Karavaanimatkailun lista ajokaivoista pitäisi saada tarkemmaksi.

NIKOLA MIKKO 15.10.2009 13:37

Suomea ristiin rastiin matkatessa olen huomannut, että Karavaanarien sivuilla olevaan ajokaivolistaan pitää suhtautua suurella varauksella, varsinkin ABC-asemien osalta.

Kohdalleni ei ole sattunut yhtään huoltoasemaa jossa ajokaivo olisi selvästi merkitty. Kysymällä on yleensä paikka kemssan irtosäiliön tyhjennykseen löytynyt, mutta harmaavesisäiliön ja kiinteän septitankin tyhjennys on usein ollut mahdotonta.

Tässä muutamia esimerkkejä.

ABC Kalajoki: Kysymisen jälkeen minut ohjattiin kaasukaapin lähellä olevan sadevesiviemärin luokse. Siihen voi varmaankin tyhjentää harmaavesisäiliön hyvällä omallatunnolla, mutta ei kiinteää septitankkia.

ABC Lahdesjärvi Tampere Kysymällä löytyi n. 40cm seinästä oleva ajokaivoluukku.
Siihen voi tyhjentää kemssan kasetin, mutta harmaavesisäiliön ja kiinteän septitankin tyhjennys ei onnistu , koska päälle ei voi ajaa seinästä ja räystäästä johtuen. Pihan kaatokin on luukusta poispäin.

ABC Pirkkala Kysyttäessä kerrottiin, että kemssan kasetille löytyy tyhjennyspiste. Ovi avataan pyydettäessä. Ajokaivon päälle on parkkeerattu pysyvästi pahvikontti joten harmaaveden ja septin tyhjennys ei onnistu.

Shell Ylöjärvi
Huoltoaseman takana on likakaivo jonka kannen ystävällinen henkilökunta käy avaamassa tyhjennystä varten. Asiallista!

Jotta tuhalta etsimiseltä ja haeskelulta vältyttäisiin ajokaivolistalle olisi hyvä saada tarkemmat tiedot tyhjennyspisteiden palveluista (kemssa, septi, harmaavesi, vedenotto) ja päivitysmahdollisuus esim. sähköpostilla.

Mikko

PALVIAINEN MERVI 17.10.2009 23:20

Olen samaa mieltä! Harmiteltiin pari päivää sitten Lieksan ABC asemalla samaa että mihis tyhjennät,kaappi oli mutta pois käytöstä ja sama juttu alkukesästä vai oltiinko sitten liian aikasessa ja liian myöhässä reissuinemme

JORMALAINEN JUHA 18.10.2009 11:17

Juu, tähän ongelmaan on törmätty useamman kerran. Usein myös asemien kassatytöt asiasta täysin pihalla, kun kysyy tyhjenyspaikkaa:) Mikä se on ? Onko meillä sellainen ?

Lahdessa Renkomäen ABC-asemalla Kemsan tyhjennys näkyvillä, mutta muuten liikennejärjestelyt sen ympärillä "syvältä".

Virallista harmaavesien tyhjennyspaikkaa ei ole vielä vastaan tullut.

SORRI RAINER 18.10.2009 13:16

Tähän saadaan parhaiten tarkennus,kuntien ja kaupunkien rakennuslautakunta, pyytää luvan hakijalta paikan näytön missä on kaivojen tyhjennyspaikat.Koskee myöskin SOK eli ABC jolla on mielestäni oma valta.Tv Raikku. Koskee Viitasaarta.

LAHTI ANTTI 18.10.2009 13:21

Eikös jokaisella avoinna olevalla leirintäalueella ole paikka johon tyhjentää sekä harmaat vedet että kemssan? Sehän onnistuu hyvin sieltä pois lähtiessä. Samoin kun puhtaan veden tarvittava täyttö.

JORMALAINEN JUHA 18.10.2009 13:35

Mutta miten suhtautuu leirintä-alue, jos tulee vain tyhjentämään vessan ja jäteveden ?? Tuskin ainakaan kovin hyvällä? Kuinkas sitten laita SFC:n omat alueet, onko niissä tyhjennys?

LAHTI ANTTI 18.10.2009 14:10

No tietenkin siellä alueella leiriydytään, eikä tulla vain huoltoa tekemään!

Kyllä kaikilla SFC:n alueilla joissa olen ollut on asialliset tyhjennyspaikat. Senkin takia itse suosin niitä jos vain mahdollista, toki on monia muitakin syitä omien alueiden käyttämiseen. Niissä yleensä hinta/laatu kohtaavat parhaiten.

HAAPANEN TIMO 18.10.2009 14:39

Juu! Niissä on usein laadukkaita örinäpöytiä kesäiltaa piristämässä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.10.2009 15:49

Kyllähän kemssan ja harmaat vedet voi tyhjetää useimilla alueilla, mutta kiinteän säiliön tyhjennys onkin jo eri juttu.

Kiinteän harmaavesi säiliön tyhjennys onnistuu monessa paikassa, ei kaikissa. Kiinteän ruskeavesi säiliön tyhjennyspaikkoja onkin jo sitten harvemmassa (onneksi en itse tarvitse).

Harmaan veden tyhjennykseen olen käyttänyt tarvittaessa kemssan jätevesikasettia, sillä voi kantaa tarvittaessa harmaat vedet.

NIKOLA MIKKO 18.10.2009 16:13

Monet jatkavat matkailua talvikaudella, jolloin useimmat leirialueet ovat kiinni. Silloin nuo huolotoasemien tyhjennyspisteet ovat kullanarvoisia.

Leirintäalueella vietetyyn ajan jälkeen on useinkin ajettu 700-800 kilometriä kotimatkalla 7 hengen porukalla.

Autonssa on laitettu ruokaa ja käyty WC;ssä, tuon matkan aikana. Harmaavesi-, septi- ja käyttöveritankeissa on jokaisessa tavaraa. Ulkona pakkasta muutama aste.

Silloin on hyvä koukata tyhjennyspaikan kautta ennen kotipihaan ajoa, jottei tarvitse jättää "tavaroita" tankkiin ja siksi lämpöjä päälle seuraavaa, parin viikon päästä tapahtuvaa reissua varten.

Minusta suurin tarve pelkälle tyhjennykselle tulee miltei jokaiselle karavaanarille aina matkalta palattaessa. Harva haluaa jättää "tavaroita" tankkiin muhimaan vaikka on ne ihan itse tuottanut.

Huoltoasemien toimivat ajokaivot ovat meille karavaanareille kullanarvoisia, koska ne sijaisevat usein kulkureittien varrella, eikä jossain "Maisansalossa" kymmenien kilometrien päässä reitiltä ja ne ovat avoinna ympäri vuoden, mikäli huoltoasemayrittäjä ottaa meidät asiakaskuntana vakavasti.

Mikko

NIKOLA MIKKO 18.10.2009 16:22

Siksi ajokaivolistaan pitäisikin saada näkyviin, Mitä tavaraa minnekkin voi jättää ja milloin ne ovat auki.

Samoin pitäisi olla mahdollisuus lisätä käyttäjien kommentteja suoraan tai jonkun välityksellä, mutta nopeaan tahtiin, että tiedettäisiin todellinen tilanne paikkakohtaisesti koko ajan.

Mikko

NYYSSÖNEN KAJ 18.10.2009 16:25

Miksei sitä voi kotonakin tyhjentää minulla on askarteluhuoneessa kaivo jonka kannen nostan pois ja sinne työnnän niin ruskean kuin harmaan veden. Ensi viikolla kun lähdemme Portugaliin espoosta niin ensimmäinen tyhjennyspaikka jota käytämme on 70 km Lissabonin eteläpuolella. Matkaan kun käytämme vain kaksi viikkoa niin eipä mitään tyhjennyksiä ole ennen sitä tarve tehdä.

WC kapasiteetti 40 L harmaavesi 80 L

Kummatkin varustettu kiinteällä säiliöllä. Tyhjennys mahdollista 45 L tyhjennys vaunulla jossa pyrät ja mahtuu auton alle.

NIKOLA MIKKO 18.10.2009 16:28

Karavaanarin ABC;n mukaan kiinteän septisäiliön saa tyhjentää harmaaveden tyhjennyspisteeseen, mikäli kiinteän septisäiliön tyhjennyspistettä ei erikseen ole.

Henkilökohtaisesti en ole tyhjentänyt septiäni harmaaveden joukkoon silloin, kun olen epäillyt että kyseessä on sadevesiviemäri kuten esim. ABC kalajoella. muulloin kylläkin olen sen tehnyt.

Mikko

HAAPANEN TIMO 18.10.2009 16:30

Renkomäen ABC:llä Lahdessa on asialliset systeemit. http://www.aijaa.com/v.php?i=5094434.jpg Etualalla kaivo ruskealle, kai sinne harmaankin saa laittaa, ja kopissa tyhjennyspaikka kasetille.

Linja-autoja noilla pyydystetään, vaikka tuolla piirongin kuva kopin ovessa onkin. @timppa

AHJOS TIMO 18.10.2009 17:14

"Renkomäen ABC:llä Lahdessa on asialliset systeemit."

Kopin sisätiloissa olevat systeemit ovat asialliset, mutta tuosta kaivosta en sanoisi samaa. Yritin kerran tyhjentää harmaavesisäiliön siihen, mutta en yritä toista kertaa: Ennen kaivon päälle ajamista sen kansi täytyy avata, jolloin avautuu syvä avoin kuoppa. Kun ajoin auton sen päälle, autoa samalla kääntäen, pelkäsin, että joku pyöristä voi mennä vahingossa siihen kuoppaan. Kaivo on sellaisessa paikassa, että sen päälle ei pääse suoraan ajamalla. En saanut autoa kohdalleen niin tarkasti, että vesi olisi lorottanut suoraan kuoppaan vaan ehkä parinkymmenen sentin päähän siitä. Asfaltissa ei ollut kaatoa kaivon suuntaan, vaan vesi valui kaivon ohitse pitkin asfalttia.

SIRKIÄ MATTI 18.10.2009 17:44

Näillä Karavaanari sivuilla oleva tyhjennyspaikka lista on aika täydellinen. Listaa ylläpidetään toimistotyönä. Silloin ei voida olettaa, että tiedot tyhjennyspaikkojen sijainnista paikasta olisivat kovin tarkkoja.

Matkailuautoilijat ry:n jäsenlehden, Auto-Caravan kesäkuun numerossa (2/2009) sivulla 26 oli otsikolla Palveluja karavaanareille tyhjennyspaikka lista. On lupailtu, että täydellisempi palvelulista tulisi talven aikana Matkailuautoilijoiden kotisivulle. http://www.matkailuautoilijat.fi/

Ajantasaisin tyhjennyspaikka lista on tällä hetkellä saatavilla täältä. http://karavaanari.info/index.php?PHPSESSID=saqki46r1tbndbu2t19phatu84&board=23.0

Lista on tulostettavissa tuolta http://karavaanari.info/index.php?topic=1858.0 oikeasta sivusta klikkaamalla "tulostusversio" tulee tulostus kelpoinen lista.

SIRKIÄ MATTI 18.10.2009 17:49

Karavaanari.info Ajokaivolistan tiedot Lieksan ABC:n tyhjennyspaikasta.

"Lieksa ABC. Kalliokatu 8. Koordinaatit N 63.32268 E 30.00724 Rakennuksen seinän vieressä, lukitun septikaapin sisällä on rosterikantinen septikaivo. Kiinteiden säiliöiden tyhjennys letkun avulla. Talvikäyttö mahdollista. Merkitty."

JORMALAINEN JUHA 18.10.2009 18:10

Mutta nythän ei ole kyse käsittääkseni niinkään listan ajantasalla olosta, vaan siitä että k.o huoltamon henkilökunta osaa neuvoa ja toimia asiassa.

Yritä nyt selittää 14 vuotiaalle kassatytölle mikä on Kemssa! Useassa tapauksessa kunnon kyltit riittäisi tai jotkut toimintaohjeet

NIKOLA MIKKO 18.10.2009 18:33

Meillä on kyllä sivuillamme lista ajokaivoista, mutta kun ajat paikalle, et voi tyhjentää autoasi, koska kaivo on seinän vieresssä räystään alla. Tai sen päälle on pysyvästi, käytännön syistä laskettu 6m pitkä kierrätyspahvikontti.

Mitä me tehdään tiedoilla "ajokaivoista" tyyliin ABC Pirkkala. Ajat sinne. Kysyt ajokaivoa henkilökunnalta. He kertovat, että takapuolelta löytyy ja tulevat avaamaan oven. Ajat paikalle. Osoittavat sisällä olevaa kemssantyhjennyspistettä. Sinne et voi autollasi ajaa. Kysyt harmaan ja septin tyhjennyksestä. Kertovat, että ei käy pahvikontin takia. Tuli turha mutka matkaan!

Pelkkä lista ei riitä. Pitää olla myös tieto paikalla olevista palveluista; Kemssan tyhjennys, harmaaveden /septin tyhjennys Rajoitukset, esim maks korkeus huono sijainti jne. Myös aukioloajat olisi hyvä listassa olla.

Karavaanari-infon lista on jo paljon parempi, mutta puutteellinen sekin on.

Yhdistyksemme voisi ottaa yhteyttä listan kohteisiin ja kysellä tarkempia tietoja. Jäsenet voisivat myös raportoida puutteista liittoon, jos sopiva kanava siihen löytyy.

Mikko

HYTÖNEN REIJO 18.10.2009 19:48

Samat ne on kokemukset myös minulla ja varsinkin talvella on hankalaa. Erikois maininta menee vaajakosken ABC lle.Sinne vain kaikki uudisrakentajat opintomatkalle.En paljon parempaa osaa (kehtaa) vaatia kuin siellä.

No siellä sitten yöpyminen ei houkuta vaikka mahdollista onkin rekkojen seassa.Siellä on myös pysäköinti ruudut vaunuille ja M-autoille mutta ovat täynnä h-autoja valitettavasti.

Sääli,sillä se yöpyminen houkuttaisi aamupalaan ja tankkaukseenkin ehkä.

EEROLA TEEMU 18.10.2009 20:59

Ajokaivot näyttävät tämänkin ketjun perusteella olevan "kiven alla". Sääli niitä kohtaan, joilla on kiinteä tankki. Kun tilanne on mikä on, niin voihan asiaan varautua jo etukäteen: mukaan varasäiliö, mihin voi "tallentaa" tiukkaa tavaraa kunnes kunnon tyhjennyspaikka löytyy. Voi myös välttää säiliön täyttymistä pitämällä tiukkaa kuria huuhteluvesien käytössä, jolloin usein suurin osa tankin sisällöstä on juuri huuhteluvesiä. Ei siis eletä kuin pellossa, jos vaikeuksia on tiedossa! Mitkään päivitetytkään listat eivät takaa, että juuri "se listan" ajokaivo on käytössä, kun sille tulee.

Ns uusavuttomuutta helpottaa ehkä parhaiten, kun silloin tällöin joutuu toteamaan, että taas on eletty "yli varojen". Ja mikäs laki niitä ajokaivojen pitäjiä velvoittaisi ottamaan vastaan vain sitä ihteään?

ANTTILA MARKKU 18.10.2009 21:17

Huomattu on puutteet.Porissa Tikkulan ABC toimivan näköinen tyhjennyspaikka yhdistelmän pysäköintiruutujen ja jätesäiliöiden vieressä.Aika meluisa nuorison mopoautojen ympäröimänä.Jos on uni niin ei häiritse.Mouhijärven Nesteellä K-kaupan takapihalla keltaiseksi maalattu umpikansi tyhjennyskaivon päällä.Kuinkahan on talvella löytyykö ja saako auki.Siitä on ollut aiemmin pölinää että leirintäalueiden hinnoittelu on silkkaa rosvousta,jos et tarvitse muuta kuin ohimennessäsi tyhjennyspaikkaa ja vesitäytöt,mahdollisesti portinpielestä nukkumapaikan yöksi.leirintäoppaan mukaan pitäisi olla mahdollista tällaiseen Qwig Stop pysähtymiseen puoleen hintaan,ei vaan ole tullut vastaan paikkaa jossa se olisi mainittu olevan mahdollista.Pääsishän siinä sitten aamupesulla käymään suihkussa.

NIKOLA MIKKO 18.10.2009 23:02

Ei kai tuon listan tarkentaminen aiemmin mainitsemillani tiedoilla pitäisi olla kovin vaikeaa.

Aina reissussa joutuu varautumaan kaikeen, mutta jos säiliöt saa mukavasti tyhjäksi ilman ylimääräistä vaivannäköä, niin hyvä on.

Oma "kulkimeni" on varustettu kahdella peräkkäisellä septisäiliöllä, joiden välissä on sulku. ensimmäinen vetää 16 litraa ja toinen 66L. Toisessa on kaksi erillistä tyhjennshanaa. Toisessa on bajonetti tyhjennysletkulle ja toisessa adapteri Thetfordin kasetille. Näin on Laika valmistajana varautunut harvassa sijaitsevien ajokaivojen varalle.

Minä taas uusavuttomana "superfinninä" kuljetan mukanani alustaan kiinnitetyssä kasettiboxissa Thetfordin kasettia, jolla tankin voi tyhjentää 16l erissä miltei missä vaan. Se on erityisen kätevä kämppärillä pidempiä aikoja majaillessa. Lisäksi alustasta löytyy putki jossa säilytetään n.6 m. pitkäksi venyvää bajonetilla varustettua tyhjennysletkua, jolla septin ja harmaaveden voi tyhjentää kun ei pääse ajokaivon päälle.

Mieluummin poikkean kuitenkin paikkaan jossa on toimivat systeemit ja vedän kahvasta. Ja niin tekee varmasti moni muukin.

Kaikilla karavaanareilla ei ole mahdollisuutta tyhjentää säiliöitä asiallisesti kotipihalla, siksi minua kiinnostaa kovasti minkälaiset rutiinit muilla karavaanareilla jätteiden suhteen on.

Tyhjennetäänkö ne viimeisellä leirintäalueella ja ajetaan tyhjillä säiliöillä kotiin. Pidetään jalat tiukasti ristissä ristissä tai käytetään huoltsikoiden palveluja ja lasketaan septi suoraan pyttyyn ilman kasettia.

Vai jätetäänkö harmaavesihana "vahingossa vähän auki sopivan matkan päässä kotoa ja tyhjennetään kasetti emännän iloksi kotona vessanpyttyyn.

Minusta valveutuneet huoltamoyrittäjät tarjoavat mielellään tyhjennyspalveluja sekä Karavaanareille että busseille. Lisäähän se käyntejä asemilla. He varmaan myös kuuntelevat mielellään mielipiteitämme ja pyrkivät rakentamaan tyhjennyspisteistä sellaisia kuin niiden pitäisi olla. Ei ehkä ihan heti, mutta varmaan jo seuraavan remontin yhteydessä, mikäli se on mahdollista.

Mikko

EEROLA TEEMU 19.10.2009 00:34

Kirjoitat täyttä asiaa, eikä noilla teidän varmistuksilla varmaan tule vaikeaa tilannetta kohdalle. Paljon on kuitenkin "valittajia" jotka eivät lainkaan ennakoi pönttöjen täyttymistä. Ollaan liikuttu yli 30 v kasettiveskien kanssa, jotka ovat vetäneet n. 20 l eikä niiden tyhjennyksissä ole tullut vastaan mitään ongelmia. Emme ole edes selvittäneet, missä tyhjennyspisteitä on, mutta aina sellainen on laillisesti löytynyt, joskus huoltoaseman hoitajan kanssa sovittu, että tyhjennetään käymälään. Kiinteitä tankkejahan on suomikalustossa aika vähän käytössä, mutta mukavia ne on sellaisissa maissa, joissa tyhjennyspaikat on itsestäänselvyys, kuten esim. USA:ssa ja NZ:ssa laina- autojen kanssa todettu ja myös Keski- Euroopassa.

Kasetin tyhjentämisessä kotona ei pitäisi olla mitään ongelmaa, tai sitten ollaan umpijuntteja, kun aina se kasetti ja harmaat vedet on lopuksi kotona tyjennetty. Säiliö nyt on hankalampi, mutta voihan senkin tyjentää "vähittäiserissä" tarpeen tullen. Harmaavesille on autossa 150 l tankki, mikä normaalireissuilla täyttyy aika hitaasti. Sille löytyy pihalta avattava kansi, mihin jätevedet voi letkulla tyhjentää. Samasta kannesta voisi kyllä laskea ruskeatkin jätevedet, mutta ei tarvitse kun ne kaadetaan vessan pönttöön (vanhempi ok- talo).

Ihmetyttää kyllä, että monilta SFC:n suositusalueiltakin puuttuu asialliset tyhjennyspisteet, jotka viimeistään talviaikana ovat poissa käytöstä. Voisi olettaa, että SFC laatisi vuosittain ajantasaiset luettelot tyhjennyspaikoista, kun kaikkea muutakin listaa ja luetteloa tehdään. Huoltamoyrittäjistä useimmat ovat vuokranneet tilat, joten ei heillä ole kovin suurta intressiä rakentaa lisäpalveluja kiinteistöön. ABC on profiloitunut vähän toisin.

NYYSSÖNEN KAJ 19.10.2009 08:51

Tässä kuva minun "salaisesta aseesta" tyhjennysjärjestelmästä. Paikat jossa auton voi ajaa kaivon päälle on sen verran harvassa että piti tehdä oma ratkaisu. Ainoan kerran kun pytty on ollut täynä ja kohdalla linjaauton tyhjennyskaivo oli Barcelonan lähellä, mutta olivat tehneet niin jyrkät valuma luiskat että ei maavara riittänyt sen päälle ajamiseen.

http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/SatunnaisiaKuvia#5394181368804312034

WIIKERI ANNIKA 19.10.2009 14:58

ABC Pyhtää Kesällä 2008 kysyessämme tyhjennyspaikasta, ei kassaneiti ymmärtänyt lainkaan mistä edes oli kysymys. Tovin asian selkiyttämisen jälkeenkin vastauksena hämmentynyt "ei aavistustakaan". Myöskään kukaan muu henkilökunnasta ei osannut vastata kysymykseen, ei edes siihen, että missähän se lähin tyhjennyspaikka mahtaisi sijaita. Miksiköhän kyseisen ABC:n parkkipaikalla on iso alue asuntovaunuille ja -autoille? Kaiken kukkuraksi tuli kommentti, ettei moiselle asialle ole kysyntää!

Annika

SIRKIÄ MATTI 19.10.2009 16:35

Tuolta katsomalla näkee mitä palveluja miltäkin ABC liikenneasemalta on saatavilla. http://www.abcasemat.fi/verkosto/liikennemyymalat Septitankki sarakkeessa ei Pyhtään ABC:n kohdalla ole täppiä, joten siellä ei tyhjennyspaikkaa ole. Septitankki merkinnästä ei pysty päättelemään, onko paikalla kaivo vai KemWC:n tyhjennyspaikka. Tuosta linkistä näkee, mitä palveluja Pyhtään ABC tarjoaa. http://www.abcasemat.fi/verkosto/liikennemyymalat/pyhtaa

Mittarikentän palvelut Pyhtäälä ovat.

mittarikentällä ABC-polttonesteet, myös automaatista 24 h D-piste St1 parkkipaikkoja runsaasti myös busseille ja rekoille nestekaasut korjauspalveluinfo
SIRKIÄ MATTI 19.10.2009 16:44

Olen monessa paikassa huomannut, että septipisteen ovi on lukittu. Aina kassalta kysyttäessä on ovi tultu aukaisemaan tai lainattu oven avainta.

WIIKERI ANNIKA 20.10.2009 10:52

Kiitos vinkistä, hienoa että lista on olemassa. Hämmästystä tosiaan erityisesti Pyhtäällä herätti se, etteivät olleet mistään tyhjennyksistä kuulleetkaan... Taidanpa kuitenkin jatkaa valitsemallani linjalla, eli en pysähdy millään ABC:llä ellei ole pakko.

SUOKKO OIVA 20.10.2009 13:04

ABC-asemillahan on ainoastaan ravintolatyöntekijöitä palvelussa. Olisit pyytänyt kysymään aseman "päälliköltä". Kysyen kylätkin löytyvät ellei navista tietoa.

PELLIKKA ERKKI 20.10.2009 16:20

Kun ajelet kulkimellasi ja kun haistat vienon lietelannan tuoksun, ei muuta kun samalle pellolle säiliöt tyhjäksi. Vedetkin voit siinä heittää, ei sitten tarvitse heti eka levikkeellä ruiskutella. Muista suoja etäisyys rantaan tai ojaan ettei EU herrat närkästy. Raikkaita ajeluja pellon pientareella, toivottaapi hän.

HYTÖNEN REIJO 20.10.2009 22:41

Siis täh? Ja minä kun pidän ABC asemia tässä asiassa ja muutenkin kokonaisuutena puutteista huolimatta parhaana karavaanari asemana. Moninaiset ovat mielipiteet.

HUOVINEN SIRPA 21.10.2009 19:19

Joskus takavuosina oli sellainen "lentävä" lause että, "ennakoi tuleva tilanne", ei koskenut kylläkään puheena olevaa asiaa, mutta mielestäni sopisi kyllä tähänkin tapaukseen? Esko

MANNINEN RISTO 21.10.2009 19:44

Kuten lähes kaikkeen mitä liikenteessä tapahtuu.

NIKOLA MIKKO 21.10.2009 20:20

Tulevan tilanteen ennakoimista on nimenomaan se, kun reissulta kotiin palatessa, mahdollisimman lähellä kotia, kurvaa ajokaivon kautta ja tyhjentää tankit.

Silloin on hyvä starta seuraavalle matkalle tyhjin tankein, eivätkä pakkasyötkään haittaa.

Ja onhan se useinkin helpompaa siellä kunnollisella ajokaivolla, kuin kotona letkuja tai siirtosäiliötä viritellessä.

Vedät vaan kahvasta ja se on siellä!

Mikko

ANTTILA MARKKU 23.10.2009 21:08

Minä en ole intohimoinen ABC asemien suosija,mutta ketjulla on ilmaisjakelussa pieni kirjanen josta näkyy kaikien ABC asemien tarjoamat palvelut.Silti olen käyttänyt useasti leirintäalueita juuri huollon takia.Syynä usein on kyllä sekin etten enään viitsi kuunnella kun kylmäkone huutaa koko yön korvanjuuressa,eli ei rekkaparkissa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.