Lomaliitto haettu konkurssiin

JANHONEN MATTI 08.12.2009 17:04

Mitenkähän mahtaa jatkua seitsemän camping-alueen toiminta?

LIIMATAINEN HANNU 08.12.2009 17:07

No voihan ... kuka/ketkä tärvänneet Lomaliiton varat? Ei kai Kanki ole ollut hallituksessa?

HAAPANEN TIMO 08.12.2009 17:26

Menihän edellisestä konkurssista jo useampi vuosi. Sen seurauksena katosi ainakin Aulangon kämppäri Hämeenlinnasta. Tuossa nuo paikat: http://www.fontana.fi/tmp_fontana_site_0.asp?lang=1&sua=2&s=31 Hyviä paikkoja, toivottavasti jatkavat toimintaa. @timppa

JORVA OLLI 08.12.2009 17:54

Lamahan tulee caravan-alueille myöhemmin ja viiveellä. Ja vaikuttaa samalla pidempään, niin näihin isompiin härdeleihin kuin yrittäjä- tai yhdistysvetoisiin.

Luulen monien alueiden painiskelleen jo viime kesänä jonkunlaisissa vaikeuksissa ja vähenevän asiakaskunnan myötä myös sama meno jatkuu tulevana kesänä.

Nousu on ensi kesänä jo vauhdissaan, mutta asiakaskunnat edelleen laskussa, suuren työttömyyden takia. Kun työllisyys taas kasvaa "normaaliin" mittoihinsa ja matkailijaa taas riittää, onkin alueita vähemmän jäljellä ja siellä ovat ne vahvimmat ja terveimmät.

HYTÖNEN REIJO 08.12.2009 21:30

Toimitusjohtaja kertoi radiossa,että Hotelli Korpilampi on pitkälti syynä konkurssiin.Tehnyt tappiota monta vuotta ja täyttöaste 35 pros.

LIIMATAINEN HANNU 08.12.2009 22:02

Ei ole 'pukeista' kaalimaan viljelijöiksi, ei! Siis ammattiliitot kun yrittäjiksi ryhtyvät. Unohtunut jo sekin että kun SKP aikoinaan ryhtyi kasinopeluriksi niin konkurssihan siitäkin tuli, voi voi! Yksi keskusliittokin saatiin konkurssiin, voi voi!

KOSKINEN OLLI 08.12.2009 22:34

Leirintämatkailu on ikääntyvien ihmisten harrastus, ja siten, vähenevä harrastus.

Saattaa olla, ettei matkailuautoilijoilta päästöveron korotuksella saadut veroeurot riitä työttömiksi joutuvien leirintäalueiden työntekijöiden työttömyyskorvauksiin...

Pienellä miettimisellä ei minun mieleen tule mitään muuta harrastusta, josta perittäisiin päästöveroa...mutta hyvä näin, kansa ymmärtää valtaapitävien viestin ja suuntaa enenevässä määrin lentokenttien kautta kaukomaille, lentokoneethan eivät laskennallisia päästöjä synnytä...

...Korpilampi lienee sijainniltaan sellainen, että likimain kaikki sentyyppiset paikat ovat vaikeuksissa näinä aikoina. Baarikansa lähtee nykyisin bailausreissulle vatsa täynnä viinaksia ja liikkeellelähtökin ajoittuu aikaan, vasta puolenyön jälkeen, jos poke nostaa käden eteen baarin ovella, pitää olla toinen baari lähistöllä, johon voi yrittää sisään ;)

JANHONEN MATTI 09.12.2009 10:32

Tuohon Ollin toteamukseen "Leirintämatkailua on ikääntyvien ihmisten harrastus, ja siten, vähenevä harrastus" on vähän vaikea yhtyä. Tosiasia kuitenkin on, että meidän ikääntyvien määrä vielä jonkun aikaa kasvaa, ja sitä myötä syntyy uutta kasvupohjaa karavaanariharrastukselle. Harrastushan vaatii muutamia tekijöitä joiden täytyy olla kunnossa, jotta karavaanariksi voi ryhtyä. Näitä tekijöitä ovat mm. kohtalainen terveys, rahaa tai vakuuksia, vakaa tulopohja, aikaa ja unelma vapaudesta "kyllä minä vielä kerran". Yhtälö täytyy useimmiten juuri vanhempien ihmisten ja eläkeläisten kohdalla ja siksi en uskokaan harrastuksen vähenemiseen vielä pitkään aikaan. Kasvun mahdollistavat rahat on jo hyvin pitkälti olemassa ja tuleva kasvu oikeastaan riippuu vain siitä, tuleeko ikääntyvät laman myötä varovaisemmiksi jo olemassa olevan rahan käytössä. Uusien autojen rekisteröititilastot loppuvuoden osalta ei tätä kuitenkaan osoita.

Nuo "alaa" koskettavat ja paljon puhutut korotetut päästömaksut ei kehitystä hetkauta. Kääntäen voi jopa todeta, että on hyvä kun matkailuautojakin verotetaan jatkossa kulutuksen mukaan. Vanhojen autojen kokonaismassan mukainen päästäverotus ei mielestäni ole oikein, ja "rankaisuna" se on nähtäväkin. Mites muuten maksuilla olisi ns. "ohjaava vaikutus" ostaa uusi vähempipäästöinen auto. Käynnissä oleva "ympäristösota" senkun näyttää kiihtyvän ja saavan yhä fanaatisempia muotoja. Tässä katsannossa olisi vaarallista jos meitä päästäisiin osoittelemaan, että karavaanareilla on suuri ekologinen jalanjälki mutta ne ei maksa päästöistään samoin perustein kun muut. Tätä peliä kun ei käydä tosiasioilla vaan tunteella.

AHJOS TIMO 09.12.2009 10:51

"Uusien autojen rekisteröititilastot loppuvuoden osalta ei tätä kuitenkaan osoita."

Ovatko ne myymättömät uudet autot, jotka tällä hetkellä täyttävät alan liikkeiden pihat, jo mukana rekisteröintitilastossa vai ovatko ne vasta esirekisteröintivaiheessa ja tilaston ulkopuolella käyttöönottoon saakka?

JANHONEN MATTI 09.12.2009 11:43

Tänä vuonna rekisteröityjen matkailuautojen määrään toki voi vaikutta mainitsemasi tekijät. Onkos siitä vain pari vuotta kun liikkeet pani rekisteriin kaikki vanhalla moottoritekniikalla varustetut m-autot ennen vuoden loppua ja vielä kehtasit retostella, että kyllä markkinat vettä - pihan perälle. Totuus on se, että viime vuosina julkaistut matkailuautojen rekisteröintitilastot eivät ole kertoneet koko totuutta suuresta m-autojen yksittäistuonnista johtuen. On julkaistu vain ensirekisteröintitilasto mutta ei yhteistä rekisteröititilastoa johon sisältyy sekä ensirekisteröidyt että yksittäistuodut m-autot. Ilmeisesti salailu palvelee joitakin?

Sitäkin olen ihmetellyt, että miksei liittokaan ei ole näitä oikeita rekisteröintitietoja ostanut ja julkaissut, kun kuitenkin on kysymys sen pohjan laajenemista josta yhdistykset jäsenmääränsä (ja liitto jäsenmaksutulonsa) kasvun ammentaa.

Eikä ole AKE:llekaan kunniaksi, että se ei tilastoi rekisteröityjä matkailuautoja erikseen lainkaan, jolloin ei myöskään voi tehdä jakoa ensirekisteröityjen ja yksittäistuotujen välillä. Moottorikelkat, mönkijä, traktorit ja matkailuperävaunut kyllä tilastoidaan mutta ei matkailuautoja? Tokihan matkailuautot tilatoista löytyy poiminta-ajon kautta, mutta se maksaa. Ikävä kyllä koko autoalan tiedotukseen liittyy edelleen paljon salailua ja suoranaista harhaanjohtamista.

LIIMATAINEN HANNU 09.12.2009 14:43

Mutta Matti, kyllähän Sinä tiedät tämän , erityisen hyvin, "... tiedotukseen liittyy edelleen paljon salailua ja suoranaista harhaanjohtamista", normaali 'maan tapa', liki kaikessa. Eihän nyt rahvaalle sitä totuutta sentään!

HAAPANEN TIMO 09.12.2009 17:49

Tuo mitä Matti kertoo yksittäistuontien tilastoinnista on aivan totta. Tien päällä huomaa vastaan tulevan usein sellaisia pienien valmistajien merkkejä joita ei tilastojen mukaan ole juuri tuotu. Tietysti yleisempiä merkkejä tuodaan myös, mutta näistä pienistä huomaa selvästi ettei tilastoihin ole luottamista. @timppa

PALIN MATTI 09.12.2009 18:26

"Leirintämatkailu on ikääntyvien ihmisten harrastus, ja siten, vähenevä harrastus."

Ei piä paikkaasa tuo. Ikkääntyvien ihimisten määrä on kasvusa koko ajan. Nyt alkaa juuri suuret ikäluokat olleen eläköitymisiäsä. Eläkevakkuutusyhtiöt on kohta kusesa.

Tämä on tilastollinen fakta!

JANHONEN MATTI 09.12.2009 19:54

Viime vuosina yksittäistuotujen matkailuautojen määrä on ollut 20-30 % välillä kaikista Suomeen rekisteröidyistä matkailuautoista. Taloussanomat kertoi 1.3.2007 numerossaan, että v.2006 joka kolmas rekisteröity matkailuauto oli yksittäistuotu. Taitaa Tuulilasi olla ainoa lehti joka yksittäistuotujen m-autojen tuontitilastoja on satunnaisesti julkaisut.

Ilmoitustuotoilla valtaosin toimivien lehtien tiedotuslinja on ymmärrettävä, joskaan ei hyväksyttävä. Vanha sanonta "sen lauluja laulat jonka leipää syöt" pätee tässäkin asiassa.

PALIN MATTI 09.12.2009 20:30

Miten tämä yksittäin tuotujen piironkien määrä oikkeen liittyy tähän Lomaliiton konkurssiin tai väestökannan ikkääntymisseen? Tuovakko ikkääntynneet ihimiset enämpi ite nuita poiironkeja maahan? Ei kai Lomaliitto menny konkkaan tämän itetuonnin takia? Vai menikö?

LIIMATAINEN HANNU 09.12.2009 20:46

Mitäs Palliini nyt ängyröi? Kyllä kaikki liittyy kaikkeen, omatuodut m-autot ovat tietenkin vähentäneet Lomaliiton hotellihuoneiden käyttöastetta, ratkaisevasti ja konkurssihan siitä sitten seurasi! KJON! M.O.T.! ;-))

PALIN MATTI 09.12.2009 22:24

Kyssyin vaan...

HALMEENMÄKI JUHANI 09.12.2009 23:11

Eikös ne piironkit parkata vapaaparkkeihin ja levähtelypaikkoihin sun muihin?

PIIRONEN KARI 10.12.2009 22:36

Enteitä tulevasta oli jo muutama vuosi sitten nähtävissä. Ensin sulkivat Vilkanharjun Sulkavalla ja sitten Suur-saimaan Lomakeskuksen Taipalsaarella. Molemmat upeilla paikoilla, mutta alueiden kunto rähjäinen.

KOSKINEN OLLI 10.12.2009 22:51

Niin, eikös myös Mäntymotelli Mäntyharjulla ollut Lomaliiton hoidossa vielä kolmisen vuotta sitten...?

PIIRONEN KARI 10.12.2009 22:53

Totta puhut. Nyt taitaa olla omistajat Idästä!

VÄLIAHDE JUSSI 10.12.2009 23:19

Kyllä K. Piiroinen puhuu asiaa ne loma liiton paikat on olleet kauan hoitamatta,nyt se näkyy kun,aletaan kunnostamaan paikkoja, rahat loppu. 211 ihmistä ilmantyötä ja herrat vakuuttaa että, lama loppu ei se vielä, nyt se on vasta alussa. Hyvä rahan pesu paikka idän ihmisille.

ARO PERTTI 11.12.2009 01:26

Ja 'herrojen' vakuuttelut vain edesauttavat laman jakumista ! Missa on optimismi ?? :))

KOSKINEN TAPANI 11.12.2009 15:14

Optimismi on siinä ettei voi sikalaksi rakentaa entistä hotellia. Kyllä se tarvii jonkinverran työntekijöitä niistä 200 edelleenkin, ja jos ne tuodaan ulkomailta ovat he osaltaan katkaisemassa suomalaisten perinnöllistä tautiketjua. Olemmehan niin kovin sisäsiittoisia kuten ajatuksenjuoksustanikinkin voin päätellä.

Lomautetut joutavat ja sankoin joukoin lähtevät hyvin hoidettujen matkailupalveluiden ääreen.

Hoitoon tästä pitäisi lähteä, kun katsoo mitä tuli kirjoitetuksi.

Ongelma on omassa silmässäni!

ARO PERTTI 12.12.2009 03:29

Mun OPTIMISMI on aivan erilaista.Se on sita kun katsoo esim.talouskaupan ja joulukaupan kehitysta Euroopassa niin kasvussa on ei laskussa, sita on vain kissanhanta !Miksei vois hotellia rakentaa sikalaksi jos lyotyy tarpeeksi sikoja joilla ei ole omaa 'karsinaa'? Hoitajia nekin tarvitsevat ja muistutta aikapaljon hotellin pitoa toisinaan ! :)))

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.