Saariselkä jäsenetupaikkako?

KÄRSÄMÄ LEO 06.10.2008 15:58

Moi! Kävimme syyskuussa ruskaretkellä Lapissa. Saariselällä koimme itse asiassa hauskan yllätyksen. Tunturihotellin ovessa on kyltti SFC-jäsenetupaikasta. No, me marssimme reippaina tiedusteleemaan respasta yösijaa ja sähköpistoketta autokunnallemme. Vastaus: meillä ei ole paikkaa karavaanareille. Seurasi jatkokysymys: Entä, saako alueella edes yöpyä? Vastaus oli kielteinen. No, päätimme ottaa ohjat omiin käsiimme, rikkoa kieltoa ja yöpyä pysäintöintialueella, joka aiempina vuosina on palvellut karavaanareita. Yö sujui hyvin ilman palveluitakin. Emmekä olleet ainoat yöpyjät paikalla. Seuranamme oli kahdeksan autokuntaa. Tunturihotellilla menee varmaankin hyvin, koska karavaanareiden tarjoamat yöpymisrahat eivät enää kelpaa... Karavaanijärjestön kannattaisikin tsekata vuosittain paikat joihin jäsenetutarransa antaa. Säästyttäisiin monelta ihmetykseltä. Toinen haaste jäsenjärjestöllemme on löytää karavaanareille paremmat tilat Saariselältä. Kävijöitä kyllä on, mutta palvelut ovat nykyisin sitä sun tätä. Lomamieli saattaa karata mollisäveleeseen, kun matkalaista palvellaan kuin kolmannen luokan kansalaista.

TOIVONEN ILPO P 06.10.2008 17:15

Valitettavasti näyttää SFC:n Alueopas olevan varsin vanhaa tietoa jakava katalooki.

Sinne on aikoinaan otettu ja otetaan alueiden esittelytietoja ja niitä julkaistaan vuodesta toiseen ilman pienintäkään kontrollia alueiden tietojen todellisesta vastaavuudesta.

Ei siellä kuulemma ole kellään aikaa ja mahdollisuuksia mitenkään tarkistaa annettuja tietoja???

Olematon on merkitys luettelolla jonka tiedot ovat "satuja ja tarinoita"-tasoisia. Näyttää olevan kunnia-asia vain saada satoja aluemainoksia "suureen" lehteen.

Tulisi edullisemmaksi/käyttökelpoisemmaksi painaa tuo alueopas paaljon nykyistä pehmoisemmasta paperista niin olisi käyttökelpoisempi ja paikallinen jätevedenkäsittelylaitoskin hyväksyisi pehmoisemman/hajoavamman paperin käytön...

PALIN MATTI 06.10.2008 18:46

Ei kai minkään lehden toimituksella ole mahdollisuutta tarkastaa jokaisen ilmoittajansa ilmoituksessaan antamien tietojen oikeellisuutta. Sehän edellyttäisi tässä tapauksessa henkilökohtaista tarkastuskäyntiä paikan päällä jokaisessa leirintäkohteessa toteamassa esim, että ilmoitettu vessojen ja sähköpaikkojen lukumäärä pitää paikkansa. Samoin noudatettavat aukioloajat ja perittävät maksut pitäisi myös todentaa.

On aivan luonnollista, että ilmoittajat itse vastaavat antamiensa tietojen oikeellisuudesta.

Se, että julkaiseeko lehti tiedot myös sellaisista leirintäalueista, jotka ovat joskus ilmoittaneet tietonsa, mutta eivät ole niitä seuraavan vuoden julkaisuun päivittäneet, onkin sitten aivan toinen juttu.

SIITONEN VOITTO O A 06.10.2008 18:55

olimme pari viikkoa sitten SAARISELÄLLÄ 2yötä NESTEEN matkaparkissa,oli sähkö suihku ja vessa ,hinta 15€,kyllä saariselälläkin on hyvät matkaparkki tilat,tilaa olisi yli 20 vaunulle tai autolle ,mutta olimme ainoat maksajat .asuntoautoja kyllä oli useampia,mutta ne oli sähköpaikkojen ulkopuolella ettei tarvinnut maksaa,tulivat yleensä illalla 20-21 aikoihin ja ajoivat parkkialueen reunalle,oikein huvitti ,että on varaa ostaa asuntoauto,mutta ei ole varaa maksaa leiriytymismaksua.yksi asuntoauto oli kaksi yötä kuten mekin,muut olivat vain yön.

SIITONEN VOITTO O A 06.10.2008 19:02

kolarissa oli tarkoitus yöpyä caravan lehdessä olevalla leirintä alueella,mutta se oli jo kaksi vuotta sitten lopetettu,mutta silti se oli lehdessä.onneksi MOTELIN omistaja tarjosi parkkipaikalta yöpymistilat ,sähkön ja motellin palvelut myös ilmaisen saunan ja hinta oli 10€,käytäkää kyseisen motellin palveluja jos on tarkoitus yöpyä KOLARISSA.syötiin myös aamupala hotellissa kun tuo yöpyminen oli niin halpaa.on muonioon menevän tien varressa,on myös huoltamo.

EEROLA TEEMU J 06.10.2008 19:17

Sinulla on halvat huvit. Ostat varmaan dieselitkin autoosi kalleimmalta asemalta kun on ollut varaa hankkia kallis m- auto? Vai köyhäiletkö siinä kohtaa? Mistä muuten tiedät ettei niillä muuten vaan parkkeeranneilla olisi ollut varaa maksaa leirintämaksua? Sitähän tulee vaan rikkaammaksi kun ei tuhlaa rahojaan kaikkiin saatavilla oleviin palveluihin. On sitten varaa pitää m- autoa, missä on riittävästi akkutehoa, lämityslaite, WC ja oma lämmin suihku.

Kun se niin huvitti niin perustele vähän miksi pitäisi varata ja maksaa sellaisista palveluista joita ei tarvitse? Onhan näillä palstoilla hämästelty miksi nekin varaa sähköpaikan, jotka eivät sitten kuitenkaan sähköä käytä. Kun Saariselällä on sesonkiaikoina suuri puute caravan- palveluista, niin onko se silloinkin naurettavaa jos osa kävijöistä pärjää omillaan ja jättää palvelut niitä tarvitseville?

SIITONEN VOITTO O A 06.10.2008 20:18

ei varmaan ole kyse siitä onko varaa maksaa vaan asenteesta,jos asenne on se että maksullisia leirintä alueita ei tarvita niin hyvä on ,mutta leiriytyä alueelle maksamatta on kyllä törkeää,menköön muualle ,mutta kun on se turvallisuus vaikka ei siitä maksa,siitä on kyse.turha puolustella ,kyllä ne rahat menee ainakin viinaan jos jotain säästyy.

EEROLA TEEMU J 06.10.2008 20:45

No rahathan menee aina eikä niitä hautaan saa mukaan jos jotain säästyisikin. Mutta, mutta: caravan- matkailijan tehtävä ei ole pitää pystyssä huoltoaseman maksullista leiriä eikä muutakaan fasiliteettia vain kannatusmielessä. P- paikalle, missä ei ole rajoitusta osoittavaa merkintää, saa Suomessa monen muun maan lailla, pysäköidä yöksi kunhan ei pystytä sen kummempaa leiriä. Koskas olet kuullut, että Suomessa olisi häiritty m- ajoneuvossa yöpyviä ihmisiä turvallisuusmielessä? Holhoamisen ja "syyllisen leiman" antajilla on useimmiten oman bisneksen edistäminen mielessään.

SIRKIÄ MATTI 07.10.2008 00:05

Onko mielekästä ajella etelästä Saariselälle kuuntelemaan nelostien viereen läpivuorokautista liikenteen melua? Minulla ainakin on melessä aivan muut arvot, kun lapinmatkalle olen lähtenyt. Melusaastetta saan kotinurkillakin aivan riittävästi kuulla tahtomattani. Nesteellä ovat näemmä kohtuullistaneet yöpymishintaansa sitten matkaparkkilistalle ilmottautumisensa jälkeen. http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_kotimaassa/?x26362=87058

SILMUNEN HANNU 07.10.2008 09:41

Kantsii mennä Kiilopäällä, siellä on erämaa ja hiljaisuus!

t.Kaarina

SIITONEN VOITTO O A 07.10.2008 16:00

ei ole pakko olla parkissa ja melussa kyllä siellä hiljaisuus on lähellä kun menee ulos luontoon.turha parjata SAARISELKÄÄ.

SIITONEN VOITTO O A 07.10.2008 16:02

KYLLÄ ON OIKEIN KUN MENEE SAARISELÄLLE NIIN MYÖS KIILOPÄÄ ON KÄYTÄVÄ SAMOIN LAANILAN MONO TANSSIT.

KÄRSÄMÄ LEO 08.10.2008 16:00

No Heps! Nythän olet veikkonen käsittänyt aivan väärin. Eihän kyse ollut siitä, etteikö olisi vara maksaa. Kyse oli siitä, että Tunturihotelli ilmoittaa sisääntuloaulassaan olevansa SFC-jäsenetupaikka, mutta ei tarjoa RAHAAKAAN vastaan palveluita. Toinen juttu on myös se, kuka viitsii asua huoltamon kyljessä lomaansa, jos tarjolla olisi kohtuullisin palveluin varusteltu alue. Eikös meidän karavaanareiden maine liene mennytkin siinä vikaan, ettei osa meistä käytä tarjottuja palveluja, vaan koisii yönsä mieluummin ilmaispaikoilla. Paljon reissaneena ja rutkasti kokeneena osaan arvostaa kunnon leirintäalueita palveluineen ja hintoineen päivineen. Nuukailusta tässä ei ole kyse...saati halvoista huveista.

RAUTIAINEN KARI 08.10.2008 18:07

Luettelo ja suositukset on yksi asia, toinen on sitten yrittäjän tahtotila pitää paikkaa.

Jos tahtotila loppuu ja luetteloon ja ikkunatarroihin ei tehdä korjausta niin ristiriita on valmis.

Jo pari vuotta sitten kiilopääkin ilmoitteli että loppu on koko karavaanarijuttu. Ja hyvä niin, jos ei ole tahtoa laittaa aluetta kuntoon niin parempi lopettaa. Olihan siellä paikkoja, joissa roskaa, klapia, lavanpohjia, tölkkejä, puteleita vaikka kuinka maasto täynnä.

Nyt vaan näyttää siltä ettei koko saariselällä ole oikeesti paikkaa karavaanareille. Korjatkaa jos olen väärässä.

Mä olen tavannut mennä puskaparkkiin johonkin kivaan paikkaan lähistöllä. Ja vain koska tarjontaa ei ole.

Saariselästä pohjoseen ja viitta "Kuutuanpään virkistysalue" on hyvä polku. Siitä vaan menoks. Jos matkalla joku paikka kiinnostaa niin sinne, onhan siinä parkkeja kulasjoella ja vaikka missä. Jollei sitte aja aittajärvelle asti. Tai vaikka Raja-Joosepista suomujoen rannoille.

Mutta saariselän yrittäjät, ne ei halua näitä kuttaperkkakoppeja riesakseen.

PÖNTINEN PEKKA 08.10.2008 18:30

Kiilopäällä tuli yövyttyä viimeksi n. 15 vuotta sitten. Jo silloin alue oli epämääräinen - ei karavaanariystävällinen. Esim kaikista tolpista ei saanutkaan sähköä. Se meille selvisi vasta palattuamme Kiilopään huiputukselta lasten kanssa ja löydettiin vaunun sulanut pakkaslokero entisine jäätelöieen. Yö kului kuunnellen agregaatin jyskytystä lähietäisyydeltä. Aamulla respassa sanottiin vain, että olisitte vaihtanut paikkaa. Tänä kesänä heinäkuussa ajelimme pullanpaistajan kanssa kohti etelää ja ajateltiin Kiilopään kohdalla poiketa yöpymään. Alue ei ollut houkuttelevan näköinen ja hintakin olisi ollut pelkästä yönylipaikasta (sama kuin muutenkin) 30,00. Emme yöpyneet. Jotenkin tuntuu, että koko Kiilopää-Saariselkä-Kaunispää alue ei ole kiinnostunt meistä koppimatkailijoista.

SIRKIÄ MATTI 08.10.2008 23:34

Mihinkäs maksullisille palvelualueille meinaat saada mahtumaan ne kaikki matkailuajoneuvot, joissa yövytään sesonkiaikana Tankavaara-Kaunispää välisellä alueella? Saariselä Nesteen pihaankaan ei montaa vehjettä kerrallaan sähköpaikoille sovi.

Minä olen aina itselleni löytänyt sopivan suojaisan ja rauhallisen yöpaikan. Sinne ei minua ole tultu häiritsemään, enkä minä ole ollut muille häiriöksi. Tokkopa monikaan on huomannut ajoneuvon sillä paikalla pysähtyneen. Jälkeenpäin, paikalta poistuttuani, mitään merkkejä oleilustani siellä ei ole havaittavissa.

Jääpä ne harvat seudun sähköpaikat niitä varten, joille tolppasähköön kiinni pääseminen jokaiseksi yöksi on minua tarpeellisempaa.

SIRKIÄ MATTI 08.10.2008 23:41

Täysin tuntematonta seutua minulle???? 40 vuoden aikana erinäisiä kertoja vuodessa, vaihtelevan pituisia aikoja kerrallaan viettäneenä.

TAPANINEN JORMA 09.10.2008 07:57

Siinä museotien päässä Magneettimäen alla,levähdysalueella yövyimme kaksi viikkoa sitten.Oikein rauhallista oli. Reissattiin pari viikkoa Suomen Lappia ja Norjan puolta,Varanginniemennokkaan asti.Yhtä yötä lukuunottamatta "Mettäparkissa".Ei ongelmia...¤jorma.

KÄRSÄMÄ LEO 09.10.2008 09:38

Kiitti vinkistä. Olen samaa mieltä siitä, että Saariselän alueella olisi tarvetta kunnolliselle karavaanarialueelle. Käyttäjiäkin varmasti olisi. Uskon. Äkäslompolossa on mainio alue ja palvelukin ensiluokkaista.

KÄRSÄMÄ LEO 09.10.2008 09:43

Näin on. Mekin olemme aktiivisia Lapin-kävijöitä. Olemme myös lomailleet Norjan vuonoalueilla. Hyviä yöpaikkoja löytyy luonnon helmasta, niistä ei ole pulaa. Entäpä, jos haluatkin välillä viettää lomaa paikallaan ollen, ja heittää viihteelle. Saariselällä on viihdettä, mutta tasokkaat majailualueet vähissä. Bensa-aseman tai kaupan parkissa palvelut ovat vähissä.

HAIMILAHTI SIMO ANTERO 10.10.2008 17:58

Me olimme viimetalvena muutaman päivän Tievatuvan parkissa. Siellä on muutama paikka caravaanareille, minun mielestä riittävät palvelut ja ladut/polut pihasta. Aikaisemmin olimme siellä useammin, nyt jäänyt lappi vähemmälle. Ymmärtääkseni Savottakahvilakin tarjoaa paikan muutamalle. Hinnoista en sano mitäään, kaikki palveluthan maksaa jotain.

Simo

SIRKIÄ MATTI 11.10.2008 11:53

Kesäisin pääasiassa käyttämättömänä oleva parkkipaikka saataisiin helposti hyötykäyttöön jos karavaanariystävällistä tahtotilaa vain löytyisi seudulta.

Kaunispään rinteiden ala-aseman parkkipaikalle saisi sellaisenaan kesäkäyttöön vaatimattoman sähköttömän matkaparkin. Eikä sieltä vielä kävelymatka palveluiden luokse olisi ylivoimaisen pitkä. Samaan tapaan kuin Levin Gondolihissin ala-asemalla on. Lainaus matkaparkkilistalta.

Kittilä Oy Levi Restaurants Ltd (6, Q 15) Gondoliravintolat, Gondolitie 1, 99130 Sirkka, puh. 020 960 280, www.levirestaurants.fi, levi.restaurants@levi.fi. Avoinna päivittäin 8.6.-30.9., vartioimaton. 100/50 paikkaa matkailuautoille. Leiriytyminen maksutonta, sähkö 10 e/vrk, suihku 5 e/hlö, sauna 10 e/hlö. Palvelut: kemssan tyhjennys, ajokaivo, wc, inva-wc, vesipiste, suihku, sauna, kahvila, ravintola, luottokortit käyvät. Muuta: Levin palvelut. Ajo-ohje: 170 km Rovaniemeltä Muonion suuntaan.

Väliaikaisratkaisuna olisi voisi yrittää yhteistyötä muiden palvelutarjoajien kanssa. Tunturihotellilla on valmiina karavaanareille kemssan tyhjennyspaikka, suihkut ja mahdollisesti saunan käyttö, vaikka jokainen palvelu erikseen hinnoiteltuna. Nesteellä on ajokaivo.

Sähkön saanti, taitaisi olla karavaanareilla kysytyin tarve paikalle.

KARVINEN TIMO 12.10.2008 09:39

Käytiimpä myös etsimässä Saariselältä yöpymä paikkaa ja eipä oikeen kiinnostanut. Kiilopäälle mentiin, vaikka hinta/ laatusuhde ei oikein kohdanneet. Yö 30e ja wc:t 2-300metrin päässä päärakennuksessa. Alueella oli telttailioita, jotka olivat varanneet parhaat ja tasaisimmat paikat. Sinneppä sitten vaunu ja auto jonnekkin kippuraan. Tulipa mieleen, että minnekkäs telttailiat tarpeensa tekee, ei ne varmaan päärakennukselle juosta kerkeä, varsinkaan yöllä.Sauna tosin kuului samaan hintaan, mutta kuitenkin....

SIITONEN VOITTO O A 15.10.2008 18:51

johan oli kuin kommunistin suusta,toivottavasti muut karavaanarit ovat eteen päin katsovia,yrittäjiä ne on huoltoaseman pitäjät ja minä ainakin sain parempaa palvelua kuin leirintäalueilla jois on myös merkit.

SIITONEN VOITTO O A 15.10.2008 18:57

et kaise ollut sinä joka siellä yövyit parkkialueen reunalla ettei tarvitse maksaa.itse maksoin mielelläni ainahan suihkut ja sähköt, televiokin näkyi hyvin.oli ihana yöpyä nesteparkissa saariselällä.veitimme kolme päivää retkeilyn ja lomailun merkeissä.

SIITONEN VOITTO O A 15.10.2008 19:00

teemu oletko kommunisti kun ne on aina vastaan vastaan periaatteella ,sinussakin on samaa jos et ole niin siinä sinulle tulevaisuus vaikka eduskuntaan asti.

HEIKKINEN YRJÖ 08.11.2008 10:18

Onhan se jonkin verran meluisa, kun lisäksi jotkut rekat jättävät koneensa käyntiin pysäköinnin ajaksi. Itse viihdyin parhaiten Kilpisjärvellä, kun Lapista puhutaan. Sieltä löytyy aavaa tunturiseutua, vaikka patikkareitit eivät niitä helpoimpia olekaan. Aikaa on varattava. Sinne minä vielä palaan, jos kunto antaa myöten.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.