Terveisiä Helsingin Matka- ja Caravan-messuilta

AHJOS TIMO 22.01.2010 20:04

Tämänvuotisten messujen nimeksi sopisi kyllä paremmin pelkästään Matkamessut. Matkailuautoja ja -vaunuja siellä on vain sen verran näytillä, että matkailua eri muodoissaan harkitseva voi siitä saada idean uudeksi matkailutavaksi. Kustakin matkailuajoneuvotyypistä on nähtävänä arviolta 1-3 esimerkkiä. Myös vuokraus ja vuokralle anto esitellään. Matkailuauton vaihtoa harkitsevalle nämä messut eivät tarjoa katselmusta nykyiseen mallistoon. Esim. Adria-merkkisiä en huomannut ainuttakaan, vaikka se on myyntitilastojen kärjessä.

HIETANEN TAPANI 23.01.2010 20:19

Totta,ei ollut paljon Matkailuautoja eikä -vaunuja.Onneksi sai ideoita reissaamiseen siinnä vilinän keskellä(oli meinaan aika tavalla ihmisiä)

MANNINEN RISTO 24.01.2010 22:52

Joopa. Ihan tungokseen asti.

HINTIKKA ARI 25.01.2010 08:19

Oli tosiaan kuihtunut caravan- messut olemattomiin. Ei näytteilleasettajia eikä kyllä yleisöäkään. Itse olisin kaivannut myös näitä tarvikekauppiaita näkeväni. Olettaisin ettei kaikki ole uutta autoa ostamassa mutta entistä voisi varustella paremmaksi.

Sunnuntaina oli tosiaan rauhallista, varsinkin caravan puolella. Varmaan oli puskaradio kertonut ettei siellä ole juuri mitään nähtävää.

VARTIAINEN JOUKO 25.01.2010 13:06

Jo useita vuosia aiemmin kulki tieto noiden tarvikemyyjien vähentymisestä ja nykyiseen tilaan johtaneista syistä, että messujärjestäjät hinnoittelevat "kioskipaikan" vuokran niin korkeaksi, ettei ole mieltä olla pelkkää palvelua tarjoamassa. Yleensähän ajatellaan, että messuilla saa messutarjouksina normaalia edullisemmalla hinnalla karavanvermeitä. Siispä tarvikekauppiaan pitäisi ilman katetta tai peräti omaksi tappiokseen "harrastaa" myyntitoimintaansa. Kenenkäs yrittäjän talous sellaista kestää, vaikka tuntuukin siltä, että noissa vermeiden hinnoissa on ilmaa jo "normaalissakin" tarvikekaupassa.

G-m@n

HAAPANEN TIMO 25.01.2010 17:45

Olihan se hyvä kun oli Caravan-messut, me saimme kuuden euron alennuksen lipuista jäsenkortilla. Eikä yläkertaan kiivetty. @timppa

VIRTANEN HANNU 26.01.2010 16:05

Kun rekisteröityy messuklubiin saa tällaisenkin edun

2 karavaanaria yhden hinnalla messuille! Caravanin Messuklubilaisena olet erityisasemassa ja pääset kaverisi kanssa messuille yhden lipun hinnalla. Tulosta etukuponki mukaasi ja hyödynnä etu.

HINKKURI MARY-ANN 26.01.2010 21:13

Oli tosi latteat messut - jos Caravan osastolla kävi, tarvikekauppiaita olisi odottanut - ei imuri- ja ikkunapesuainemyyjiä. Ei tarvikekauppiailla välttämäät tarvitse olla erityisiä messutarjouksia, vaan uutuudet ja käytännössä tarpeelliset asiat - sekä näyttö onko palvelua vai ei.

Myös ulkomaiden osasto oli lattea ... matkatoimistot esittelivät itseään, eri kohteiden erot eivät juurikaan tulleet esiin.

Monet kotimaan kohteet toivat itsensä ja omat luonteenpiirteensä erinomaisesti esiin - HYVÄ SUOMALAISET!

Vastaavalle tapahtumalle ei jatkossa kannata enää tuota Caravaani statusta antaa. Alennuskin kortilla oli "pilaa", perhelippu on paljon halvempi kuin aikuisille annettava pikku alennus.

P@si

PIIRONEN KARI 26.01.2010 21:23

Parina vuonna jäänyt matkamessut väliin, Lahden messuja syksyllä odotellen!

VARTIAINEN JOUKO 26.01.2010 21:30

Mie olen kiertäny tuon aihepiirin messut järkiään ja usseimmat hyvinki kaukaa. Puutarhamessut vois kiinnostaa, kun olen paikallaan matkaava puutarhakaravaanari - Luojan armosta ;))

http://kestosippi.kapsi.fi/KestoCoppermine/thumbnails.php?album=10

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.