Tuulilasin ulkopuolinen peitto

KANGASMÄKI REINO 20.10.2008 14:27

Voiko olla tavallista hopea/vihreä pressua? Onko kokeiltu minkälaista hyötyä talvioloissa siitä olisi. Täysintekroituun autoon kun saa etupeitteen vain teettämälla (Knaus) olisi mukava kuulla asiasta mielipiteitä. tv R

UUSITALO MARKO 20.10.2008 14:52

Tavallinen pressukin auttaa asiaa jo paljon. Auton tuulilasihan säteilee lämpöä avaruuteen etenkin yöllä.Tuo avaruuteen säteillyt lämpö on pääosin pois auton sisätiloista. Peittämällä tuulilasi estetään lämpösäteily. Jopa auton ajaminen katokseen tai puden suojaan vähentää karkaavan lämpösäteilyn määrää. Jos vielä peitteen kiiltävä puoli asetetaan tuulilasiin päin, saadaan osa säteilylämmöstä heijastettua takaisin autoon.

Osa lämmöstä siirtyy tuulilasin läpi myös johtumalla. Tällöin auttaa, jos peite on hieman paksumpi. Mikäli kuitenkin ilma pääsee kiertämään tuulilasin ja peiteen välissä, ja yleensä se pääsee, ei peitteen paksuudella ole enää paljonkaan merkitystä. Silloin tuulilasin läpi johtunut lämpö kulkeutuu ilmavirran mukana pois.

NUUTINEN ONNI I 20.10.2008 17:33

Ehdottomasti tarpeellinen syyskuusta huhtikuun lopulle.Ei huurrutuulilasi(ei vesivalumia sisäpuolelle).Säästää kaasua,tasaa lämpötilaa etu ja takapään välillä. Teet sen näppärästi umpisolumuovista (vahvuus 6-8 mm)ja autonpeitekankaankaasta (siitä hopeanvärisestä).Umpisolumuovi ei ime vettä itseensä,ja hopeakangas minimaalisen vähän.Huomioi tehdessäsi autoonkiinitys kohdat.Vene liikkeistä saa käteviä liukunappi neppareita.Varsinkin yläosa on saatava tiiviisti autoon kiristettyä,ettei katolta suojasäänyllättäessä valuva lumisohjo pääse peiton ja lasinväliin.Yläreunastaan suljettu "aurinkolippa"on paras apu. Peiton haittapuolena on panoraama näköalan menettäminen ja luonnon valon väheneminen.

EEROLA TEEMU J 20.10.2008 19:10

Niinkuin jo kerrottu, niin hyvä lisävaruste on, pakkasilla säästää paljon energiaa ja matkaan lähtiessä ikkunan kanssa ei tarvitse puuhastella. Itse tilasin samanmerkkiseen integroituun kuin Sinulla Ali-Raatikaiselta Huittisista ja heillä oli kaavat valmiina siihen malliin. Monitampere myy peitteitä, joihin saa tuulilasin kohdalle avattavan luukun. Itse tekemällä pääsee varmaan halvemmalla, mutta aikaa ja neliömetreittäin peitettä siinä menee.

KANGASMÄKI REINO 22.10.2008 14:57

Kiitokset asiallisista kommenteista. Pressupeitto on melkein valmis, ei se täysellinen muodoiltaan ole, mutta kun on päästy koekäyttämään niin kerron millaiset on kokemukset. Tämä on nyt pelkkä pressusta tehty, jos aihetta ilmenee lisäämme siihen tuulilasinkohdalle umpisolumuovin.

tv R

KANGASMÄKI REINO 22.10.2008 15:55

Meillä on ollut kahdessa edellisessä puoli intekroidussa autossa tälläinen oikea peitto ja todella hyvin ovat toimineet.

Tähän intekroituun kun ei saa vakiona, niin tuli mieleen tällainen pressukekeilu. Tarvikkeet maksoivat n. 30,- ja aikaa on, eläkeläisillä.

Soitin Huittisiin, sanoivat että jos tulee paikanpäälle niin varaa 1,5 h aikaa niin saa peiton mukaansa.

tv R

VIRTA URPO 23.10.2008 22:25

Suosittelen Huittisten Raatikaisia. Kokemusta on palvelusta.

RINTAMÄKI JOUNI A 01.11.2008 16:36

Olisko yhteystietoja kellään, minullakin olisi peiton tarvista autoomme.

NÄÄTSAARI JUHANI 01.11.2008 17:25

www.mhuhtalo.fi Torniossa,tosi hyvä kampe!

SIRKIÄ MATTI 01.11.2008 18:36

http://www.ali-raatikainen.fi/html/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.