Vain kausipaikkalaisille SFC-alue?

KYLANDER JAANA 22.08.2008 15:28

Minä en ymmärrä, miten joku SFC-alue voidaan sulkea kulkevilta karavaanareilta?

maksetaanko sama jäsenmaksu? kunnostetaanko niitä alueita "meidän" rahoilla? saavatko alueet avustuksia SFC:ltä? tarvitseeko heidän kausipaikkalaisten päästä sitten muille alueille? voiko tällainen alue olla SFC-alue? toteutuuko jäsenten tasa-arvo? Sen vielä jotenkin ymmärrän, että alueet valikoivat asiakkaansa esim. ei koiria, ei lapsiperheitä yms. mitä on tullut vastaan, koska kyllähän asiakkaatkin äänestävät jaloillaan (lue: autonrenkaillaan), mutta pelkkä kausipaikka-alue ei mielestäni toteuta yhdistyksemme ajatusta. Varmasti teillä muilla liikkuvilla samoja ajatuksia? Turvallista matkaa kaikille!
PALIN MATTI 22.08.2008 16:20

Tuota oon kuule Jaana mieki ihimetelly. Ja kaiken huippu oli joku SFC-alue, joka vielä ilimotteli itestään Caravan-leirioppaassa! Siis matkailijoille matkansuunnittelun avuksi julkaistavassa lehessä! Mitä helevetin järkeä on siinä antaa ajo-ohjeet ja muut esittelyt, sekä yhteystiiot alueesta, mihin ei matkailijoita suvaíta lainkaan saapuvaksi? Opastuksen lopusa lukkee: "Vain kausipaikkalaisille"! Ei oikeen aina taho voia saattaa ymmärtää tuomosta.

PS: Pallaa se sauna vielä meiläki, mutta ettäpä tuu nauloja kerräämään.

@mella

SUOKKO OIVA J M 22.08.2008 21:16

Minä ymmärrän tuollaisen toiminnan oikein hyvin. Eri asia tietenkin on miten asia hoidetaan ja informoidaan. Oletan, että tällainen toiminta tulee laajememaan ja Privat-profiloitumista nähdään enemmänkin. Kukin yhdistys päättää itsenäisesti toiminnoistaan. Siitä ollaanko tällaisessa suuntauksessa oikealla tiellä, on sitten niin monta mielipidettä kun on miestäkin.

PALIN MATTI 22.08.2008 22:24

Mulla ei oo mittään tuomosiakkaan alueita vastaan. Yhistykset saavat sääntöjensä puitteissa tehä ihan mitä lystäävät. Tuota ilimottelua en vaan ymmärä. Mitä järkeä on oikeen lehesä neuvoa matkailijoita sellaiselle alueelle, mihin net ei saa tulla ja missä ei oo sijaa heille. Sitä mie en taho voia jaksaa saattaa ymmärtää. Toisaalta taas ei varmala ole sekkään niitä ainoita asioita, mitä mie en ymmärä...

@mella

KONTINAHO ALPO 22.08.2008 22:27

Jos Oivan lausuman mukaa alueet privatisoituu.Se kait johtaa siihen että minä ainakin eroan yhdistyksestä. Koska maaseudulla omakotitalossa asuvana en tarvitse kausipaikkaa. Enkä näe minkä vuoksi olisin jäsenenä!??? A.K

SUOKKO OIVA J M 22.08.2008 22:29

rapatessa roiskuu...ja aina oikea käsi ei tiedä mitä vasen tekee ☺ ☺ ☺

SUOKKO OIVA J M 22.08.2008 22:31

no jos nyt muutama niin ei kai tää karavaanimatkailu siihen lopu.

KORPPI SEPPO A J 22.08.2008 22:54

Jos tässä toella on kysymys Jalavaniemestä, niin:

omistaja/hoitaja on yksityinen henkilö yksityinen tekee omallaan mitä tahtoo käyttösopimus on SF-Caravaanin kanssa, joten antaa alennusta jäsenille tietenkin on hämäävää, että leirintäoppaassa on alue mainittu. Toisaalta sillä varmaankin haetaan järjestön piiristä ja muitakin opasta lukevia potentiaalisia paikan vuokraajia.

Että sillä lailla ☼ ☼ ☼

KYLANDER JAANA 24.08.2008 00:19
Onks pakko jos ei taho? En myöskään tarvitse kausipaikkaa... se kun on tuossa pihalla (on muuten tosi lyhyt matka hakea naapurista kahvia, sokeria yms. joita ei huomannut kaupasta ostaa). En ole myöskään itseäni mihinkään tyrkyttänyt, luin vaan oppaasta ja jäin taas kerran hämmästelemään... oikeasti haluaisin ajatella sitä mahdollisuutta; että kuuluisinkin Villinä vain Liittoon, mitäs minä yhdistyksellä, ei anna minulle mitään (siivoustalkoot?). Oho, taas liian provosoivaa tekstiä...
KYLANDER JAANA 24.08.2008 00:43

OK. Yleistän asian (en ole tyrkyllä ollut sinnekään). Mikä on meidän alueiden tulevaisuus? Ovatko kaikki alueet kohta suljettuja liikuvilta? Siihen on hyvä mahdollisuus monellakin alueella. Ja antaa alennusta, OK, jos mahtuu majoittumaan? Nyt on ostajan markkinat tottakai. ?

PUURUNEN SAMI 24.08.2008 09:02

Tuo olikin uutta tuoreelle jäsenelle että jäsenmaksusta huolimatta minua ja vaimoa ei huolitakkaan tietyille SFC-alueelle jos otetaan lapset mukaan, kotiinko ne lapset pitäisi sitten jättää ??

Ja sitten vielä ihmetellään ääneen täällä foorumilla että "miksi tämä uusi sukupolvi ei ole löytänyt järjestöä ja kiinnostunut liittymään siihen."

Jos se tällaista on niin älkää enää ihmetelkö villien suurta määrää.

HYTÖNEN RAIMO 24.08.2008 11:26

Näyttää siltä, että tässä on mennyt vellit ja puurot sekaisin.

Mitä sitten Jaanan kysymyksiin tulee, niin periaatteessa yhdistyksen säännöissä sanotaan kenelle se on tarkoitettu. Käytännöss näin sisäsiittoisia alueita ei juurikaan ole, eikä ole tarvis ollakaan.

Jäsenmaksu on sama kaikille ja emoyhdistykselle maksetusta maksusta osa palautuu alueelliselle yhdistykselle.

Käytännöksi on muodostunut, että SFC jäsenet saavat jonkunlaisen alennuksen (usein muillakin kuin SFC -alueilla) paikka-/henkilömaksuista. Periaatteessa leiriytyjiä ei pitäisi tämän enempää asettaa eriarvoiseen asemaan, eli jos mahtuu, niin kaikki ovat tervetulleita (ellei säännöissä toisin sanota).

Kysymyksessä lienee tämänkin harrastusmuodon muuttuminen alkuaikojen rauhallisesta oleilusta enemmän liikkuvaan ja erilaisia aktiviteetteja hakevaan muotoon. Enää ei pelkkä löhöäminen riitä, pitää olla muutakin tekemistä ja oheisohjelmaa.

Kehitystä on vienyt samaan suuntaan myös matkailuajoneuvojen kehittyminen. Etenkin matkailuautot pystyvät pitkäänkin itsenäiseen leirintään ilman leirintäalueen palveluja (verkkosähkö, lämmin vesi, suihku etc, etc), mikä on ollut omiaan vähentämään perinteisten leirintäalueiden käyttöä ja lisäämään ns. matkaparkkien kysyntää. Jos niitä ei ole riittävästi (kohtuulliseen hintaan), kuten Suomessa valitettavasti on asianlaita, se on omiaan lisäämään puskaparkkitoimintaa, josta yleensä tulee sanomista.

Eli summa summarum: aika, välineet ja ihmiset ovat muuttuneet, mutta huomattava osa leirintäalueista on jämähtänyt alkuaikojen asetelmiin. Ei hyvä, joten jotain tarttis tehdä.

TAMMINEN MIKKO 24.08.2008 11:26

Ei nämä suljetut alueet ole yhdistyksen omia alueita vaan nillä on yksityinen omistaja! Turhaan övat luettelossa!!

KOSKINEN PAAVO 24.08.2008 18:14

"Villinä Liittoon"?

Olen ymmärtänyt asian niin, että karavaaniyhdistykset muodostavat oman liittonsa. Ei siis henkilöjäsenyysmahdollisuutta. Ehkäpä tarkoitit jotakin muuta liittoa? Villien liitto?

HAKKARAINEN TAPANI 24.08.2008 21:39

En ollut aikaisemmin tietoinen, että on mainostettavia alueita, joille ei sitten pääsekkään. Onkohan noita mainitun Jalavaniemen tapaisia enemmänkin? Onko tietoo? Ettei tuppautuisi ja ajaisi turhia kilometrejä.

TAMMINEN MIKKO 24.08.2008 21:58

Pääsee niihin.... Kausipaikalle! Mistäpä niihin ilman mainosta osaisi mennä? Juu?

SIRKIÄ MATTI 24.08.2008 23:30

Jalavanniemen tilanne on jo selvitetty, joten siihen en enää puutu.

Tiedän muutaman alueen joka on vain vain yhdistyksen omille kausipaikkajäsenille suljettu. Yhdessä tapauksessa on maapohjan vuokrasopimuksessa oleva ehto siitä, että alueen käyttö on vain oman yhdistyksen jäsenille. Alue on pieni ja hyvin vaatimattomasti varustettu.

Toisissa tapauksissa on kyse uuden alueen perustamisesta, jota kausipaikkalaiset raivaavat. Ensin oman vaunupaikkansa, ja pikkuhiljaa huoltorakennuksia ja muuta varustelua lisää. Talkootyöllä ei hetkessä valmista tule. Nämäkin alueet, kunhan niihin on saatu kohtuulliset palvelut tehtyä, todennäköisesti avautuvat kaikkien jäsenien käyntikohteiksi.

VIRTANEN MIRVA 25.08.2008 11:51

Kertokaa ihmeessä, niin tiedän vetää viivan yli ko. alueeen nimen. (kuten tein jo "savuttomille ja päihteettömien alueiden kohdalla"...)

HAKKARAINEN TAPANI 25.08.2008 19:01

Asiahan on ihan ok, jos eivät halua muita kuin omia kausipaikkalaisia alueelleen. Jokainen tehköön kuin parhaaksi näkee. Mutta ei sellaisia paikkoja missään nimessä ole järkeä mainostaa camping-luetteloissa. Luulisi niitten kausipaikkalaisten itse tietävän ilman ajo-ohjeitakin minne mennä.

HUOVINEN SIRPA 25.08.2008 19:51

Kyllä minäkin ihmettelen SFC- aluetta joka on tarkoitettu vain kausipaikkalaisille????? Sisäänlämpiäviä(kö)? Ei kai, vaikka joskus siltä tuntuu. Onneks on olemassa valinnanvapaus; )) Esko

HUOVINEN SIRPA 25.08.2008 19:53

Privat-profiloitumistahan se vielä vielä puuttuikin. Hallelujaa Esko

HUOVINEN SIRPA 26.08.2008 06:20

Kun käyttää vain ei SFC-alueita,niin varmalla hyväksytään aina sisälle,heh heh. Esko

JUNTUNEN TEIJO 14.09.2008 13:55

Kyllä minulle sopii jos alueet haluavat vain kausipaikkalaisia, mutta silloin ei kannata tuhlata rahojaan mininkään mainoksiin. Lisäksi portille selvät merkinnät, että yksityistilaisuus/alue.

VARTIAINEN JOUKO G 14.09.2008 20:53

Eikös tämä ole juuri sitä veljemme Rauzin kannattamaa erikoistumis ja teema-ajattelua. Jos vertailupaikkana pidetään Jalavaniemeä, niin heillä - varsinkin yrittäjävetoisena sopimusalueena - on oikeus "erikoistua" tässätapauksessa kausi- ja pitempiaikaisiinkin alueen käyttäjiin. Tuossa alueopasilmoittelussa on tapahtunut mitä ilmeisin vahinko jonka ei pitäisi nyt noin mahdotonta porua nostattaa. Kyllä noita jäsenkunnalle avoimia paikkojakin on ihan olemalla.

G-m@n

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.