Heippa vaan Pallas!

SALO TAPANI 09.10.2009 10:56

Eilen iltasella se sitten uutisissa kerrottiin. Hallitus on hyväksynyt Pallas-hotellin laajennuksen mahdollistavan lakiesityksen. Esitykseen kuuluu, että vaunualue poistetaan kaavasta, eli se siitä. Senhän sanottiin "heikentävän kansallismaisemaksi luokitellun kohteen maisema-arvoa". No, eivät ne hissitkään siellä rinteessä niin kauniita ole, varsinkaan "kansallismaisemassa". Ehkä kuitenkin tuottavat sitten paremmin kuin karavaanariressukka.

Koko suunnitelman tarkoitus paistaa kuitenkin selkeästi läpi rivien. Tarkoitus on saada vaihdettua asiakaskunta kotimaisista "pihtaajista" ulkomailta lentorahtina tuotavaan rahakansaan.

Oman kokemukseni mukaan esim. sveitsiläiset ovat lähes ainoita, jotka tietävät mitkä sukset ovat ja suostuvat kävelemään äänenkantamaa kauemmas. Monessa paikassa on nähty, mitä suurin osa haluaa. Tarvitaan ohjelmapalveluja, tahtoo sanoa ohjattua kelkkailua, mönkijäsafareita yms. Tottakai ne tuovat muutamalle oppaalle työtäkin ja kaluston hoidossa ja vuokrauksessa jonkun työpaikankin, ehkä. Kumpikin liikkumistapa on kuitenkin kansallispuistossa tähän asti rajattu lähinnä viranomaisille ja paikallisten elinkeinoille. Tämän rajoituksen kumoamisesta voimme odottaa seuraavaa lakiesitystä.

Niinpä niin. Se on sitten hyvästi luonnonrauha, sillä kelkalla pääsee aika helpolla sinnekin kurulle, minne hiihtäessä tuli tosi hiki. Sitten nuotion savun ja kahvin tuoksun peittää pakokaasu.

Näyttää siltä, että Suomi ja varsinkin Lappi on nyt myynnissä eniten tarjoavalle. Kuka sitten viime kädessä potin korjaa, eli "parantaa taloudellista tulostaan", kuten esityksen perusteissa sanotaan, onkin jo aivan toinen juttu.

Pakko siteerata vanhaa rallia: älä sinä ihminen hermostu, ihmettele vaan, ota sinä vastaan kiitellen mitä ylhäältä annetaan.

MONTO MARTTI 09.10.2009 11:06

Saadaankohan me suomalaiset saati sitten karavaanarit asettua hotelliin asumaan ilman mönkijöitä. Ans' kattoo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.