Uusi jäsen kysyy vinkkejä lapsen kanssa matkailuun!

ARVOLA JOUNI 22.06.2008 10:30

Eli ostimme asuntoauton ja nyt olisi tarkoitus lähteä kohta 4 vuotiaan tytön ja vaimon kanssa matkaan Pohjois-Pohjanmaalta. Suunnitellut kohteet olisi ensin Naantalin Muumimaa ja sieltä Ikaalisissa Ti-Ti Nallen luo. Nyt teiltä muilta hyviä paikkoja, jossa voisi yöpyä ja taas jatkaa matkaa. Tarkoitus on olla viikko reissussa ja tutustua suomen leirintäalueisiin. Mielellään sellaiset kohteet, jossa on lapsille leikkikenttää ym kivaa. Jos ajaisimme länsipuolta alaspäin ja tulisimme itäpuolta takaisin.

KIVIAHO SALLA 22.06.2008 10:59

Avoimin mielin vaan matkaan. Me olemme reissanneet muutamana kesänä ja lapset on olleet ihan vauvasta asti reissussa. Nyt lapset 11,7 ja 4 ja hyvin on mennyt.

En nyt ala "mainostamaan" mitään erityistä leirintäaluetta kun olen aika huono muistamaan niitä nimiä ja paikkoja. Meillä on ollut tapana olla yksi yö yhdessä paikassa,joten aina ne eivät jää mieleen. Itse suosimme kuitenkin pieniä ja rauhallisia alueita. Ns. topcampingit kierrämme yleensä kaukaa, vaikka siellä lapsille olisikin ehkä enemmän tekemistä. Ovat aika rauhattomia ja väkeä on meidän mittapuun mukaan liian paljon.

Leirintäalueoppaasta katselen ja valitsen muutamia, sitten nettisivujen kauttahan on tosi helppo tutustua vähän etukäteen alueeseen. Meillä lapset on aina viihtyneet, vaikka alueella olis vaan trampoliini, keinut ja liukumäki. Yleensä on ollut uimaranta (jos tarkenee uida) ja kyllä itse ovat hyviä keksimään tekemistä.

Yleensä loman loppupuolella kun kysytään, mikä oli reissussa parasta,niin vastaus on: leirintäalueet. Meillä on ollut "tapana", että on yksi pääkohde esim. Korkeasaari, Power Park tms. Sitten mennään tilanteen mukaan.

Tulipas sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti sait jotain vinkkiä. Ei muuta kuin mukavaa matkaa ja Suomi on kivoja alueita pullollaan. Päätieltä vähän sivuun, niin luonto avautuu ihan eri tavalla.

ARVOLA JOUNI 22.06.2008 11:10

Näin nimenomaan ajateltiin, et pikkuisia teitä rauhallisesti matkaten, näkee luonnon ja uusia maisemia. Ei pikakiitoa isoja teitä paikasta a paikkaan b. Pitää tutustua tuohon leirintäoppaaseen ja suunnitella hiukan sitä myöten sitä reittiä.

SAVUNEN TOMI 22.06.2008 13:13

Hei Naantalissa on ihan hyvä leirintä alue, siitä pääsee kävellen muumimaailmaan, ja naantalin hyvissä ravintoloissa kannattaa käydä syömässä. Naantalin leirintä saattaa olla täynnä joten kannattaa soittaa ensin ja kysyä tilannetta.

KORPPI SEPPO A J 22.06.2008 13:27

Zoolandia Turun lähellä. Alueella myös leirintää.

http://www.zoolandia.fi/suomi/www/index.php

Luonnikasta reissua.

KOSKINEN OLLI J 22.06.2008 13:32

Jos haluaa ajella hyväkuntoisia pikkuteitä niin matkalla Lapväärtti-Pori voi ajaa varsin tylsän Valtatie 8:n sijaan kestopäällystettyä vanhaa rantatietä. Siis reittiä Skaftung, Siipyy, Kasala, Merikarvia, Köörtilä Ahlainen, Reposaari, Pori. http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?cx=3215003&cy=6862777&scale=800000&tool=siirra&lang=FI Matkalla on mielenkiintoista nähtävää, hyvin hoidettuja koteja ja vapaa-ajan asuntoja, vanhoja kyläkeskuksia, kalasatamia, joissa vielä osittain aistii entisaikojen kalastusmenetelmistä, maailman muuttumisesta kertovia lopetettuja kyläkouluja. Merikarvian Krookka on vanha kylämiljöö, kunhan sen, uudemmilta ohikulkuteiltä hieman poikkeamalla löytää : ) Mutta jos löytää Krookan sataman, niin on löytänyt Krookan ; ) http://www.merikarvia.fi/satakrooka.html

Ahlaisista Reposaareen tie kulkee useiden siltojen ansiosta upeana maisematienä. Nykyaikaa matkalla edustaa Reposaaren loma-asuntomesssut. Tosin messutalot on rakennettu vanhaan miljööseen sopiviksi.

http://www.rakentaja.fi/index.asp?s=/otsikkosivut/TM_730_.htm

Nykyaikaa edustaa myös Reposaaresta Poriin menevän sillan penkereeseen rakennettu tuulivoimalapuisto opastuskeskuksineen. http://www.yyteri.fi/html/yrityskortit/hyotytuuli.htm

Satakunnan nähtävyydet http://www.satakuntatourist.fi/index.php?id=57 Välillä Pori –Rauma, ei tietääkseni hyväkuntoista rantatietä ole, vaan on käytettävä valtatietä 8. Raumalla nähtävää sitten riittääkin. http://www.rauma.fi/default.htm Selkämeren tapahtumakalenteri http://www.rauma.fi/ymparisto/html/semvuosi_kalenteri_200508.pdf

Leirintäalueista jokaisella on niin omanlaiset toiveensa etten osaa asettaa paremmuusjärjestykseen Mutta Merikarvia –Rauma välillä kyseisen ajoreitin varrella olevia on tietojeni mukaan mm nämä:

Merikarvia http://www.mericamping.fi/
Merikarvia http://www.koivuniemenherra.fi/ Pori: Porin Keskustassa leirintäaluetta ei ole, ainoat leirintäalueet sijaitsee Meri-Porissa (Paitsi pelkästään Pori Jazzien aikaan toimivat tilapäiset alueet) Pori Reposaari http://www.siikarantacamping.fi/fin/index.html Pori Yyteri http://www.pori.fi/yyteri/index.html Rauma http://www.rauma.fi/matkailu/majoitus/leirinta_alueet.htm

AHOLA JARI 22.06.2008 13:32

Käytiin viime kesänä kummassakin paikassa. Pojat 2v ja 5v.

Ikaallisten Ti-Ti Nallen talo oli mieleisin - varsinkin kun tiesivät kaiken lähes ulkoa, kiitos DVD:eiden ;) Sen parkkipaikkojen yhteydessä on tolppapaikkoja, joten ilmeisesti yöpyminenkin onnistuu. Kysy Ikaallisten kylpylän infosta/respasta. Me oltiin ko. paikalla aamusta pitkälle iltapäivään. Yötä oltiin Ikaallisen kaupungin yhteydessä olevalla leirintäalueella (Toivolansaari tjs.) - polkupyörämatkan päässä vanhasta kaup. Löytyy trampoliini, jne..

Muumimaailma oli pieni pettymys jo hintansa puolesta.. Naantalin vanhan kaup. yhteydessä on Kuparivuoren leirintäalue, joka on ahdas ja hieman epäsiisti - eikä ajokaivoa alueella vaan lähisatamassa. On kuitenkin lyhyen kävelymatkan päässä Muummaailman sillasta. Jotkut käytti hyvääkseen lähi urheilukentän maksutonta parkkipaikkaa vapaaparkkina..

ARVOLA JOUNI 22.06.2008 15:51

Kiitos kaikista vastauksista! Noilla eväillä on hyvä aloittaa suunnitteleen matkaa =))

LEPISTÖ ARTO 22.06.2008 21:14

Me ollaan nyt matkattu pojan kanssa 2 kesää ja kolmas on edessä. (poika nyt 4v)

Mielipideasia tietysti tämäkin, mutta me valitaan mieluummin sellainen leirintäalue, jossa on lapselle tekemistä ja kokemista. Lapsella pitää olla myös seuraa. Jos meillä olisi enemmän lapsia, voisi hiljainenkin paikka olla hyvä, mutta yhden kanssa siitä tulee tosi kökköä kitinää...

Pari kivaa paikkaa tulee mieleen, nimittäin Vaasan Tropiclandia ja leirintäalue on siinä melkein vieressä.

Ja sitten se toinen on hiukan keskemmällä Suomea eli Ähtärin eläinpuisto (helteellä tosin elikoita näkyy vähemmän) joten vilpoisempi päivä sopii sinne, sikälikin, että kierros puistossa on aika pitkä, rattaat ja eväät mukaan tai sitten vuokraa sieltä semmoisen perässävedettävän vaunun. Puolessa välissä kierrosta oli ainakin viimeksi kaasugrillejä, joissa voi grillata omia eväitään ja pöytiä ja penkkejä joissa eväät voi nauttia. Päivä kuluu mukavasti ja leirintäaluekin on ihan siinä vieressä.

Me matkataan pääsääntöisesti sään mukaan, eli mennään missä aurinko paistaa!

Lepistöt

JYLÄNKI SANNA 23.06.2008 10:07

Tässä jo useamman kesän lasten kanssa vaununkera matkanneena perheenä (lapset 9v, 5v, 3v ja 5kk) ollaan huomattu että yleensä noilla hyvin hoidetuilla SF Caravan alueilla on ollut parhaat leikkipaikat (polkuautoja, trampoliineja jne). Alueissa on eroja, nämä ovat edullisia paikkoja varsinkin tällä katraalla matkaaville :D

Rohkeasti vaan testailemaan ja mukavia ajoja.

PS. Autoon satuCD:t mukaan niin menee matka rattoisammin, mitään dvd:tä ei aina tarvita, meillä oli kerran, mutta nykyisin pärjätään ihan noilla satu levyillä ja lasten musiikilla...

KUUSISTO JUKKA 26.06.2008 16:02

Ikaalisista kotuullisen matkan päässä on SFC:n alue Kuninkaanlähde, josta ainakin meidän perhe on tykännyt kovasti, sekä lapset että aikuiset. Vaikka alue on iso, on ainakin meidän vierailuillamme ollut oikein rauhallista, siistiä ja mukavaa :) Sinne suuntaamme tänäkin kesänä.

HAAPAKOSKI OSSI 26.06.2008 23:16

Kuninkaanlähde on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka - Sinne kannattaa kyllä mennä hyvällä ilmalla, koska lapset on kuiteski altaassa ja liukumäessä, vaikka olisi kylmempääkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.