Viikon reissu

LEINONEN JUKKA 21.05.2010 15:40

Viikon reissu takana helteisessä kotimaassa, matka ei olisi ollut onnistunut ilman jäsenalueiden todella ystävällisiä palveluja. Suuret kiitokset Lintulahti, Lukkuhaka, Sexsjö, Kuturanta. Kaupalliset alueet loistivat suljetuin ovin.

VARTIAINEN JOUKO 22.05.2010 00:37

Aina ei todellakaan tarvitse lähteä merta etemmäksi kalaan ;)

PULKKI MARTTI 23.05.2010 10:28

Jep, ja jäsenalueet muutenkin ylivoimaisia kaupallisiin verrattuna, mun mielestäni.

VALKAMA MARKKU 24.05.2010 08:43

Mitenkä se jäsenalue eroaa "kaupallisesta"?

M Arkku

LIIMATAINEN HANNU 24.05.2010 09:09

Ainakin se jäsenalue on edullisempi, jäsenille!

PALIN MATTI 24.05.2010 09:13

Uudelle karavaanarille voin lyhyesti kertos, että jäsenalueemme ovat SFC-jäsenyhdistysten jäsenten omaan käyttöön tarkoitettuja pääosin talkootyöllä ylläpidettäviä leirintäalueita, joiden hintataso on huomattavasti edullisempi, kuin kaupallisten alueiden. Myös niiden kunto ja varustetaso on yleensä parempi verrattuna alimiehityksellä ja mahdollisimman pienin kustannuksin ylläpidettäviin kaupallisiin alueisiin.

Jotkin jäsenalueet sallivat myös ulkopuolisten leiriytymisen alueillaan yleensä kaksinkertaiseen hintaan.

Kun nyt ensimmäisen kesän matkustelet ja käytät erilaisten leirintäalueitten palveluita hyväksesi, niin tulet itsekin huomaamaan eron.

Tarkempaa tietoa jäsenalueistamme saat vasta ilmestyneestä Leirintäoppaasta ja SFC:n nettisivuilta.

VALKAMA MARKKU 24.05.2010 10:07

"Ainakin se jäsenalue on edullisempi, jäsenille!"

Hah! Pikkuisen hintavertailua. Jäsen alueet n, 15€+sähkö + se jäsenmaksu tai ei-jäsen n 25€+ sähkö, (ei tietenkään koske kesämökkitonttiporukkaa joka asuu sf-alueella renkaat lutussa ja isännöimälla huolehtii kausipaikkamaksuista)

Kaupalliset 12€sis sähkö - 30€+sähkö.

Totta on että monet kaupalliset toimivat vajaalla miehityksellä ja palvelu/rekennusten taso on vähän niin ja näin. Vaan miksi?

PUROJÄRVI ERKKI 24.05.2010 10:07

Niinpä.Se talkootyöllä ylläpidetty/rakennettu on se taikasana.Monille "omille" alueille on muodostunut sisäpiiri joka kyllä omistajien elkein esiintyy ko. paikoilla. Sen kyllä jollakin tapaa ymmärtää kun on paljon työtä tehnyt, mutta ei aina oikein tunne itseään kovin tervetulleeksi. On porukalla sovittu kaikenlaisia sääntöjä, mistä ei kuitenkaan ole vaivauduttu mitenkään vierailijoille kertomaan. Sitten kun sattuu johonkin "rikolliseen" syyllistymään, niin kyllä naamasta näkyy tyypeillä orgasmiin verrattava tyydytys, kun pääsee vieraalle sanomaan, että meillä on sovittu näin ja näin.Ja valvojia löytyy. Eli en nyt aivan tolkuttomast niitä SFC-alueitakaan menisi kehumaan.

LIIMATAINEN HANNU 24.05.2010 10:20

Hah hah, mikä heveletin 'jäsenmaksu', leiriytyessä? Se jäsenmaksu on maksettu ja sen vastineeksi saa hyvä lehden, alennuksia monista asioista jne.! Että silleen.

Sitten noista epäluuloista ja uskomuksista niistä 'vanhoista jääristä' alueilla. Totta hitossa he ovat pikkasen 'ylpeitä' kun ovat sen alueen omin käsin rakentaneet. Mutta en uskokaan jos sinne porukkaan reilusti menee jutustelemaan ja ehkä kyselemäänkin tavoista että sieltä saisi ynseyttä vastaansa. Päinvastoin, reilua kohtelua uutta ja ensikertalaista kohtaan. Nämä ovat omia henkilökohtaisia kokemuksiani. "Niin se metsä vastailee kuin sinne huhuilee"!

Sitkeässä elää nuo väärät luulot ja uskomukset, enemmän ovat henkilökohtaisia 'ongelmia' ne!

VALKAMA MARKKU 24.05.2010 11:03

"SF-Caravan ry on valtakunnallinen matkailuajoneuvojen käyttäjien riippumaton kuluttajajärjestö, joka perustettiin vuonna 1964."

Kuullostaako (näyttäkö) ylläoleva tutulta.

Mitä me kulutamme? Ehkäpä leirintäpalveluja? Olemmeko siis riippumattomia kuluttajia vaiko palvelun tuottajia? Onko kyseessä vähän sama asia kuin jos palkansaajajärjestö rupeaisi työnantajaksi voidakseen paremmin turvata palkansaajiensa edut?

Ja toistan kysymyksen, miksiköhän kaupallinen leirintäaluetoiminta suomessa on hieman heikolla hapella?

M Arkku

NYYSSÖNEN KAJ 24.05.2010 11:24

"Ja toistan kysymyksen, miksiköhän kaupallinen leirintäaluetoiminta suomessa on hieman heikolla hapella?

M Arkku"

Suomen matkailulle on vain yksi kuukausi vuodessa + pari rospuutto kuukautta. Muutoin on matkailumaamme suljettu

Etelän talvehtiakaj

LAHTI ANTTI 24.05.2010 11:32

"Ja toistan kysymyksen, miksiköhän kaupallinen leirintäaluetoiminta suomessa on hieman heikolla hapella?"

M Arkku

Tähän lienee osasyynä nykyisin käytettävä hinnoittelupolitiikka, ts. ovat hinnoitelleet itsensä ulos. Perusmaksu, henkilömaksu, kallis sähkömaksu, erillinen saunamaksu jne.

Tämän lisänä useilla alueilla lieveilmiönä oleva rauhattomuus, epäsiisteys, henkilökunnan ammattitaidottomuus/laiskuus, järjestyssääntöjen noudattamattomuus nyt joitakin mainitakseni.

Näitä ei omilla SFC:n alueilla tapaa yleisesti. Poikkeuksena on joskus treffien aikana myöhään kuuluvat äänet, mutta silloin on hiljaisuudesta tiedoitettu erikseen, jolloin yöpyjä tietää siitä.

PUROJÄRVI ERKKI 24.05.2010 11:50

Jo 60-luvulla oltiin Tanskassa kieltämässä caravan-alueita. Perusteluna että se on vain lähinnä rakennuslupien kiertämistä. No ,siihen ei menty. Mutta kun katsoo joitakin alueitamme täällä, jossa on, ei niinkään kausipaikkalaisia vaan ikuisuuspaikkalaisia hirveine rakennelmineen jossa se vaunu on pienin yksikkö. No ainakin useimmissa paikoissa on kai velvollista katsastaa se vaunu, mutta muulloin se ei kyllä sieltä aitojen keskeltä liikahtele.Eli on väärin puhua caravan-matkailusta. Eivät Tanskalaiset aivan hakoteilläkään olleet.

LIIMATAINEN HANNU 24.05.2010 12:10

Äläs sotke käsitteitä, M Arkku, eli me yksittäiset jäsenet olemme kuluttajia, fakta! Yhdistykset, jäsenten perustamat, ovat palveluiden tuottajia. Yhdistysten kattojärjestönä toimii SFC Ry joka tohuaa sitten mitä touhuaakin, SFC:llä joitakin alayhtiöitä, esim. lehden tekoon, krääsän markkinointiin etc.! Palveluja tuottaa SFC:kin, yhdistyksille.

LIIMATAINEN HANNU 24.05.2010 12:17

Erkillekin jotain. Eli äläs takerru muutamiin yksittäisiin ongelmatapauksiin, eivät ne edusta harrastustamme tai yhdistyksiämme, ovat muutamien vetelien ja ehkä myös alkoholisoituneiden, tokko jäseniäkään, aikaansaannoksia.

Jos numerot ovat jo yli 120 tuhatta ja siitä jengistä muutama hoitaa leiviskänsä huonosti ei se oikeuta lyömään lyttyyn kaikkia muitakin harrastajia. Ne ongelmatkin olisivat hoidettavissa jos niin haluttaisiin, tai ne olisivat liian pahoja.

Usein tähän kritiikkiin, sinänsä oikeaan, ovat motiiveina ne meidän suomalaisten perisynnit, jaksa niitä tässä luetella ja toistaa.

RAINETSALO KARI 27.05.2010 01:45

Liimiksestä nyt ei voi sanoa,että hän puhuisi (lue kirjoitaisi) vähän mutta mies puhuu asiaa! Kaupallisuus? Kaupallisen alueen kai pitäisi tuoda omistajilleen voittoa? Paikallisyhdistyksen ylläpitämän alueen pitäisi myös tuottaa? Ero on vain se että olemme yleishyödyllisiä yhdistyksiä jotka käyttävät kaikki kokoonhaalimansa rahat alueidensa kunnossapitoon ja kehittämiseen. Ainakaan meidän yhdistyksemme (SF-C Naantali) ei maksa kenellekään alueen hoitoon osallistuvista settiäkään. Kaiken teemme talkoilla. Myös tuo VOTP kerho (Vaunussa On Turhaan Pyörät) maksaa vuosipaikkamaksun ja osaltaan osallistuu alueen kehittämiseen. Pienen yhdistyksemme perimä jäsenmaksu on 12€/vuosi ja jäseniä on pyöreät 270 = noin 3200€ tuolla summalla ei aluetta rakenneta tai kehitetä. Sillä pyöritetään yhdistystoimintaa. Liiton perimä jäsenmaksu ei alueiden budjeteissa näy muutoin kuin aluerahaston avustuksina ja lainoina jos alue katsotaan niiden arvoiseksi. Liitossa on nykyisellään lähes 60000 jäsentä. Pyytentöntä työtä näillä yhdistysten ylläpitämillä alueilla jäsenistön hyväksi ei minusta ole syytä ylenkatsoa.

KYLMÄNEN REIJO 27.05.2010 10:29

Jäsenalue on tarkoitettu SF-C:n jäsenille. Liiton määrityksessä mm: "Alueille saavuttaessa ilmoittaudutaan välittömästi ja alueella pidetään jäsennumero näkyvissä matkailuvaunussa tai -autossa." Näillä alueilla, joiden määrä pienenee jatkuvasti, sinun ei tarvitse lukita ketjuilla kalustoa poistuessasi vaunun tai auton näköpiiristä. Suurin osa alueoppaan ns. SF-C alueista on siirtynyt kuitenkin kaksihintajärjestelmään: SF-C 15 €, Muut 21 € tai 21 €, SF-C jäsenet 15 €. Tälläiset alueet ovat yleisiä - tai jäsenetualueita. Alueopaasta selviää mitkä niistä ovat vielä turvallisia, aitoja SF-C alueita. Tosin Liiton mielestä ne eivät ole tasokkaita. Sen määrityksessä sanotaan edelleen: "SFC-alueet on alunperin tarkoitettu pääasiassa SF-Caravan ry:n tai sen ulkomaisten sisarjärjestöjen jäsenten käyttöön, mutta nykyään tasokkaimmilla alueilla voivat leiriytyä kaikki halukkaat." Näyttää siltä, että aito SF-C alue on katoava ilmiö. Suosittelen käyttämään alueita, jotka edelleen on tarkoitettu vain jäsenistön käyttöön. Ovat varmasti tasokkaita ja turvallisia.

VALKAMA MARKKU 27.05.2010 11:30

Miten voimme kuvitella kaupallisen leirintäalueen voivan menestyä kun itse teetämme/teemme ilmaiseksi kaikki työt ja satsaamme kaikki tulot alueen kehittämiseen.

Kaupallisen yrittäjän pitäisi mielestämme saada hurja joukko hyvinpalkattuja iloisia ja ahkeria työntekijöitä, uudenkarhea rakennuskanta ja upea alue samaan majoitus hintaan kuin SF-C

Pitäisikö meidän ryhtyä myös lauttureiksi, hankkisimme pari-kolme vanhaa autolauttaa ja liikennösimme niillä talkootyötä käyttäen pilkkahintaisesti ja ihmettelisimme kun kaupalliset palvelut heikkenevät ja niiden hinnat on niin suuria

Ei, tässä asiassa olemme nyt oikealla tiellä, isolla joukkovoimalla olemme neuvotelleet edulliset jäsenhinnat/alennukset. Juuri näin pitäisi toimia kaikissa asioissa.

M Arkku

LIIMATAINEN HANNU 27.05.2010 11:50

Eikös se nyt ole niin että ne markkinavoimat säätelevät nykyisin kaikenlaista yrittämistä, leirintäalue yrittämistäkin.

Hinta/laatu suhde oltava kohdallaan, koska ei kukaan suostu maksamaan huonosta laadusta tai palvelusta hyvää hintaa. Edes karavaanarikaan, joka onkin kranttu sen hinnan, laadun ja palvelun suhteen.

Ja jos Suomessa markkinat liian pienet kaupallisille yrttäjille, niin uusi liikeidea ja uusi yritys, jospa se sitten siitä? Eläköön SFC-alueet ja myös vapaaehtoinen talkootyö.

VALKAMA MARKKU 27.05.2010 12:59

"Eikös se nyt ole niin että ne markkinavoimat säätelevät nykyisin kaikenlaista yrittämistä, leirintäalue yrittämistäkin."

Nootta olet siis sitä mieltä että leirintäalueyrittäjä joka saa työvoiman ilmaiseksi, usein käyttämänsä maa-alueen pilkkahintaan/ilmaiseksi, on samalla viivalla kuin yrittäjä joka joutaa maksamaan duunareilleen liksaa ja maksamaan maastaan käyvän hinnan/vuokran.

"Hinta/laatu suhde oltava kohdallaan, koska ei kukaan suostu maksamaan huonosta laadusta tai palvelusta hyvää hintaa. Edes karavaanarikaan, joka onkin kranttu sen hinnan, laadun ja palvelun suhteen."

Nootta olet siis edelleen sitä mieltä että leirintäalueyrittäjä joka saa työvoiman ilmaiseksi, usein käyttämänsä maa-alueen pilkkahintaan/ilmaiseksi, on samalla viivalla kuin yrittäjä joka joutaa maksmaan duunareilleen liksaa ja maksamaan maastaan käyvän hinnan/vuokran

"Ja jos Suomessa markkinat liian pienet kaupallisille yrttäjille, niin uusi liikeidea ja uusi yritys, jospa se sitten siitä?"

Juu, en ole leirintäalueyrittäjä, en edes entinen.

"Eläköön SFC-alueet ja myös vapaaehtoinen talkootyö."

Voisin jopa olla samaa mieltä jos lause:

"SF-Caravan ry on valtakunnallinen matkailuajoneuvojen käyttäjien riippumaton kuluttajajärjestö, joka perustettiin vuonna 1964."

Muutettaisiim muotoon:

"SF-Caravan ry on valtakunnallinen matkailupalveluiden tuottajajärjestö , joka perustettiin vuonna yykaakoojoo."

M Arkku

LIIMATAINEN HANNU 27.05.2010 17:08

M Arkku, en nyt oikein ymmärtänyt mikä on kirjoituksesi tarkoitus? Kun kommentoit tuota minun juttuani.

On leirintäalueita ja niiden 'yrittäjiä', eli yhdistysten talkoina pyörittämiä ja sitten niitä kaupallisia. Se juju onkin siinä sanassa 'kaupallisia'. Kun edelleenkin voidaan ja saadaan hoitaa alueita talkootyönä ilman verottajan puuttumista, toistaiseksi ainakin, niin onhan oltava rohkea yrittäjä ja jotakin sellaista tarjottavaa nootta sen hinnoittelun perusteet ovat sellaiset että karavaanari maksaa sen kalliimman hinnan ja yrittäminen on kannattavaa. Maailma ja yritysmaailmakaan kun ei ole 'oikeudenmukainen', toisilla helpommat lähtökohdat kuin toisilla. Lisäksi se kaupallinen yrittäminen on aina vapaaehtoista. Itse en lähtisi pienille markkinoille kilpailemaan asiakkaista.

Markkina voimat ne kuitenkin säätelevät yrittämistä, kummassakin tapauksessa. Se, minkälainen kustannusrakenne yrityksessä on, se ei ratkaise menestystä. Vain se tulo virta ja sen ratkaisee taas ne markkinat. No, oikeastaan niiden tulojen ja kustannusten välinen ero bisneksen ratkaisee. Mutta sitähän eivät asiakkaat tiedä, vain sen hinnan jolla palvelut myydään.

Näin se on nähtävä.

HUOVINEN SIRPA 27.05.2010 18:09

jäsenkeskusteluun niitä lihaksianne pullistelemaan, ettei sivulliset nää miten eripuraista porukkaa täällä liikkuu. Esko

LIIMATAINEN HANNU 27.05.2010 18:45

Mitäs Esko kitisee? Täällä kukaan pullistellut mitään! Normaaleja karavaanareita kaikki.

SALO JYRKI 27.05.2010 19:45

Viikko tuli reissattua,alueita nähtyä Ruotsissa ja Suomessa. Mutta oli ilo tulla Lintulahteen matkan loppupäässä,siellä oli iloinen isäntä-emäntä vastaanottamassa ja saunakin järjestyi tosi mukavasti,siitä iso KIITOS.Poiketaan toistekin.

ANTTILA MARKKU 27.05.2010 20:56

Markku on sisäistänyt SFC ajatuksen aivan oikein,mistä muusta tässä on kyse kuin palvelujen tuottamisesta alue tasolla.Se vaan valitettavasti on näkyvissä että kaupalliset alueet vähenee mutta ne joilla on leirintä yhtenä osana muun tarjonnan ohella alkavat pikku hiljaa eroittua ehkä kannattavina yrityksinä.Karavaanareille alkaa yhä selvemmin muodostua pelkkien vaunualueiden ylläpito joka perustuu siihen talkootyöhön.

LAHTI ANTTI 27.05.2010 21:20

Markku. "Karavaanareille alkaa yhä selvemmin muodostua pelkkien vaunualueiden ylläpito joka perustuu siihen talkootyöhön."

Eikö omien alueiden olemassaolo perustu juuri siihen talkootyöhön, jolla ne on aikoinaan luotu. Ja juuri jäsenistöä palvelemaan. Kuten myös treffien järjestäminen erilaisine ohjelmineen, sekin perustuu siihen talkootyöhön, jota yleisillä alueilla ei ole.

Miksi siis käyttäisimme yleisiä alueita, jos omia on lähettyvillä tarjolla.

LIIMATAINEN HANNU 28.05.2010 08:34

Miksi kiukutella talkootyöstä, onhan se pelkästään hyväksi, monellakin tapaa. Hienoo että vielä löytyy yhteishenkeä ja talkootyötä.

En sure ollenkaan jos ne 'kaupalliset' alueet eivät pärjää, usein ovat huonolla hapella, tarjonta 'kumpahan jotakin' ja hinnat kovat. Ne markkinavoimat nääs ratkaisevat, kuka pärjää kuka ei. Tässä tapauksessa merkkinavoima on karavaanarit.

Löytyy toki hyviäkin kaupallisia alueita, jotka myös pärjäävät kisassa. Se hyvä se!

VALKAMA MARKKU 28.05.2010 10:04

"Ne markkinavoimat nääs ratkaisevat, kuka pärjää kuka ei. Tässä tapauksessa merkkinavoima on karavaanarit."

Jos kyse olisi siitä käytämmekö jonkun tietyn kaupallisen leirintäalueen palveluja vaiko jonkun toisen, silloin ylläoleva olisi totta.

Koska todellisuudessa kysymys on; käytämmekö kaupallista leirintäaluetta vaiko erityisin tukitoimin (talkootyö) tukemalla juuri ja juuri kulunsa kattavaa kolhoosileirintäaluetta, ei voida puhua markkinavoimista.

Syy miksi asiasta aina vouhkaan on että jäsenenä haluaisin tietysti minulle mieluista palvelua kuten etuja erilaisissa harrastukseen liittyvissä asioissa (näitä hyvin tarjolla, kiitos), yhteisvoimin valtion mielivaltaa vastaan taistelua, levähdysalueverkoston tihentämistä/tason nostoa. Matkoilla yöpymisen (Huom. ei leirintä)helpottamiseen tähtääviö toimia...

Todellisuudessa kuitenkin tällä hetkellä aktiivjäsenistön energia menee 99-prosenttisesti leirintäalueiden, joita en vielä ole (suomessa) tarvinnut, ylläpitoon.

Herättelen siis tälleen provoilla ihmisiä ajattelemaan mitä SF-caravan voisi olla, siis muutakin kuin suomen suurin leirintäalueyrittäjä.

M Arkku

LIIMATAINEN HANNU 28.05.2010 10:33

Höpön pöpön M Arkku! Nuo visiosi ovat, sanonko mistä. Taidat kuitenkin olla, jos et itse 'kaupallisen alueen' yrittäjä niin jonkun sellaisen kaveri? Miksi muuten vouhkaisit asiasta?

Eikä aktiivijäsenten energia mene 98%:sti yhdistysten alueiden ylläpitoon, se on pieni prosentiosuus jotka niitä talkoita ja yhdistyksen asioita hoitelevat. SF-Caravaan EI OLE Suomen suurin ..., yhdistykset niitä alueitaan hoitelevat, ovat leirintäalueyrittäjiä. Äläs nyt sotke asioita ja käsityksiä.

Provo joskus ihan hyvä juttu, syntyypähän asiasta keskustelua!

Ps. Jos markkinat ovat "leirintäaluepalvelut käyttäjille", niin kyllä markkinavoimat ovat sitten karavaanareita, tai muita käyttäjiä. He kuitenkin ratkaiset 'kulutuksen'!

VARTIAINEN JOUKO 28.05.2010 13:24

Minä - jo varsin vanha pieru numeroituna ja foorumin käyttäjänä - olen yrittänyt päästä selvyyteen mitä miehiään tämä Valkama oikein on. Ärisee ja purisee jäsenkuntame matkailullisen hyvinvoinnin eteen talkoovoimin ylläpidetyistä jäsenalueista ja ilmineeraa ajatuksiaan kuin joku kaupallinen alueyrittäjä ikään; vaikka ei sitä suostukaan myöntämään.

Vaikka en enää kahdeksaan vuoteen ole jäsenalueiden etuja hyödyntänyt, silti aktiivimatkailuaikojen miellyttävinä muistoina tunnen mitä suurinta lukkarinrakkautta niitä kohtaan. Siksipä Valkaman asenne ja sen ilmaisutyyli väkisinkin särähtää korvaan tai näköön, miten nyt vaan.

Ja mitä tulee kaupallisten alueiden käyttöön, niin kyllä ainakin meidän vaunukuntamme on osansa tässä "talkoossa" tehnyt. Ensikuun alusta alkaa yhdeksäs vuosi tuon puutarhaleirimme ylläpidossa. Numeroituja lajikumppaneita niinikään alkaa taas lomasesongin käynnistyessä poikkeilemaan tuolla Lempivaarassakin, että kyllä kaupallisiakin alueita "tuetaan" niitä käyttämällä.

Olisiko Valkaman syytä päivittää tietoutensa, ennekuin kovin suurella äänellä elämöi ;))

http://kestosippi.kapsi.fi/KestoCoppermine/thumbnails.php?album=10

LIIMATAINEN HANNU 28.05.2010 14:02

Oikein ja hyvin kirjoitit Jouko!

Kuten jo eilen kirjoitin, löytyy myös kaupallisia alueita jotka pärjäävät kisassa, omilla vahvuuksillaan. Lempivaara yksi näistä.

Onneksi meillä on valinnan vapaus, ja varaa. Jokaiselle jotakin!

ANTTILA MARKKU 28.05.2010 16:30

Lahti ymmärsi aivan oikein.Puhunkin juuri siitä että nämä pelkän tontin pikkusen ylihintaan tarjoavat leirintä yrittäjät alkavat pudota pois.Kuten ymmärtääkseni aloittaja pohti miksi ei kaupallisia alueita kehitetä?Juuri siksi,jollei alueella ole jotain muuta vetovoimaista kohdetta pelkällä vaunualueella ei tule yrittäjä toimeen.Mutta sen ei pitäisi hidastaa sfc alueiden kehittämistä lomakeitaiksi monipuolisilla harrastus mahdollisuuksin.

VALKAMA MARKKU 28.05.2010 17:19

"Olisiko Valkaman syytä päivittää tietoutensa, ennekuin kovin suurella äänellä elämöi ;))

http://kestosippi.kapsi.fi/KestoCoppermine/thumbnails.php?album=10"

Juu oli(si) Ei Pirskatti, siis tommoista touhua se on se Caravan matkailu.

Nyt alan pikku hiljaa ymmärtää näitä SF-C alueitakin....

Mut hei, mulla on tällainen "leirintä-alue" Vaan en minä sinne vaunulla mene, vaunu on ihan muihin tarkoituksiin.

M Arkku

ANTTILA MARKKU 28.05.2010 17:39

Tais olla huono hankinta kun on noin paljon lunta.Minä haluan alueen jossa olis lämmintä ja muukin kalastusamahdollisuus kuin kaupan kalatiski.

SIRKIÄ MATTI 28.05.2010 17:49

Valkama haluaa vahvasti kärjistää sanomaansa. Kärjistäminen vaan menee jo pahasti yli. Vaan saatpa vääntöä aikaiseksi. Sehän tuntuu perimmäinen tarkoituksesi olevankin.

VARTIAINEN JOUKO 28.05.2010 22:18

Ehei Valkama se ole ollenkaan tuollaista. Se on sellaista jonka itse näet tynnyrintapin reijästä ymmärtämättä mitään muita mahdollisuuksia kuin oman näkemyksesi. Tämä tulee mieleen jos valitsemallasi mielipiteenvaihtolinjalla jatketaan ;))

VALKAMA MARKKU 29.05.2010 22:15

"Tais olla huono hankinta kun on noin paljon lunta.Minä haluan alueen jossa olis lämmintä ja muukin kalastusamahdollisuus kuin kaupan kalatiski."

No jaa.. lumi yleensä sulaa viimeistään juhannukseksi ja tuo tasaisempi alue tuossa taustalla on kesäisin vettä ja saa siitä fisuja talvellakin jos omistaa kairan ja pilkin.

M Arkku

PALIN MATTI 30.05.2010 01:27

Yks perusasia tuossa leiripaikkakuvasa on nyt pahasti vinksallaan. Huomaako kukaan mikä?

ANTTILA MARKKU 30.05.2010 18:38

Siellä on niin paljon lunta ettei hiiretkään oo tehny jälkiä lumeen.

HAAPANEN TIMO 30.05.2010 20:00

Mökit ovat väärään suntaan jokeen nähden. @timppa

PALIN MATTI 30.05.2010 20:52

Timppa hoksasi heti asian ytimen!

Mie luulin nuitten mökkien asennosta, että tuo tasanko tuolla taustalla on niitty, muttakun omistaja paljasti sen olevankin vesialue, niin silloin alako ihimetys. Miksi rakentaa mökki ja pikkukioski vejen äärele julukisivu kuivale maaleppäin? Sitä en ihan näin yhtäkkiä taho voia jaksaa saattaa ymmärtää. Varmaan tuolekki asiale löytyy järkeenkäypä selitys.

KULMALA JOUNI 30.05.2010 21:16

Tuostahan ei nävy jos on vaikka piilopirtti tehty niemen nokkaan, että olisko siellä vettä molemmin puolin ja kevväällä vielä pihassaki.

VALKAMA MARKKU 31.05.2010 07:07

"Tuostahan ei nävy jos on vaikka piilopirtti tehty niemen nokkaan, että olisko siellä vettä molemmin puolin ja kevväällä vielä pihassaki."

Joskus joku vaan hoksaa...

On nimittäin täysin virheetön vastaus!

Kuvassa ei näy että "naamapuolellakin" on vettä ja että sitä keväisin on lähes taaemman rakennuksen kuistin tasalla.

M Arkku

VALKAMA MARKKU 31.05.2010 07:33

Pistetäänpä kuvaa vähän eri kulmasta.

PALIN MATTI 31.05.2010 08:34

Hienoa! Tämä selittää kaiken. Jos olet joskus myymässä mökkiä, niin älä sitten laita ilmoitukseen ainakaan tuota ensimmäistä kuvaa pelkästään.

HAAPANEN TIMO 31.05.2010 16:53

Meillä on samantapainen tilanne, nyt onkin tekeillä toinen terassi mökin takapuolelle. Keväällä mökki on saaressa.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.