SFC-alue & Kuhmo ?

HINKKURI MARY-ANN 11.08.2009 20:20

Tänään Kuhmon kautta Hyrynsalmen suuntaan ajaessamme huomasin tien laidassa SFC -alue merkin. Ikävä kyllä meillä on matkassa vain karavaarin ABC -opas (Caravan -lehti jäi kotiin), jossa ei ko. paikkaa mainita.

Onko se millainen uusi vai loppuva?

OINONEN JUKKA 11.08.2009 20:29

Leiriopas ei tunne sillä kulmilla yhtään SFC-aluetta.

VARTIAINEN JOUKO 11.08.2009 20:33

Mutta jos sinne on muodostunut vain kausipakkalaisille ja sisäpiiriinä toimiva alue ja ei siksi näy oppaassa.

LAHTI ANTTI 11.08.2009 21:16

Olisko se Ketolan Lomatila, joka sillä tavoin viestittää paikasta kulkijoille. Kuhmosta Hyrynsalmen suuntaan noin 2 km.ja Akonkoskentietä noin 4,5 km.

VÄLIAHDE JUSSI 11.08.2009 21:39

Kuhmossa oli Myllyniemi ja nyt on vissiin saatu, joku yrittäjä vetoinen alue lisää sillekin suunnalle, hyvä onpa nyt yksi SFC alue Kuhmossakin.

PALIN MATTI 12.08.2009 11:40

Ei kai SFC-jäsenalue voi olla yrittäjävetoinen. Olisko tässä kysymyksessä ihan vaan SFC-jäsenetualue.

VARTIAINEN JOUKO 12.08.2009 13:43

Kyllä se Mella voipi olla yrittäjävetoinen. Silloin joku jäsenyhdistys on tehnyt yrittäjän kanssa käyttösopimuksen lyhyemmäksi tai pitemmäksi aikaa, alueen olematta kuitenkaan yleinen Camping-alue.

Jäsenetualuehan on esim. yleinen Camping-alue tai Matkailukeskus, joka antaa normaaleista vuorokausimaksuistaan tietyn SFC jäsenetualennuksen. Tälläsessa tapauksessa "jäsenetualue" on merkitty SFC:n tunnuksella ja merkinnällä "jäsenetualue".

Jäsenetualue poikkeaa siinäkin suhteessa jäsenalueesta, että sinne voivat leiriytyä myös järjestöömme kuulumattomat matkailijat. Sitävastoin jäsenalueella voi leiriytyä pääsääntöisesti vain SFC:n jäsenet, olivatpane ne jäsenyhdistyksen omia, tai sopimusalueita.

Oliko tarpeeksi monimutkaista ; )

PALIN MATTI 12.08.2009 14:35

Mistäpä luulet Jokkeri sen yrittäjän saavan leipänsä, joka palkkatyövoimalla pyörittää SFC:n jäsenaluetta ja jäsenhinnoilla?

Minun tietääkseni kaikki SFC-jäsenalueet toimivat ns. vapaaehtoisella isäntäperiaatteella. Siihen juuri perustuu puolet kaupallisten alueitten tasosta oleva hinnoittelu.

VARTIAINEN JOUKO 12.08.2009 14:57

Ennen Lempivaaraan asettumistamme olimme SFC-Kouvolan yhdistyksen jäseniä ja heidän sopimusjäsenalueensa oli SFC-Kevätti. Alkujaan hyvinkin vaatimattomalta ja pitkälti talkoopohjalta toiminut alue, jonka omisti maatalousyrittäjä. Siis osa pelloista oli tehty vaunualueeksi ja käyttäjiksi saatu SFC:läinen jäsenyhdistys.

Ilmeisesti homma on kannattanut, koska yrittäjä rakennutti nykyaikaisen huoltorkennuksen ja kohta perään päärakennuksen ajanmukaisine tiloineen. Alueen ympärivuotinen ja kohtalainen käyttöasteko luonut nämä mahdollisuudet. Henkilökuntaa ei ollut muita kuin "isäntä" itse "emäntänsä" kanssa. Hiljaisempaan talvikauden aikaan toimittiin pitkälti omatoimisesti.

Yli seitsemän vuotta siitä kun muutimme leiripaikkaamme, joten en tiedä miten tilanne nykyään. Onko tapahtunut alueen pidossa sukupolvenvaihdos vai miten asiat ovat järjestyneet. Tässä kuitenkin yksi esimerkki yrittäjävetoisesta jäsenalueesta. Ja tuskin on ainut laatuaan.

Uskon että tänäpäivänäkin SFC-Kevätti on tutustumisen arvoinen jäsenalue.

VÄLIAHDE JUSSI 12.08.2009 19:28

Eikö kaikki alueet ole yritys pohjalla sama se kuka omistaa/ vastaa.Meillä käyttäjillä on vastuu ennen kaikkea käyttää omia alueitamme, saahan niille tulla muutkin ,mutta se maksaa ennenmän.Kettukankaan Pentti kai Multarannan alkujaan perusti vastasi ja omisti. SFC pääsi nauttimaan valmiista kaurasta ja mikä sitä on porukalla pitäessä.Yksin ei lyö leiville eikä jaksa pitkässä juoksussa. Näin vissiin Kuhmossakin tulee käymään tai on käynyt.Nyt on Pentillä konemuseo ja Hilman halkopinossa. Käykää katsomassa ja samalla Multarannassakin.

PELLIKKA ERKKI 12.08.2009 19:54

Siitä Kuhmon alueesta oli juttua Caravan lehdessä joskus talvella, en muista missä numerossa. Jos en väärin muista niin se alue on ollut aikaisemmin SFC-alue ja joku on laittanut sen uudelleen pyörimään. Alueella ei taida olla verkkovirtaa.

VÄLIAHDE JUSSI 12.08.2009 21:49

Myllyniemi oli joskus

HINKKURI MARY-ANN 13.08.2009 09:48

Moi

Kyseessä oli Kuhmo - Suomussalmi -tie (912), Pääseehän siitä Hyrynsalmellekin. Nuo kertomasi etäisyydet ovat oikeaa luokkaa (en katsonut etäisyyttä Kumosta ja muistelen kyltissä olleen tuon 4,5 km).

Mielestäni tuo 912 on vaunulla hyvä tie ajaa, ei paljoa liikennettäkään tähän aikaan vuodesta.

t. Pasi

PYNNÖNEN JARMO 16.08.2009 19:35

Lisätietoa Myllyniemen alueesta löytyy alueoppaan lisäksi alueen kotisivuilta osoitteesta www.myllyniemicaravan.net

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.