Kesälomareissun (pienten lasten kanssa) suunnitteluapua kaivataan!

SILVAN RAMI 07.06.2008 11:08

Yöt lyhenevät ja kesäloma häämöttää... Kertokaapa muut pikkulapsiperheet ja mielellään muutkin, joilla on kivoja kokemuksia, että minnekäs kaikkialle meidän tänä vuonna kannattais suunnata. Meillä pienemmällä on ikää reilu kaksi ja isompi täyttää loman aikana viisi. Alla auto ja vaunu. Korkeasaari ja Ähtäri on käyty, huvipuistoihin ei vielä mennä. Lähtö piste löytyy täältä lounais-rannikon oman auringon alta ja Ranualle asti varmaan tällä kertaa suunnataan, ehkä joulupukkiakin moikkaamaan, jos äiti sietää sen kaupallisuuden... ;)Reitti ei taatusti ole se suorin ja nopein, ja tulevina vuosinakin reissataan joten vinkkejä vastaan otetaan koko Suomen alueelta. Kiinnostuksen kohteina ovat siis eläimet, luontokohteet (Mukavan mittaiset luontopolut hakusessa!), lapsia kiinnostavat näyttelyt, kesäteatterit, kaupunkien/kuntien omat hyvät leikkipuistot... Mitä nyt ihana kotimaamme tarjoaa! Ja ennen kaikkea, kehukaapa leirintäalueita! Suosimme aina kuin se vain on vähänkin järkevää sfc-alueita, joten niistä kanssa tietoa, etenkin niiden leikkipaikoista ja uimarannoista. Meillä kun aika kuluu vielä leikkipaikallakin, jos siinä vain riitää tekemistä, ja penkit vanhemmille. Ja lopuksi vinkki yhdistysten nettisivujen tekijöille: Ottakaa kuvia siitä leikkipaikastakin, jotta saa itse arvioida, onko se juuri meidän lapsille sopiva. Esim. Tammelan sfc-alueen sivuilla mainitaan hiekkalaatikko välineineen. En laske hiekkalaatikkovälineiksi kahta liukumäkeä, leikkimökkiä, kiipeilykirahvia ja trampoliinia! ;) Onneksi tie vei sinnekin, ja taitaa olla tämänkin kesän ohjelmassa!

PUUMALAINEN JARKKO 07.06.2008 12:02

Ollaan reissattu kahden tytön kanssa pienestä asti ja Kalajärvi on yksi parhaimmista paikoista jossa kannattaa piipahtaa tai jäädä pitemmäksi aikaakin. Siellä on lapset on otettu huomioon, on mahtava uimaranta jossa on monenlaisia leikkivälineitä. Toinen mukava ja siisti paikka on Kuninkaanlähde, leikkikenttä iso ja tietenkin uima-altaat, joissa meidän lapset ovat viihtyneet. Sfc-alueet ovat hyvin hoidettuja ja useimmat korkeatasoisia joten kannattaa suosia niitä. Mukavaa lomaa teille! T. Satu Puumalainen

KIVIAHO SALLA 11.06.2008 22:38

Sysmässä on Nukketalo Musta ja Valkea ratsu. Siellä asuu Ransu-nuken tekijä Eeva-Liisa Holma-Kinnunen perheineen. Aivan mahtava paikka ja kerran päivässä on nukketeatteriesitys, johon kannattaa etukäteen ilmoittautua. Pihapiirissä on pieni "luontopolku" peikkometsineen ja pienehkö matkamuistomyymälä jossa myynnissä mm. hirmuliskon hampaita. Löydät varmasti netistä lisää tietoa.

Toinen meidän perheen tykkäämä paikka on Puuhamaa Tervakoskella. Meidänkään lapset ei ole olleet innokkaita härveleihin menijöitä, mutta siellä on sellaisia ajettavia ja kivoja erikoisempia juttuja. Ja jos lämmin kesäsää suosii, niin uima-altaat saunoineen on vieressä. Väkeä kyllä altailla riittää, jos ilmat sallii.

Mukavaa matkaa kauniissa Suomenmaassa! Me suunnataan tänä vuonna Tanskaan.

SILMUNEN HANNU 12.06.2008 00:42

Kemiössä on Sagalundin kotiseutumuseo, missä lapset saavat koskea tavaroihin, muistan meidän pienten joskus muinoin mm.pesseen pyykkiä pyykkilaudalla ja kirjoittaneen rihvelitaululle koulumuseossa.

Turussa on Kuralan Kylämäki, aivan loistava elävä 40-luvun museotila, missä näkee kotieläimiä ja pääsee tekemään vanhan ajan puuhia.Teemapäiviä lapsiperheille.

Teijossa on lyhyitäkin luontopolkuja, "keijupolku" lapsille, soutuveneiden vuokrausta,laavuja,uimaranta ja luontotupa.

Hämeenlinnassa Aulangon puistometsässä on ollut satuteatteria lapsille, huvimaja ja näköalatorni, joutsenlampi ja muuta mukavaa.

LomaSuomi esitteestä löytyy kaikkea mielenkiintoista, Suomen Retkeilyopas-kirjassa esitellään kaikki kansallispuistot ym ja kerrotaan reiteistä pituudet ja muut tärkeät tiedot. Piikkiön Tuorlassa on peikkopolku, kotieläimiä,kahvilapuoti ja kauniit maisemat.

Onhan niitä vaikka mitä ja kuinka, Ikaalisten Kylpylässäkin Titi-nallen talo. Mutta meidän lapset viihty kyllä missä vaan, missä me aikuiset oltiin tyytyväisiä elämäämme.Ihan sama ihmeteltiinkö vanhoja hautoja Venäjän rajan lähellä Kuivajärvellä tai uitettiinko styroksia Pykeijan rantakallioilla, ongittin rusina syöttinä Ruissalon rannassa tai soudeltiin Saimaassa:)

Iloisia kesäpäiviä! t.Kaarina

VIRTANEN MIRVA 12.06.2008 10:31

Sfc Majamäki (Tammela), rauhallista (leikkimökki, trampoliini, hiekkis, keinut, liukumäet) ja "luonto lähellä". Puuhamaa päiväkohteena..

Kalajärvellä leiripaikka "katsottava kaukaa rannasta, jottei ravintolan karaoke ym. häiritse".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.