Ahvenanmaan leirintäalueet

KUOSKU VESA 21.05.2010 13:17

Tervehdys, ollaan perheen kanssa menossa Ahvenanmaalle kesälomalle. Aika haasteelliselta näyttää olevan tuo kulku sinne vaunun kanssa, mutta näköjään onnistuu. Olemme ajatelleet asettua Käringsunds Camping- nimiselle leirintäalueelle.Olisiko jollakulla kokemuksia näistä Ahvenanmaan leirintäalueista ja jopa tästä, minne ollaan suunniteltu mennä? Mielelläni ottaisin niitä vastaan.

LAHTI ANTTI 21.05.2010 19:33

Kokemusta Ahvenanmaan leirintäalueista ei ole, mutta tässä niitä on lueteltuna.

http://www.visitaland.com/fi/majoitus/leirintaalueet

AHJOS TIMO 21.05.2010 19:40

Ottakaa punkinpoistoväline mukaan!

IPATTI VEIKKO 21.05.2010 20:28

Alueet koordinaatteineen löydät www.koti.mbnet.fi/pes1tol monen navigaattorin tarvitsemassa muodossa.

RÄSÄNEN TARJA 21.05.2010 20:40

Hieno paikka vaunuilla.. pikkulautoilla yli ja yöpyminen esim Kökar,Kumlinge jne.. mantereella hienoja paikkoja katsella .. Ecerössaä monta leirintäaluetta..hienoja.. ja muistapas Ecerössä käydä bambi safarilla..ja postimuseossa ja tietysti etsit UFFE PÅ BERGET.. Pommer laiva Maarianhaminassa ja Lilla ö ( pieni suloinen saari jossa paljon lintuja..riikinkukkoja..ILMAINEN) ja hienot linnoitukset ja museot.. Ja mukavaa kesäelämää Maarianhaminan keskustassa ja rannoilla.. maarianhaminan camping todella siisti ja toimiva ja pieni matka keskustaan.. meillä oli mukan potkulaudat jolla kuljettiin pikku matkat.. tietty fillarit myös.. ja onhan siellä komea kylpyläkin..Suomella pärjää mutta kyllä me ruotsin kielellä himpun verran parempaa palvelua saatiin.. Lycka till..

OINONEN JUKKA 21.05.2010 20:40

Olen ollut -05 ja -06 viikon Ahvenanmaalla, joten on jonkun verran tietoa, laitatko tähän tai mun puhelimeen sähköosoitteesi, voin viikonlopun aikana kertoa kokemuksia ja pieniä vinkkejä Ahvenanmaasta. Terv Jukka. puh.040 5658105.

LINDBLOM ALF 24.05.2010 07:56

Maarianhaminan Gröna Udden myöskin erinomainen alue. Lyhyt matka kaupungin rantaterasseille, hieno puisto vieressä. Laiturisaunaa kannattaa ehdottomasti ottaa kuvioon mukaan. T. @lf

KUOSKU VESA 21.06.2010 12:48

Terve vaan ja kiitos kaikille vastanneille!

Reissu lähestyy ja vaunua valmistellaan lähtöön. Ensi viikolla olisi saapuminen Hummelvikin satamaan. Toivottavasti kaikki menee mukavasti.

ARO PERTTI 21.06.2010 20:16

Kyllä kaikki menee mukavasti kun tottelet saaristolauttojen miehistöa ja paikan näyttöä. On myös hyvä varautua siihen että jossain välisatamassa voi pahimmassa tapauksesa joutua peruuttamaan maihin joten valmius tällaiseen on oltava ja karavaanarit osaa peruttaa ? Hyvää reissua !

KUOSKU VESA 22.06.2010 08:32

Kyllä peruuttaminen onnistuu.

ANTTILA MARKKU 22.06.2010 12:39

Kuten tuolla ulkomaan osastolla?kirjoitin tultiin 12.6 ahvenanmaalta ajettiin niillä saaristolautoilla ja ekeröstä Grisslehamn meno paluu karavaanarikortilla 13m yhdistelmä 50e.En ole ihan varma mutta yritä kysyä onko se niin että jos viivyt Brandö:ssä 3pv ei jatkoyhteys Hummelvikiin maksa mitään,en ole tästä varma vai onko hevosmiesten tietotoimiston uutisia.Brandö:ssä aika vaatimaton leirintäalue.Ahvenanmaalla meillä oli vaunu koko oleskeluajan Puttes caravan alueella sen Bomarsundin raunioiden vieressä.Takaisin tullessa Kökarissa on hyvä leirintäalue.

KUOSKU VESA 23.06.2010 08:15

Ilmeisesti on niin, että jos yövyt jossakin saaristokunnassa 3 yötä (johon ei lasketa Ahvenanmaata), pääsee mantereelle ilmaiseksi. Sama toiseenkin suuntaan. Näin ymmärsin oppaista. Meillä ei kylläkään ole aikomusta näin tehdä, vaan ollaan välillä vain yksi yö. Matka onnistuu näinkin, mutta meno- paluuhinnaksi tulee tuo mainittu 274 €. Huomasin itsekin, että Ruotsin puolella pääsee käymään melko edullisesti.

Ollaan menossa Kärinsundin leirintäalueelle. Toivottavasti on hyvä paikka sekin.

AHOLA JARI 23.06.2010 09:15

Niin, se oli 3. yön jälkeen paluu saaresta mantereelle tai Ahvenanmaan pääsaareen ilmaiseksi - ts. yhdensuuntainen matka n. ½-hintaan.

Käringsundissa on kolme leirintaluetta; 1. vastaantuleva on varmaan näihin aikoihin täynnä ruotsalaisia, 2. (ed. rajanaapuri) on vähän väljempi ja vaatimattomampi ja 3. joku sata metri kauempana (samalla puolella) on suom. suosima vaatimaton, mutta väljempi - joidenkin mielestä viihtyisämpi. Tämä ei mainosta missään oppaassaan itseään...

Eckeröstä pääsee halvalla Grisslehamniin, kuten myös Vikinline (Rosella) M:haminasta Kappelskäriin - tietyt vuorot ovat molemmilla halpoja.

HALMEENMÄKI JUHANI 27.06.2010 23:17

Terveisiä Ahvenamaalta, juuri ennen juhannusta tultiin!

Käringsund on parempi kuin heti sen jälkeen oleva Alebo.

Vårdön kämppäri on mukava, suosittelen. Yksi yö siellä riittää normaalitaksaan (ei siis se ryöstökallis eikä puolihinta), Vårdö kun lasketaan ulkosaaristoksi.

Brändössä on montakin mahdollisuutta kämpätä, esim Fisköstäkin löytyi mökkikylän lisäksi pieni kämppäri. Ei mainosteta edes Brändön omassa esitteessä leirintäalueena! Ja matkailuajoneuvolla noita pikkuteitä on melkoisen hankala koluta etsimiseen...

Puttes ja Gröna Lund eivät nyt olleet reitillä, mutta vanhastaan jäänyt mieleen kelpoina.

Eckerö Lines on siitä mukava että nopea meritie, ja mukavan vanhanaikainen laiva. Ei hotelli+ravintolanykykompleksi. Plus tosi hyvä ruoka!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.