Navigaattoin käyttö Länsi-Lapissa

KYRÖ TUIJA 13.09.2008 10:34

En tiedä onko muulla alueella ilmennyt samanlaista juttua? Mutta kun on tulossa Muoniosta tai Ylläkseltä meille tänne Kyrön Tunturilomaan (Raattaman viereen) niin jotkin navigaattorit ajattavat Enontekiön kautta. Siitä tulee yli 100 kilometriä turhaa ajoa. Kannattaa siis katsoa vähän karttaakin. Raattaman ja Pallasjärven tieosuus on ollut jo kaksi vuotta päällystettynä. Särkijärvestä Pallastunturin tietä pääsee suoraan Raattamaan.

Ruska on muuten parhaimillaan.

Terveisin Tuija

JANHONEN MATTI 13.09.2008 10:58

Ei kain tässä uusavuttomuudessa olla vielä niin pitkällä, että navigaattori ajattaa "meille tänne". Mites se Havukaisen Risto kirjoittikaan joskus aiemmin tuolla Jäsenkeskustelupalstalla "Hyvään piilomainontaa kiva idea".

KERÄNEN OSMO 13.09.2008 13:08

Se ainakin huomattiin että menee matkasuunnitelmat aina vähän uusiksi kun navi ei osaa noita isoja tiennumeroita. Oltiin menossa Kilpisjärvelle ja pelkkä "Kilpisjärventie" osoitteena Retkeilykeskukselle matka heittää 145 km! Tulipahan oma uus ennätys vaunun vedossa eli 500 km samalle päivälle.

KYRÖ TUIJA 13.09.2008 13:44

Hei! Minä luulin, että nämä keskustelupalstat ovat asiaa varten, eivätkä vain tyhjää löpinää, elikkä joillakin on aikaa purnata ja kommentoida asiattomasti toisten viestejä.

Nyt oli kyse navigaattorin käytöstä. En tiedä miten muuten olisin asian kirjoittanut kuin ihan oikeilla nimillä. Ei minun tarvitse piilomainontaa tehdä, voin ja uskallan mainostaa ihan suoraankin, mutta meille tosiaankin tuli eilen asiakas (eikä ensimmäinen) joka oli ajanut juuri tämän yli 100 kilometrin lenkin turhaan ja ajattelin varoittaa muita etteivät ajelisi näillä polttoaine hinnoilla ylimääräisiä lenkkejä.

Se on ikävä kyllä todettava, että toiset luottavat navigaattoriin. En tiedä ovatko he uusavuttomia vai mitä. Mutta kuitenkin syysterveisin Tuija

HYTÖNEN RAIMO 13.09.2008 14:11

Tarkista navigaattorin asetukset. Jos valittuna on nopein reitti se voi tarkoittaa aivan toista kuin lyhin reitti. Eli asetuksiin kannatta valita lyhin reitti senkin uhalla, että se voi ajattaa joskus pikkuteitäkin pitkin. Jos navigaattorissasi voi valita myös ajoneuvon, valitse hidas henkilöauto (tai kuorma-auto, valintamahdollisuuksista riippuen).

NIEMINEN RAIMO 13.09.2008 14:11

Muonio-Raattama 44,5 km.Muoniosta79 tietä josta käännytään 957 tielle.On syytä tarkistaa navin asetukset että minkämoisia teitä käytetään.Testasin parilla navilla+MS Auto-Routella No Problem kivasti päästäisiin Raattamaan ja matkaa kertyisi tämä 45 km.Ruotsin Suomen ja Norjan Lapissa olen Navin kanssa pärjäillyt aivan hyvin.

@rami

NIEMINEN RAIMO 13.09.2008 14:13

Hyvä Raimo,sama aika sama ajatus.

@rami

HUOVINEN SIRPA 13.09.2008 17:05

No pistämpä lusikkani tähänkin soppaan, vaikka ei minun mielipiteistä täällä tietyt pidäkkään Navigaattoreissahan on eroja ja naveihin toimittavissa "karttapohjan kuvaajissakin" on vähän eroja. Riippuu miten uusi kartta gaattorissa on, sen enemmän "metsään" menee reittisuunnitelmasi, jos ei karttasi ole ajantasalla. Tomtom on mielestäni ollut aina ajan tasalla ja nyt se on edelläkävijä muutamissa asioissa, jos ootte seurannu juttui. Esko

LAHTI ANTTI 14.09.2008 17:03

Katsoin myös äsken Tomilta matkaa niin Muonio-Raattama välin se laski 45,5 km.

ASIKAINEN MATTI 15.09.2008 15:41

Muutaman kerran navigaattori on ajattanut outoa reittiä, mutta nyt olen oppinut, että kannattaa kohteen valittuaan ja ajokomennon annettuaan tarkastaa reitti ensin reittiviivana ja sitten vielä käännös käännökseltä. Jos reitti vaikuttaa oudolta, niin on viisainta hiljentää navigaattori alkumatkasta ja ajaa kartasta katsottua selkeää tietä lähemmäs kohdetta ja antaa sen neuvoa vasta sitten; sehän laskee kuitenkin uuden reitin, jos alkuperäinen ei kuskille kelpaa.

LAINE RAIMO 15.09.2008 17:27

Mä oon monta kertaa pyytäny kavereita näyttämään navikaattoristaan reitin Tukholmasta Albufeiraan käännös käännökseltä, mutta aina niihin tulee silloin jokin odottamaton häiriö tai akku hyytyy??

TIKKANEN MIRJA 24.09.2008 09:17

Ihmetyttää että jos Tuija ei saa täällä kirjoittaa paikastaan niin miksi muut saa? Eikös sen pitäisi sitten koskea ihan kaikkia ettei täällä mainosteta alueitaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.