Olimme viime kesänä SFC alueella (muistaakseni) Janakkalassa

VÄNSKÄ TARMO R 26.05.2008 21:48

Olenko aivan väärässä kun en uudesta alueoppaasta löytänyt Janakkalasta yhtään aluetta? Olenko ollut siellä' vain unissani? Olisko kellään mitään valaisevaa tietoa. Turengista noin 13 km länteen. Järven rannalla huoltorakennukset ainakin sauna oli punainen ja tiskivesi lämmitettiin isännän toimesta padassa. Ystävälliset mieleenpalautukset paikan nimestä olisivat nyt paikallaan! Kiitos. Tätä kyselee Tarmon kartanlukija Pirjo

AHONEN AULIS 26.05.2008 22:30

Kysymäsi alue oli varmasti Virala.Se on suljettu, koska Riihimäen kaupunki on suunnitellut muutakäyttöä ko alueelle.Terv:AA.

SIRKIÄ MATTI 26.05.2008 22:37

Kysymys on Riihimäen yhdistyksen entisestä (SFC alue) Viralan alueesta. Alue on Riihimäen kaupungin omistuksessa, ja toimi kaupunkilaisten virkistysalueena. Alueen hoitosopimus oli Riihimäen yhdistyksellä.

Riihimäen kaupunki on myymässä aluetta, ja yhdistyksen toiminta päättyi alueella 30.04.2008.

Samanlaiseen kysymykseesi ole saanut jo aiemmin samat tiedot sisältäviä vastauksia. http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?x26564=24029487

ALHO VESA 27.05.2008 06:27

Virala oli kiva paikka Hämeenlinnan kupeessa,sen lopettaminen on todella surku. Mikä SFC alue on nyt lähinnä hämeenlinnaa?pois lukien Jalavanniemi sehän kun ei enää ole tarkoitettu kulkevaisille. Yleisiä alueitahan siellä H-linnassa on Aulangon lomakeskus(jos nyt nimen oikein muistin)mutta siellä on heinä-elokuussa melkoisen täyttä,mutta ihmekkös tuo kun on Hämeenlinnan ainoa alue ja sehän on Suomen hienoimpia kaupunkeja.

AHONEN AULIS 27.05.2008 16:44

Lähin Sfc alue taitaa olla Tilkunpelto Lammilla. Seuraava olisi Vantaan talli Hausjärvellä. Sen jälkeen olisi Majamäki Tammelassa. Vielä olisi Mylly-Mäkelä Padasjoella. Tässä näitä muutama Terv:AA.

HYVÖNEN PIRKITTA 27.05.2008 18:15

Onko sitten SFC VihtiPark "liian kaukana" höpsis lisätietoja www.sfchyvinkaa.net

HAAPAKOSKI OSSI 27.05.2008 19:56

Jospa Tarmoa alkaa se dynastia vaivaamaan - vai mikäse oli???

HOLMSTRÖM JAANA 29.05.2008 16:56

Olisiko mahdollista, että yksi tai useampi SFC-alue, jolla ei ole omaa järveä, ostaisi tai vuokraisi Viralan? Se on monin tavoin aivan liian arvokas alue, jo sijaintinsa vuoksi, menetettäväksi muuhun käyttöön. Tulevaisuuden suuntaus näyttää olevan, että useammat SFC-alueet ylläpitävät yhtä leirintäaluetta jo maapohjan kalleuden vuoksi. Näinhän VihtiPark näyttää hankitun.

HYVÖNEN PIRKITTA 29.05.2008 18:54

Tuota kävitkö sivuilla sfchyvinkaa.net yhdistyksellä on kaksi aluetta, molemmat järven rannalla (järvet eivät ole omia) mutta vesi on puhdasta:) Eivätkä alueetkaan ns. ole "omia" vaan molemmat maapohjat ovat vuokralla.

HOLMSTRÖM JAANA 29.05.2008 21:02

Niinpä näyttää olevan, teillä on kaksi aluetta. Teillä on seitsemän SFC-yhdistyksen yhteinen lehti "kuutoset+". Tästä yhteistyöstä sain erheellisen käsityksen, että myös uusi alue VihtiPark on yhteinen yritys. Käsityksenäni on, että Etelä- ja KeskiSuomessa maan hinta tullee nousemaan mm. etätyön ja eläköitymisen vuoksi. Monet eläkeläiset haluavat muuttaa pois pääkaupunkiseudulta luonnon rauhaan; rakentaminen lisääntyy. Näillä alueella myös matkailu lisääntyy ja caravan-alueita tarvitaan. Useaan kertaan todettu asia on, että Hämeenlinnan seudulla, joka on iso matkailukohde, on niukasti alueita. Siksi hyvästä alueesta, jolla on jo valmiina toimiva infastruktuuri, kannattasi pitää kiinni. Yksi vaihtoehto voisi olla, että SFC-alueet yhdistäisivät voimavaransa ja ostaisivat/ vuokraisivat Viralan, jos se vielä on mahdollista. Mielestäni muutenkin SFC-yhdistysten yhteistoiminta saattaa tulevaisuudessa lisääntyä alueiden oston/vuokrauksen/ylläpidon kalleuden vuoksi. Toinen vaihtoehto ehkä on, että karavaanimatkailu ammattilaistuu, se sopii mainiosti maatilamatkailun osaksi.

HAAPAKOSKI OSSI 29.05.2008 22:10

Mitä tekemistä maatilamatkailulla on karavaanarimatkailun kanssa? Osalle kulkijoista voi olla tarpeet molempiin, mutta hankalaksi menisi karavaanarielämä, jos vaunupaikoilla haisee paska ja ilma on allergeeneja täynnä. Mielummin Powerparkin tyyppisiä paikkoja lisää - kunhan hinta pysyy kohtuudessa.

Eikös Viralan ongelma ole juuri se, ettei kaupunki enää vuokraa aluetta, vaan tahtoo myydä sen - yhdistykset tarvii läjän rahaa.

Ossi

SILMUNEN HANNU 29.05.2008 22:46

No mitä tekemistä formularadoilla ja huvipuistoilla sitten on karavaanimatkailun kanssa?:) Me ollaan kovasti tykätty maatila-leirintäalueista. Eli yksi sopii yhdelle, toinen toiselle.

t.Kaarina

HOLMSTRÖM JAANA 29.05.2008 23:39

Siinähän se ongelma juuri onkin, etelän kunnat eivät enää ehkä suostu vuokraamaan/jatkamaan vuokrasopimusta maan kohonneen hinnan vuoksi. Kunnat saavat hyvät rahat myymällä maat rakentamiseen. Yhdistykset tosiaan tarvitsevat läjän rahaa ja pankkilainan jatkaakseen leirintäaluetoimintaansa. Yhdistysten väki myös vanhenee, eivätkä jaksa enää alueita pyörittää. Nuoret haluavat nauttia vapaa-ajastaan, eivät he tee talkootyötä. Miten kaikki nämä ongelmat ratkaistaan onkin "tuhannen taalan kysymys". Minä näkisin erääksi ratkaisuksi yhdistysten voimien yhdistämisen, mutta varmaan on muitakin tapoja ratkaista asia. Pääasia on, että leirintäaluetoiminta voisi jatkua ja alueita olisi riittävän tiheästi tärkeillä matkailualueilla maan etelä- ja keskiosissa.

HYVÖNEN PIRKITTA 31.05.2008 09:13

Vielä pieni tarkennus;( Meillä on yhdessä yhdeksän yhdistyksen yhteinen lehti, nro kakkosesta-08 alkaen kaksi yhdistystä tullut mukaan lehteen. SFC Kuutoset+ (lehden nimi) on kyllä näyttänyt nyt olemassaoloakanaan mikä karavaanareiden yhteisvoima on ja yhteistyö, se on mukavaa, sillä uskon itse vakaasti, että olemme samanlaisia karavaanareita kaikki:)

HOLMSTRÖM JAANA 31.05.2008 13:45

Samoin minä uskon karavaanareiden yhteistyöhön ja-voimaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.