Hanko Camping Silversand

HUOVINEN SIRPA 20.08.2008 19:44

Mitä kokemuksia porukalta on kyseisestä paikasta tältä kesältä? Olis tarkoitus mennä viikonlopuksi sinne relaamaan. Esko

KUMPULAINEN JUHA 21.08.2008 12:36

Ihan asiallinen paikka. Suht siistit huoltorakennukset ja asiallinen palvelu. Paikkahan on upea, meren rannalla. Ja nätin matkan päässä keskustasta ja satamasta, jossa mukava käydä vaikka terassilla virkistymässä.

VARIS VESA 21.08.2008 13:22

Kannattaa Esko tarkistaa onko paikka vielä auki? pari vuotta sitten mentiin näihin aikoihin ja paikka oli juuri edellisenä viikonloppuna suljettu.

UUSITALO MARKO 01.09.2008 10:08

Silversand on ihan kiva paikka, mutta ensikertalaisen kannattaa varautua sikäläiseen erityisesti tulokkaille varattuun rituaaliin. Se menee näin:

Väsynyt matkailija saapuu myöhään illansuussa täpötäydelle alueelle. Vastaanotossa virkailija kertoo vapaita sähköpaikkoja olevan vielä muutaman, ja lisää vielä että minkä tahansa vapaan paikan voi ottaa. - "Minkä tahansako?" kysyy väsynyt matkailija. -"Minkä tahansa, kunhan turvaväli säilyy", vastaanottovirkailija vastaa.

Kaupat yöpymisestä lyödään lukkoon ja alkaa vapaan paikan etsintä. Se ei kestä kauaa, sillä heti portista vasemmalle mentäessä löytyykin tasainen vapaa paikka, vieläpä huoltorakennuksen läheltä. Eikun vaunu parkkiin, tallat alas, antenni ylös ja aletaan valmistautua yöpuulle. Korkkaapa pitkän ajorupeaman tehnyt matkailija vielä oluttölkinkin.

Oluttölkin sihahdus on hyökkäysmerkki lähistöllä vaanineille kausipaikkalaisille. Vihaisen näköiset kanta-asukkaat piirittävät vasta saapuneen tulokkaan, joka viikset olutvaahdossa seisoo hölmistyneenä saamastaan äkillisestä huomiosta.

"Parkkeerasit muuten varatulle kausipaikalle. Olisi parempi että siirryt tuonne alueen toiseen päähän. Tähän ei saa jäädä".

Hiljaa mielessäsi kiittelet, ettei olutta tullut otettua yhtä hörppyä enempää. Sitten laitat yhdistelmäsi lähtökuntöoon ja nolona lähdet etsimään uutta leiripaikkaa väärinleiriytyjän häpeällinen poltinmerkki niskassasi.

Ansa on jälleen viritetty ja kausipaikkalaiset vetäytyvät piiloihinsa odottamaan uutta saalista. Jos vielä yhden uhrin tänä iltana saisi...

NYYSSÖNEN KAJ 03.09.2008 11:18

Tämä se vasta simputuksen tunnusmerkit täyttää! Tämä se taitaa olla "simputus" jutun alue - vaikkei olekkaan SFC-alue.

HYTÖNEN REIJO T 03.09.2008 22:11

Ja tästä sait vielä hyvän kirjoittajan kunniakkaan leiman otsaan.Hauska tarina vaikka ei varmaan silloin naurattanut ;)

PALIN MATTI 04.09.2008 09:02

Valitettavasti tälle asialle ei voi mitään. Kausipaikkalaiset kun omistavat sen ja jokaisen muunkin alueen ja kantavat samalla harteillaan suurimman ylipäällikön viittaa. Matkalaisten on vain siihen sopeuduttava. Ainahan näissä hommissa pitää olla pieni jännitysmomentti päällä. Maantieltä kun selviää hengissä ja ehjänä, niin olisi liian suuri kontrasti, ellei yöpymisalueella sitten olisikaan enää mitään jännitettävää.

Itse en valitettavasti ole vielä päässyt vastaavaa kokemaan. Aina on kaikilla SFC-alueilla oltu ystävällisiä ja auttavaisia. Joissakin enemmän ja joissakin vähemmän.

SUOKKO OIVA J M 04.09.2008 10:26

Hanko Camping on mielestäni Lomaliiton pitämä alue, jossa on parikymmentä kausipaikkaa. Mielestäni jos tällaiselta alueelta "vuokraa" kausipaikan niin sille paikalle ei ole kellään muilla asiaa vaikka paikka olisi tyhjäkin. Jos nyt tässä syyllistä etsitään niin minä osoittelisin sormella sinne toimistoon päin eikä näitä kausipaikkalaisia. SFC alueilla on käytäntö toisenlainen, tyhjillään olevat kausipaikat otetaan käyttöön siksiaikaa kun kausipaikkalainen palaa paikalleen. Se usein myös merkitään kausipaikkalaisen toimesta mihin saakka paikka on käytettävissä. Ikävä kokemus kuitenkin tuollainen, joka ei ole ainakaan toistaiseksi kohdannut itseäni. Puskissa kaikki paikat ovat samanarvoisia ja vapaita kaikkien käyttöön ellei merkeillä ole kielletty :)

UUSITALO MARKO 04.09.2008 12:24

Ongelmana tuntuu olevan se, ettei tilapäisesti tyhjillään olevia kausipaikkoja monestikaan ole merkitty lainkaan tai ainakaan riittävän selvästi. Varatun kausipaikan näkyvä merkitseminen olisi oikeus ja kohtuus muita leiriytyjiä kohtaan. Mikäli paikan vartiointi jätetään vain toisten kausipaikkalaiset varaan, syntyy kiusallisia tilanteita, joissa juuri leirin pystyyn saanut perhe joutuukin siirtymään.

Tuossa omalle kohdalleni sattuneessa tapauksessa paikka oli tyhjillään mutta merkitsemättä koko viikonlopun, enkä ollut ainoa joka siinä kävi kääntymässä.

Kannatan sellaista periaatetta, että merkitsemättömälle kausipaikalle leiriytynyt perhe saa yöpyä kyseisellä paikalla mikäli on ehtinyt siihen leiriytyä. Kausipaikan omistaja ja leirintäalueen virkailijat selvitelköön asian keskenään. Heidän vikansahan virhepysäköinti on.

Muutenkin Hangossa vastaanotto myy sesonkiaikana sähköpaikkoja enemmän kuin niitä käytännössä löytyy. Tämä johtuu siitä, että osa paikoista on liian pehmeitä matkailuajoneuvoille, osa telttailijoiden piirittämiä ja osaan paikoista on muuten vain mahdotonta ajaa matkailuajoneuvoilla. Käytännössä siis vapaita pistorasioita on aina kymmenkunta enemmän kuin paikkoja, joihin on oikeasti mahdollista leiriytyä. Vastaanotto ei huomioi tätä, vaan myy paikat teoreettisen pistorasiamäärän mukaan.

HUOVINEN SIRPA 04.09.2008 20:34

Huomennapa tuo nähdään tuo Silversandiki, pari viikkoa sitten piti mennä sinne ,mutta huomattiinkin olevamme Porvoossa. Katotaan nyt miten Äijän ja Muijjan käy. Nyt jo vähän jänskättää..; )) Esko

KUJANPÄÄ MARKKU J 06.09.2008 06:49

Aivan ihanteellinen paikka, varsinkin jos sattuu variksista pitämään.

HUOVINEN SIRPA 07.09.2008 17:16

Eipä näkynyt variksia, karvarouskuja sitäkin enemmän, sankollinen eilen kerättiin ohimennen. Niin ja paikkaakaan ei tarvinnut vaihtaa, saatiin pitää se mihin ekana asetuttiin. Ihan jees mesta Esko

NYYSSÖNEN KAJ 10.09.2008 10:06

Hyvä kun Hangossakin luetaan tätä kirjoittelua.

Että jaksaakin sataa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.