Ennakovaraus

ÖSTMAN ANTTI 28.06.2010 21:34

Karavaanarin perusajatus on liikkua ilman aikatauluja. Sentähden kysyisinkin, mitä mieltä karavaanarit on ennakkovarauksesta. Tähän asiaan törmäsin viime vuonna Tukholmassa, paikkoja oli, mutta niitä ei puolilta päivin saanut, kun oli niitä ennakkovaruksia. Huomasin , että sama homma on tulossa Suomeen Rauman uusittu Poroholman leirntäalue mainostaa, jotta voit varata heinäkuulle etukäteen paikan. Tämä jos leviää yleisesti eri alueille niin siinä on sama tuntu kuin talvella,liikut myös lomalla aikataulun mukaan. Tietysti voidaan sanoa,ettei tarvitse mennä ko alueelle jos se on vaikeaa. Haluaisin kuitenkin kuulla karavaanareiden mielipiteitä. Minusta tämä ei ole hyvä asia.

LAHTI ANTTI 28.06.2010 21:49

En ole tehnyt ennakkovarausta paikkojen suhteen kuin kerran Tanskassa, johon menimme 9 vaunun ryhmällä samaan paikkaan. Matka oli silloin PM-päiville ja paikka tuttu.

Muulloin olemme aina päässeet alueelle halutessamme. Myös etelä-euroopassa ilman varausta paikat ovat järjestyneet.

SUOKKO OIVA 29.06.2010 07:14

Ihan hyvä asia niin ei tarvitse portilta palata tienpäälle. Varaammehan hotellitkin etukäteen kun olemme hotellilomalla.

LEINONEN JUKKA 29.06.2010 07:58

Huono juttu, vapaus kärsii jos pitää varailla paikat ja liikkua aikataulujen mukaan.

VALKAMA MARKKU 29.06.2010 08:38

Eihän siinä, että leirintäalueillakin jo tarvitaan varaus, ole mitään ongelmaa. Jos LEVÄHDYSALUE on täysi, jatkaa seuraavalle!

M Arkku

MIKKONEN MATTI 29.06.2010 09:31

Helsingin Rastila ei edes ota ennakkovarauksia.

KUNNAS TAPANI 29.06.2010 10:11

Kyllä Rastila otti ainakin viime kesänä vielä varauksia, eikä ilman sellaista olisi heinäkuussa sisälle mahtunutkaan.

Olen kyllä ketjun aloittajan kanssa samaa mieltä, että huono juttu, jos käytäntö yleistyy liikaa. Loma menee liian aikataulutetuksi, jos joutuu paljonkin etukäteen suunnittelemaan ja varaamaan majoitukset.

Jos alue on niin suosittu, että paikat loppuu kesken, niin silloin on hintoja varaa nostaa. Kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti siis.

OINONEN JUKKA 29.06.2010 11:13

Viikko sitten tiistaina varasin Rastilasta viikonpaikan ja täällä ollaan,kun vielä tunnen alueen sain varattua määrätystä rivistä paikan johon paistaa koko päivän aurinko.Myös aattosaunan varaus onnistui samalla kertaa. Nyt ei muuta kuin fillarin selkään ja Vuosaaren Aurinkorannalle.

MIKKONEN MATTI 29.06.2010 12:10

Uskotaan, että tietoni Rastilasta oli vanha. Onhan siellä muutenkin uudistunut mm. osoitetaan tietylle paikalle, mikä lienee varaustoiminnan ehto. Kuljin useita vuosia työmatkoja Kuopiosta, viime aikoina harvemmin.

SILMUNEN HANNU 23.07.2010 17:10

Olen ihan samaa mieltä, että karavaanimatkailun perusajatus on vapaus liikkua omaan tahtiin. Silti joskus voi olla hyvä, että saa varmistettua itselleen paikan, syystä tahi toisesta.

Mutta, minusta homma voisi hoitua niin, että vain määrätyn osan leirintäalueen paikoista voisi ennakolta varata, ja loput olisivat aina odottamassa muita kulkijoita.

Samanlaista matkustavaisille varattua kiintiötä toivoisin myös ruotsin laivoille. Meille ainakin on useamman kerran käynyt niin, että autolle olisi ollut tilaa, mutta risteilyasiakkaat ovat vieneet kaikki laivan matkustajapaikat!!

Asummehan saaressa, ja silloin tuntuu nurjalta, että sinne ei pääse tai sieltä ei pääse pois sen takia, että porukat käyttävät laivoja vapaa-ajanviettopaikkoinaan. (Tässä tietenkin valtio saisi tulla ehdottomasti mukaan kustannuksiin.)

Mutta sama juttu leirintäalueilla, koko leirintämatkailun idea kaatuu, jos kaikki paikat menevät ennakkovarauksiin.

t.Kaarina

ARO PERTTI 23.07.2010 21:12

Laiva niinkuin lentoyhtiötkin myyvät melkoisen aina jos ei sanoisi aina paikkoja n. 30 % yli kapasiteetin,jotta olisivat varmoja siitä ettei jää tyhjiä paikkoja. kuitenkin useasti jos on satamassa tai lentokentällä ajoissa pääse mukaan.

Juuri tästä syystä en enää varaa laivapaikkoja etukäteen ja lentoliputkin näin tietokone aikoina viimetingassa eli 1-3 p ennen ja mukaan on päästy.

On myös olemassa leirialueita joissa on muutama vapaa paikka, ongelma on se ettei saa tulla liian myöhään.Liian myöhään on myös vähän liukuva käsite. Hautausmaitten kupeelle ollaan aina päästy. Rauhallisia naapureita, useinmiten mahdollisuus juomaveden saantiin ja vessaan.Lisäksi kun ottaa huomioon että määrätyt yksilöt karttavat hautausmaita yöaikaan niin nukkuminenkin aika turvallista.

NYYSSÖNEN KAJ 24.07.2010 09:25

Onneksi aurinkoa ja luontoa ei tarvitse ennakkovarata!

En ole tehnyt ennakkovarauksia kämppäreille koskaan. Laivaliputkin nykyään ostan soittamalla myyjälle kysyen: paikka seuraavaan laivaan johon mahtuu ja hyvin oon mahtunut. RUTU-matkan paluulle on aina joskus v. 2010 matkan ostaessa joutuu paluupäiväksi antaa joku päivä mutta sen voi muuttaa.

Parturiin en suostu varaamaan aikaa, jos ei onnistu kasvakoon

Vastaus kysymykseen on: Ei ennakkovaraukselle

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.