Etuniemen toimintamalli muuttuu täysin!

MÄNNISTÖ ANTTI-P 01.04.2010 10:39

Tämän toimintamallin perustamiseen on ilmennyt suurta tarvetta. Tarvetta selkeyttää ja yksinkertaistaa toimintoja. Tarvetta luoda rakenne jossa säännöt rakennetaan yksilöllisesti ja todellisen tarpeen mukaan kullekin erikseen. Tarvetta harrastajia kokoavalle yhteiselimelle, jossa harrastaja on liikkeelle laittava voima. Tarvetta toimijalle josta matkailijat saavat neuvoa ja tukea toiminnalleen, ettei jokaisen tarvitse kokea samoja, toistuvia hankaluuksia. Tarvetta avoimuudelle kaikessa päätöksenteossa ja niiden valmistelussa.

Hankkeeseen on saatavissa tukea Euroopan Unionilta, sen kansalaisjärjestöjen koordinointitoimistolta. (alustava jo luvattu hankeapuraha olisi ensivaiheessa 51.600,00 €) Alustavaa neuvonpitoa on käyty kyseisen EU:n hallinnonalan viraston, suomalaisen osastopäällikön kanssa. Siltä suunnalta on näytetty vihreää valoa hankkeeseen. Heiltä on saatu kiitettävästi opastusta ja neuvoja.

On selvitetty myös sitä, että mikään lainsäädäntö Suomessa eikä EU:ssa salli sitä, että tämä voitaisiin jotenkin estää. Tai että joiltain perittäisiin liittokytköksiin perustuen esimerkiksi korkeampia maksuja.

Aluksi hankkeeseen palkataan 2 henkilöä, toiminnanohjaaja ja kanslisti. Lainopillisen avun saamiseksi sääntöjen, sekä organisaatiomallin luomiseen uusi toimintamalli on saanut yksityisen tukijan.

Uusi perustettava malli saa matkailusivustoja ylläpitäviltä operaattoreilta julkitilaa ja niiden kautta pystyy myös liittymään jäseneksi sekä suorittamaan maksuja. Toivottavasti ymmärrystä löytyy, että kulujen kattamiseksi täytyy periä maksuja, mutta pyytää myös huomauttamaan että maksut tulevat olemaan noin 30-50% pienemmät kun tähän asti perityt.

Vielä tässä vaiheessa ei julkisteta ketkä henkilöt ovat tämän hankkeen takana. Siksikin että joukossa on toimijoita joiden harrastus voi julkisuudesta vaarantua ja siksi, että perustaminen voisi tapahtua rauhassa, ilman että sitä yritettäisiin joiltakin tahoilta vaikeuttaa

Tämän toimintamallin käyttöönoton jälkeen leiriytymishinnat laskevat Etuniemessä noin 40%, sen sijaan kausipaikkaisten hintatarkistuksessa käytetään edelleen normaalia elinkustannusindeksiä.(mallin myötä paikat lisääntyvät Etuniemessä noin 200:lla). Kakkosvaiheessa rakennetaan täysimittainen uimahalli ja kuntosali.

Malli esitellään kokonaisuudessaan pääsiäisenä Etuniemessä ilmoitustaululla ilmoitettuun aikaan.

Yhdistys on tänään jättänyt eroanomuksen nykyisestä liitosta.

ps. tämän tekstin kieliasu saattaa vaikuttaa kankealta, koska hallussani on vain alkuperäinen ranskankielinen EU:lle lähetetty kirjelmä ja tuo kielitaito on hieman päässyt ruostumaan!

JORVA OLLI 01.04.2010 10:54

Hittolainen, minä kyllä vaihan yhistystä! Niin on hyvät eväät Etuniemessä. Että uimahallikin.

Tulleeko AP se halli siihen saunarantaan?

VARTIAINEN JOUKO 01.04.2010 10:58

Kapulakielimäisessä asussaan täysin mukiin menevä uutinen näin huhtikuun ensimmäiselle päivälle ;))

MÄNNISTÖ ANTTI-P 01.04.2010 11:02

Halli on asemapiirroksessa siellä koirien uittopaikasta eteenpäin aivan niemen kärjessä, näkymät Liekuneelle mahtavat! Toki uima/kuntohallin yhteyteen tulevat saunat (myös höyrysellainen)! Hyvää Pääsiäistä Ollille!

PALIN MATTI 01.04.2010 12:02

Hieno juttu! Toela hieno!

"Tarvetta luoda rakenne jossa säännöt rakennetaan yksilöllisesti ja todellisen tarpeen mukaan kullekin erikseen." Tämä kohta on se koko jutun klimaksi. Jokaiselle jäsenelle nimikkosäännöt kunkin omien tarpeitten mukaan. Hienoa.

Toivottavasti PRH hyväksyy myös säännöt ja paperia riittää yhistyksellä niitten kirjottamiseen.

Hauskaa Huhtikuun ensimmäistä vaan kaikille.

LINDQVIST KIRSTI 01.04.2010 14:01

Juuri tänän keväänä ajattelin että täytyy käydä Etuniemi testaamassa ja ottaa mahd.viikonloppulomailukohteeksi.Kuulostaa lupaavalta,varmasti poikkeamme:)

TUHKANEN JUKKA 01.04.2010 21:28

Ehdottaisin että suunitelmaan kuuluva jäähalli sijoitettaisiin järven päälle jotta ei tuhlattaisi turhaan kallista maaperää. Paaluttamalla halli saadaan Hirvensalmelaisille jääurheilun harrastajille olosuhteet ilman tonttikustannuksia. Liigakiekko ja maajoukkueatason taitoluistelu ovat aivan ovan takana.

PALIN MATTI 01.04.2010 22:35

Hieno itea! Talavet jäähallina ja kesät uimahallina. Eikä olis lämmitys- tai jähytyskustanuksia.

ANTTILA MARKKU 01.04.2010 23:19

Ajatelkaas upea pilkkihalli!!!! Minäkin alan pilkkimään.(mmuuallakin kuin valomerkin aikaan)

VARTIAINEN JOUKO 02.04.2010 21:11

Ei tuohon pilkkimiseen tarvita jäälakeuksia enempää kuin valomerkkejäkään vuodenajoista puhumattakaan. Minä kun onnistun harva se ilta pilkkimään telekkarin ääressä ;))

GRÖNROOS KIMMO 04.04.2010 15:06

hyvä aprillipila

VIITALA RISTO 04.04.2010 18:59

"Hieno itea! Talavet jäähallina ja kesät uimahallina. Eikä olis lämmitys- tai jähytyskustanuksia."

Tuossa naapurikunnassa kans on tämmöistä suunniteltu rakennettavaksi. Laihianjokeen. Eivät vain ole kerinneet toteuttaa, kun on pitänyt kiirusta noita Vaasan lähentely-yrityksiä torjuessa...

Tiesittekö muuten, että Laihialla terveyskeskuksen vuodeosastoa lämmitetään kuumepotilailla.

VARTIAINEN JOUKO 04.04.2010 23:58

Ja korstukin on maamiesseuran yhteinen ;)))

HARTIKAINEN ILKKA 07.04.2010 20:12

Joo. Ja kun vauhtiin päästään, pitää Liekusen vettä lämmittää alkukesästä. Kyllä joku insinööri keinot keksii ja rahoitus EU:lta. Perusteluksi kelvannee vaikkapa liito-oravan suojelu. Pitää saada uusia pesimäpuita, jos harventavat sitä leppäkujaa Hirvensalmella.

ESKOLA TIMO 09.04.2010 21:14

Jep

Vai uudistetaan etuniemeä? Kiva kuulla. Joskohan sielä tänä vuonna sais leiriytyä ilman kiihkeää keskustelua varusteista ja olla ihan oma ittensä? Tervetuliaiset oli aika kiehtovat: kausipaikkalainen leikkas nurmikkonsa ja alkoi bostaa bissen kanssa "tontillaan" ja höpöttelee "oikeesta karvanaamari toiminnasta". Koin itseni huonoksi ihmiseksi ja poistuin "oikeiden karvanaamarien" alueelta heti seuraavan päivänä.

-t-

YLINIEMI SEPPO 10.04.2010 10:07

Samanlainen kokemus on meilläkin,eräästä toisesta oikeitten karavaanareitten paikasta.

OINONEN JUKKA 15.04.2010 14:29

Harmi,että on huonot kokemukset Etuniemestä. Me "löydettiin" Etuniemi viime kesänä ja on vain positiivista sanottavaa. Oltiin 4 tai 5 kertaa ja aina otettiin ystävällisesti vastaan. Saatiin olla omissa oloissaan,mutta aina myös saatiin neuvoja ja opastusta jos tarvittiin. Ah,ne Kirsin leipomat tuoreet pullat ja kahvi,toivottavasti niitä sa myös tuleva kesänä.

Ps. Jos joku Etuniemen vakipaikkalainen lukee,pistäkää viestiä,voiko vappua viettää siellä.Virallinen aikahan alkaa vissiin 1.6.

LAHTI ANTTI 15.04.2010 15:30

Eiköhän sinne voi mennä.

http://www.etuniemi.fi/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.