Ilmaisia, karavaanarille sopivia parkkipaikkoja Suomessa

KUNNAS TAPANI 05.07.2009 15:48

Sanokaas lajitoverit, onko mielestänne tällaiselle kartalle tarvetta:

http://www.tapanikunnas.net/kartta/

KUNNAS TAPANI 05.07.2009 16:07

... ajatuksena siis, että jos tämä on hyvä juttu, niin saa lähettää tietoja hyvistä paikoista ja lisään niitä sitten kartalle.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.07.2009 16:08

Käyttöä on aina paikkatiedolle missä löytyy karavaanarille sopiva pysäköintipaikka.

Vielä jos saa tiedon mukaan onko maksullinen vai ilmainen.

Lisäksi jos ne saisi navigaattorin POI tietoina, niin ei tarvitse yrittää nettiyhteyttä kun etsii pysäköintiä. Toki tuokin auttaa jos on menossa johonkin tiettyyn paikkaan ja voi varmistaa pysäköintipaikan etukäteen.

HYTÖNEN RAIMO 05.07.2009 16:10

Jollekin on, jollekin ei (kovin on vielä harvassa paikkoja).

Yleensä ottaen ilmaisia yöpymispaikkoja löytyy yllättävän paljon. Esimerkkeinä mainittakoon kaikki suuret ABC (ja jotkut muutkin), -liikenneasemat joista löytyy ilmaisen yöpymisen myös muita palveluja.

Toisen kategorian muodostavat valtateiden levähdyspaikat, joista etenkin viitostie välillä Kajaani - Kuusamo tarjoaa useita hyvinkin kelvollisia yöpymispaikkoja.

Kolmas vaihtoehto etenkin Järvi-Suomessa liikkuville ovat kanava-alueet, joista löytyy jopa suorastaan loisteliaita yöpymispaikkoja. Tietystikään ne eivät ole tähän käyttöön tarkoitettuja, mutta jos asiaa ei ole erikseen kielletty niin voihan niillä yöpyäkin. Tällöin on luonnollisesti muistettava asiallinen käyttäytyminen, eli ei pysäköidä häiritsevän lähelle mahdollista asutusta, eikä tuoteta tarpeetonta roskaa tai melua.

HYTÖNEN RAIMO 05.07.2009 16:26

Tuosta edellisestä sen verran, että ymmärsin Sinun tarkoittavan hieman pitempiaikaista pysäköintiä kuin asiointia jossakin liikkeessä tms, joiden pihamaalle on yleensä rakennettu ilmaiset tilat pysäköintiä varten. Niitähän on koko Suomi pullollaan, joten sen suhteen ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

KUNNAS TAPANI 05.07.2009 17:05

Tarkoitan tällä sellaisia paikkoja, joihin voisi ajatella esim. jättävänsä vaunun parkkiin siksi aikaa, kun käy vetoautolla keskemmällä kylää, tai jos haluaa jättää koko yhdistelmän tai matkailuauton parkkiin, ja mennä kylille kävellen tai julkisilla. Kelpoisuuskriteereinä (1) maksuttomuus, (2) aikarajoituksettomuus = ei edes kiekkoa sekä (3) väljä alue ja ajoreitit, jotta isollakin autolla tai yhdistelmällä on mukava tulla.

Yöpymispaikat on asia erikseen, nehän löytyy jo monesta muustakin paikasta eikä niitä sisällytetä tähän (paitsi jos on ihan kylän lähellä kuten esim. ABC Viitasaari).

PELLIKKA ERKKI 05.07.2009 20:26

Kontiolahti satama, meille jotka olemme sijoittaneet kulkimeen alle 15000 euroa. Muilla on rahaa asua vaikka hotellissa ökykulkimen kimallellessa hotellin parkkipaikalla. ...Kylläpä passoo...

KUNNAS TAPANI 05.07.2009 21:41

Lisäsin kartalle, viitsitkö tarkistaa tuliko suunnilleenkaan oikeaan kohtaan tuo merkki.

PELLIKKA ERKKI 06.07.2009 08:59

Hyvin sattui. Kaikille viihtyisiä satama yöpymisiä.

LINNAMÄKI LEA 10.07.2009 14:54

Me ollaan tehty monasti sillai, et iltayöstä ollaan ajettu jonkun palvelupisteen parkkiin, siinä yövytty, ja aamulla paikkojen avautuessa palveluita käyttämään.

Mm. Lieksassa Ryynäsen taidekallerian parkkipaikalle iltayöstä, siinä nukuttiin, ja aamulla taidegallerian avauduttua viivyimme puolipäivää sielää. Ostettiin korttej, läheteltiin, vähän suuhunpantavaakin ostettiin. Eikä ketään muita vielä ollut eksynyt. Saatte vaan arvata, oliko gallerian kahvilanpitäjä tyytyväinen, kun hän oli aamulla noussut leipomaan tuoretta myytävää kahvilaan, ja edes me vierailimme sinä päivänä käyttäen hänen palvelujaan.

Samoin tehtiin toissa iltana ajaen Louhisaaren linnan (Askaisissa) parkkialueelle iltayöstä, siinä nukkuen, ja aamulla tarkoitus mennä nähtävyyskierrokselle, mitä Louhisaari tarjoaa. Ikäväksemme vaan "esteri" heitti vettä taivaan täydeltä, ja lähdimme kotio kohti. Mennäänpä josku koreella säällä kiertelemään toi rantalenkki uudemman kerran.

http://www.nba.fi/fi/louhisaari350v http://www.askainen.fi/index.php?sivu=139 http://www.mannerheiminperinnesaatio.fi/index.phtml?s=22

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.