Sirkka Pokka Inarin tien kunto ?

VALONEN TIMO 30.08.2008 18:46

Olisko kenelläkään tietoa tällä hetkellä tämän tien kunnosta ? Ajettu joskus kauan kauan sitten ja silloinen kunto ei kaksinen. Huomenna menoksi jos tulee positiivista palautetta. Etukäteen kiittäen.

TURPEINEN KARI 30.08.2008 20:39

Tervehdys kaikille Lappiin tulioille,ajourat ovat erinomaisessa kunnossa. ps.viikko sitten ajoin Roi-Utsjoki-Roi mutkan ei kuoppia.

LAHTI ANTTI 30.08.2008 23:37

Ei kai sillä välillä olekaan kuoppia,pelkkää pikitietä koko ajan.

Kysymyshän koski aivan eri tietä.

PALIN MATTI 31.08.2008 09:57

Joo niin. Muutama viikko sitten ajoin Heinola - Helsinki -välin ei ollut pahemmin kuoppia sielläkään:)

Toissa syksynä ajoin Inarista Kittilään (Sirkkaan) ja se Pokan ja Sirkan väli oli ainakin yöllä sataneen lumen sulettua todella huonokuntoinen. Tien pinnassa oli sellainen 5 cm liejulillinkikerros, jossa jopa tukkirekat luistelivat laidasta laitaan. Reissun jälkeen koko piironki oli kuin olisi savikuopassa uitettu. Kuoppainen tie myös oli. Yläproteesin ymmärsin ottaa suustani jo ennen tielle lähtemistä. Ja kuoppainenhan se tieosuus on aina, olipa sää sitten sateinen tai kuiva.

Kaikesta huolimatta sen tien ajaminen olosuhteissa kuin olosuhteissa on kannattavampaa kuin kiertäminen Pyssykylän kautta. Etelän varikset joutaisivat jopa maksamaan hieman tuollaisesta elämysmatkailusta.

NIEMINEN RAIMO 31.08.2008 10:49

Jos tie on tosiaan siinä kunnossa kuin pari vuotta sitten Pokka-Sirkka on se sateen sattuessa todella liukas mutalillingisavikurakuoppainen osuus.Saksalainen uudella Hymerillä tuli Sirkasta päin n 1km ennen mutaosuuden loppumista auto yltäpäältä kurassa,kaveri avasi ikkunan,hikikarpalot valuivat sissin päästä kun hän totesi tien olleen kamala ja kysyi koska tämä loppuu.Sanoin että kilometrin päästä alkaa meikäläinen autobahni eli on päällystetty,syvä huokaus pääsi kaverilta.Tässä kohtaa olisi tietysti ollut paikallaan perustaa jonkinlainen tietulliasema ja vaatia sakulta muutama sata € elämysmatkailun toteumisesta. Tämä osuus kannattaa ehdottomasti ajaa ja mielellään kytätä sadepäivä,silloin saa jonkinlaisia elämyksiä ja auton nitinät ja kitinät tulee testattua. @rami

VALONEN TIMO 02.09.2008 20:29

Tuli ajettua ja totta on että tie on savipintainen. Kuivalla kelillä ihan ajettava kunhan pahimmissa paikoissa katsoo mistä menee. Maksimi nopeus 70 km tunnissa. Sateella varmaan ihan toinen juttu.......

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.