Lomaliiton leirintäalueet

MIKKONEN JARI 18.04.2009 15:02

Tietäiskö joku miksi osa Lomaliiton alueista ei enää ole käytössä leiriytyjille? (-Kustavin Lomakeskus, Suur-Saimaan Lomakeskus ja Vilkaharjun Lomakeskus) Parannellaanko kenties alueiden mökkejä tms? Aukeavatkohan tulevaisuudessa? -Vaikka alueet eivät ole kummoisia, on luonto niissä upea ja ruokailupalvelut hienot.

HAVAS OUTI 18.04.2009 22:42

Olemme tehneet aikaisempina vuosina auto- ja fillarireissuja teltan kanssa. Ollaan aivan tuoreita vaunuilijoita, joten karavaanareiden kannalta en osaa alueita arvioida. Siis sähköpaikkoja, kemsan tyhjennyksiä yms. Kustavissa oltiin kesällä 2007. Lomaliiton aluetta ei enää silloinkaan ollut, mutta Kustavin keskustasta löytyi toinen hyvä leirintäalue. Ajetaan "keskustasta" länteen lossille päin, Salen kaupan risteyksestä oikealle ja muutama kilometri. Alue on tien vasemmalla puolella ja viitoitus perille. Helppo löytää perille vaikka nämä ohjeet ovat näin vajavaiset ja muistin varasta nykäisty. Vilkaharjulla olimme muutama vuosi aikaisemmin. Oli varmaan viimeinen vuosi, kun paikka oli auki. Kovin oli hiljaista ja ränsistynyttä ja yleiset tilat 70-luvun kuosissa. Paikka olisi tarvinnut suuria investointeja, jotta olisi ollut tämän päivän vaatimustason mukainen. Vastaanotto oli muutaman kilometrin päässä hotellilla. Tämä järjestely varmasti karkoittaa maksavat asiakkaat. Leirintäalueen sisäänajosta ei mitenkään voinnut kuvitella paikan olevan toiminnassa. Mekin olisimme jatkaneet matkaa muualle, vaan emme enää jaksaneet polkea 60 km päivätaipaleen jälkeen. Vilkaharju on paikkana kaunis, mutta muita aktiviteetteja ei ollut. Sehän ei taida monille tämän päivän matkailijoille riittää. Savonlinna ja Puumala ovat autoilijalle lähellä ja molemmat vilkkaita kesäkaupunkeja. Sulkava on kovin pieni ja hiljainen paikka ennen ja jälkeen soutujen. Suur-Saimaan lomakeskuksessa en ole ollut. Nämä vain villejä arvailujani, ei siis parempaa tietoa.

Outi
HAAPANEN TIMO 19.04.2009 09:57

Ei Lomaliiton nettisivuilla puhuta näistä mitään. http://www.fontana.fi/tpl_site_01.asp?lang=1&sua=1&q=y&s=5 Näyttävät toimivan Fontana-nimen alla. Myös tuollaista touhua: http://62.236.120.40/DreamMedia/239863_Teemalomat_2008.htm Ja tuollaista: http://www.fontana.fi/documents/key20090419090606/CampingCaravan/Camping.pdf

HUOTARI SEPPO 20.04.2009 14:53

Ainakin Suur-Saimaan lomakylä on myyty, suomalainen firma osti, suunnittelevat loma-asunto messujakin alueelle. Lisäksi jotain muutakin toimintaa. http://www.esaimaa.fi/page.php?page_id=66&news_id=200916910570 Lomaliiton alueena paikka oli ränsistynyt, maisemathan ovat tosi upeita.

MIKKONEN JARI 20.04.2009 22:30

No katohan vaan. Tosta linkistä ilmeni jo paljon. Lomaliitto näköjään tietoisesti halusi päästä eroon alueesta. -Juu alue kyllä oli ränsistynyt, mutta lähistön luonto upeeta. Kiitos edellisen viestin lähettäjälle. Ainakin tämän alueen kohtalo selvisi.

OLLILA EERO 20.04.2009 23:12

Lomaliiton, nykyisin Fontana leirintäalueiden toimintaa pyörittää Lomaliitto ry:n tytäryhtiö Lomaliiton Leirintä Oy. Alueet ja niiden palvelut löytyvät Lomaliiton sivuilta www.lomaliitto.fi

Kysytyt alueet eivät ole enää yhtiön omistuksessa eikä hoidossa. Kustavista yhtiö luopui jo muutama vuosi sitten. Kahdesta muusta kysytystä alueesta yhtiö luopui viime vuoden loppupuolella.

Muut Fontana alueet jatkavat toimintaansa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.