Jouluksi lappiin.

MAJALAINEN JUHA 08.09.2009 21:49

Olemme 5 henkinen perhe, lapset 4-12v ja 3 koiraa. Haaveilemme Joulun vietosta asuntoautolla jossakinpäin lappia jossa on paljon lunta ja pakkasta. Emme harrasta laskettelua (satunnaisia kokeiluja lukuunottamatta) eli rinteiden laatu/määrä ei paikkaa ratkaise. Emme myöskään valitse kohdetta yöelämän ja erilaisten ravintoloiden perusteella. Sen sijaan kaipaamme hyviä ulkoilumahdollisuuksia, latuja taukotupineen, joissa saa hiihtää sekä vetokoiran että ahkion kanssa. Tunturimaisemat plussaa. Ehdoton edelletys paikalle on asianmukaiset huoltotilat saunoineen.

Iso-Syöte sekä Paljakka kokeiltiin viime talvena. Iso-Syötteellä oli hienot retkiladut joissa pääsi koirien kanssa hiihtämään. Molemmissa asianmukaiset huoltotilat mutta nyt haluaisimme jotakin muuta.

Olisiko kenelläkään hyviä ehdotuksia?

HINKKURI MARY-ANN 08.09.2009 22:05

Ennen vaunuaikaa useimmat Lapin tiet ja paikat on käyty, perheemme suosikiksi on tullut Ylläksen seutu - jopa ympärivuoden pitkospuureitteineen. Yleensä paikka on myös kohtalaisen rauhallinen, verrattuna muihin keskuksiin. Karavaanarialueita emme ole kerenneet vielä kartoittaa Ylläksen alueelta. Kilpisjärvellähän on hyvät alueet ja maisemat, jos sinne asti ajaa ja Norjalaisislta vaunuilta tilaa jää (voi olla kyllä meluisampaa). @Pasi

LEINONEN JUKKA 09.09.2009 08:05

Ylläs on ykkönen ja YkkösCaravan äkäslompolon puolella paras karavaanarialue, tosi hyvät sos.tilat. Kannattaa kokeilla

MAJALAINEN JUHA 09.09.2009 10:16

Millaiset ladut Ylläksellä on? Tai siis paljonhan siellä latuja on mutta mistään ei oikein saa tietoa voiko siellä mennä ahkiolla tai koirien kanssa. Ylläs on kyllä muuten yksi hyvä vaihtoehto meille. Onko muita ehdotuksia? Millaiset leirintäalueet Kilpisjärvellä on?

SILMUNEN HANNU 09.09.2009 10:53

Mahtaakohan Kilpisvärvellä olla joulun aikoihin juurikaan latuja, se kai on edellee enemmän semmoinen keväthankien hiihtokohde?, ja autiotuvat ovat enemmänkin kaukana erämaassa, vaeltajien tarpeita täyttämässä, kuin lapsiperheen päivätuviksi sopivien matkojen päässä.

Itse olemme hiihtäneet Saarielällä monen monta kertaa lasten kanssa, ja myös heitä ahkiossa vetäen. Myös jouluna. Siellä on erämaiset maisemat ja hyvin päiväretkeilyyn soveltuva tupa- ja latuverkosto, mutta leirintäalueesta en tiedä. Meillä kun on hihtolomalla tapana vuokrata mökki, missä pääsee saunaan ja takan ääreen silloin kun itse tahtoo:)

Mutta muuten, lapsiperheen hiihtoretkikohteena suosittelen lämpimästi Saariselkää.

Joulun tietämillä täytyy kuitenkin kaikkialla ottaa huomioon se, ettei ole kantohankia, joten kaikkia latuja ei pehmeän lumen ja /tai sen vähyyden vuoksi pystytty avaamaan.

t.Kaarina

MAJALAINEN JUHA 09.09.2009 11:48

Soitin eilen Saariselän tunturihotellille ja kyselin caravan alueista. Saariselällä ei ole leirintäaluetta ollenkaan. Jonkun huoltoaseman pihassa vissiin on jotain paikkoja mutta sellainen ei oikein houkuttele. Aikaisemmin hotellin läheisyydessä on kuulemma ollut tilaa mutta sekin tila on mennyt tien alle... Muuten kyllä vaikuttaa oikein hyvältä paikalta. Mökin vuokraaminen on tietenkin yksi vaihtoehto mutta kun kerran päätettiin että tänä Jouluna mennään asuntoautolla niin kaippa se niin pakko tehdä :)

Kilpisjärvi on kyllä muuten todella upea paikka (olin just 2 viikkoa siellä vaeltamassa) mutta se tosiaan arveluttaa missä kunnossa ladut ovat Jouluna... En kyllä ole siellä yhdelläkään leirintäalueellakaan ollut. Viimeksi vaellus reissun jälkeen yövyttiin Kilpisjärven lomakeskuksen mökissä yksi yö. Siellä näytti olevan myös jonkinlainen caravan alue mutta eipä tullut käytyä katsomassa missä kunnossa huoltorakennus oli (ja saunat).

Noh, onhan tässä vielä aikaa Jouluun... Joku paikka vaan pitäisi nyt löytää joka täyttäisi meidän vaatimukset :)

HINKKURI MARY-ANN 09.09.2009 16:52

Uskon, että Ylläs on hiihdon ja lasten kanssa (lyhyempiäkin reittejä, luontokeskus, gondoli jolla pääsee katsomaan maisemia, ...) parempi. Ollaan oltu / käyty Saariselälläkin useita kertoja, mutta siellä on vähemmän pienille lapsille olevia patikka yms. reittejä. Tuolla Kilpisjärvellä ollaan talvella ja kesällä mökkimajoituttu paikassa, joka on nykyään nimeltään Kilpisjärven lomakeskus Oy (www.kilpisjarvi.net), heillä on caravaanari paikkoja. Kilpisjärvelläkin on ladut "pitkää mallia" - eikä ehkä maisemien lisäksi ole muita lasten aktiviteetteja. @Pasi

VÄLIAHDE JUSSI 09.09.2009 17:10

Minä olin 70ja 80 luvulla vetokoira leirillä kouluttajana Kemijärvellä, minusta tuntuu ,että kantaa ottaa yhteys Kemijärven matkailu neuvontaan.

SUO PEKKA 09.09.2009 17:52

Pyhätunturilla on karavaanarialue aivan latujen ja mäkien alapuolella,uusi huoltorakennus saunoineen vieressä.Kauppakin tosi lähellä(100-200m).

SILMUNEN HANNU 09.09.2009 18:35

Nämä on kai niitä makukysymyksiä, mutta kyllä Saariselällä olemme löytäneet paljon lasten kanssa hiihdettäviä latuja ja tupia. Siellähän voi autolla ajaa Laanilaan, Kiilopäälle ja Kaunispään huipulle, ja näin lähtöpaikkaa vaihdellen löytää monia erilaisia reittivaihtoehtoja. Saariselällä on muuten Suomen pisin pulkkamäki, noin kilometrin mahtava luisu Kaunispään huipulta alas. Ja sieltä Huippukahviosta saa maan mainiot munkit:) Kylpylä on myös plussaa.

t.Kaarina

PELLIKKA ERKKI 09.09.2009 19:24

Guugleta, Kuukiuru.

LEHTO PEKKA 09.09.2009 20:41

Ehdottaisin erittäin hyvällä paikalla sijaitsevaa, rauhaisaa ja viihtyisää Vuontispirtin hotellia Kyrössä, Pallaksen takana, hieman Raattaman kylästä eteenpäin.Hotellin edessä on järvi ja sen takana pääsee kohta nousemaan tunturiin. Siellä ovat erittäin hyvät ja monipuoliset hiihtoladut Pallaksen ja Hetan välillä; niin tunturi- kuin tasaisen maaston latuja. Suosittelen.

MAJALAINEN JUHA 09.09.2009 21:05

Joo Saariselkä voisi olla muuten hyvä mutta kun sitä karavaani aluetta ei taida olla laisinkaan... Ja mitenkäs koirien kanssa hiihtely... Ei kovinkaan monessa paikkaa voi mennä koirien kanssa ladulle. Meillä kun osa lapsistakin harrastaa koirien kanssa hiihtelyä.

MAJALAINEN JUHA 09.09.2009 21:12

Hmmh, onko Vuontispirtillä leirintäaluetta??

OJALA RAIMO 10.09.2009 20:30

Saariselän alueella Kiilopäällä on vaatimaton caravan alue retkeilykeskuksen takana, muistaakseni 16 - 20 sähköpaikkaa, saunat ja suihkutilat hyvät. Löytyy lääniä missä hiihdellä myös koiran kanssa. Kannattaa soitella etukäteen, että onko tilaa. Hinta kesällä sähkön kanssa 25 Euroa.

Toinen paikka on Luoston caravan alue, n.115 km Rovaniemeltä. Hiitolatuja piisaa joka lähtöön, tulipaikkoja ja taukotupiakin on riippuen mihin suuntaan hiihtelee. Ravintoloita on kävelymatkan päässä useampia ja kauppa, jos on tarvetta. Tännekin kannattaa soitella etukäteen ja varata paikka. Caravan oppaassa yhteystiedot.

No sittenhän on vielä Hotelli Pallastunturi, caravan alue hotellin takana, sosiaalitilat vaatimattomat, sauna hyvä. Maisemat huippuluokkaa. Hiihtoladut ok.

TASKILA TUOMO 10.09.2009 21:15

Vuontispirtin lähistöltä löytyy ainakin Kyrön tunturilomat, jossa on caravanalue. Oheisesta linkistä löytyy yhteystiedot, näkyy olevan päivitys meneillään.

http://personal.inet.fi/yritys/tunturiloma/

Ollaan oltu Raattamassa monta vuotta hiihtoloman aikoihin. Huippupaikka maisemien ja latujen suhteen,tosi rauhallinen myös. Joulun aikaan ei olla oltu eikä itse olla tuolla Kyrön caravanaluella yövytty. Vuontispirtiltä on lähdetty hiihtämään useasti.

LEINONEN JUKKA 11.09.2009 08:52

Oon nähnyt kun ahkiolla vanhemmat vetää lapsia sekä myös koiria vetäjänä, ei tietenkään mitään valjakoita. Latu-urat on tosi leveitä, molemmilla sivuilla latu ja keskellä luistelupaana. Yksistään karavaanialueen vieressä sijaitsevalta Äkäslompolojärven jäältä löytyy lähes 10 km latu-uraa.

LEHTO PEKKA 12.09.2009 19:43

Vuontispirtillä on mahdollisuus yöpyä pihalla - sähköpistoke, pesutilat, wc ym hotellin yhteydessä.

KORSIJÄRVI SEIJA 15.09.2009 14:33

Jos et ihan Lappiin saakka halua, suosittelisin Kattivankkureita Vuokatissa. Olimme lomailemassa mökissä Vuokatin rinteiden alueella ja käväisimme tutustumassa "omaan" alueeseen lähistöllä. Jäi tosi mukava mieli alueen ihmisistä, tiloista ja rauhallisuudesta. Oma rinne alueella, latuja ja kaikennäköistä muuta mukavaa ainakin tarvittaessa lähistöllä. Katinkullan kylpylä, urheiluopiston saunat/altaat ja järjestettyä ajanvietettä haluaville...Lunta ja mahtavia maisemia - mukavaa joulun aikaa joka tapauksessa.

RAUTIAINEN KARI 15.09.2009 18:07

Meeppä Sallaan. Se on siellä.

Ei ole kapakkahumua, ei areenaa, ei hälinää. Mutta paikka. latuja, majoja, laavuja jne. niitä on.

Siellä ei diskohile viihdy. Mutta maastot on kivat.

Ei nyt maailman paras karavaanarialue mutta toimii.

KARI MIKKO 15.09.2009 20:14

Ylläksellä en ole koskaan vielä aattona ollut, mutta kokonaan muu talviaika siellä kuluukin. Viime vuonnakin menimme tapaninpäivänä ja kotiin palasimme loppiaisena. Kausipaikkamme on Ylläsjärven puolella, eli se alue on siinä rinteiden kupeessa. Matkaa laduille on muutama kymmenen metriä ja gondolin ala-asemalle matkaa on saman verran. Mikäli siis haluaa käydä huipulla, vaikka maisemia ihailemassa. Tuossa muuten vaunualueen kartta, josta näkee jotain palvelujakin -> http://hobby.mikkokari.com/galleria/kuvat/yllaksen_vaunualue.jpg Kaupalle on matkaa noin 3-4 kilometriä.

Latujahan tuolla riittää ja niitä latujen varrella olevia taukopaikkoja. Koiraladuista en tiedä, mutta sekin selvinnee Ylläksen sivuilta -> http://www.sportresortyllas.com/ Naperoille on pulkkamäkeä heti vaunualueen yläpuolella, laskettelurinteen alaosassa. Ja starttimatto kuskaa pulkkailijan ylös niin, että ei tarvi edes itse kiivetä.. ja tietääkseni ihan ilmaiseksi. Uskoisin siis, että tuolta löytyy kyllä tekemistä koko perheelle.

Itse avaan kauden tulevana viikonloppuna, ruskareissun merkeissä. Toivotan mukavaa syksyä ja onnistunutta Lapin reissua, minne päätättekin perheenne kanssa suunnistaa :)

KARI MIKKO 15.09.2009 20:17

..niin ja lisäyksenä, että tulevalle kaudelle Ylläsjärven vaunualueen huoltorakennuksen remontti pitäisi olla valmis. Siis saunat ym. tilat. No nytpä sen näkee, kun viikonloppuna siellä käyn.

JÄRVINEN AIMO 15.09.2009 20:35

Ylläsjärven puolella alue yhtä suurta rakennustyömaata viime viikolla. Ykkös Caravaanissa vietimme kausipaikallamme kolme viikkoa viime jouluna ja paikalla oli noin 20 muuta vaunukuntaa. Lähdemme taas joulupäivänä samaan paikkaan ja ajatuksena viettää siellä taas vuodenvaihde ja loppiainen. Joulun ajan kaamos ja sininen hämära on mielenkiintoinen kokemus, suosittelen.

VIRTA URPO 17.09.2009 23:45

Kaksi joulua Sallassa ja jos luoja suo myös seuraava (t ). Latuja ja rinteitä löytyy sekä Hotelli ravintola olikos se Revontuli ( taisi olla jonkinlainen kylpyläkin siinä ). Ja rauhaa , hyvä sauna ja kaikki toimii. Lumitöitäkin saattaa joutua tekeen jos silleen sattuu. Suosittelen.

KÄMÄ JUHA 18.09.2009 21:14

Ylläksellä Äkäslompolon puolella on koiralatu, ei kylläkään camingin vieressä vaan sinne täytynee siirtyä ajoneuvolla lähemmäs ensin. Koirien vienti ns. normaaliladuille on yleensä kielletty, jonka varmaan tietänettekin.

LEINONEN JUKKA 19.09.2009 09:48

Uusissa latukartoissa on merkitty koiraladut. http://www.yllas.fi/?DeptID=24153

TUHKANEN JUKKA 20.09.2009 17:01

http://koti.welho.com/jsnell2/index.html Tuon linkin takana on Ylläsjärven tunturihotelli, tunnettu aikanaan Karjalan Liiton majana. Hotelli on rauhallinen ja tunnelmallinen, ruoka hyvää ja saunat joka ilta käytettävissä. Näin asiat oli ainakin muutamia vuosia sitten. Olen viettänyt siellä yhden joulun ja muutoin käynyt parina keväänä ja olen viihtynyt hyvin. Vaunun kanssa en ole siellä ollut mutta pieni vaunualue on siellä ollut jo toistakymmentä vuotta, ainakin. Rinnebussi vie rinteeseen, on ollut maksuton ja vaivaton. Ladut lähtevät suoraan alueen laidalta, sukset voi pistää jalkaan heti vaunulla. Hotellin suksienhuoltotilaa voi käyttää voiteluun. Koiran kanssa ollaan tosi kauan sitten hiihdetty siten että silloinen sakemanni-uroksemme veti pientä, nukkuvaa lastamme ahkiossa ja itse hiihtelin vieressä. Koira oli ilman liekaa kun veti siten hyvin ja pysyi halutussa suunnassa. Kukaan ei tullut moittimaan, myönteistä huomiota sen sijaan saimme runsaasti Katso sivut ja kysele suoraan lisää.

UDD ESKO 28.09.2009 20:46

Ylläksen ykkös caravan on oiva paikka perheellenne, helpot ladut lähtevät pihapiiristä samoin koiraladut yhdessäoloa varten, latuja on taatusti riittävästi ja taukotupia ja laavuja löytyy kunnioitettava määrä, ja jos alhaalla on kylmää voi nousta Kellokasta vastapäätä olevalle 3 km valaistulle ympyräladulle suihkimaan jossa lämpötila on melkein puolet alhaalla kylässä olevasta lämpötilasta. T.Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.