Maksuttomia pysäköintipaikkoja taajamissa, tietoja otetaan vastaan

KUNNAS TAPANI 13.06.2010 21:03

Tällaista karttaa rupesin vuosi (vai pari?) sitten kokoamaan: http://tinyurl.com/3xwa9mo

Tarkoitus on edelleen päivittää karttaa, joten jos joku tietää hyviä matkailuajoneuvoille sopivia maksuttomia pysäköintipaikkoja taajamissa, niin laittakaa tietoa niistä tulemaan osoitteeseen tkunnas at webinfo piste fi.

Karttaan on merkitty maksuttomia ja aikarajoittamattomia pysäköintipaikkoja, jotka ovat lyhyen kävelymatkan tai kätevän joukkoliikenneyhteyden päässä taajaman keskustasta. Mukaan otetaan vain sellaisia pysäköintipaikkoja, joihin on helppo tulla myös matkailuajoneuvoilla. Myös aikarajoitettuja voidaan ottaa mukaan, jos sallittu pysäköintiaika on vähintään 12 h.

AHJOS TIMO 13.06.2010 21:51

Kohteen nimeen kannattaisi sisällyttää paikkakunnan nimi. Silloin luettelo tulisi käyttökelpoisemmaksi. Tämä sinänsä hyvä hanke voi kyllä olla itsensä tuhoava. Joku pysäköintipaikka voi olla hyvä niin kauan kuin sitä vähän käytetään. Mutta kun käyttö yleistyy ja maanomistaja sen huomaa, käyttöä rajoitetaan.

PULKKI MARTTI 13.06.2010 21:53

Hämeenlinna: Uimahallin vieressä ns. vanha kenttä, Kaivokadun varrella moottoritien puolella pohjoisempi hiekkakenttä, Kasarmikatu alkupää sekä linnan luona.

ASIKAINEN MATTI 14.06.2010 18:32

Koordinaatit ei auta, kun navigaattoriin voi syöttää vain osoitteita. Muutenkin osoitteet ovat parempia, sillä koordinaattien virhenäppäilyn jälkeen voi löytää itsensä aivan muualta kuin oli tarkoitus.

HAAPANEN TIMO 14.06.2010 20:28

Katos Tapani tuota: http://tinyurl.com/3xyx6ce Kelpaisiko se, vaikka paikka on maksuton vain viikonloppuisin. Siinä mielessä ehdotan että Korkeasaaren lautta lähtee kuvassa näkyvästä laiturista, ja tästä on siten matkailuautolla liikkuvan ehdottomasti helpoin sinne mennä.

Kartan osoitteena on Eteläranta, se ei pidä paikkaansa, hain tämän paikan sillä koska en muistanut oikeaa.

@timppa

KUNNAS TAPANI 14.06.2010 21:13

Kiitos näistä, päivitän karttaa jahka tässä ennätän. Paikkakunnan sisällyttäminen tietoihin on hyvä ajatus, laitan nekin mukaan.

PERÄLÄ HEIKKI 14.06.2010 21:26

Moro !

Porvoossa: Kokonniementie (uuden Aleksanterinkadun sillan vieressä). Pysäköinti sallittu 24h. Leiriytyminen kielletty. Matkaa Porvoon torille 200-300m. T: Hessu

AHJOS TIMO 14.06.2010 22:57

"Kartan osoitteena on Eteläranta, se ei pidä paikkaansa, .."

Kannattaa kirjoittaa "Hakaniemenranta, Helsinki"

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.06.2010 09:09

Ahjokselle ja Timolle: molemmista osoitteista löytyy parkit, mutta uskon Timon tarkoittaneen (kun puhuu Korkeasaaren lautoista) juuri tuota Etelä-sataman eli Etelärannan parkkialuetta, Hakaniemestä on jo matkaa lautoille.

AHJOS TIMO 15.06.2010 14:34

Tietääkseni Korkeasaareen ei mene nykyisin mitään lauttaa, vaan vesibusseja sekä Kauppatorilta että Hakaniemenrannasta.

Kauppatorin lähtölaituri on Presidentinlinnan edessä (Pohjoisesplanadi 1) eikä siis "Etelärannassa". (Eteläranta on katu, jonka varrella on mm. vanha kauppahalli.) Tarkempia tietoja Korkeasaaren vesibusseista ja pysäköinnistä niiden lähtölaitureiden välittömässä läheisyydessä: http://www.korkeasaari.fi/palvelut/tietoakavijoille/saapuminenelaintarhaan

Kun menee Hakaniemenrannassa vesibussien lähtöpaikalta hiukan itään eli lähemmäs Merihaan korkeita asuintaloja, siellä oli ainakin ennen maksuton alue, minne monet lähellä työskentelevät jättivät autonsa koko työpäiväksi. Työpäivinä se alue täyttyi kyllä varhain. Ehkä kesälomakaudella jää tilaa turisteillekin.

HAAPANEN TIMO 15.06.2010 16:40

Kyllä se vene sieltä Hakaniemestä lähtee, juuri siitä pienestä laiturista joka kuvassa näkyy. Kirjoitin Eteläranta vain päästäkseni jostain alkuun paikan haussa. Kauppatorin lähistöltä ei noin hyviä parkkipaikkoja löydy.

Sitten Heikin Porvoon paikkaan: http://tinyurl.com/373g5jv

Lähes aina tuossa on matkailuautoja, samat autot illalla ja aamulla. Ovatko he leiriytyneet vai ei?

Ei tuosta pitkälti ole Kokonniemeen mutta mun tekisi mieleni jäädä tähän, lähemmäksi kaupunkia. Saako siinä nukkua yön yli?

@timppa

SILMUNEN HANNU 15.06.2010 18:09

Niin, onkohan Suomessakin leiriytymisen ja pysäköinnin välinen ero siinä, että jos tuot vaikka tuolit pihalla tai johdat vedet ulos vaunusta edes umpisäiliöön, on kyse leiriytymisestä. Ja jos vain nukut siellä autossa/vaunussa ja viet p-paikasta tilaa ainoastaan sen kulkineesi verran, olet pysäköinyt. Näin se ainakin Italian tieliikenne-lain mukaan menee.

t.Kaarina

KUNNAS TAPANI 16.06.2010 14:25

Hei tarkoitatko Kasarmikadun alkupäällä Eteläkadun ja Paasikiventien väliin jäävää parkkialuetta?

KUNNAS TAPANI 16.06.2010 14:34

Siis Martille Hämeenlinnan yhdestä osoitteesta oli tämä kysymys: "Hei tarkoitatko Kasarmikadun alkupäällä Eteläkadun ja Paasikiventien väliin jäävää parkkialuetta?"

AHJOS TIMO 16.06.2010 17:10

Siis tämä tuntuu uskomattoman hyvältä voidakseen olla totta: http://www.tinyurl.com/hki-jaahalli

Nordenskiöldinkadulta käännytään Auroran sairaalan eli Laakson kentän kohdalla etelään Pohjoiselle Stadiontielle (Norra Stadionvägen). Sen kadun ja jäähallin välissä on suuri pysäköintialue, joka näkyy ylle linkatussa kuvassa. (Odota latautumista, kunnes valokuva korvaa karttanäkymän!) Alueelle on kaksi porttia. Linkki näyttää niistä takimmaiseen. Lähempänä Nordenskiöldinkatua oleva portti oli tänään kiinni. Kävin tänään katsomassa, en nähnyt mitään muita rajoitusmerkkejä kuin että sisäänajoväylälle ei saa pysäköidä ja että jäähallin yläkannelle on painorajoitus. En nähnyt myöskään mitään informaatiota siitä, milloin portit mahdollisesti ovat kiinni. Pohjoisen Stadiontien päässä en käynyt katsomassa, minkälainen pysäköinti on sallittua tien varteen.

Nordenskiöldinkadulta pääsee mm. ydinkeskustaan ratikoilla 3B ja 7B, Messukeskukseen ratikalla 7A, Linnanmäelle ratikalla 3T sekä busseilla moneen suuntaan. Kohtuullisen kävelymatkan päässä Mannerheimintien varrella on ympäri vuorokauden avoinna oleva ruokakauppa ja apteekki.

KUNNAS TAPANI 17.06.2010 21:35

Kiitos, nyt on nämäkin tiedot lisätty. Lisää saa ilmoittaa :)

AHJOS TIMO 17.06.2010 22:43

Googlen kartalla on valitettavasti virheellinen tieto Helsingin Jäähallin sijainnista. Se ei ole Stadionin tornista etelään vaan luoteeseen, osoitteessa Nordenskiöldinkatu 11-13.

PULKKI MARTTI 18.06.2010 08:54

Tapanille moi. Se taitaa olla juuri niin, eli parkkipaikka järvenrannassa, ja uimahalliin noin sata metriä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.