Tekee mieli...uimaan

HOLMSTRÖM JAANA 02.05.2010 05:28

Milloinka Kuninkaanlähteen maauimala avautuu? Säätilat varmaankin vaikuttavat ajankohtaan mutta olisi mukava tietää noin suurinpiirtein. Onkohan muilla leirintäalueilla uima-altaita (mielellään lämmitettyjä). Jos ei oo niin miks ei oo? Leirintäalueilla, joilla ei ole jonkinlaista lätäkköä lähistöllä, olisi mukava olla uima-allas. Lämmitetty sellainen takaisi suuret kävijämäärät varsinkin alkukesästä kun luonnonvedet on kylmiä.

ANTTILA MARKKU 02.05.2010 07:57

On maamme köyhä,siksi jää.Kivahan se allas olisi,taitaa vaan olla semmonen kustannuskysymys.En tunne kunkun historiaa,mutta jotenkin kuvittelisin sen altaan olevan suomessa ainoan.Hangossa Silver sand motellilla on leirintäalueen vieressä pieni allas.Ne on nyt äkkiä muistellen ainoat kylpylöiden lisäksi.Kyllä nyt jo uimassa voi hyvin käydä,vesi on jo paljon lämpimämpää kuin jääkannen alla.

VARTIAINEN JOUKO 02.05.2010 11:40

Nyt on taas ihan "pakko" suitsuttaa noista paikallaanmatkaavan etuoikeuksista. Päästä omalta vaunupihaltaan virkistäytymään ;)))

SARANPÄÄ MATTI 02.05.2010 12:40

Mennään taas Jaanan kysymyksestä ohi, niinkuin tapana on. Pakko vaan kysyä Joukolta, ei provona ja vielä vähemmän kenkkuiluna.

Jokunen vuosi sitten kävimme Lempivaarassa ja mietin silloin että minkälaista se vesi niissä lammissa mahtaa olla. Ilmeisesti kuitenkin uintikelpoista, vaikka silloin en kenenkään nähnyt siellä uivan. Joskus aikanaan kun vielä oli sen ikäisiä lapsia (kauan sitten) että se vesiliukumäki kiinnosti niin melko likaista oli ainakin siinä lammikossa ja silloin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.05.2010 13:01

http://www.sfcsatakunta.fi/kunkku_kesakausi.htm

VARTIAINEN JOUKO 02.05.2010 16:25

Ei se vesi Matti likaista ole. On vaan saanut värinsä suoperäisestä maastosta josta se vesi tullee niihin lammikoihin. Tietysti sitä humusta sitten laskeutuu lammen pohjalle eikä suinkaan paranna sen kirkkautta.

Tuo lampi jonka rannalla meidän rantalaituri on, saa vetensä pintavetenä yläjuoksulta tullessaan ja pohjalähteinä. Se Lempivaarahan on kohtalaisen kallion päällä ja sadevedet virtaavat kallion pintaa pitkin maakerrosten läpi muodostaen lähteitä siihen meidänkin lampeen. Kesällä kun aurinko lämmittää sen lammen, niin siinä on puolimetriä lämmintä pintavettä ja siitä syvemmällä aina vaan kymempää. Sillä on myös se vaikutus, ettei lammen vesi limotu ja muutenkaan rämety.

Jos vesi olisi oikeasti likaista, niin kaupungin terveystarkastaja pistäisi sen uintikieltoon. Vaan eipä ole kaikkina näinä seitsemänä vuonna jotka me nyt olemme Lempivaarassa olleet, sitä uintikieltoa ei ole ollut ainoanakaan kesänä.

TUOMI JYRKI 02.05.2010 17:47

Minulla oli viime kesänä tällainen "maauimala".

SARANPÄÄ MATTI 02.05.2010 18:15

Veikkaisin että Keitelehän se siinä Jyrkin etuteltasta siintää ja taustalla Äänemäki. Osuiko kumpikaan veikkaus?

Joukolle vielä sen verran että toki terveysviranomaiset valvoo tuommosia paikkoja hyvinkin hyvin. Kierrellessäni aluetta mietin vaan, millainen virtaus siinä on. Mutta hieno hommahan se että pääsee muutamalla rapulla uiskentelemaan. Ei muuta kuin uintikelejä ootellessa;-)

VARTIAINEN JOUKO 02.05.2010 18:28

Lampien välisissä kannaksissa on juoksutuskanavat. Vesitilanteesta riippuen pintaveden vaihtuvuus on välillä hyvinkin vuolasta.

HAAPANEN TIMO 02.05.2010 18:33

Vuosi sitten jäät lähtivät meidän nurkilta todella nopeasti. Väsäsin Picasalla elokuvan, (komeesti sanottu) kahden viikon väli on kuvauksissa: http://www.youtube.com/watch?v=NfqiZ4y8hlI

@timppa

TUOMI JYRKI 02.05.2010 19:26

SARANPÄÄ MATTI: "Veikkaisin että Keitelehän se siinä Jyrkin etuteltasta siintää ja taustalla Äänemäki. Osuiko kumpikaan veikkaus?"

Mistähän ihmeestä moinen arvaus? Lohdutukseksi kuitenkin, että järvi on oikein.

SARANPÄÄ MATTI 02.05.2010 20:06

Hyvä kun 50% osui! Jotenkin vaan mäen profiilista tuli mieleen, mutta aina ei voi voittaa;-))

TUOMI JYRKI 02.05.2010 20:26

Loistavasti veikattu. Onkos sulla Lotto vetämässä?

SARANPÄÄ MATTI 02.05.2010 20:35

Lottossa en saa puoltakaan oikein että sikäli ei kannata.

Ja oli tuossa arvauksessa hieman muistikuvaakin takana, oon niillä seuduilla asustanut joskus ajat sitten muutaman vuoden ja vähän Keiteleelläkin liikkunut.

HOLMSTRÖM JAANA 02.05.2010 22:16

Viime talvena kierrettiin muailmaa ja todettiin, että jonkin sortin piscina oli liki kaikissa käymissämme Euroopan leirintäalueilla. Hieman hulluna taisivat ulkomaan eläjät suomalaista pitää, kun melko kylmissä vesissä uiskentelin jos vain allas oli suhteellisen siisti. Minulla on taas tunne, että kysymys on asenteista ei niinkään rahasta, tai sitten asiaa ei vain ole hiffattu. Ei tavallisen uima-altaan (lämmityksen rakentaminen tietysti lisäisi kustannuksia) rakentaminen maltaita maksaisi ja rahat sais takaisin lisääntyneissä kävijämäärissä.

PIIRONEN KARI 03.05.2010 13:50

Tuollainen allas löytyy ainakin Tilkunpellosta Lammilta. Vieressä lampi ja järvikin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.