Suljetut alueet

KYLANDER JAANA 22.08.2008 14:33

Minä en ymmärrä, miten joku SFC-alue voidaan sulkea kulkevilta karavaanareilta?

maksetaanko sama jäsenmaksu? kunnostetaanko niitä alueita "meidän" rahoilla? saavatko alueet avustuksia SFC:ltä? tarvitseeko heidän kausipaikkalaisten päästä sitten muille alueille? voiko tällainen alue olla SFC-alue? toteutuuko jäsenten tasa-arvo? Sen vielä jotenkin ymmärrän, että alueet valikoivat asiakkaansa esim. ei koiria, ei lapsiperheitä yms. mitä on tullut vastaan, koska kyllähän asiakkaatkin äänestävät jaloillaan (lue: autonrenkaillaan), mutta pelkkä kausipaikka-alue ei mielestäni toteuta yhdistyksemme ajatusta. Varmasti teillä muilla liikkuvilla samoja ajatuksia? Turvallista matkaa!
RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 15:32

Yhdistys on itsenäinen yhdistys joka palvelee ensisijaisesti tietysti omia jäseniään. On yhdistyksiä joilla on jokin oma paikka joka ei ole sellainen johon voisikaan ottaa maksua vastaan vierailijoita. Tullaan monen ongelman eteen jos alkaa maksua vastaan ottamaan vieraita.

Tietysti nyt kun et enempää kerro niin ensinnä mikä on SFC alue ja missäs tällanen on vastaan tullut. Onko väärinkäsityksiä vai väärinymmärryksiä vai todellisia tapahtumia.

On noita ollut ja on, yhdistys vuokraa maajussilta pikkutontin johon ne 8 vaunua menee kivasti, mutta mitään muuta siellä ei olekaan, eikä haluta ottaa vastuita kaupallisesta toiminnasta. Mutta miten sinne "SFC" niinku alueelle kukaan osuu. Kerro mistä kyse.

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 15:36

Jalavaniemi lienee kyseessä. Siellä tiettävästi sellainen sabluuna, että ainoastaan kausipaikkoja.

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 15:37

Ilmeisimminkään et nyt puhu Alhosta. Vaan jostain muusta alueesta. Joku on nyt tökännyt pahasti kun kolme aiheenaloitusta peräkkäin. Rauhotu pikkasen ja kerro nyt mistä on kyse.

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 15:38

No justiin. Eikös se ole sillon aika selkee valinta alueen pitäjältä.

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 15:43

Niin on. En tiedä minkälaisia, mahdollisesti tuossa mielessä harhaanjohtavia opasteita alueelle on. Se selittäisi pottuuntumisen.

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 15:48

Niinpä. Oleksä Qujis luuris hukannu kun mä just yritin sulle soitella...

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 16:07

Äh. Se oli syvällä beauty boxissa.

KYLANDER JAANA 22.08.2008 16:08

Uusi aihe, en siis puhu Alhovuoresta, vaan esimerkiksi Jalavanniemestä. Tällainen voi lisääntyä paljonkin nyt, kun vaunut ja autot ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti, mutta alueet eivät. Eivätkö kysymykseni olleet aiheellisia?

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 16:09

Sä ootki niin beaty !!

KYLANDER JAANA 22.08.2008 16:10

Piti vaihtaa vetävämpi otsikko tuohon 2. aiheeseen. Kolmaskin aihe on vielä muhimassa, vaikka hyvin pyyhkii.

RAUTIAINEN KARI 22.08.2008 17:01

Siinä mielessä ei olleet, kun yhdistys voi tottakai päättää mitä tekee. Jos itsenäinen yhdistys päättää laittaa alueen vain omille jäsenille ja vain kausipaikoille niin mitäs siinä on muilla sanomista. On muistettava mikä on yhdistys ja mikä niitten liito.

Ja ei, liitto ei rahoita yksittäisen yhdistyksen vain omalle väelleen tarkoittettua aluetta. Päivän selvää sekin.

Kausipaikoista vielä. Jokin yhdistys myy kausipaikankin van omille jäsenilleen, joku vaatii että pitää olla rinnakaisjäsen yhdistyksessä, jollei vaihda jäsenyyttään ko. yhdistykseen. jne.

Nyt on muistettava se että paikallinen yhdistys on ihan itsenäinen yhdistys ja päättää itse omista asioistaan.

KUJANPÄÄ MARKKU J 22.08.2008 17:04

Nii'i, sillon kun mä oon boxissani.

JANHONEN MATTI 22.08.2008 17:20

Yhtiön nettisivuilta käy ilmi, että Javaniemen omistaa Jalavaniemi Oy. Kun kyseessä on Oy:n omistama alue niin sehän voi päättää omistamalleen alueelle haluamansa ehdot, ellei yhtiöllä ole sopimusta alueen käytöstä, jossa käyttöehdot ja hinnat on määritelty. Yhtiön nettisivuilla www.jalavaniemi.fi SF-Caravanista ei puhuta mitään. Tämän vuoden Caravan Leirintäoppaassa 5/2008-4/2009 s.26 alue on otsikoitu "Jalavaniemi SFC" ja edelleen allaolevassa tekstissä sanotaan, että "Käyttösopimus SF-Caravan ry." SF-Caravanhan tarkoittaa yksiselitteisesti liittoa. Edelleen saman opuksen s. 130 sanotaan Jalavaniemeä koskevassa kohdassa "käyttössopimus SF-Caravan ry."

Voisikohan joku valaista onko SF-Caravan ry:llä Leirintäalueoppaassa mainittua yhteistyösopimusta yhtiön kanssa vai ei.

KOSKINEN PAAVO 22.08.2008 19:43

"Piti vaihtaa vetävämpi otsikko tuohon 2. aiheeseen. Kolmaskin aihe on vielä muhimassa, vaikka hyvin pyyhkii."

Älä enää! Vaikka oletkin sydänjuuriasi myöten loukattu?? Ajattele vaikkapa näin: "talo elää tavallaan, vieraat kulkee ...". Ja hyväksy muittenkin säännöt - ja hinnat. Elämä on silleen paljon helpompaa.

KYLANDER JAANA 22.08.2008 20:20

Hei! en ole loukattu, halusin vain vastauksia ja muiden mielipiteitä ja sainhan ihan oikeaa + asiallista tietoakin tuossa vastausjanassa.

HUOVINEN SIRPA 26.08.2008 06:26

Hyvä Jaana, anna palaa vaan! Tuulettelu tekee hyvää välillä täällä saiteilla. Esko

MÄLLINEN PEKKA 26.08.2008 13:08

Jaana aloitti keskustelun oikeasta asiasta. Tuntuu jotenkin oudolta jos oma alue on suljettu sellaisilta jotka vielä reissaa, mutta sitten itse kyllä mielellään käytetään käytetään muiden alueiden palveluita tienpäällä ollessa.

JANHONEN MATTI 26.08.2008 17:26

Yhdistymisvapauteen kuuluu että, ellei lain määräyksistä muuta johdu yhdistys voi vapaaasti määritellä, miten se toimintansa järjestää. Tämä periaate pätee nimeenomaan yhdistyksen perustamisvaiheessa säännöistä päätettäessä. Rekisteröinnin jälkeen yhdistyksen tulee kuitenkin toimia hyväksymiensä ja rekisteröityjen sääntöjensä mukaisesti ja siten, että jäsenten yhdenvertaisuus niin jäsenvelvoitteiden (mm. jäsenmaksu) kun jäsenille annettavien etuuksien ja palvelujen osalta säilyy. Tämä yhdistylain 33§ :tä tuleva vaatimus on ehdoton ja siitä on olemassa ennakkopäätöksiä josta tuorein Korkeimman Oikeuden päätös KKO:2008:31

SF-Caravanin yhdistysten sääntöjen 2§ b-kohdassa sanotaan: "Tarkoituksena toteuttamiseksi yhdistys b) pyrkii hankkimaan jäsentensä käyttöön sopivia matkailuajoneuvoalueita ...."

Sääntöjen sanasta "jäsentensä" seuraa mm. seuraavaa: 1. Mikäli yhdistys on hankkinut omia alueita niiden käyttö on sallittava yhdistýksen jäsenille tasavertaisin ehdoin. Jos paikkatarjontaa on vähemmän kun halukkaita niin niukkuuden jakokin on järjestettävä niin ettei jäsenten tasavertaisuus vaarannu. Jäsenten yhdenvertaisuusvaatimus on takuu sille, että pelkkiä kausipaikka-alueita ns. omista alueista ei ilman sääntömuutosta voi tulla. Yhdistys voi toki muuttaa sääntöjään mutta se on vaikeaa koska sääntömuutoksista on päätettävä 3/4 osan äänten enemmiställä annetusta äänistä. Eipä taida tässä nimenomaisessa asiassa onnistua. 2. Sääntökohta "jäsentensä" tarkoittaa myös sitä, että yhdistysten alueet on tarkoitettu vain yhdistyksen omien jäsenten käyttöön. Monet yhditykset ovat (sääntöjensä vastaisesti) päättäneet ikään kuin vastavuoroisuusperiaatteella, sallia myös muiden SFC-jäsenyhdistysten matkailuajoneuvolla liikkuvia jäsenten vierailla omilla alueillaan. Tämä onkin suotavaa niin kauan kun se ei estä "jäsentensä" oman alueen käyttöä.

Kun omat alueet on sääntöjen mukaan tarkoitettu "matkailuajoneuvoille" niin sillä seikalla onko jäsenellä m-auto vai m-vaunu ei ole merkitystä. Tämän sääntökohdan perusteella yhdistys voi myös päättää, että vain ne vierailijat lasketaan alueelle, jota liikkuvat m-autolla tai m-vaunulla.

Eiköhän alueiden rahantarve, talkootyö väheneminen ja pelko jäsenkadosta (jos pelkkiä kausipaikkoja) pidä huolen siitä, että valtaosa ns. omista alueista avautuu jatkossa entisestään ja pyrkivät näin mahdollimman suureen täytösteeseen lyhyen sesongin aikana.

RAUTIAINEN KARI 26.08.2008 19:46

Tämä kertoo enemmän siitä että alueitten on valittava kohderyhmänsä ja erikoistuttava siihen. Alue joka on "hyvä" kaikille ja palvelee kaikkia, ei ole hyvä kellekään. Tai siis muutamalle, mutta suurimmalle osalle aivan yhdentekevä paikka jossa kyllä nukutaan yön yli mutta ei sitten juuri muuta.

Juuri siksi on oltava paikkoja jotka on erikoistuneet kausipaikkalaisille, liikkuville, golffareille, luontoharrastajille, kalastajille, perheille, jne. kun ne nyt vain kaikki nuo määreet ei osu yhdelle alueelle mitenkään. Ei ole olemassa aluetta joka palvelisi kaikkia, eikä voikaan olla.

SUOKKO OIVA J M 26.08.2008 20:22

Olisiko helpompi kaivaa vanhat keskustelut esille... :)

RAUTIAINEN KARI 27.08.2008 15:39

Siellähän sitä löytyypi.

AHOLA ESA 28.08.2008 01:16

Lainaus alkaa: Tuntuu jotenkin oudolta jos oma alue on suljettu sellaisilta jotka vielä reissaa, mutta sitten itse kyllä mielellään käytetään käytetään muiden alueiden palveluita tienpäällä ollessa. Lainaus päättyy.

Siis täh?

Etkö maksa käyttämistäsi palveluista ollessasi tienpäällä? Maksetaanhan sitä omankin alueen käytöstä muodossa tai toisessa. Lopputoloshan on että siellä karavaanarit ovat missä viihtyvät; kylässä tai kotona.

MÄLLINEN PEKKA 28.08.2008 08:10

Mikä tuossa oli niin vaikea käsittää? Tottakai maksan käyttämistäni palveluista, kuten varmaan jokainen, mutta miten niitä palveluita käyttää jos alueella ei suvaita muita, kuin kausipaikkalaisia.

Että siten.

PALIN MATTI 28.08.2008 08:54

Niitä palveluita käytetään silloin jossain toisella SFC-alueella. Mikä hinku on siis sellaiselle alueelle, mikä ei ole yleisessä käytössä. Minäkin olisin kerran Korkeasaaressa käydessäni halunnut mennä apinahäkkiin, mutta vartijat eivät päästäneet. :-)

Ainoa paradoksi tässä Jalavanniemen asiassa on se, että Leirintäoppaassa kerrotaan alueen palveluista ja annetaan ajo-ohjeet sinne, mutta sitten ei paikalle saapuneita päästetäkään sisään.

KUJANPÄÄ MARKKU J 28.08.2008 10:53

Kyllä siellä oppaassa on muistaakseni mainittu alueen olevan kausipaikkakäytössä. Opas on kioskissa, joten en voi nyt tarkistaa.

KORHONEN KARI 28.08.2008 11:05

Tarkistin,ilmoituksessa lukee kaksi kertaa:Ainoastaan kausipaikkoja.

PALIN MATTI 28.08.2008 13:10

Sitähän tässä juuri ihmetellään, että miksi tuo kaikki tieto on laitettu matkailijoille kohdistettuun leirintäoppaaseen. Itse olen aina retkilläni valinnut yöpymispaikkani tuon oppaan perusteella. Siis muutama poikkeusta lukuunottamatta:)

JANHONEN MATTI 28.08.2008 13:48

Leirintäoppaan sivulla 26 "Jalavaniemi SFC" tekstissä sanotaan "....käyttösopimus SF-Caravan ry." Mikäli alueen omistajalla ei ole sopimusta suoraan liiton kanssa, eikä kyseessä ole vahingossa oppaaseen tullut väärä teksti niin sitteenhän jokainen voi päätetellä mistä tässä on kyse. Nykysäännöin liitto ei voi itse harjoittaa leirialuetoimintaa mutta voi osallistua alueiden kehittämiseen.

KUJANPÄÄ MARKKU J 28.08.2008 15:26

Eli numeroiduille kausipaikkoja.

LAHDENTAUSTA AIJA K I 29.08.2008 21:18

Eli mitä tästä TAAS opimme: hankkikaa elämä ja käykää matkoillanne myös muilla kuin SFC-alueilla! Niillä näkee muutakin elämää: turisteja monesta eri maasta; mökkiläisiä ja telttailijoita! 25 vuoden kokemuksella voin sanoa (vaikka olemmekin innokkaita karavaanareita), että reissailu on paljon mielekkäämpää "julkisilla" leirintäalueilla. Ei tarvitse katsella kuppikuntia ja olla vakipaikkalaisten silmätikkuna, kun ei koskaan osallistu talkoisiin! Turha valittaa muutaman euron hintaeroja, kun liikutaan kymmenien tuhansien eurojen vehkeillä!

KUJANPÄÄ MARKKU J 29.08.2008 21:21

Sanoi ja totesi pastori, syvästi tietopohjaiseen taustaansa vedoten.

LAHDENTAUSTA AIJA K I 29.08.2008 21:24

Kyllä kokemusta todella löytyy monilta eri alueilta eli testattu on! Mutta tuo ehdottamasi ammatti ei kyllä todellakaan täsmää!

KUJANPÄÄ MARKKU J 29.08.2008 22:24

Pahoillani erehdyksestäni. Mun moka. Sorry.

PALIN MATTI 30.08.2008 07:46

Niettä pittää siis mennä semmosille ei-SFC-alueille kattoon ulukomaaneläviä. Siinähän se kesä kivasti vierähtääki harrastuksen parisa. Saattaa vaikka ite Tapola tulla vastaan, ku jaksaa oikeen tsiigata. :-)

HUOVINEN SIRPA 30.08.2008 10:47

Tuo oli Aija hyvin kirjoitettu,juuri näin. Kun käyttää muitakin, kuin SFC-alueita, ei tartte kulkee laput silmillä ja näkee muutakin elämää, eikä vaan kausipaikkalaisten ja kuppikuntien örvellystä. Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.