Sappeen leirimaksut

KETTUNEN MARKKU 21.02.2010 11:25

Ihmetystä herättää sappeen sähköaskut,2 yötä n.-15 astetta pakkasta maksu 14,75 € . Samalla pakkasila ja tuulessa Sallassa joulukuun lopussa 6,85 € 2 yötä. Kysyin sähkön hinnoittelusta koska lämmitysasennot samat ja hintaero noin suuri.Vastaus oli että en voi nähdä kulutuslukemia koska ei ollut omaa mittaria. Sappeela käytössä "kellonaika kulutus" oli vastaus?? Olkaa tarkkoina kun käytätte sappeella sähköä !!! Itse emme mene rahastettavaksi toisten. Vielä lisähintana jos laskettelet joudut ostamaan ladattavan lipun 6 € / kpl.Jota ei osteta takaisin ja se ei käy muualla kuin Himoksella niiden oma järjestelmä. Meidän ylimääräinen lasku 24 € lipuista ja 7,90 € sähköstä YHT. 31,90 €

KOTILAINEN ISMO 21.02.2010 12:12

Sappeella sähkö 25snt/kwh, Sallassa 2e + 22snt/kwh. Sappeen kellonaikakulutus tarkoittaa sitä, että tullessa merkitään kellonaika muistiin, koska tulet alueelle. Kun lähdet, tyttö respassa näkee tietokoneelta, paljonko on mennyt sähköä sinä aikana, kun olet ollut tolpassa kiinni. Olen muutamia kertoja testannut omalla mittarilla, pitääkö kulutuslukemat paikkansa. Pitää ne. Jos lämmitän viikonlopun pääasiassa sähköllä ja pakkasta on 10-15 astetta, saan kulumaan jopa 104kw. Se tarkoittaa reipasta 25 euroa sähkömaksua. Viimeksi käydessämme Sappeella lämmitin pääasiassa kaasulla ja silloin sähkölasku oli 4,75 euroa viikonlopusta. En ole mikään sappee-fani...ja siksi puolustaisin sitä paikkaa, mutta kokemuksesta voin sanoa, että himoksessa heittää joka kerta sähkölaskutus ainakin muutaman kilowatin verrattuna omaan mittariin. Pahimmillaan olemme keskustelleet respan tätin kanssa 60 kwh:n heitosta sunnuntaiaamuna. Himoksessa nollataan etäluettavat mittarit nappia painamalla kun asiakas ilmoittautuu alueelle. Silti ne näyttää sunnuntaina mitä sattuu. Himoksen puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että respassa uskotaan asiakasta, jos lukemat on epäselvät. Parhaita alueita meidän kuluttajan kannalta on ne, joissa sähkö sisältyy majoitushintaan. Sitten vaan vastukset kaakkoon ja kaikki sähköllä toimivat kilukalut päälle. Pitkässä juoksussa tuo vaan taitaa käydä meidän itsemme nilkkaan kohoavina aluemaksuina. Nuo lippujärjestelmät on hankalia. Meilläkin on jo neljää erilaista sirukorttia neljälle hengelle. Onneksi ne ei sitten vanhene, kunhan vaan pysyvät ehjinä. Onkohan tuossa järjestelmäviidakossa kyse samanlaisesta pudotuskisasta kun aikanaan videojärjestelmissä. Joku vie voiton muutaman vuoden sisällä......tai sitten vaihtoehtoja tulee lisää ja lisää ja asiakas maksaa.

AHJOS TIMO 21.02.2010 12:35

"Meilläkin on jo neljää erilaista sirukorttia neljälle hengelle. Onneksi ne ei sitten vanhene, kunhan vaan pysyvät ehjinä."

Mistä voit etukäteen tietää, ettei joskus tulevaisuudessa sanota, että nuo vanhat kortit eivät enää kelpaa? Itselläni on kaapissa kaksi muihin tarkoituksiin ostettua maksukorttia, joihin on ladattuna pieni rahamäärä, mutta ne eivät kelpaa enää missään.

KOTILAINEN ISMO 21.02.2010 13:41

"Mistä voit etukäteen tietää, ettei joskus tulevaisuudessa sanota, että nuo vanhat kortit eivät enää kelpaa?" Vastaus: En mistään. Kaikki järjestelmät vanhenee aikanaan. 70-luvulla käytettiin hissilippuina pahvilätkiä joihin tehtiin aina reikä, kun noustiin hissillä ylös. Sen piti olla ikuinen systeemi :) Ei taitais käydä enää sellainen lätkä hissilipuksi tänä päivänä, vaikkei kaikkia reikiä olisi vielä tehtykään.

RUOSTELA RAUNO 08.03.2010 16:01

Hmm... Mielenkiintoista, olimme nimittäin viime viikonlopulla (05.3 - 07.3) Sappeella Pe (~22.00) - Su (~16.00) ja sähkölaskumme oli tasan tarkkaan tämä sama summa 14,75€!

Kulutusta mulla oli koko ajan päällä Alden 1kW + lattia (~muutama sata wattia) sekä satunnaisesti normaalit valot, TV ja parit kahvit. Itse pikaisesti laskien siitä tullee noin 42h*1,4kW(arvio)=58,8kWh ja se kertaa 0.25 niin tuleehan siitä aika tarkkaan toi mainittu summa 14,7€. Pisti vaan silmään kun sulla oli ihan sama lukema, no veikkaan että ei oo paljon pielessä (jos on yhtään).

Mitä Sappeelle muuta tulee niin onhan vaunualue viehättävämpi kuin Himoksella sekä huoltotilat hieman eri luokkaa joten kyllä siellä kerran vuodessa voipi vierailla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.