Ei mukavia uutisia.

LAHTI ANTTI 20.12.2008 13:38

Nämä ovat ikäviä uutisia luettaviksi harrastuksemme parissa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812208808695_uu.shtml

HÄMÄLÄINEN MARKKU J 20.12.2008 13:48

Toivottavasti tuota rattijuopumusta ei lueta karavaanareiden harrastukseksi.

Jos otan .....

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 15:09

Just joo onpa taas hyvää mainosta karavaanareille, joita muutenkin vähätellään ja päähän potkitaan. 19.v ja kaks koiraa kyydissä, surkeeta ; (( Esko

ARO PERTTI 20.12.2008 15:24

Ei kai ollut tuleva K liikenteesä ? Ei tolla menolla taida päästä E eikä R-ikään ? Joulua ja Uuttavuotta kaikille !!Ottakaa kohtuulisia hutikoita jotta pysytte kaidalla tiellä ! ;-)))

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 15:26

Pakko vielä vuodattaa, että tällaiset "tyypit ja tapaukset" ovat omiaan saattamaan tätä Caravaani- asiaa huonoon valoon. Jos joku henkilöauto pyörii katon kautta ympäri jne. ja ihmisiä kuolee tms. mutta kun matkailuauto tulee vastaan, niin varokaa, sehän voi tappaa!!!

Kuitenkin ajattelen ja jopa tiedän, että matkailuauton ja asuntovaunun kuljettajat ovat pääsääntöisesti asiansa osaavia tyyppejä.

Ikävä tapaus kaikenkaikkiaan, ja vielä Joulun alla Esko

AHOLA JARI 20.12.2008 17:09

Jos tuosta jotain positiivista yrittää etsiä, niin ihme kumma sällille ei käynyt kuinkaan. Näkyy olleen Fordin ohjaamo turvana, ja airbagikin laennut. Mitenhän olisi jälki, jos olisi ollut intikka kyseessä - liekö olisi ollut "alumiinipaeria", styroxia ja vaneria hujan-hajan ympäriinsä yhtälailla...

RAUTIAINEN KARI 20.12.2008 17:34

Turha on olla huolissaan karavaanareitten maineesta rattijuoppoina. Rattijuopoista saa lukea lehdistä joka päivä. Kuinka usein karavaanari-rattijuopoista. No eipä tuota usein tapahdu.

HISSA PERTTI 20.12.2008 18:30

Miten ihmeessä kyseinen tapahtuma liittyisi meihin? Vähäisen ajokkokoemuksen omaava "tenava " ajaa kännissä matkailuauton metsään. Mitä sitten ? Kolari on kolari ajetaanpa se sitten millä vehkeellä tahansa. Jokaiselle kuljettajalle on ohjeet ja säännöt opetettu. Toiset ottavat opikseen, - toiset eivät.

Ei kai kenenkään mieleen tule syyttää esim. Aurinkomatkoja siitä, että suomalainen humalainen turisti sukeltaa pää edellä tyhjään uima-altaaseen. Oli jalassa sitten merkkiuikkarit tai ei - lopputulos on joka tapauksessa sama.

MIKKONEN ESA E 20.12.2008 19:59

Taitaa olla harvassa 19v oman auton omistavat karavaanarit?josko oli isin tai tuttavan/kaverin auto?

LAUKKANEN MAURI 20.12.2008 20:16

Miten ihmeessä kyseinen tapahtuma liittyisi meihin? Kylläpä taitaa liityä!,ollaan me ihmiset niin ihmeelisä ,että vaikka se koira ois ajanut sen auton mäsäksi,niin sekin olisi se KARAVAANARI. Mutta asialla on hyväkin puoli,kuski ja koirat selvisi säikähdyksellä. JA MEITÄ MUISTUTETIIN SEN STYROKSIKOPIN kestävyydestä taas kerran,kuinka se käytäytyy fysiikan lakien mukaan; Nopeus ja äkkipysäys;Hidastavuuden laki. Ajelaan immeiseksi, toivoo m laukkanen

RAUTIAINEN KARI 20.12.2008 20:33

Liittyy se meihin. Osoittaa sen kuinka harvon meikäläisille sattuu tällaisia...

PALIN MATTI 20.12.2008 20:44

Miten liittyy karavaanariharrastukseen, jos 19-vuotias rattijuoppo ei pysy piirongilla pilkotuksella? Ei oikeen mahu kaaliin tuo assosiointi. Jos olis ollu 65-vuotias karavaanari, ni jotenki jo alkas ymmärtään, mutta että 19-vuotias. Eihän semmosella voi olla vielä ees mielipiettä mistään.

LAHTI ANTTI 20.12.2008 21:11

Sinänsä se liittyy, koska ajaja oli liikkeellä matkailuautolla, riippumatta siitä, oliko hän ns. karavaanari vai ei.

Oliko auto lainassa vai vuokrattu, sitä suuri yhteisö ei katso. Ajatellaan vaan, että sellaisia ne karavaanarit ovat, ajelevat kännissä.

Tällainen samaistetaan helposti ei asiantuntijoiden keskuudessa.

HUOVINEN SIRPA 20.12.2008 21:40

MOT! Esko

PELLIKKA ERKKI 20.12.2008 21:49

Mutta eiköhän kuitenkin laiteta päättäville elimille anomusta että jos saisi edes Joulu liikenteeseen 120km:n nopeusrajoitus matkailuajoneuvvoille. Vielä toivomus tehtaan pojille, ettei me haluta matkailuautoja tänne pohjolaan joissa on alle 150hv. Kaikille Hyvää Joulua ja ajelkaa ainakin vielä tämä Joulu puolella kaasulla niillä vauhtihirmuilla.

RAUTIAINEN KARI 20.12.2008 21:51

Lopettakaa heti pohtiminen miten vaikuttaa kuvaan karavaanareista.

Vain suomalaiset on huolissaan suomikuvasta. Ja jos järjestetään yleinen maailmanlaajuinen äänestys siitä kuka on ulkomaalainen, niin siinä käy niin että me suomalaiset, pikku kansa, me ollaan niitä ulkomaalaisia. Siis vain 5 miljoonaa jäpäkkää on huolissaan suomikuvasta, muutamaa miljardia se ei kiinnosta pätkääkään.

Pitäskö ruveta eurooppalaiseksi...

JORVA OLLI 20.12.2008 22:02

Voi harmi, mitenkähän koirille kävi?

LAHTI ANTTI 20.12.2008 22:22

Ei sitä pohdintaa tarvitse eikä saakkaan lopettaa. Tämä tapahtui Suomessa ja suomalaisia me täällä olemme, valtaväestö.

Ja tämä kuva saattaa antaa väärän signaalin karavaanareista. Siksi se koskettaa meitä.

Se on ihan sama mitä muutama miljardi ihmistä meistä ajattelee tai on ajattelematta, he eivät tiedosta tätä tapahtumaa.

Totta että olemme pikku kansa, mutta meillä on kuitenkin oma identiteettimme.

Siksi olemme suomalaisia Euroopassa.

PALIN MATTI 21.12.2008 07:32

Rauzi sevonu lopullisesti! Ruåttikuvastako meän pitäs nyt alakaa olleen huolissaan?

Vejät tuon komennon takas, ni met pääsemä taas jatkammaan tätä pohtimista.

LEHTIMÄKI VEIKKO 21.12.2008 17:51

29 vuoden kokemuksella tämä oli toinen Riihimäellä. Eka oli selvinpäin. Siitä jonkun verran suuntia. Ei kuitenkaan oletetta, että joka toinen....

RAUTIAINEN KARI 21.12.2008 19:34

Höpöhöpö. Karavaanari kuvaa ei yksi tapaus muuta miksikään. Jos ollaan huolissaan karavaanarikuvasta niin siihen vaikuttaa enemmän se mitä teemme kopin kanssa juhannusruuhkassa kuin se että joku kloppi on ollut kännissä.

Suhteuttakaas nyt pikkasen tätäkin asiaa. Se että kerran on matkailu... anteeksi, leirintämatkailija ollut kännissä ja tuhonnut kalustonsa jota tässä tapauksessa ei vakuutus korvaa, ei muuta kenenkään kuvaa karavaanareista. Tai jos muuttaa niin se vaan tekee karavaanaristakin inhimillisen.

Kyllä mä olen enemmän huolissani tukinuiton vaikutuksesta syvänmerenkalojen geeniperimään kuin karavaanarikuvasta jonkun ihan yksittäisen tapauksen takia.

Mutta sen vedän takas, juu, saatte pohtia. Mutta varovasti.

TOIVONEN MARTTI 22.12.2008 14:06

Ei kannata pohtia miten tämä vaikuttaa yleisön mielikuvaan karavaanareista. Enempi siihen vaikuttaa ihmisten kokemukset karavaanareista tien päällä. Eikä sitäkään kannata pohtia miten ne vaikuttavat, kannattaa vaan katsoa että itse ajelee fiksusti ja ottaa muut huomioon tien päällä ollessaan. Muut saavat sitten ajatella mitä tykkäävät, se on niiden asia.

Jos tiedät että iso autosi tai vaunusi peittää näkyvyyttä niin ettei arempi takanaoleva uskalla lähteä ohittamaan vaikutat paljon enempi yleiseen mielikuvaan karavaanareista jos vedät sopivalla suoralla hiukan sivuun ja vilkautat kerra vilkulla oikealle. Silloin olet omalta osaltasi vaikuttanut siihen mitä takanaoleva siinä tilanteessa ajattelee. Voi olla että hän edelleenkin kiroilee teidentukkoa. So what? Kiroilkoon. Sinä olet vain toiminut tilanteessa fiksusti helpottaen toisen ohituspäätöstä. mot

HÖRKKÖ VIRVE 22.12.2008 15:53

Ajelkaa ny siel joululiikentees v a r o v a i s e s t i!

Surullista http://www.iltalehti.fi/uutiset/200812220134330_uu.shtml

VILEN TAPANI A O 23.12.2008 19:46

Tähän on pakko vastata koska itse olen ollut pahassa kolarissa menneinä vuosina. Lähdimme Vantaan tallilta hyvissä voimissa kohti Forssaa ja Porin tietä siinä klo 16 maissa matkalla Pohjanmaalle. No päädyimme kakkostielle siinä kuuden maissa ja päätimme käydä tankkaamssa Hummppilan lasimaassa ja kusella. Se oli kohtalokas pysähdys... Jatkoimme matkaa tulimme risteykseen jossa oli stop merkki molemmin puolin eli Alastaron ja Kanteenmaan risteys ja sieltä jätkä veti Lada Nivalla pysähtymättä suoraan meitä nokkaan... Siitä sitten lennettin maantien ojaan ilman volttia.. vaunun irtosi koukusta ja tuli automme päälle kaikki paskaksi..Heräsin siihen että vaimo huusi kauhuissaan ja tyttäreltä oli leuka luuta myös auki ja koira yritti päästä ulos.Minä huusin että kaikki hiljaa tästä selvitään.Yritin ovesta ulos mutta se ei auennut ja kaikki muut ovet olivat jumissa ja kaasu alkoi haista..No sitten huomasin että minun puoleinen sivulasi oli rikki siitä sitten ulos ja sammuttamaan kaasua joka haisi ulkona..Kaaupullo makasi maassa ja sihisi siltä oli kaula poikki..Vaunusta oli koko etuosa hävinnyt vain musta aukko näkyi. No sitten alkoi auttajia tulla ja tietenkin tupakka hampaissa..kaasua sanoin eetä sammutaaka nyt edes nuo tupakat satiin vaimo ja tytär ulos auton takaikkunasta mikä oli myös rikki. Sitten tuli viimeinkin palokunta ja ambulanssi ja vaimo ja tytär pantiin sinne ja minä ja koira jäätiin lumihankeen seisomaan. Kaikki sata metriä pois paikalta sanoi palomies koska voi räjähtää koska hyvänsä kaasupullot.Seisoimme sitten siinä minä ja koira pakkasessa ilman ulkovaatteita ja palelimme sitten vimein tuli taksi ja vei meidät Huittisten terveysaemalle ja arvaatteko siellä tuli polliisi ja sanoi että puhallatko ja tietysti nollan.. Ja hän sanoi että se kaveri joka kolkkas teidät tieltä oli paikallinen kylähull...Tästä sitten ompelemiseen jälkee Loimaan sairaalaan luita kuvaaman.. olimme kotona klo 4 aamulla ilman vaunua ja autoa.. Tällaita sattuu älkää lannistuko We are still of liwe..

LAUKKANEN MAURI 23.12.2008 20:18

Tähän on pakko vastata koska itse olen ollut pahassa kolarissa menneinä vuosina. Lähdimme Vantaan tallilta hyvissä voimissa kohti Forssaa ja Porin tietä siinä klo 16 maissa matkalla Pohjanmaalle. No päädyimme kakkostielle siinä kuuden maissa ja päätimme käydä tankkaamssa Hummppilan lasimaassa ja kusella. Se oli kohtalokas pysähdys... Jatkoimme matkaa tulimme risteykseen jossa oli stop merkki molemmin puolin eli Alastaron ja Kanteenmaan risteys ja sieltä jätkä veti Lada Nivalla pysähtymättä suoraan meitä nokkaan... Siitä sitten lennettin maantien ojaan ilman volttia.. vaunun irtosi koukusta ja tuli automme päälle kaikki paskaksi..Heräsin siihen että vaimo huusi kauhuissaan ja tyttäreltä oli leuka luuta myös auki ja koira yritti päästä ulos.Minä huusin että kaikki hiljaa tästä selvitään.Yritin ovesta ulos mutta se ei auennut ja kaikki muut ovet olivat jumissa ja kaasu alkoi haista..No sitten huomasin että minun puoleinen sivulasi oli rikki siitä sitten ulos ja sammuttamaan kaasua joka haisi ulkona..Kaaupullo makasi maassa ja sihisi siltä oli kaula poikki..Vaunusta oli koko etuosa hävinnyt vain musta aukko näkyi. No sitten alkoi auttajia tulla ja tietenkin tupakka hampaissa..kaasua sanoin eetä sammutaaka nyt edes nuo tupakat satiin vaimo ja tytär ulos auton takaikkunasta mikä oli myös rikki. Sitten tuli viimeinkin palokunta ja ambulanssi ja vaimo ja tytär pantiin sinne ja minä ja koira jäätiin lumihankeen seisomaan. Kaikki sata metriä pois paikalta sanoi palomies koska voi räjähtää koska hyvänsä kaasupullot.Seisoimme sitten siinä minä ja koira pakkasessa ilman ulkovaatteita ja palelimme sitten vimein tuli taksi ja vei meidät Huittisten terveysaemalle ja arvaatteko siellä tuli polliisi ja sanoi että puhallatko ja tietysti nollan.. Ja hän sanoi että se kaveri joka kolkkas teidät tieltä oli paikallinen kylähull...Tästä sitten ompelemiseen jälkee Loimaan sairaalaan luita kuvaaman.. olimme kotona klo 4 aamulla ilman vaunua ja autoa.. Tällaita sattuu älkää lannistuko We are still of liwe.. Vastaa viestiin

LAUKKANEN MAURI 23.12.2008 20:33

Tässä edellisen kirjoituksen kirjoittaja!.

TERVO JARI 23.12.2008 21:10

Mitä tolla tarkootat ? ?

Miksi kerrata ? ? ?

Jari

Ps. Löytyyhän tuo kirijootus linkittämälläkin jos siihen on tarvetta:

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_kotimaassa/?x26362=41921448

Et sillee . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.