AHVENANMAALLE

HISSA PERTTI 10.06.2010 17:02

Valokuvauksesta kiinnostuneen kannattaa poiketa ÅLANDS FOTOGRAFISKA MUSEUM `ssa Kastelholmassa. Se on kertakaikkiaaan ainutlaatuinen, koko Euroopan mittapuunkin mukaan, yhden miehen kokoama näyttelykokonaisuus. Koska näyttelyssä on mukana mm Nansenin retkikunnan aikainen Hasselblad, on tietysti eduksi, jos hallitsee musta/valkea valokuvauksen tekniikkaa. Museo on muuttanut uuteen osoitteeseen:

Ålands Fotografiska Museum KASTELHOLM Källbacksvägen 19 FIN-22520 KASTELHOLM Varaukset puh.+(0)18 43964

Maarianhaminasta ajaa museolle 10-20 minuutissa.

Asiasta toiseen:

Niin hieno reitti kun matka maakuntalautoilla Kustavista Maarianhaminaan onkin, on se käytännössä hinnoittelun takia käyttökelvoton. Jokainen ymmärtää, että matkailuauton edestakainen matka Ahvenanmalle ei voi maksaa 1000€. Hinta tosin laskee. jos yöpyy menomatkalla 3 yötä ja paluumatkalla 3 yötä ja esittää niistä lauttarannassa kuitin. Onneksi Viking-Line ja Silja-Line hoitavat hinnoittelun päivävuoroilla kohtalaisen mukavasti.

Saaristokuntien matkailuelinkeinolle lauttojen typerästi hoidettu hinnoittelu saattaa olla kohtalokasta. Voihan tietysti olla niinkin, ettei meitä suomalaisia matkailijoita Ahvenanmaan saaristokuntiin halutakkaan

ANTTILA MARKKU 10.06.2010 19:09

13m yhdistelmä kulki Brändön kautta Hummelvikiin 147e ja siitä Ekkerön kautta ruotsiin menopaluu 50e karavaanari kortilla.Takaisin Lumparland - Kökar yöpyminen,hyvä leirintäalue 2h+vaunu+sähkö+sauna 27e.-Korpo jostain syystä vain 83e.Ei minusta niin kovin kallis kun ajattelee montako kiveä lautta kiertää ja eihän lomalla kai ole kiire?

HALMEENMÄKI JUHANI 10.06.2010 20:18

Kolmella yöpymisellä välisatamassa saa maksuttoman jatkoyhteyden eli esim pohjoisreitillä vain ekan pätkän 51e. Yhdellä yöpymisellä välisatamassa pääsee samalla halvemmalla taksalla, mutta joutuu maksamaan joka matkasta eli esim 51e lisäksi jatkon 70e. Ilman yhtään yöpymistä päätesatamasta toiseen 500e.

Tuo siis matkailuajoneuvoille. Me mennään moottoripyörällä, silloin riittää yksi yö ja Vårdössa. Ja kiitos vinkistä, käydään kurkkaamassa näyttely!

NEVALAINEN PERTTI 10.06.2010 21:01

Eilen varasimme matkailuautolle paikan saaristolautalle, pohjoista reitti pitkin. Lähtö Kustavi ja yöpyminen Brändössa ja Hummervik pääteasema. Edestakainen varattu matka 246 €.

ANTTILA MARKKU 10.06.2010 21:57

Siellä Brändössä ei sitten ole kovin häävi se ainoa kämppäri.Vessat on ylhäällä mäellä missä on kahviokin.Aukeaa joskus klo.!4.00 ja sulkeutuu klo.21.Kentän reunalla on keittiö ja pöytiä ja tuoleja ja kyltti säästä vettä,jätevesiä ei saa laskettua minnekkään emme huomanneet likakaivoa missään ellei sitten kanna ylös mäelle.Sauna on eri maksusta suihkuja ei ainakaan erikseen meille luvattu.Onneksi meillä oli vähän ylimääräistäkin vettä mukana.Bomarsundissa on sopuhintainen Puttes camping, meillä vaunu oli koko pääsaarella olo ajan siellä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.