaa hommaa saisi tehdä styroksilaatikossa.

JÄRVENPÄÄ PETRI 20.07.2010 23:59

Yes Erkki, puhut vähän, mutta asiaa! Niihin "leiriytyminen kielletty" -kyltteihin pitäisi lisätä, että "paitsi viikseenvetämistarkoituksessa". :) Kyllä rakkautta pitää saada jakaa, kun sen hetki koittaa.

NYYSSÖNEN KAJ 21.07.2010 08:25

"Yes Erkki, puhut vähän, mutta asiaa! Niihin "leiriytyminen kielletty" -kyltteihin pitäisi lisätä, että "paitsi viikseenvetämistarkoituksessa". :) Kyllä rakkautta pitää saada jakaa, kun sen hetki koittaa."

Ladon puute on syynä siihen ettei maaseudulla ole enään lapsia. Yritä viikseenvetämistä traktorin munan päällä, ei luonistu ;((

KAUPPI ERKKI 21.07.2010 15:20

Niin se on nämä nelivetotraktorit täristää niin pirusti että väkisinkin tulee rasvat pulttuun ei siinä kotona sitten enää voi muutakuin kääntää muijalle selän ja sanoa multa tuli jo.

Harmi kun ei ole enää niitä venäläisiäkään latoja niissäkin homma hoitui eikä heinät pistelly.

NYYSSÖNEN KAJ 21.07.2010 16:42

Minä olenkin ihmetellyt miksi maaseudulla joka jässäkällä pitää olla oma traktori, toisilla jopa useampi.

KAUPPI ERKKI 21.07.2010 21:03

Kyllä sitä suviseuroissakin on pellonpohja lujilla kun styroksilaatikkoja on pilvin pimein ja joka vaunussa käy rytke.

KUIKKA ARI 26.07.2010 13:44

Viime yö oltiin paikalla ja yhtä hyvä oli kun viime vuonnakin. Ukkonen jyrisi yöllä, mutta pannaan Keskisen syyksi. Vilahti herra itekki kioskissaan kahen tummahipiäsisen daamin seurassa. Tv. @ri

MIKKONEN MATTI 26.07.2010 14:29

Asialinjalle, kuten SMP aikanaan, palatakseni vastaan aloittajan kysymyksiin yhden käyntikerran kokemuksella:

-Ilmoitin vastaanotossa koirasta ja sain paikan alueen takanurkasta, jossa on suurehko aitaus koirien kakka-asioita varten ja joka ei ole koiraparkki. Myös metsä on vieressä. Telttailualue jatkuu myös takaosaan, mutta en nähnyt kenenkään siellä koiria ulkoiluttavan. Koiria oli kyllä sillä nurkalla joka porukalla. Hyvinkäyttäytyviä ja haukkuvia niinkuin aina.

-Kulkutiet ovat avarat ja asvaltoitu kuten myös tilavat ruudut, joihin sopii myös vetoauto vaunun lisäksi. Katoksia näkee pystytetyn. Ruutujen välissä on vielä nurmikkokaistaleet. Olo oli väljän tuntuinen. Uudet sähköpistokkeet, tosin monella näkyi vaihdetun adapterilla vanhaan shukojohtoon käyväksi. Pois se minusta, laillinen 25 m:n johto.

-Iltaistuskelu auton vieressä oli suosittua eikä mitään häiriötä esiintynyt. Peränurkassa on oma WC-suihku-tiskauspaikka, mutta kun alue oli aivan täysi, lämmin vesi loppui illalla. Siitä oli tiedote ja lämmin suihku oli päähuoltorakennuksessa. Saunaa en kokeillut, mutta kävijöitä näytti olevan ja joessa uijia. Löylyn kerrottiin riittävän.

-Peränurkasta tulee etäisyyttä kyläkauppaan jo useita satoja metrejä, ehkä puoli kilometriäkin. Polkupyörä on kätevä. Varatut paikat ovat numeroituja, joten ei ole pelkoa paikan menettämisestä, vaikka lähemmäs kaupan parkkipaikalle lähtee asuntoautollakin.

-Kuulin edellätulijan keskustelusta, että asuintelttaa tuttaville ei saa pystyttää vaunun viereen, mutta asia järjestyi niin, että vaunupaikka tuli telttailualueen rajalle ja siten lähekkäin.

REINI SEPPO 03.08.2010 20:17

Paikka tullut niin suosituksi ,että poistuminenkin tapahtuu kolmella kaistalla!! Ainakin lapset viihtyy hyvin. t.se

KAUPPI ERKKI 03.08.2010 21:28

Nukuttiin viime yö keskisellä sade rummutti auton katossa muuten oli mukava reissu.

ANTILA MARKKU 04.08.2010 11:25

Moi, Kyläkaupan alueella liikkuessa on huomioitava liikennejärjestelyt. Ajettaessa tavarapulen parkkipaikkojen ohi kohti caravaani aluetta ON vasemmalta alhaalta siltaa pitkin tulevilla ETUAJO-OIKEUS! tavarapuolen suunnalta tulette kärkikolmion takaa. Tämä jää monilta huomaamatta, kun hämmästellään kyläkaupan alueen eksotiikkaa. Itse käyn usein ruokapudissa asioilla, niin tässä em. kohdassa saa olla tarkkana, ettei kolise. Hmm..? Harria kalastamaan Kallenkoskessa, Noh "usko, toivo ja rakkaus" perhokalastukseen vai voi tuoda onnistumisen tunteen :-) Lasten kanssa jokivarressa ongittu lähinnä täkykala-luokan "saaliita". Huono päivä kalassa, on parempi, kuin hyvä päivä töissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.