Navigaattoriin uusia kohteita

PELLI JUHANI 08.09.2009 14:48

GPS-Waypoints-sivustolla on mahdollisuus ladata koordinaatteja kaikenmaailman navigaattreihin. Pikalatauskohtteessa näyttää olevan koordinaatit yönylipaikoistaja suluissa perässä(karavaanarit)...mahtaneeko liittyä tähän meidän yhteisöön.?? Yritin ladata mainittua tiedostoa CVS-muodossa, mutta eipä onnistunut. ladatun tiedoston kooksi jäi kokonaiset o tavua Mahtaakos joku arvoisista jäsenistä olla perillä tästä synsteemistä..??

PELLI JUHANI 08.09.2009 14:49

lisään vielä ton osoitteen: http://www.gps-waypoints.net/gps/?page=main&language=fi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.09.2009 17:45

Koetitko ladata Suomalaisia paikkoja? Ei niitä näyttänyt olevan, mutta kaikkialta (eli jätä maavalinta tekemättä) löytyy yli 10 000 paikkaa joku jopa merestäkin Afrikan rannikon edessä päiväntasaajan tienoolla. Osa näkyi olevan kahteen kertaankin. PoiEdit ohjelmalla niitä on helppo tarkastella ja sillä saa ne muutettua formaatista toiseen. http://www.poiedit.com/

PELLI JUHANI 08.09.2009 18:27

Joo kiitos...niinpä näkyy...Afrikan rannikolle tuskin tässä elämässä tulee jouduttua, mutta noi suomalaiset olis kiinnostanu... jussi

HAAPANEN TIMO 08.09.2009 19:10

Minä en aja kilometriä enempää pelkkien koordinaattien perässä. Kyllä enemmän tietoja paikasta pitää olla. Mielestäni aivan käyttökelvotonta tietoa pelkältään.

LILJEROOS JOUKO 10.10.2009 11:27

Niissä afrikan rannikolle sijoittuvissa pisteissä on toinen tai molemmat koordinaatit nollia. Ne voi helposti fiksata pois PoiEditillä. Ei tosiaan ole mieltä ajaa pelkkien koordinaattien "perässä". Kun navigaattorini ilmoittaa sellaisesta pisteestä, käyn katsomassa paikan. Jos se on mielyttää, pistän muistiin. Jos taas ei, poistan kotona ko. paikan tiedostosta. Tietenkin voi myös matkustaa tosikkomaisesti, tarkasti ennalta määriteltyä suunnnitelmaa ja aikataulua noudattaen. Minulle se ei sovi. On tietenkin joskus "pakko" tehdä niinkin, mutta silloin ei ehkä tarvita "stellplaze"-tietoakaan.

IPATTI VEIKKO 10.10.2009 13:02

Otas yhteys pes1tol@mbnet.fi tai soittele 0445760291

JANHONEN MATTI 10.10.2009 14:45

Timo on jetsulleen oikeassa. Mitä ihmeen merkitystä jollain alueen X koordinaatilla on jos ko. alueesta ei ole muuta tietoa. Eihän matkoilla, eikä vallankaan ulkomaan matkoilla noin toimita. Minä en ainakaan suostu ajamaan johonkin Espanjan korpeen N ja W leikkauspisteeseen, tietämättä onko alue ylipäätään auki, mitä palveluja sieltä saa ja mitä ne maksaa. Sitäpaitsi eihän noihin eri koordinaattilistoilla oleviin koordinaateihin pidä sokeasti luottaa, ei edes alueen nettisivuille laitettuihin.

PALIN MATTI 10.10.2009 17:34

Ihan niiku tet pojat yrittäsittä nyt nousta perse eelä puuhun. Nämät paikkatiiot on tarpeelliset sen jäläkkeen, ku ootta ensin jostaki saaneet päähänne mennä jollekki paikale. Tästä saatta sitte selevän ajo-ohojeen sinne.

Nämä koortinaatit on paikale opastusta, eikä lomakohteen valintaa varten.

JANHONEN MATTI 10.10.2009 18:51

Tuskimpa me Timon kanssa tuohon perse-edellä puuhun kiipeämiseen syyllistytään, vaan paremminkin ne, jotka joka paikkaan tyrkyttää noita vajavaisia navitietoja. Noinhan se juuri menee kun mainitsit, että ensin reitin mukaan valitaan alue tai vaihtoehtoiset alueet jolla on tarkoitus yöpyä, ja sitten haetaan navista reitti sinne. Usein vaan on käynyt niin, että osoitteella haettu paikannustieto on ollut se oikea ja näin kävi viimeksi tänään erään Madridin alueen kanssa.

HAAPANEN TIMO 11.10.2009 16:10

Mutta eihän noista tiedä onko siellä mitään. Mun täytyy tietää saako vettä, ja voiko kemsan tyhjentää. Sekin olisi mukava tietää maksaako paikka, vai ei. Eikä mun mielestäni ole liikaa suunniteltu jos aamusella miettii mitä touhuaa, ja katselee sen mukaan seuraavia mahdollisia yöpaikkoja. @timppa

SILMUNEN HANNU 11.10.2009 16:17

Adacin Stellplatz-Führer ja Reisemobil International - BordAtlas Europa-kirjat kertoo kaiken tuon infon!!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 11.10.2009 16:56

No niin kertoo. Numerosarja navin näytössä ei kerro yhtään mitään. Pari vuotta sitten niitä innolla sinne latasin, käytännössä huomasin aivan tarpeettomiksi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 11.10.2009 18:49

Mielestäni paras vaihtoehto Stellplatz hakuun on Reisemobil International - BordAtlas jonka paikat on navigaattorissa. Ne voi ladata navigaattoriin Reisemobilin sivulta. Siis molemmat käytössä (aiankin meillä näin ei tule riitaa sen vieressä istujan kanssa).

Kunnon kartturiahan mikään ei voita (paitsi itse :=D ).

Tämä meni jo kansainväliseksi, mutta samahan se on kotimaassakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.