Onko 1140€ kohtuu hinta kuukauden talvipaikasta caravaanarille?

VIROLAINEN ARVO 30.01.2009 11:57

Siis 38€/ vuorokausi on Saariselällä Tievatuvalla hinta sähkötolpasta tasatulla "lumikentällä". Hintaan saa kyllä piuhankin kiinnittää tuohon tolpan ja auton tai vaunun välille. Toiki lisäksi saunassa saa käydä sekä rakennuksen muita tiloja hyödyntää ja maksusta tietysti muita palveluja ostaa.

Hintaan ei saa mitään alennusta, vaikka olisi pidemmänkin ajan. Siis kuukausivuokra olisi tuo 1140€. Sillä rahallahan saa vuokrattua omakotitalon ainakin pienemmillä paikkakunnilla.

Että näin....

LIIMATAINEN HANNU 30.01.2009 13:07

Jo vain se on kohtuuhinta, lappilaisten mielestä! Koko hinnoittelupolitiikka on siellä ns. Lapissa sanonko mistä? Halvemmaksi tulee vaikka loma Kanarialla kuin Suomen Lapissa! Itse en ymmärrä alkuunkaan perusteita hintoihin. Ei kannata ruikuttaa pitkistä matkoista, kuljetusten kalleudesta jne., kun kaiken aikaa veroeuroilla tuetaan koko Lapin elinkeinoelämää, ja kaikkea muutakin. Ovat tottuneet saamaan perusteettomasti fyffee säkeittäin, kyllähän lantalaisilla rahhaa on! Kun töitäkin tekevät ja lomailevatkin! Olin joskus kelkkailemassa siellä, Ounasjokivarressa Kittilän yläpuolella, oli taukopaikan isännällä jo viisi valmista vuokramökkiä joen penkalla ja toiset viisi kuulemma tulossa. Viisi prosenttia kehui tarvitsevansa 'omaa' rahaa, loput tulee yhteiskunnan erilaisina avustuksina? No, tästä jo jokunen vuosi aikaa. Mersut joka mökin pihassa. Kurjaahan se on elämä, Lapin raukoilla rajoilla! Kesät kalastellaan ja ..., talvella ei niin paljon kalastella.

Antakee Anteeks' ja Armoo!

VÄLIAHDE JUSSI 30.01.2009 17:12

Eikö ne lappilaiset oo myyneet sähkö voimalanssa vattenville ja muille pörssiyhtijöille.(rahan aneuksissaan) Nyt ne rahastaa karavaani reppanaa. Eipä oo ihme ,että tuolla lapissa on paljon Esko Juhanin kannattajia. Toisaalta jos ne on saanut caravan lehen esim 1/2009 käsiin siinä, koe ajetaan n100.000€ maksavia kampeita, mitä 38€ heille merkitseen? Kun ei kiinnosta edes käyttö kustannukset.

KUIKKA ARI 30.01.2009 18:08

Grillillä mies valitti annoksen hintaa lapinlisineen. Vastauksena tuli. Pittääkö sieltä etelästä tulla tänne rahattomana. Pätee varmaan tähänkin. Muumarissa Levillä on vuorokausihinta 45€. t.@ri

WALLIN JUHA 30.01.2009 18:10

tänne eteläänhän ne lapin pojat tulevat polkemaan ainakin raksa jätkän muutenkin pieniä palkkoja ja sitten kehtaavat ryöstää etelän karavaanarin tollaisilla törky hinnoilla , jotain kohtuutta lappalaiset ollaan sentään samaa kansaa tarttis puhaltaa samaan hiileen eikä tavoitella kohtuutonta omaa etua etelä suomalaisten kustannuksella .

EEROLA TEEMU 30.01.2009 18:11

Eikös vanha kulunut sanonta ole "ettei se tyhmä ole kuka pyytää vaan se joka maksaa"? Tultiin juuri reissun päältä ja kyllä kylpylähotellin huoneessa majoittuminen Suomessa maksaa kahdelta hengeltä jo muutamassa päivässä saman kuin tuo mainitsemasi kuukausi kämppärillä piirongissa Lapissa. Jos sitten haluaa olla jossain pienen paikkakunnan omakotitalossa "halvalla", niin silloin jää väliin ainakin Lapin lumo ja muut palvelut.

Saariselällä on niin vähän tarjontaa karavaanareille, että sesonkiaikana pitää turvautua P- paikkoihin ja tienvieriin. Miksi ne ryhtyisivät polkemaan hintoja, kun tuollaiset 33- 40 euron vuorokausihinnat sähköineen ovat talvikaudella yleisiä etelämpääkin? Kesäaikaan saa Välimeren rannoilla maksaa vielä enemmän vuorokaudesta, vaikkei lämmityssähköäkään tarvita ja alueella saattaa olla tuhansia m- vaunuja ja -autoja. Ehkä kylpevät rahassa, mutta koko vuoden tienistit pitää hankkia mutaman kk mittaisen sesongin aikana ja Lapissa vieläkin lyhyemmässä.

Hintatietoisuus on aina paikallaan ja m- autolla liikkuessa paljon voi säästää kun käyttää piironkia ja sen fasiliteetteja hyväkseen. Kun on kunnon hupiakut (esim. 250 Ah) niin muutaman yön pärjää ilman tolppasähköäkin ja voi valita oleskelupaikkansa vapaasti. Suihkussa voi käydä talvella yhtä helposti kuin kesälläkin. Kämppäreiden palveluja ostetaan tarpeen ja tilanteen mukaan. Joskus sesonkina jopa varataan ennakkoon paikat osaksi aikaa. Sitä eräiden halveksimaa puskaparkkitouhuahan tuo on, mutta laillisten mahdollisuuksien käyttäminen on toistaiseksi edullista ja toki myös sallittua.

KNAAPI JUHA 30.01.2009 18:12

Hinnanmuodostus se onkin salaperäistä taidetta. Asiassa ei niinkään ole oleellista se, mitä kustannukset ja kate ovat yhteensä. Hinta syntyy optimistisesta ajatuksesta siitä, mitä mahdollinen ostaja olisi valmis hampaita kirskuttaen juuri ja juuri maksamaan.

Voisi tietysti verrata esim kahvikupin hintaan jossain Helsingin Messukeskuksessa tms. Yhden kupillisen hinnalla (mahdollisesti jäähtyneen haaleana pahvimukista) saa maksaa reilusti yli kahvipaketin hinnan. Että osaavathan ne muutkin.

LIIMATAINEN HANNU 30.01.2009 18:41

Suomalaiselle yrittäjälle, pienyrittäjälle etenkin, on se kustannuslaskenta kovin vaikeaa, hinnan perusteeksi yhtenä osatekijänä. Jotenkin vielä se sujuu ylhäältä alas, tai ainakin niin luullaan, vaan jos sitten pitäisi tarkistaa alhaalta ylös, siihen sitten kompastutaankin. Toki nykyisin monet hallitsevat sen kustanulaskennankin. Mutta usein se hinta 'katsotaan' naapurin, vastaavn yrittäjän hinnoista ja sitten muokataan siitä ne omat tavoitteet.

Kysypä yrittäjältä mitä tkee kattelle 5% myyntihinnan alennus? Harvemmin saat oikean vastauksen, edes suuruusluokkana.

Se pitänee kyllä paikkansa että siihen kipurajaan tähdätään, jos menisi läpi! Ikuinen dilemma, pienet volyymit/korkea hinta joka aiheuttaa volyymin laskua ja se taas painetta hinnan korotuksiin joka sitten ... jne.!

PALIN MATTI 30.01.2009 18:41

Laskettelumatkailun lapisa ei pitäs karavaanarille olla mikkään onkelma. Täsä ohojeet:

SF-Caravan Länsi-Pohja ry:n jäsenile talavikausipaikan hinta Mellajärvelä 1.10. - 30.4 on 95€ lus sähvöt. Muitten yhistysten jäsenillekki met annama talavikausipaikan ihan vaan nimellisseen 125€ hintaan. Päiväkäynnin pääsä löytyy laskettelurinteitä heti julumasti. On Ounasvaara, Ylläs, Levi, Pyhä, Suommu.

Tuosa lissää invormaatiota: http://www.mellajarvi.fi/

Ei ku vaunu tai piironki Mellale ja siittä päiväksi rinteissiin. Jo vain!

KONTINAHO ALPO 30.01.2009 18:52

Saariselän hintataso on aina ollut kova johtunee sen "miljoonakaupungin" maksukykyisestä asiakaskunnasta. Ja onkaitse niinkin kun eräs poron kuivalihan myyjä vastas kun moittivat liian kalliiksi "Mutta Rouva hyvä ei tätä köyhäin ruuaksi ole tarkoitettukaan" A.K

SUOKKO OIVA 30.01.2009 18:56

En laittaisi noita hintoja ihan noin vain lappilaisten syyksi. Laplandian yrittäjistä noin mutu-tuntumalta suuri osa taitaa olla etelästä lumen ja tuiskujen kuljettamia ensimmäisessä tai toisessa sukupolvessa..

WALLIN JUHA 30.01.2009 19:18

voihan se olla niinkin mutta en kyllä oo ennen kuullut että etelästä lähdetään lappiin töihin tai yrittäjiksi. ainakin tänne länsirannikolle tuli töihin useita satoja ihmisiä lapista 1970 luvulla eikä ne kyllä oo pahemmin kaipailleet sinne takaisin . ????

TUOMI JYRKI 30.01.2009 19:49

Niinkin surkeassa paikassa kuin Rauhalahti vrk-hinta lienee 20 €/vrk SFC-jäseniltä eli n. 600 €/kk eli 3.600 €/6 kk! Lieneekö niillä erillistä kausimaksua, en tiedä. Mutta noin laskien järjetön hinta. Vertaapa siihen. Eipä ole kallis se Saariselän hinta ja miljöö aivan eri tasoinen.

LAHTI ANTTI 30.01.2009 20:43

Tuolla kaavalla laskien Saariselkä 6840€/6 kk. Mielestäni törkeä hinta.

SUOKKO OIVA 30.01.2009 20:45

...mutta ajatelkaas vuosipaikkaa, 13680 €...vähän yli tonnin kuukausi :D

HYTTILÄ ESKO 30.01.2009 20:52

Niillon varamaa kilipaelu italiaanojen kanssa. Kummat o härskimpiii. Lappalaiset (tai siellä olevat) voitti....

LEINONEN JUKKA 31.01.2009 08:22

Vai raksajätkän pieniä palkkoja, heh. Kyllä minun rahat on menneet myös etelä-Suomen retkillä. Markkinathan nuo hinnat määrää, onko pakko tukkeutua sinne kuukausitolkulla riekkumaan. Jos on rahapula niin voithan mennä vaikka Leville töihin, vai mitä.

OLLILA MARKKU 31.01.2009 09:08

Busines on businesta. Yrittäjän kannalta ei ole varmaankaan järkevää haalia paikalle pitkäaikaisia kausipaikkalaisia. Yrittäjälle on ehkä järkevämpää saada maksavaa ja ostavaa porukkaa, joka jatkuvasti vaihtuu. "Kausipaikkalainen" ei kuluta niin paljon per vuorokausi, kuin vaihtuva porukka. Homma kun on kaupallista. Kyse ei ole mukavuudesta, hyväntekeväisyydestä tai kohtuullisuudesta. Kysyntä ja tarjonta määrittelevät hinnat. Näin markkinatalous toimii. Kyllähän asiakkaat saa narista vaikka autokaupan ikkun takana, että ei ole kohtuullista pyyttää Rolls Roycesta sellaista hintaa mitä pyydetään. Että onko kohtuulinen hinta. Hinta on ok, jos maksajia löytyy. Rolls Roycea ei ole pakko ostaa, jos hinta tuntuu kohtuuttomalta. Bussillakin voi ajaa.

LIIMATAINEN HANNU 31.01.2009 09:48

Täh, eiks lappilaiset ihan vieraanvaraisuuttaan tarjookaan etelän vetelille kahvit kera pullan, ehkä poronkäristyksetkin? Ometuista käytöstä. Tarjottiinhan germaaneillekin taannoin voit maidot maitolaiturilta ja perunatkin pellosta. Miksei lantalaisille nyt muutamat kohvit? Siinä mitään pisnestä tarvita.

TIKKANEN MIRJA 31.01.2009 10:40

Kalskahti kyllä korvaan tuo palkkojen polkeminen...Kyllähän niitä palkkoja polkee ylipäätään semmoset ihmiset jotka tulisivat vaikka ilmaiseksi töihin...Ylityökorvauksillakaan yms. ole mitään väliä. Töitä vaan tehdään eikä osata olla mitään vailla eikä vissiin halutakaan. Ehkä sulla on osunut kohdalle muutama hissukka joille on ihan sama vaikka palkka ois vitosen tunnissa...Aika yleistystä sanoa että lapinpoika polkee palkkoja. Kyllä ne on ne hissukat jotka palkkoja polkee. Asuinpaikasta riippumatta.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 31.01.2009 10:54

Hannes hei, tuttua, tuttua tuo yrittäjän viidakko,itse en jaksanut rämpiä siellä ja sainkin viisaan ja tähänasti hyvin toimineen neuvon mustalaisukolta, joka oli jo pitkään harjoittanut menestyvää autokauppaa: "Kun markalla ostat ja kahella myyt, saat rosentin voiton".

Kummasti on firma pyörinyt ja talous pysynyt kurissa tuolla yksinkertaisella ohjeella, mahtaisko pelkistys ja yksinkertaistaminen olla avain tähän finanssikriisiinkin, tuntuu, että joka puolelta lyödään vaan lisää saippuaa isännän silmiin, jotta tottuus unohtuisi! V€P

LIIMATAINEN HANNU 31.01.2009 11:39

Sellaistahan se on, yrittäminen! Pitäis olla viisas niin monessa. Muistelen että joskus joku fiksu laskenut että yrittäjän pitää hallita ja muistaa noin 2500 lakia,asetusta, pykälää, direktiiviä, sopimusta jne., kaiken aikka ja soveltaen käytännössä. Ja niitä 'käsi ojossa' olevia tahoja, vahtivia viranomaisia, virkamiehiä ja muita komissaareja, niitä riittää yrittäjän ympärillä. Kaikilla omat vaateensa. Kukaan ei helppaa.

Mutta tuo periaate mitä olet V€P toteuttanut yrittämisessäsi, se on hyvä ja pikkasen helepottaa tuloksen tekemistä, siis markalla ostaen ja kahella myyden. Sillä rosentilla sitten hoideltava nämä kaikki osapuolet. Jos jottain jää niin sitten saapi itsekin perunan hituja js silakan ruotoja pöytäänsä. Silleesti.

Ps. Sitten kun lopetat niin verottaja vie nekin mitä mahdollisesti sait jemmaan! KJON! ;-))

MIKKONEN MATTI 31.01.2009 15:23

Olin aikanaan Lapissa töissä ja silloin siellä oli sellainen kaksihintajärjestelmä, jossa paikallisille oli monessa kohteessa eri hinta kuin turisteille. Kun sitten jo poismuuttaneena menin Esson Baariin lesälomalla syömään, kassatyttö oli perimässä ensin 22 mk, mutta sitten muisti ja sanoi, että sinähän olitkin niitä kahdeksan markan miehiä. (Siihen aikaan meni TV:ssä sarja "Miljoonan dollarin mies")

ANTTILA MARKKU 31.01.2009 17:49

Eihän tuo hinta silloin ole paha jos olet viikonlopun parkissa.Kuten joku jo huomasi,tuskin on tarkoituskaan majoittaa karavaanareita viikkoa pitempään kerralla.Jos sitä hintaa vertaa hotelli tai mökkimajoitukseen niin ei se silloin taida olla niin paha.Olen vaan ollut huomaavinani ettei ostopalveluihin tukeutuva vaunumatkailu ole kovinkaan edullista,jos vertaa matkatoimistosta ostettuun matkaan.Minua ei lumessa ja kylmässä innosta mikään muu kuin takkatuli.Mitä sitten tulee lappilaiseen suhtautumiseen muihin ihmisiin,niin olen tunnistavinani smaa karjalaisuutta jossa"miul ei ou mittää,antakee lissää"paitsi selkään.

WALLIN JUHA 31.01.2009 19:15

kyllä se vain niin on että raksa pelleillä on ehkä työn raskauteen ja vittumaisuuteen nähden suomen pienimmät palkat ( keski-ikä sairaus eläkkeelle 52 vuotta ja kuolemaan johtaneita työtapaturmia noin 20 vuodessa sekä satoja muita työtapaturmia vuosittain ja joka päiväinen lomautuksen pelko ) , että miksikö oli pakko änketä raksalle töihin no peekele kun ei ollut muutakaan vaihto ehtoa kuin raksa tai kortisto kun toi yläpää ei anna periks lukemista eikä oo tuttuja politiikkoja jotka voisivat hommata hyvän suoja työpaikan . voishan sitä mennä töihin vaikka thaimaahan mutta ei ne varmaan meikäläistä ota töihin edes leville kun siellä on jo omasta takaa ihan tarpeeksi työttömiä . ja onhan sentään etelä suomen karavaanari alueet edes jollakin tapaa kohtuu hintaisia . verrattuna tähän levin ryöstö hintaan nähden . en oikeen missään muodossa ymmärrä sun kannan ottoasi.

HUOVINEN SIRPA 31.01.2009 19:18

Minkäslaisella asiantuntemukslla Markku nyt Karjalaisista puhuu? Siinä olen samaa mieltä, että nykyisin lumessa ja pakkasessa ei juuri hohtoa löydy, senverran tuli yrittäjävuosinani taisteltua lumen ja pakkasen kanssa Pohjois-Karjalassa. Esko

WALLIN JUHA 31.01.2009 19:55

onko sulla paljonkin kokemusta rakennus alan palkka politiikasta etelä suomessa kun tollasia juttuja möläyttelet . olen ollut ay aktiivi vuodesta 1985 alkaen ja seurannut melko tarkkaan tätä palkka politiikkaa noin 24v. ensin oli lappalaiset sitten eestiläiset nyt puolalaiset ja slovakit ja muut romaani sukuiset kansat jotka pyrkivät työnantajan hyvällä avustuksella polkemaan rakennusalan muutenkin pieniä palkkoja meillä suomalaisilla raksa jätkillä on oma ammattiliitto joka pitää huolen siitä ettei tessin mukaisia pieniä palkkoja voida alittaa vaikka olisimmekin kuinka hissukoita edellyttän että kuulumme ko liittoon .

ANTTILA MARKKU 31.01.2009 21:09

Ihan riittävällä kokemuksella.Ikäni olen kuunnellut kun on lähtöä tehty.Tässä on lähtenyt persaukisena vähän väliä yks ja toinen,valtiolta ei oo saanut kun ulosottomiehen peräänsä.Sieltä tuli hyvin vähän porukkaa pois luodit korvissa vinkuen,että sitä perustelua ei moni voi tosissaan käyttää.Pommituksissa oli muitakin kuin evakoita.Tässä on muutettu ainakin 11 kertaa tavarat kainalossa ja aina rahat on ollut tiukalla.Samalla tavalla on"saatu"aravakämppä.Itse minäkin sen olen joutunut maksamaan.Sellaista järjestelyä joka siirtolaisten kanssa tehtiin ei muualla maailmassa ole tehty.Pakolaisia on maailma pullolaan,miksi somalit tai afgaanit ei saisi suomessa turvapaikkaa.Eivät ole asuneet entisellä suomen alueella mutta kuitenkin ovat paossa.

TIKKANEN MIRJA 31.01.2009 23:22

Missä se lappi sitten on? On kait se mahoton kuin paljo sieltä on porukkaa sitten etelään tullut. =) Minusta se lappi alkaa Saariselän tuoltapuolen. Mutta se siitä maantiedosta ja rakennusalasta. Koitamma pysyä täällä pohojosessa. Rakennusalaa liian läheltä seuranneena...

ANTTILA MARKKU 01.02.2009 10:43

Kyllä tuossa polkemis jutussa on paljon tottakin.Tietoisuus siitä että jos se ei riitä mitä isäntä lupaa,niin lähtö tuli etelään.Ei niitä työnantajia siellä niin montaa ole ja jos yhden suututat niin uraputki on lyhyt.Sitten on vielä nuo kahta työtä tekevät,joiden verokohtelu ei millään mahdu pelkästään verokirjalla työskentelevän kaaliin.Ja aina,kehtaavat valittaa että maksavat muka veroja.Ilotalon pitokin menee jossain läpi sivuelinkeinona josta maksetaan maataloustulo veroa.

LEINONEN JUKKA 01.02.2009 11:08

Ei kyllä kiinnostaisi aloittamasi etelä-pohjoinen vastakkainasettelu pätkääkään. Ei pohjoisen hiihtokeskuksia voi verrata etelä-Suomen alueisiin, varsinkaan karavaanarialueisiin. Tekisi mieli sanoa että muut kuin lappilaiset ovat polkeneet Saariselän hinnat pilviin, ei siellä juuri lappilaiset rieku sesonkiaikoina. Kysyntä ja tarjonta pitää huolen hinnanmuodostuksesta olipa sitten kyse työstä tai matkailusta. Hyvä ammattimies on aina hintansa väärti samoin on matkapaikan kanssa. On kyse valinnoista vapaassa maassa, henkilökohtaisesti en ole ensimmäisenä menossa esim. Saariselälle kuukaudeksi jonkin hotellin parkkipaikalle as.autoon lomailemaan. Muistutan että monissa kunnissa Suomessa ei työttömällä ole edes sitä raksa-vaihtoehtoa vaan on pakko lähteä ruuan etsintään. Mielestäni työntekijä on aina yhtä arvokas tuli hän mistäpäin maailmaa tahansa.

ARO PERTTI 01.02.2009 11:57

Lueuttuani näitä kommentteja niin täytyy sanoa että hyvin harvat tässä ketjussa täyttävät ulkojäsenehdot Golden Horse Club:in. Se kohta säännöissä jossa sanotaan että tämä Clubi toiminta ei ole mitään tyhjätaskujen hommaa, karsii pois valtaosan tässä ketjussa kirjoittavat!

Varsinaiseen aiheeseen voi sanoa sen ettei ole pakko maksaa centtiäkään kun pysyy kotona. Jos taas lähtee tällaiseen paikkaan ja masksaa hinnan niin turha siitäkään on rutista. Hyvää ja halpaa kun on vaikea löytää!Eikä se ole pakko maksaa ja jäädä, eikös matkailuajoneuvoissa ole pyörät ?;-)

LIIMATAINEN HANNU 01.02.2009 12:32

Mie mikkään persaukinen ole, Pertti hoi! Tyhjästä aikoinaan aloitin ja nyt on muutama miljoona velkaa! Urakehitys myös hyvä, tavallisesta kamreerista aloitin ja nyt olen jo impotentti! Että eikö nämä nyt ulkojäsenehdot täyttäisi? Siihen klubiisi?

ARO PERTTI 01.02.2009 16:43

Elä sie Hannu aina ota ittees !Täytätkö sen toisen säännön että hevosella pääse ja rahalla saa ? Minusta tuntuu myös että et taida enää ymmärtää blondeistakaan mitään ? Vaikka 6-kuukautta Saariselän karavaani-alueella tai Pellossa riittää koejäseneksi Hang Over ulko-klubiin!

Entäs mitä mieltä olet siitä Hennessy 44 juomasta.Jos olet kokeillut niin oliko siinä lakritsin makua ? ;-)

LIIMATAINEN HANNU 01.02.2009 17:28

No hyvä on, Pertti! Mie palaan sitten siihen Groucho Marxin teoriaan että "En voi liittyä jäseneksi sellaiseen klubiin joka hyväksyy jäsenikseen kaltaisiani ihmisiä"! Jotain rajaa sentään!

ARO PERTTI 01.02.2009 20:09

Oletkos Hannu maistellut sitä Hennessy 44 juomaa? Tarina kertoo että se valmistettu jonkun maan 44 Presidentin kunniaksi ja kuulemma siinä on lievä lakritsin maku ?

Hinta on kuulemma aivan karavaanarille sopiva n. 500 € pieni pullo!

Elä nyt hyvä mies noihin Marxin höpötyksiin sotkeudu, ei niitä enää sovelletuta kuin PRNK :ssa ja CUB:ssa :-) Meinas unohtua Fijillä näytetään jotain dia-kuvia myös !;-)

LIIMATAINEN HANNU 01.02.2009 20:31

Mie en nuin halapoihin juomiin sekkaannu! Ja groucho oli viisas mies. Viisaampi kuin se toinen Marx, Partakalle!

LEPPÄNEN KEIJO 04.02.2009 14:23

Takavuosina Hetan Matkailuhotellissa (vanhan hotellin aikaan)kaverin kanssa iltaa istuttiin. Paikalla ei ollut muita asiakkaita. Toisessa ravintolassa oli sinä iltana "vähän vähemmän" asiakkaita. Kysyin tarjoilijalta, onko hän %-palkalla vai kk-palkalla? Sanoi olevansa %-palkalla. Ihmettelin, miten sillä pärjää? Meiltä ei paljoa % tulisi. Myöhemmin tuli kaksi paikallista olusille. Isäntä maksoi viissatasella ja sanoi, että tasaraha. Tarjoilija kavi kassalta kuitenkin vaihtorahat ja meni tarjoamaan rahoja. "Miehä sanoin, että se on tasaraha". Miehet joivat oluet ja pyysivät soittamaan taksin. Myöhemmin tarjoilija sanoi, että kyllä %-palkalla pärjää. Olut oli hintansa väärtti.

KONTINAHO ALPO 05.02.2009 20:47

Menee nyt kyllä svuun alotittajan aiheests vain menköön! Istuttiin kaverin kans Vanhasa Vaskoolimiehssä Tankavaarassa Saatiin eräs paikallinen opettaan meille Saamen kieltä.Opittiinki sopivien voiteiden avulla Tuli hänen vaimo hakeen pois.Vain kaveri sano " opetuksen" olevn kesken.Johon tuli hälle ohje."No älä sitten ole pitempään sillä viikon päästä alkaa jo vasanleikko".Että kiireelliseksi on menny sieläkin. A.K

HÄMÄLÄINEN TOIVO 06.02.2009 09:36

Fiksu mies se lapin mies. Ottaa löysät rahat pois kun saa. Tyhmä ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Tai jotain sinnepäin.

VIROLAINEN ARVO 06.02.2009 11:39

Kyllä, kyllä näin on, mutta minä en ole se tyhmä, joka moisen hinnan maksan kyseiseen kohteeseen. Menenpä sitten paikkaan Pyhälle, jossa samanlaisissa olosuhteissa hinta on 21,50€ sähköineen saunoineen ja samalla tavalla sisätilat ja muut palvelut ovat käytössämme.

Mikä on sitten oikea sähkön hinta caravaanarille. Kertokaa te, joilla on mittarit ja käytätte sähköä ,paljonko ilovatteja käytätte 2Kw:n tai Kw:n teholla vuorokaudessa.

EEROLA TEEMU 06.02.2009 12:21

"Oikeaa hitaa" ei ole olemassa, on vain erilaisia hintoja paikasta riippuen. Jos on mittari, niin Lapissa saa sähköstä maksaa yleensä n. 0,20 e/kWh, jopa enemmän. Me on otettu sekä mittarisähköä autoon että maksettu köntttäsumma/vrk ja todettu, että talvikaudella on vaikea päästä halvemmalla omalla mittarilla jos on käytössä tuo tilapäiskävijän kWh- hinta. Pakkanen ja sisälämpötila sen kulutuksen määrittelee.

Viimevuoden kevättalvella saimme mittarilla kulumaan sähköä 65 kWh/vrk, mistä maksettiin 14 euroa. 15 eurolla olisi saanut käyttää sähköä rajattomasti. 2kW teho ei riitä tilavassa autossa yli 10 C pakkasilla jos pitää normaalia sisälämpötilaa. Hyvässä talvivaunussa saattaa riittääkin, kun niiden etuosa on kunnolla eristetty.

ASIKAINEN MATTI 06.02.2009 15:22

Tarkistin sähkölaitoksen lähettämän ennakkosähkölaskun tälle vuodelle ja siinä oli loppusumma/arvioitu kWh-määrä = 0,18 €/kWh, joten pitäisin 0,20 €/kWh sellaisena arvona, johon sähkön kalleutta tai halpuutta voisi verrata.

HAAPANEN TIMO 06.02.2009 15:38

Sun kannattaisi kilpailuttaa sähkösi, mulla vastaava luku on 0,093€ siirto, sähkö, alv, vero yhteensä. Ja myyn ihan samaan hintaan jos tulet itse noutamaan. @timo

ASIKAINEN MATTI 06.02.2009 15:54

Timo, taidat olla sähkön suurkuluttaja. Meillä on kahden hengen talous kaukolämpöön kytketyssä kerrostalossa 2800 asukkaan kunnassa, jossa jo pelkkä sähkönsiirto on mainitsemaasi hintaluokkaa. Tarkkoja faktoja en saa nyt tähän, kun asioin kirjaston koneella.

EEROLA TEEMU 06.02.2009 16:24

Tässä oli kysymys siitä, millä kämppärinpitäjät myyvät sähköä edelleen asiakkailleen. Suuruusluokka on ollut, että hinta on n. kaksinkertainen verrattuna siihen mitä he itse maksavat. Tuo Timon mainitsema 9 centtiä/kWh, kun mukana on kaikki maksut, on erittäin edullinen jos kyseessä on yksiaikatariffi. Juuri tulleessa arviolaskussa 6000 kWh vuosikulutuksella hinnaksi tulee meillä jo lähes 12 centtiä/ kWh. Pitäiskö kilpailuttaa? Koska siirtomaksut pysyvät samana, niin ehkä 20 e voisi tienata.

Toinen sähkölasku tulee kesäasunnolta, missä vuosikulutus on n. 1000 kWh. Siellä yksikköhinnaksi tulee jo 23 centtiä/kWh. Siirtomaksujen osuus on 65%, koska vuotuinen perusmaksu rasittaa samansuuruisena niin pientä kuin suurtakin kuluttajaa. Jos käyttäisimme vain 300 kWh sähköä vuodessa, niin sähkö maksaisi jo 50 centtiä/kWh.

Kämppäriyrittäjän tulisi saada sähköenergian hinnassa pois kaikki investointinsa ja jakelujärjestelmän huoltokustannukset, joten nykyiset hinnat ovat mielestäni hyvinkin kohtuullisia.

HAAPANEN TIMO 06.02.2009 17:02

Kaksiaikatariffi ja kulutus 16000 kWh. Juuri tänään soittelin Kraft&Kultur sähköfirmaan, jolla on aika kova toistaiseksi voimassa oleva tarjous: http://www.sahkonhinta.fi/results Nyt ehkä kuitenkin kannattaisi tehdä määräaikainen, vaikka vähän kovemmalla hinnalla.

NYYSSÖNEN KAJ 06.02.2009 21:36

Minä olen makseskellut 7,8 -9,8E€ kahdelta hengeltä +´yli 6m auto ja kaksi aikuista per pv täällä Portugalissa. Että kyllä kannattaa tuolla hinnalla jo ajaa tänne etelämmäksi.

Algarvestakaj

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.