Ruokaa !!!

KAUKOHARJU PÄIVI 26.05.2009 15:25

Hyviä ja edullisia, mieluummin noutopöydällisiä ruokapaikkoja hakusessa ihan mistä päin Suomea tahansa. ABC:t ovat tietenkin varma valinta, mutta niihinkin jo alkaa kyllästyä. Ja onhan toki kokkikin mielellään lomalla kauhan varresta. Laitan tähän muutaman oman vinkkini: Raumantien Motelli, Porista n. 5 km Raumalle päin 8-tietä ja Forssassa Tavaratalo Hurrikaanin yhteydessä oleva Macula 2-tien varrella. Molemmissa monipuolinen noutopöytä hinta 7,50 - 8,50 e arkisin

KONTINAHO ALPO 26.05.2009 23:55

Kun eksyt Ylivieskaan ja Kärkkäisen Isoon kaupoille niin sieltä kantatetie 27 n.400m kalajoelle päin ja liikennevaloista oikealle ja sitten vasemmalla Tulolantie 23. Ravintola Lounatuuli, Me ainakin ollaan tykästetty sen "seisovaan" pöytään. A.K

LAINE RAIMO 28.05.2009 08:00

Heinolasta 5-tietä pohjoiseen, sillan jälkeen pari kilometriä ABC, jonka läheisyydessä Heinolan Heili. Sen yhteydessä on myös paikallisia ruokatarvikkeita myyvä kauppa. Suosittelen!

KUNTONEN SAKU 30.05.2009 16:48

Kiinalaiset Oulun joutsensillan kupeessa k-kaupan yhteydessä little dragon ja kemissä valtakulla toka kerros little dragon 2. Molessa isot parkkikset vieressä.

KONTINAHO ALPO 31.05.2009 12:59

Jäi edellisestä pois hyvä ruokapaikka lapista.Hinta on kyllä eri kun noisa ABC huoltamoilla, mutta on ruoka ja palvelu myös erilaista,eikä noilla seuduilla ole paljon tarjontaa Netistä kuukkelista näet paikan esitteet." Porotila Toini Sanila." Paikka Sevettijärven ja Näätämön välillä Kirakkajärvellä. A.K

KAUKOHARJU PÄIVI 02.06.2009 09:50

Kiitos vaan vinkeistä ! Pistän paikat muistiin. Voipa niistä joku osua tänäkin kesänä reitin varrelle. Mitään matkasuunnitelmaa ei ole tehtynä, että varmasti voin sanoa missä oltiin, on vasta reissun jälkeen.

PELLIKKA ERKKI 02.06.2009 20:39

Mahtavat sämpylät valinnaisilla leikkele täytteillä 5:s tien varressa, 12 kilometriä Iisalmesta etelään. Väisäsen kotiliha nimeltään, ei kylläkään seisova pöytä.

LINNAMÄKI LEA 05.06.2009 11:40

Joo, eikös se pöytä luonnostaankin seiso, mutta istuvasta tai makaavasta pöydästä se vasta turistinähtävyys olis syödä.

LINNAMÄKI LEA 05.06.2009 11:43

ABC asemien ruokatarjonta ei oikein houkuttele, kun ne ruuat lilluu siinä kaiken päivää, niin laatu kärsii ja kovasti.

Me käytetään jonkin verran sairaaloiden ruokaloita. Ruoka on todella edullista 7-8 euron nurkilla, ja korkealaatuista, tuoretta, ei lämpimässä muhitettua mutta ruoka-aika on aika rajallinen. 10.30-14 välillä yleensä. Mutta kerran päivässä kunnon monipuolinen, tuoreruoka noutopöydästä riittää.

MÄKELÄ MATTI 07.06.2009 18:55

Onkos niissä istuvat vai makaavat pöydät?

HEIKKILÄ SAMI 22.06.2009 13:40

Vähän riippuu mihin aikaan päivästä on liikkeellä, mutta eipä se lounaskaan siinä nyt koko päivää "lillu". Suuri menekki useammilla ABC:lla ja voihan sitä mennä yhdentoista aikaan, niin ovat juuri uunista tulleita. Me ei juurikaan syödä lounasta sen takia, kun ei meille mieluisia ruokia. ABC:n alacarte-ruuat on tosi hyviä ja halpoja verrattuna ravintolaruokiin. Ja on ne ABC:n ruuatkin maistuvampia kun sairaalan ruuat..

SILMUNEN HANNU 22.06.2009 14:33

Minä taas en jaksa ymmärtää, miten suomalaiset huoltikset kehtaa tarjota sitä raskasta, mautonta ja kaikkialla saman kaavan mukaista ruokaa. Ja ympäri vuoden samat listat, ei mitään väliä sillä, mikä vuodenaika. Mössöä ja paneroitua, vihanneksia pakastepussista. Jne.

Kun on edes kerran maistellut tuoreita, juuri valmistettuja ruokaherkkuja vaikka italialaisella tai ranskalaisella, ja jopa saksalaisella huoltiksella,on todella vaikea ymmärtää suomalaista huoltoaemasyömistä.

Mutta törmäsimme juuri hyvään, vaikkeikaan erityien halpaan seisovaan pöytään, paikka on Kilpisjärvellä, Majatalo Haltinmaa. Seisovapöytä 14e, mutta ruoka oli todella laadukasta ravintolaruokaa, porokeitosta lohen ja naudanfileen kautta vasta paistettuihin vohveleihin ja tuoreeseen mansikkaraparperikiisseliin, mukana useita hienoja salaatteja ja kasviksia. Suosittelen suuresti!

t.Kaarina

HÖRKKÖ VIRVE 22.06.2009 15:21

Taatusti omaperäisin paikka sijainniltaan kuten ruokalistaltaan (kannattaa varata etukäteen varsinkin viikonloppuisin, muutoin voit joutua odotteleen tunteja annostasi ;) ) http://www.keppana.com/ravintola.htm

HÖRKKÖ VIRVE 22.06.2009 15:25

Jaahas eipäs otakkaan etukäteis varusta ...No kumminkin kantsii mennä tonne keppanakellariin vaikka vaan kahville ;D Näkemisen arvonen paikka.

KUUSELA MARKO 22.06.2009 15:28

Kuules Kaarina,olen aivan täysin samaa mieltä.Syöt sit ABC tai shellin simpukassa,samat ruuat samoilla mausteilla. Puhumattakaan Hesburgerin kylmistä läpysköistä. Me syödään yleensä omat keitokset,omat mausteet ja lisukkeet ja on riittosampaa. Mutta on meillä joitakin vaki paikkoja.monet on kokeiltu,mutta on turhaa syödä ravintolassa,jos autossa on vehkeet sitä varten. Star&Moonlight tampereella:Intialainen ravintola,pieni viihtyisä paikka,ja HYVÄ palvelu,ruoka tehdään itse alusta loppuun.Hiukan kallis,mutta maku korvaa sen,2-hengen ruokailu juomineen ja naan leipineen 35e. Paikka on Koskikeskuksen "takana" tai "välissä".

Batman:Zeppelin ostoskeskuksessa,seisova pöytä,ala Rax tyyliin 10e naama,saa syödä enemmän ku jaksaa.

Tulee tota kissan lihaa eli kebab annoksia joskus syötyä,mutta nekin on kaikki samanlaisia.

ite ku tekee,tietää mitä saa,eikä tarvi nurista.

TUOMI JYRKI 22.06.2009 18:19

Mielestäni huoltoasemilta ei ruokaa saa, mukaan lukien ABC. Niitä rasvamössöjä en ruuaksi kutsuisi. Jospa joku kuitenkin on tyytyväinen niidenkin tarjontaan.

HOLMSTRÖM JAANA 22.06.2009 20:12

Kaiholla minäkin muistelen Keski-Euroopan, etenkin Ranskan taukopaikkoja. Salaatit ja jälkiruoat ovat sievästi kupeissa jääpalojen päällä, tarjolla usein paikallisia ruokia. Pihvit paistettiin aina asiakkaan "silmien edessä" ja ne käsiteltiin oikein, hieman nuijittiin lempeästi taputellen, ei hakattu mössöksi, josta nesteet oitis katoaa paistettaessa. Etenkin pitkien siirtymäajojen aikana pidämme tietenkin mielellämme taukoa ja kävisimme syömässä. Kokkaaminen autolla rankan ajopäivän jälkeen ei houkuttele. Muutenkin lomalla haluaisimme pitää vapaata myös keittiöhommista, niitä saa tarpeeksi tehdä kotona. Ongelmaksi on muodostunut taukopaikkojen ruokatarjonta varsikin lounasaikojen ulkopuolella. Vatsa ei kestä rasvaista ruokaa, ruokalista on kyllästyttävän samanlainen joka paikassa. Ainoa kevyempi veihtoehto ovat lohi ja broilerin filee. Broileri on mautonta, lohtakaan ei jaksa aina syödä. Pakko on ollut tyytyä ABC-huoltamoiden tarjontaan, muita paikkoja on vaikea löytää. Tekisimme mielellään makumatkoja maakuntiin jos sellaisia (tai sellaisia ajoreittejä) olisi tarjolla. Ainoat tietämäni ovat Skärgårdsmak-ravintolat Turun saaristossa ja Ahvenanmaalla, jotka hyvin osaavat mainostaa itseään. Aina uutta matkareittiä suunnitellessa katson aina, missä olisi hyvää ruokaa tarjolla, yleensä ei ole, tai mielenkiintoiset paikat, esim. kartanoravintolat, ovat tarkoitetut ryhmämatkailijoille. Jotkut ovat auki tavalliselle kulkijalle vain kesäsunnuntaisin klo 15.00 asti. Me mielellämme nukumme kunnolla pitkään, nälkä yllättää usein vasta 17-18 aikoihin. Keskustelen asiasta usein matkamessuilla. Vastauksena usein on että suomalaiset haluavat sitä samaa ruokaa, matkustajavolyymit ovat pieniä, ei kannata palkata työtekijöitä jne. Miten Virossa kannattaa tarjota paikallista ruokaa, Tallinnassa on joitain teemaravintoloita joita hesassa ei ole, vain sitä samaa italialaista. Onneksi matkoilla torit ja ruokahallit ovat pelastus, niistä saa usein ja ainakin maakuntien leipiä ja vihanneksia. Koska suomalaiset heräävät vaatimaan maukasta ruokaa! Suomalaiset raaka-aineet ovat hyviä, saisipa niistä tehtyä hyvää, kevyehköä ruokaa!

PALIN MATTI 22.06.2009 23:16

Onhan selvä, että ABC-ruokalassa täytyy ainakin yrittää korvata määrällä se laatu. Kyllä 1,5 kiloa jauhelihapihviä korvaa aina yhen 100-rammasen porsaankylijyksen.

KUNNAS TAPANI 23.06.2009 13:58

Teollisuusalueilla, teknologiakylissä yms. on yleensä lounaspaikkoja, joissa voi olla hyvääkin ruokaa. Tosin hinta saattaa olla korkea, mutta kysyjähän hakikin edullista, ei halpaa. Yliopistojen ja monien muiden oppilaitosten ravintoloissa on myös hintaansa nähden hyvää ruokaa.

HUOVINEN SIRPA 23.06.2009 18:10

En oo vähään aikaan käynyt,mutta viimeksi käydessämme ruoka oli maittavaa, tarjoilu pelasi,ruokalista oli "naurettava" ja paikkakin ihan ookoo. Niin, se paikka,Zetor, Stadissa, Kaivopihalla. Esko

ps. eikä ne hinnatkaan kovin korkeita olleet.

KAUKOHARJU PÄIVI 24.06.2009 08:40

Juu Keppana on hyvä paikka, mutta kukapa sitä kotiseutuaan arvostaisi. Asutaan nimittäin melkein sen vieressä.

LINNAMÄKI LEA 26.06.2009 14:21

Hei, käytiin just toissapäivänä Haukivuorella ja syötiin Hummeripoika nimisessä ravintolassa. Paikallinen pieni soppi, maantien ja rautatien välissä. Ulkoiset puitteet ei kovinkaan kaksiset, mutta yllätyin, että ruoan laatu oli niinkin hyvä, vaikka hinta oli vain 7 euroa/lounas.

PALIN MATTI 26.06.2009 15:52

Jos toela hyvin haluaa syyä, eikä se seisovapöytä oo pakkomielle, ni iliman muuta Oulun torile! 8 - 9 € hintaan saat syyä paistettua lohta, muikkua, lohkoperunoita ja salaattia kastikkkeineen niin palijon ku lautasela pyssyy. Ja on hyyvvää. Mie takkaan sen.

PS: Tännään oli Tuurin kyläkaupan eesä joku tyär esittelemäsä ja myymäsä niitä kipukoukkuja. Et kai vaan sie Lea ite ollu siinä paikala?

ANTTONEN KARI 26.06.2009 23:01

Tervehdys Olen syönyt pöydänalla jouluruokailun Hotelli Linnea Riihimäki

Ruokailu aloitettiin syömällä kaava väärinpäin

Aloitus kahvi ja konjakki Jälkiruoka Monenlaiset pääruuat viineineen Alkuruaat Salatit Tämä kaikki syöminen tapahtui pöydän alla makoilleen ja syöden Kukaan ei voinut sanoa ,että ryyppäsi itsensä pöydän alle. Terveisin Kari A
SUOMI KIRSTI 27.06.2009 20:49

kaipasimme matkallamme tänäkin kesänä. Kukahan laatisi matkailijoille kartan missä olisi paikallisruokapaikat vaikka haarukalla merkittynä, leipomot rinkulalla, kotijuustolat yms.. Onhan näitä raaka-aineita ja valmiita paikkoja kunhan vain löytäisi. Tarkennukset vaikka takapuolelle.(Siis kartan) Luulin meidän olevan ainoita syömisiin hurahtaneita, kun ei oppaita mistään löydy.Reitti suuniteltaisiin "mahan"mukaan.

HOLMSTRÖM JAANA 27.06.2009 22:55

olen minäkin kaivannut monta vuotta!!! On tosi harmittavaa, kun em. paikkoja ei mainosteta missään, sitten kun huomaa opaskilven onkin jo ajanut ohitse! Esite olisi kätevä autossa, se mahtuisi hansikaslokeroon. Netissä olevat tiedot jäävät usein nettiin, niitä ei aina ole mahdollista printata. Ja luulisi paikallisruokapaikkojen, leipomoiden, kotijuustoloiden etu olevan että he saisivat asiakkaita! En ymmärrä mistä kiikastaa, että tällaista esitettä saada julkaistua. Täytyy taas puhua aiheesta matkamessuilla. Tähän asti on tuntunut, että puhuu kuuroille korville, että olen ainoa ruokamatkailusta kiinnostunut!

LINNAMÄKI LEA 28.06.2009 14:23

Siellä on vain NOUTOPÖYTÄ. Istuvia ja makaavia pöytiä menisin minäkin katsomaan. Pöydät kyllä Suomessa SEISOO omilla jaloillaan eikä ne ikävä kyllä tule mun luo.

LINNAMÄKI LEA 28.06.2009 14:27

ABC asemilla olen sen verran syönyt, että toteamukseni on, ei ole mun ruokapaikka. Kamalan raskasta, rasvasta mössöä. Salaatit etikkasekoituksella sanoisin että pilattu. Perussuomalaiselle meihelle paikka on hyvä, kun saa sitä, mitä ei pitäisi ollenkaan syödä.

LINNAMÄKI LEA 28.06.2009 14:39

Kyllä miun on nostettava käet ylös ton kipukoukkuesittelyn suhteen. Verenmyrkytys ja reuma rampauttivat viime kesänä kädet niin totaalisesti, että esittely ei onnistu. Joten enpä ollu siellä mie ainakaan siellä Tuurissa.

Mut houkutteloo homma kuiteskin. Soittivat Paimenenmäen kylätoimikunnasta, että kun se kipukoukku on niin hyvä kapistus, ja sä oot tästä suht läheltä, tulisitko meijän kylämarkkinoille kipukokkujan esittelemään ja myymään.

Kerroin, et miulle on käyny tosi köpelösti, en oo pystyny kipukoukkuu käsittelemään. Ne vaan houkutteli.

Hetken siinä nikottelin, ja heitin arpaa, että mitenkähän käy, en pysty ees ite myyntitelttaakaan pystyttämään näillä käsillä enää. Kehui, että kyllä he teltan mulle pystyttää, ku tuun vaan ajoissa. Että mistä he muualtakaan kipukoukkuesittelijän sais. No ei mistään, kun on paljon paikkoja auki tämän kesän tapahtumiin, ei meitä markkina yms. tapahtumissa esittelijöitä paljoo oo.

No saihan ne miut houkuteltuu. Luppauvuin menemään. Enhän mie ennää isommille markkinoille voikkaan mennä, ei nää luut ennää kestä. Nostin jo kortisoniannosta, et oon paremmassa kunnossa, ja edes pystyn koukkua käessä pitämään.

http://koti.mbnet.fi/paimenen/

SILMUNEN HANNU 12.08.2009 14:40

Tervehdys Piikkiöstä! Tässä entisen Piikkiön kunnan ja Kaarinan kaupungin rajalla, entisen ykköstien (turku-helsinki) varrella, on Tuorlan Puutarhaoppilaitos, Majatalo, Observatoorio, Perinnepuoti, kotieläimiä, Peikkopolku ja ERinomaisen tunnelmallinen ja maukasta kotiruokaa tarjoava kahvio! Lounas noutopöydästä 8e, muistaakseni klo11-15, ja sen jälkeen kuuteen asti kahvilatuotteita, paikan päällä leivottuja. Keittolounas salaattipöydällä vajaa 6e. Saa syödä pihalla pensaiden katveessa kesällä, tai tuvassa pitkien pöytien äärellä tai pienemmissä salin tyyppisissä huoneissa. Suosittelen paikkaa kokonaisuudessaan!

Nykyisten kuntaliitosten johdosta paikka sijaitsee nyttemmin Kaarinan kaupungissa, ja tie on nykyisin 110-tie, matkaa Turusta itään kymmenisen kilometriä.

t.Kaarina

KUVAJA AKI 12.08.2009 15:35

Maukasta kotiruokaa ja tilausannoksia. Jos olet matkalla Lappiin/Lapista viitostienkautta niin Napapiirin kohdalla kannattaa jarrutella. Mooseksenkurun pohjoispuolella, Suomutunturin paikkeilla on tien vieressä lumiukko ja Kahvila Tuulenpesä, osoite Kuusamontie 1623 98730 Tonkopuro.

Lounas seisovasta pöydästä on ollut aina hintansa väärti.

HYTÖNEN REIJO 12.08.2009 21:35

Marketan puisto Espoossa.Joka päivä mm.kasvisruokaa. Käymisen arvoinen paikka muutenkin lapsilla tai ilman.

Laitan linkin josta selviää kaikki varsinkin jos katsoo esittely videon.

Lähellä Oittaan leirintä/ulkoilu alue ja Espoon auto museo.

http://www.marketanpuisto.fi/marketanpuisto.html

LINNAMÄKI LEA 13.08.2009 11:50

Kokemäellä Sinitehtaalla on toisessa kerroksessa tehtannmyymälän yheydessä ruokala. Ruoka oli 4,50. Mut sitten leipä, juomat oli hinnoiteltu erikseen, et ihan semmosen 6-7 euron luokkaa sai uppoamaan yhteen ateriaan.

LINNAMÄKI LEA 15.08.2009 14:03

Tuo käsite sairaalaruoasta on vähän "vikuuntunut". Potilasruoka on ihan eri asia, kuin henkilökuntaruoka. Ja henkilökuntaruokalasta nykyisin myydään ruokaa myös ulkopuolisille. Vihannesten, salattien ja raasteiden raikkaudessaan se kyllä peittoaa kaikki tuntemani paikat, paitsi tietenkin kasvisravintola Elixiiriä Turussa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.