mielessä auton vaihto

ELFVENGREN LIISA 03.10.2008 10:47

Kiertelimme kehä kolmosella autoja katselemassa, Yksi sopiva vaihdokki löytyikin. No siinä tarjousta pyytämään, kovasti myyjä kyseli, onhan varmasti suomiauto, vakuuttelimme sen olevan, myyjä ei siltä istumalta osannut sanoa välirahaa, vaan lupasi laittaa sähköpostia. Tulihan sitä,mutta ei kauppoja, meidän autosta tarjottiin hintaa joka on tällä hetkellä Saksassa, ja lisähuomautuksena ettei Suomen tämänhetksitä hintaa voida maksaa koska auto ei jää heille vaihtoon. Me ainakin jätämme ko. liikkeen omaan arvoonsa, ja käymme niissä jossa tehdään reilua kauppaa.

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.10.2008 10:56

Mun ymmärrys ei ole vielä herännyt. Luen iltapäivällä uudestaan.

HALMEENMÄKI JUHANI 03.10.2008 18:24

Tulkkaisin niin että kyse oli joko Porschesta tai vanhemmasta Saabista johon yritettiin vaihtoa (suomiauto). Mutta myyjä ei olisi hyvittänyt suomalaisen myyntihintatason mukaan, vaan sellaisen hinnan jolla samanlaisia vaihtureita saa ostaa Saksasta. Tuo Yhdistyneen Euroopan maakunta joka lienee autoalalla melko kärkiseutua? Mutta se että vaihtoauto ei jää kauppaan ei auennut minullekaan, jollei sillä tarkoiettu liikkeen tarkoitusta myydä se eteenpäin eikä jättää kokoelmaansa tulevaisuuden museoesineeksi?

Ihan vakavasti: autokaupat ovat lirissä. Vaihtajat haluavat saada ja uskovat saavansa saman hyvityksen kuin vuosi sitten vaikka uusien hinnat ovat laskeneet. Ja kun vaihtureita on joka piha pullollaan jo nyt ei siinä luonnollisesti ole mitään järkeä. Etenkin kun niiden vaihtureiden ostajat eivät halua maksaa ylihintaa, vaan samalla tavalla matalamman kuin uudetkin maksavat.

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.10.2008 19:45

Otin varmuuden vuoksi neuvoa antavan, mutta eipä tuo ymmärrystäni auttanut.

Autokaupat sopeuttavat toimintansa vallitsevan tilanteen mukaan, eikö niin se mene, vanhan fraasin mukaan.

NYYSSÖNEN KAJ 03.10.2008 20:31

Ei mene vanhan fraasin mukaan.

Ovat siirtyneet Fortumin malliin: Mailmanmarkkinoiden hinnan noustessa; Hinnat nostetaan heti ettei "myydä tappiolla" ja lisätään turvamarginaali +0,1€ Mailmanmarkkinoiden hinnan noustessa; Hinnat lasketaan heti kun kaikki ennen hinnanmuutosta hankittu öljy on myyty ettei "myydä tappiolla". Jos asiakkaat viellä tässä vaiheessa muistaa sen että "hinta laski" poistetaan turvamarginaali -0,01€ ja kaikki ovat tyytyväisiä.

eläköön Fortumin boonusohjelma maksamme sitä per kilometri!

ANTTILA MARKKU 03.10.2008 21:19

Unohdit mainita että hinnan alennus johtuu raakaöljyn hinnan vaikutuksesta polttoaineveroon.Se on se hinnanalennus joka siirtyy polttoainehintoihin.Se aikaisempi korotus sulaa kulujen nousuun.

KUJANPÄÄ MARKKU J 03.10.2008 21:24

Aivan. Massa on myös energiaa. Siitä vaan kusenpolttamia romujanne hyötyenergiaksi. Kuusakoski sitä tekee, muiden muassa. Yli viis vuotiaat fiiatit on jo selvää pässin lihaa ja joutaa jalostettavaksi ja saatu energia Perus Suomalaisten käyttöön.

ANTTILA MARKKU 05.10.2008 09:54

Jiihaa.....

NIEMELÄ PASI 08.10.2008 07:29

Tuo että vaihtoauto ei jää kauppaan myyntiin on aika yleistä merkkiliikkeissä, eivät myy halvempia vaihtoautoja joista voisi tulla korjauskustannuksia jälkeenpäin. Halvemman vaihtoautot myydään joppareille isommissa erissä.

Se miten tuo sitten ilmaistaan vai ilmaistaanko asiakkaalle ollenkaan on jo toinen juttu.

MUSTONEN MATTI O 08.10.2008 13:15

käyppäs tuolla www.matkailuauto.info(löytyy turusta)

MUSTONEN MATTI O 08.10.2008 13:16

www.matkailuauto.info nyt linkki tomii

JANHONEN MATTI 08.10.2008 14:51

Tuo kertomasi kauppatapa on Saksassa toiminut jo pitkään. Vanhakin auto saatetaan ottaa vaihdossa ja vallankin jo se on omaa merkkiä. Mikäli vaihdossa tullut auto on vierasta merkkiä, on huono/voi tulla reklamaatioita tai siitä saatava m-kate jää pieneksi, auto häviää liikkeen sen siliän tien, maahanmuuttajien käsissä olevaan autobisnekseen. Hinnaltaan alle n. 6000 euron autot myy yleensä aina maahanmuutaja.

Meillä tätä maahanamuutajien hommaa on pitkään hoitanut liikkeiden takapihat mutta nyt on huomattu meilläkin, että "lasipalatsikustannuksin" ei kannata halpoja autoja myydä. Siksi on luotu merkkiliikkeisiin sisääntuleville huonommille autoille jälkimarkkinat jossa autoja myydään sorakentältä häkistä ja liikkeen pääkonttorina toimii hirsimökki.

Tuo viittaus Saksan hintatasoon on mielenkiintoinen. Yksittäismaahantuonti on johtanut siihen, että autokauppiaat ei enää halua sisäänostovaiheessa hyvittää Suomi-auto -lisää, koska samanlaisen ja usein paremman saa Saksasta myyntiin halvemmalla. Autoliikkeiden tilanne on mennyt siihen, että tili on tehtävä sekä sisäänosto että myyntivaiheessa. Tämä painaa käytettyjen hintatasoa alaspäin. Käytettyjen matkailuautojen käypä hintaso Suomessa suoralla ostolla on vastaavan auton nettohinta Saksassa + 2000 euroa. Se on sitten ostajasta kiinni hyödyntääkö sisämarkkinoita vai ei.

TUOMI JYRKI S 11.10.2008 17:56

Kieltämättä aihe liippasee hyvin läheltä kotimaan matkailua, koska mainitaan kierrellyksi kehä III:sta. Olikos kyseessä henkilö- vai muu auto?

Kujiksen kommenttiin yhdyn eli kirjoitus kävi yli ymmärryksen, edes neuvoa antava ei auttanut. Ehkä Kujis kertoo, miten hän asian ymmärsi. Jospa minäkin pääsen jyvälle.

Kauppahan syntyy silloin, kun ostaja ja myyjä pääsevät yhteisymmärrykseen hinnasta eli todetaan hinta oikeaksi ja molempia osapuolia tyydyttäväksi. Muussa tapauksessa kauppaa ei synny. Tätäköhän kirjoittaja tarkoitti?

KUJANPÄÄ MARKKU J 11.10.2008 18:31

Yhtä äimänä vieläkin. Eipähän aloittaja ole nähnyt asiakseen palauttaa keskustelua haluamalleen uralle. Mielenkiintoisia arvauksia ja olettamuksia aloitus on kuitenkin aikaan saanut.

PALIN MATTI 11.10.2008 23:20

Ilmeisesti se oli tarkoituskin. Eihän aloittaja esittänyt minkäänlaista kymysystäkään. Ainoastaan kertoi omat näkemyksensä asiasta keskustelun pohjaksi.

Tästä voi sitten alkaa juttu viriseen...

TUOMI JYRKI S 12.10.2008 18:47

Tarkoittamatta mitään ilkeilyä kerron, että minullakin oli mielessä auton vaihto. Tässä tapauksessa vaunun vetoauto. Netistä katselin riittävän läheisen etäisyyden päässä olevia vaihtoehtoja. Sitten näytti löytyvän sopiva, ajoin liikkeeseen, mutta vanhasta autostani ei päästy yhteisymmärrykseen. Viikko autokaupassa käyntini jälkeen valitsemani auton hinta oli "karvan" verran laskenut. Soitin liikkeeseen, tein tarjouksen ja kauppa syntyi. Helppoa toi auton osto.

KYLANDER JAANA 13.10.2008 01:28

Hei! Mekin odottellemme autoa, jonka piti olla juhannuksen jälkeen suomessa... eipä ole myyjä soitellut (rahoitus 100%). Ei ihme, ettei autokauppa relaa, kun myyjät ei tee kauppoja

ELFVENGREN LIISA 13.10.2008 11:07

Niinhän siinä kävi, että ajatus kulki nopeammin kuin kädet, ja osastokin oli väärä. Eli kyseessä oli asuntoauto ja ko. hinta Saksassa on useamman tonnin halvempi kuin Suomessa myytävä. Miksi siis tarjousta ei tehty Suomen hinnalla. Jokohan nyt oli selvenpää.

PETRELIUS MIKKO H 13.10.2008 20:05

Henkilö- vai asuntoauto? Saksastako?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.