karavaani. info

TANSKANEN REIJO 05.08.2009 10:17

Päävalikko aukeaa siirtyessä aiheeseen ilmoittaa tietokanta virhe miten saada tietoa " mijolle" ylläpitoon

TIKKANEN MIRJA 05.08.2009 10:35

Eiköhän joku saa hänet kiinni...No panic =)

LAHTI ANTTI 05.08.2009 11:00

Sekin auttaa, jos käytät oikeaa osoitetta.

http://karavaanari.info/

LAHTI ANTTI 05.08.2009 11:12

Sivut näköjään kaatuneet jostain syystä. Viimeinen viesti tänään noin klo.04.11

MERIKALLIO VELI-PEKKA 05.08.2009 11:19

Pelaa ihan normaalisti! Kello 11.18.

TANSKANEN REIJO 05.08.2009 11:49

tulituossa karavaanari.info kirjoitusvirhe ko.osoitteella ei aukea kun etusivun aiheet alaotsikoihin ilmoittaa tietokanta virhettä

KANGAS JANNE 05.08.2009 12:57

Ei kyllä pelaa... toivottavasti tulee pian kuntoon.

Tuli nimittäin pitkästä aikaa selailtua tämän sivuston täysin hallitsematonta kaaosta ja ihmeteltyä antiikkista käyttöliittymää, joka joutaisi museoon. On perin ihmeellistä, että iso yhdistys ei saa uudistettua ilmeisen suosittua palveluaan, ei varmasti ole resursseista pulaa, tahdosta taitaa olla.

Tervetuloa vaan paremmalle keskustelupalstalle muutkin karavaanarit.

VARTIAINEN JOUKO 06.08.2009 01:31

Hyvinpä tämä foorumi on asiansa ajanut ilman sen kummempia promeluureja ja kilkkeitä. Teknofriikkejä ei tietenkään miellytä, mutta asiansa täällä saa ilmaistuksi ja se on jo paljon se.

HÖRKKÖ VIRVE 06.08.2009 08:25

Ei toimi :( "Table './karavaan_smf1/smf_attachments' is marked as crashed and should be repaired" ilmoittaa muuten tyhjäl sivul..

KIVISTÖ MATTI 06.08.2009 12:40

Olen informoinut Mijoa eilen ongelmasta.

-Matti "Rokker" Kivistö- .info Mode

KANGAS JANNE 06.08.2009 13:54

Niin... samalla tekniikalla mennään kuin silloin joskus, kun juteltiin molemmat täällä nimimerkeillä. Välttämättömyyksiä täältä puuttuu, ei kilkkeitä tai krumeluureja.

Pelkästään yksityisviestien puuttuminen on ärsyttävää, huudellaan ihmisiä omilla nimillä sitä varten avatuissa ketjuissa. Toinen älyttömyys on esim. kirjoitus- ja asiavirheiden korjaamisen mahdottomuus. Kolmas miltei totaalinen moderoinnin puuttuminen, josta jotkut sitten ottavatkin ilon irti.

Ymmärrän kyllä, että iso osa väestä täällä on keski-ikäistä tai sen ylittänyttä, jotka yleisesti ottaen (eivät toki kaikki) vastustavat kaikkia muutoksia eivätkä innostu parannuksista.

Harmillista, sillä asiantuntemusta ja tietoa ei karavaanareilta täälläkään totisesti puutu, vika on tässä alustassa ja osaltaan myös netiketissä.

Ymmärtääkseni tämä "foorumi" on sivutoimittajan kehittämä eikä heillä ole intoa sitä parantaa. Parempaa softaa olisi tarjolla ilmaiseksi tai pientä korvausta vastaan, sellaisellahan karavaanari.infokin pyörii.

HAAPAKOSKI OSSI 06.08.2009 13:59

Onko mitään arviota ongelman laadusta ja kestosta?

nimim. Ankarista vieroitusoireista kärsivä.

KIVISTÖ MATTI 06.08.2009 14:55

Valitettavasti minulla ei ole mktään tietoa ongelman kestosta, tuo vikahan voi olla esimerkiksi serverin päässä eikä itse laudalla.

Ja itsekukin tässä kärsii vieroitusoireista =)

TANSKANEN REIJO 06.08.2009 17:20

Kiitos Matti "Rokker" kivistö Infosta Mijolle saatais laitteet pelittää " Reitan"

GRÖNLUND JORMA 06.08.2009 17:30

Tuo virheilmo kertoo että tietokannasta on yksi liitetiedostoihin liittyvä taulu mennyt rikki.

SINIMAA JANI 06.08.2009 23:01

Deletoikaa myös karavaanari.info evästeet (cookies) pois, niin aukeaa etusivu ja pääsee lukemaan viestiketjujen otsikoita (,,sekä kirjoittamaan vieraana otsikoita, mutta sitä ei lienee liikaa kannata tehdä -> Rokker repii verkkarinsa siivotessa sivuja). Siihen se sitten jääkin :/

Kyllähän tuo .info sivusto on kieltämättä tuon joomla/smf alustansa ansiosta edityneempi kuin tämä keskustelupalsta.

Tarkoitan siis toiminnallisuuksia jotka siihen liittyvät. Ei tällaisella alustalla yksinkertaisesti voi antaa kovin tarkkoja ohjeistuksia asioihin, koska kuvien/linkkien liittäminen ei ole mahdollista. Myöskään leipätekstistä olennaisten asioden korostaminen ei onnistu.

Olen itsekkin miettinyt, että voisin vaikka talkoilla osallistua tämän alustan nykyaikaistamiseen. Olen aivan varma että kävijämäärä lisääntyisi huomatttavasti, jos se tehtäisiin. Sivustot voivat muuten olla entisellään, mutta foorumiosio kaipaa sitä päivitystä. Rahastahan tässä asiassa ei ole kyse, koska nuo foorumi alustat ovat ilmaisia/ lähes ilmaisia. Lisäksi näiden sivujen päivittäminen olisi oikeasti miltei välttämätöntä, ennenkuin noita pieniä "varjosivustoja" nousee lisää. Kohta pienen Suomenmaan karavaanarit on levällään kuin jokiseneväät näiden sivustojen kanssa.

KANGAS JANNE 06.08.2009 23:48

No nyt toimii karavaanari.info, ei kun kaikki mukaan.

Ihan totta kaikki, mitä edellä Jani kirjoitit. Etuteltan pikainen uudistaminen on tarpeen.

KUNNAS TAPANI 07.08.2009 15:20

Minä myös olen valmiina talkoisiin; kokemusta on phpBB -alustasta joten jos sellaista ruvetaan käyttämään, niin osaan jotain tehdäkin. Ei kai nuo muutkaan vaikeita ole.

ANTTILA MARKKU 09.08.2009 10:26

Taantumuksen ääni.Minusta tämä karavaanarit sivusto on täysin riittävä tarkoitukseensa.Monetkaan meistä eivät kykene käyttämään niitä Mio:n sivuston ominaisuuksia.Jos on jotain minkä haluaa jakaa muiden lukijoiden kanssa on täältä päässyt aika hyvin tutustumaan kirjoittajien tarkoittamiin sivuihin.Eli yhteenvetona en katso että näille sivuille olisi mitään suurempaa tarvetta uudistua.Ainoa olisi viestihakujen helpottaminen.Ja jos teksti"livahtaa"kuten entisellä miehellä,niin eikun uusiksi.

VARTIAINEN JOUKO 09.08.2009 15:20

Tutkivan journalismin periaatteita kunnioittaen Janne tein pientä seulontatyötä. Jäsenosiossa laitoin hakuun nimelläsi kaikki kirjoittamasi kommentit. Arvaatko tuloksen? No voin sen paljastaa tässä ja nyt, ja tulos oli - ei yhtään ainutta kommenttia, eli kuten siinä hammastahnamainoksessa takavuosina - reikiä 0.

Sitävastoin sama seulonta antoi omalla kohdallani tulokseksi 3808 kommenttia ja vain jäsenosiossa. Mitä sitten muissa aiheosioissa mahtanee tuon lisäksi olla.

Tästä vertailusta voi tehdä likipitäen vain yhden johtopäätöksen - taidat olla täysin jäävi esittämään mitään vaatimuksia tämän forumimme toimimattomuuden suhteen. Ethän sinä sitä edes käytä - muutamaa harvaa tapausta lukuunottamatta.

Sinun ja joidenkin idealistien tulisi ottaa huomioon sekin seikka, että mitä ilmeisemmin SFC on tehnyt portaalisopimuksen Optinetin kanssa siten, että siihen sisätyy kaikki sovitut palvelut. Siis tämä keskustelufoorumi mukaan lukien. Siis sen irroittaminen avoimella lähdekoodilla toteutettavaksi ei niinvain ole mahdollista ilman, että koko portaalisopimusta muutettaisiin. Onko Optinetilla tällaiseen mitään intressejä ja jos liitto kaikesta huolimatta siihen pyrkisi, niin mitä ilmeisimmin joiduttaisiin koko baletti pistämään uusiksi - kukaties palveluntarjoajaa myöten.

Edelläsanottu huomioiden, onko muutaman "leikkikalun" tai muun kilkkeen arvoinen asia ryhtyä niin suuriin remontteihin. Tuota sopisi sinunkin foorumiaktiivisuudellasi vähän miettivän. Kaikista toiveajatteluista (minunkin) huolimatta nämä keskustelufoorumit jokatapauksessa ajavat asiansa.

Mutta tosiaan, tervetuloa hieman ahkerammin tänne keskustelemaan ja rakentavan näkökulman mukaan ottaminen ei liene pahasta. Mutta ellei passaa, niin toivotaan sen karavaanari.info:n pysyvän paremmin pystyssä ;)

SINIMAA JANI 10.08.2009 09:35

Keskustelupalstan alustan (toiminnallisuuden) pävityksellä ei varmasti tarkoiteta siihen osallistuvien keskustelijoiden päivitystä.

Tälläkin palstalla on oma aktiivinen käyttjäkuntansa ja se on hyvä asia, iman keskustelijoita ei olisi keskustustelupalstaakaan.

Kaikkien palstojen ei myöskään tarvitse näyttää visuaaliseslta ilmeeltään samalta. Ei myöskään täsätapauksessa ole tarkoitus, että tämän pitäisi olla samannäköinen kuin kaikkien muiden SMF-alustoilla tehtyjen kuten karavaanari.info ja monet muut. Ulkoasu on useimmiten täysin muokattavissa ja tutut kategoria-linkit (tarvikkeet, tavaratori ym) on mahdollista jättää täysin vanhoille paikoilleen.

Olen samaa mieltä siitä, että myös vanhemmat käyttäjät tulee ottaa ehdottomasti huomioon, eikä sotkea helppokäyttöisyyttä ylenpalttisilla toiminnallisuuksilla. Kuitenkin myös nuoremmat käyttäjät tulisi ottaa huomioon, ja luoda palstasta mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava, eikä pysäyttää kehitystyötä 2000-luvun alun tekniikkaan.

Hyvällä suunnittelutyöllä nämä molemmat tarpeet on mahdollista huomioida.

SF-caravan on kuitenkin Suomen suurin tämän alan järjestö, joten olisi hyvä jos se olisi askeleen muita edellä tällä internet puolellakin. Tällä en tarkoita sitä etteikö jäsenmaksulle saisi jo nyt täyttä katetta. Tuolla edullisella maksulla tulee tällähetkelläkin mielestäni erittäin hyvät edut.

Kuten jo aikaisemmin todettiin, niin tässä keskustelupalstan päivityksessä ei kuitenkaan ole raha-asiasta kyse. Nyt matkailuun ja caravan kalustoon liittyvissä kekusteluissa monet muut keskustelupalstat ovat ottaneet pitkän harppauksen etenepäin ja tämä SFC-palsta on valitettavasti jäänyt melkopienen käyttäjäkunnan aktiivisuuden varaan (edelleen painotan, että on hyvä kun on aktiivisia käyttäjiä).

Mitä Optinet:in ylläpitosopimukseen tulee, niin tämä on täysin yhdistyksen ja Optinet:in välinen asia. Yleisesti todettakoon, että sopimuksilla on aina alkamis- ja päättymispäivä. Jollei päättyispäivää ole, voidaan sopimusta aikaajoin tarkistaa uudelleen. On todennäköistä, että myös Optinet tiedostaa heidän ohjelmistonsa osittaisen vanhanaikaisuuden ja heillä voi olla hyvinkin uudenaikainen alusta itsellä tarjota. Nämä ovat kaikki ainoastaan selvittely ja sopimisasioita.

Tästä päivitystarve asiastahan voisi järjestää vaikka pienimuotoisen jäsenäänestyksen.

Tämä ylläoleva kirjoitus on ainoastaan rakentavassa hengessä laadittu. Sivustojen aktiiviset käyttäjät ovat voimavara. Nykyaikastamisella tätä voimavaraa voitaisiin laajentaa.

VARTIAINEN JOUKO 10.08.2009 12:05

Kukahan lie Jani todennut: "Yksinkertainen on kaunista", mutta se pitää tässäkin asiassa paikkansa. En edes usko "kikottimia" lisäämällä tästä keskustelufoorumista tulevan yhtään sen suositumpaa mitä se tällaisenaan on. Jos mukaansatempaavuus on kiinni vain siitä, että pääsee leikkimään - jopa sisällön kustannuksella - erilaisilla toiminnallisuuksilla, niin suurta menetystä ei ole tapahtunut. Ja myöntänet, että loppujenlopuksi niiden toiminnallisuuksien hallinta jäisi vain innokkaimpien "leikkikaluiksi".

Nykyisin on tarjolla ulkopuolisia palveluita - kuten nettialbumi ja kuvapalvelut, joita voi tänne linkittää, jos haluaa ilmentää omaa viestintäänsä kuvallisin keinoin. Mitä taas tulee tekstin korostuskeinoihin, niin periaatteessa niistä puuttuvat vain lihavointi ja kursivointi. Kaikki muut tehokeinot jolla korostetaan kirjoitetun sisällön foneettisuutta ovat käytettävissä. Vaan monikos edes niitäkään osaa käyttää?

Kuten muutamaa otsikko aiemmin totesin, tämä kirjoitteluforumimme palvelee juuri sitä mihin se on tarkoitettu. Siis ajatusten vaihtoa ja on yksinkertainen käyttää. Tässä tarkoituksessaan sen ei tarvitse olla toteutukseltaan mikään nettikeskusteuympäristöjen tiennäyttäjä. Käyttäjiksi tulevat ne joilla on tarve saada yhteys lajikumppaneihinsa, olivat he sitten nuoria tai varttuneempia.

Sitten jos joku alkaa viisastelemaan että "siinä taas yksi kehityksejarru ja jäärä", niin ryömin piuhoja pitki näyttämään mitä lajia olen ;)

LAHTI ANTTI 10.08.2009 12:55

Se mitä itse kaipaisin lisää tänne, on oman tekstin muokkaus- ja poistomahdollisuus.

Kun huomaa jossain kirjoittamassaan tekstissä selkeän virheen, niin olisi hyvä, että saisi sen korjattua. Nyt täytyy kirjoittaa kokonaan uusi viesti, jossa sitten yrittää tehdä sen korjauksen. Se tuntuu välillä hieman hassumaiselta ja kieltämättä puutteelliselta ominaisuudelta.

Kun nykyään sen lisääminen foorumille ei varmaankaan ole teknisesti tai taloudellisesti ylitsepääsemätöntä. Sitä en oikein jaksa ymmärtää, ettei niitä ominaisuuksia ole saatu tänne. Varmastikin tieto liittoon on mennyt siitä monta kertaa. Niin suoraan kuin tämänkin foorumin kautta.

SUOMINEN TAUNO 10.08.2009 13:28

Fillari-lehden keskustelufoorumilla tulee käytyä usein ja se näyttää olevan "viimeistä huutoa" alalla. Se, mitä sieltä ehkä voisi apinoida, on tuo hymiösymboleiden käyttö. Niillä saa kummasti eloa tekstiin ja voi ilmaista, missä mielialassa on tullut kirjoiteltua.

Suurin ero on kuitenkin se, että siellä on enemmän väkeä liikkeellä, mutta onhan pyöräilijöitä selkeästi enemmän kuin meitä karavaanareita.

LAHTI ANTTI 10.08.2009 17:21

Ja tietenkin jäi pois lainaus kohta, jotta voisi vastata suoraan esitettyyn mahdolliseen kysymykseen.

Tässä taas hyvä esimerkki siitä, että ei voi muokata omaa puutteelliseksi jäänyttä viestiään, vaan täytyy tehdä uusi.Prkl....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.