Lasten kanssa asuntoautolla - Auttaisiko joku kokematonta?

OKSA JUSSI 08.06.2010 17:54

Olen uusi tällä "alueella". Olen lähdössä heinäkuun alkupuolella reissuun kahden lapsen kanssa (10-vuotias tyttö ja 12-vuotias poika) asuntoautolla. Kierretään Turun saaristotie ja välillä ollaan 3-4 yötä leirintäalueilla.

Itse olen aikalailla kokematon matkaaja lasten kanssa, kun omia lapsia ei ole. Nyt mukaani lähtevät isoveljeni lapsista pari. Lapsillakaan ei ole karavaanarielämästä minkäänlaista kokemusta, joten kokemus on uusi kaikille. Kummatkin lapset ovat todella fiksuja ja osaavat käyttäytyä, joten sen suhteen ei takuulla tule ongelmia. Lähinnä tarvin nyt käytännön vinkkejä, miten reissusta saa onnistuneen uudessa ympäristössä ja uudella tavalla liikkuen.

Mitä olisi hyvä ottaa huomioon asuntoauton kanssa liikkuessa tuon ikäisten lasten kanssa? Onko jotain hyviä vinkkejä, miten saa tilanteen "pelastettua" jos sattuu, että sää ei ole meidän puolella?

Toivon, että joku lapsiperheellinen karavaanari pystyisi auttamaan tietämätöntä asiassa.

LAHTI ANTTI 08.06.2010 18:07

Tässä ensin suunnittelemallesi reitille perustietoutta.

http://www.saaristonrengastie.fi/

KERÄNEN OSMO 08.06.2010 19:50

Rerittisuunnitteluun jo kaikki mukaan niin onnistuu parhaiten, joku lapsille hyvin mieleinen paikka mukaan kierrokseen. Ainakin meillä pelikonsoli on ollut mukana, ei tule black out:ja

PULKKI MARTTI 08.06.2010 20:54

TV ja siihen dvd. Elokuvia sadepäiville. Kysy pojilta mikä kiinnostaa? Kyllä he varmaan kertoo.

SILMUNEN HANNU 08.06.2010 21:54

Teillä on noin lyhyt reissu ja pienet ajomatkat, niin minä en missään nimessä ottaisi mitään tv/dvd/pelikonsoli-juttuja mukaan. Eiköhän lapset saa niitä kotonaankin ihan tarpeeksi pelata! Huonoja kelejä ei ole, vain huonot varusteet. Sadevaatteet ja saappaat mukaan,ja kaikki kelit ovat käytössänne. Sateisen kävelyn jälkeen leirintäalueelle saunaan ja uimaan, ja sen päälle kortti- tai lautapeli-ilta autossa. Soutuveneitä voi vuokrata monesta paikasta, fillarit ottaisin mukaan ja lettuja paistelisin, varsinkin sadesäällä. Onkimisesta ja rantojen koluamisesta ovat ainakin meidän lapset tykänneet, aarteita etsivät tuon ikäiset ja aikuisetkin. Sulkapallo-välineet ja jalkapallo myös mukaan, sekä kasvi-ja lintukirja kuin vesivärit...meidän lapset ovat maalanneet toistensa jalkapohjia kuin vastaan tulevia maisemiakin:)

Ja niin kuin joku jo mainitsikin, niin lapset kannattaa ottaa jo ennen lähtöä mukaan suunnitteluun, esim tutkimalla yhdessä karttaa, näytät minkälaisen reitin olet ajatellut teidän ajavan, ja tutkitte esitteitä Ahvenanmaalta , ja jokainen saa vaikka valita yhden itseään kiinnostavan erikoiskohteen kuten linnanrauniot tms.

Leirintäalueellakin on pientä puuhaa mitä voi tehdä yhdessä ja jakaa lapsille, roskapussien viennistä tiskipaikan etsimiseen jne.

Me olemme huomanneet, että kun lapset tietävät suunnilleen mitä tulee tapahtumaan, he pärjäävät melkein missä vain!

Oikein iloista matkaa teille!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 08.06.2010 23:09

Niin ja ajomatkoilla edelleen kivaa puuhaa ovat kaikenlaiset arvaus ja havainnointi-leikit...niissä kuluu aika ja tulee katseltua ympäristöä.

t.Kaarina

JYLÄNKI SANNA 23.06.2010 22:13

Meillä on reissattu jo kuusi vuotta lasten kanssa, ensin vuokra-autolla, nyttemmin omalla vaunulla. Nykyisin lapsia on neljä (2-11v). Isompien kanssa helppoa pitkilläkin matkoilla, lukevat ja kuuntelevat satu cd:tä. Dvd:tä meille ei autossa ole ollut koskaan. Pienille sitten kassillinen muita leluja. Mennään lasten ehdoilla pääosin, jos jollain joku hätä, niin pysähdytään, ei mitään liian tiukkoja aikatauluja. Parin viimeisimmän kanssa ollaan oltu reissussa vaunun kera jo kun he olivat muutaman kuun.

Koko perhe nauttii, kun jättää kiireet ja stressit kotiin.

Leirintä-alueilla lapset osaa jo etsiä itse leikkipaikat ja polkupyörät ym alueella olevat. SFC alueet on parhaita ja niitä me suositaan nykyisin lähes aina. Tällä perhe koolla käy muuten kukkarolle kalliiksi mennä "yleisille". Ja SFC alueet on paljon siistimpiä ja parempia.

Hyviä reissuja kaikille! t. 119306 sakki =)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.