Pyhäjärven leirintäalueet Säkylän suunnalla / Mitä suosittelette

TASKILA TUOMO 19.06.2009 23:40

Mitä Pyhäjärven leirintäalueista ( Sieravuori, Valasranta, Lomasäkylä ja Kallionokka )suosittelisitte lapsiperheelle? Minkälaisia kokemuksia? Leirintäoppaasta löytyy perustiedot, mutta ois kiva kuulla käyttäjien kokemuksia.

KOSKINEN OLLI 21.06.2009 03:30

Jaa-a.

Paljon on siitä kiinni mitä haluaa, alueet ovat kovin, kovin erityyppisiä.

Sieravuorella käväisin hiljattain katsomassa tuttavaani. Hän oli sieltä vuokrannut mökin. Näytti siltä että vaunupaikat ovat suojaisessa paikassa, olisiko entistä peltoa kallioiden ja puuston ympäröimänä, mutta kaukana rannasta, niin kaukana että vettä ei näy. Uimaranta on sadan tai kahdensadan metrin päässä... Uimaranta on pienehkö, mutta siistinoloinen. Alue on kokonaisuudessaan KÄSITTÄMÄTTÖMÄN LAAJA, en tutustunut kuin osaan alueesta, minulla ei ole pieniä lapsia, joten en katsellut sillä silmällä, mutta en muista nähneeni leikkipaikkoja, osassa aluetta on vielä jäljellä edellisen loiston aikaisia, nyt jo romahtamaisillaan olevia pikku mökkejä. Käydessäni, kolean kesäkuun puolenvälin tienoilla, alue oli arkiviikolla hiljainen, yhtään lapsiperhettä en nähnyt. Alueen sivut: http://www.sieravuori.fi/

Viikonloppuisin Sieravuoressa on huippuartistit, joten jos niitä haluaa bongailla, niin siitä vaan:

Esiintyjät: http://www.sieravuori.fi/tapahtumat.php.

Lomasäkylässä olen poikennut silloin tällöin, se kun on sopivasti matkan varrella ja ovenpielessä olevan päivystyspuhelinnumeron johdosta periaatteessa aina auki.
Ilta-aurinkoinen paikka ja usein myös tuulinen, aivan kuten kaikki ilta-auringossa olevat paikat ovat. Hiekkarantaa ja riittää, aitoja palmujakin rannalla lienee, oli ainakin viime kesänä, mutta vaunua ei taida saada aivan rantapaikalle. Alueella on lähinnä kausipaikkalaisia, ja se on varsin rauhallinen, rentouttava, alueella ei juurikaan ole lapsiperheitä. Leikkipaikkoja vähänlaisesti, vaikka useampiakin keinuja ja hiekkalaatikko kyllä on. Alueen sivut: http://www.lomasakyla.fi/suomi/

Kallionokassa käväisin joskus, mutta siitä on jo kauan.

Tietoa Kallionokasta: http://www.kurjenkello.net/index.php?page=yritysinfo&id=3&lang=fi

Valasrannassa käynnistäkin on kauan, siitä jäi silloin myönteinen käsitys. Lienee suosittu alue, jopa ahtauteen saakka, joten oman perheen käyttöön ei kovin suurta reviiriä löytyne ; )

Tietoa Valasrannasta: http://www.sf-caravantlpyhajarvi.fi/

MÄKELÄ REIMA 21.06.2009 11:54

Caravan lehti nro 4/2008 esittelee kaikki neljä paikkaa. Hyvää kesää nyt kun aurinko paistaa!

HÖRKKÖ VIRVE 22.06.2009 09:19

Kallionokka on varmasti lapsiperheille kiva paikka. Itse ollaan Valaksella, koska tykätään käydä tanssimassa ja lavahan on siinä vieressä. Toki kuuluu musiikki lavalta, eli jos haluaa olla ns rauhassa voipi tuo Kallionokka olla parempi. Valaksella ollaan ihan rannassa joten aina tuulee. Lapsiperheen kantilt en ole aluetta sillee ajatellu, mutta kyllä siellä on trampoliinia, keinuja, hiekkalaatikko jne kamaa sekä tietenkin lapsiperheitä myös. Syksyinen kuvatus Valakselta http://www.kuvaboxi.fi/mediaobjects/pub/2008/10/16/8143010478544502231web_0.jpg Juhannuskuvat ovat vielä kamerassa ..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.